Vtáctvo

Kohútik pre vtáky

Loading...

Čo je to tap dance: vták alebo tanec? Samozrejme, tanec, väčšina povie. A budú len čiastočne správne. Koneckonců, kohútik tanec je tiež veľmi zaujímavý vták patriaci do kategórie passer-v tvare vtákov. Vták tanečného tanca získal svoje meno vďaka tomu, že jeho spev je veľmi podobný zvuku päty počas tohto tanca. Sú to zástupcovia rodiny Ryurkovye, rod Schegly.

Vták je tanečný tanec. popis

Hlavným rozlišovacím znakom týchto vtipných vtákov je "červená čiapka", ktorá korunuje malú hlavu plevy. Je o niečo menšia ako vrabec - iba 14 centimetrov. Takéto malé krehké tvory majú celkom rezonantný hlas, ktorý nebudete mýliť s nikým iným.

Tanec na vtáčej nohe má červené perie nielen na hlave. Jej prsia je tiež červená. Tento vták je trochu ako bullfinch. Je pravda, že iba muži majú takúto vlastnosť. U samičiek sú perie na hrudi namaľované biele. Krídla týchto vtákov sú hnedé a na stranách vtákov sú tmavé pruhy. Zobák tancovania je tmavožltý.

stanovište

Vták z kohútika sa nachádza na kontinentoch, ako je Eurázia a Severná Amerika. Môžete to vidieť v Grónsku.

Ak hovoríme o Rusku, potom hlavným biotopom vtáka sú severné oblasti krajiny. Hoci vtáčik patrí nomádom, uprednostňuje tundru, lesnú tundru, rovnako ako tie zóny lesov, v ktorých rastú listnaté stromy.

Vzhľadom na sezónnosť sa v lete dá vidieť tancovanie hlavne v zónach tajga a les-tundra. V zime sa stáda vtákov snažia držať bližšie k juhu, v zóne zmiešaných lesov a lesných stepí. Tento spôsob života im umožňuje získať viac jedál v náročnom zimnom období.

Chovanie v prírode

Ako už bolo spomenuté, vták Chechetka má malú veľkosť. Napriek tomu Pigalitsa ani nemyslí, že sa správa opatrne. Rýchlo sa prispôsobuje okoliu ľuďom a vôbec ich nevystrašuje. To dáva ľuďom dobrú príležitosť na pozorovanie toho, ako sa chová kohútik. Vták nemá rád byť sám. Tieto deti majú tendenciu sa zhromažďovať v malých kŕdľoch. Chovateľské správanie je tiež veľmi zaujímavé. Stádo vtákov úplne obklopuje vetvu stromu, na ktorom rastú ich obľúbené lahôdky - plody, kužele a náušnice. Počas obeda môžu visieť v rôznych pozíciách, ktoré nezasahujú do procesu jedenia. Ale hneď ako sa pobočka pohybuje, vtáky odletia. Ale nemyslite si, že budú lietať ďaleko od "jedálenského stola". Tankový tanec bude trochu krútiť a nezabudnite sa vrátiť na svoje miesto.

Vidieť vtáčie hniezdo je dosť ťažké. Preto by si ho musel hľadať v hustých stromoch. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tanečný tanec skrýva z prirodzených nepriateľov, hoci v súčasnosti nie je známe, kto môže poškodiť tieto bytosti. S najväčšou pravdepodobnosťou sa môžu stať obeťami veľkých dravých vtákov alebo pôdy.

Potravinové vtáky sú celkom rozmanité. Zahŕňa produkty rastlinného aj živočíšneho pôvodu. Rastlinné potraviny pozostávajú hlavne zo semien rôznych stromov. Hlavné miesto medzi nimi je obsadené brezovými náušnicami, semenami jedľových šištičiek a čučoriedok, ako aj obilnín a žraloky.

Ak hovoríme o potravinách živočíšneho pôvodu, potom môžu byť rôzne druhy hmyzu, hoci tanečný tanec uprednostňuje vošky.

Kŕčovacia sezóna u týchto vtákov je celkom aktívna. V kŕdľoch tancovania na kohútiku začína skutočný rozruch, pretože ženy si musia vybrať nielen dôstojného kandidáta na úlohu otca rodiny, ale aj čas na vybudovanie domu.

Krátka sezóna je tiež skvelou príležitosťou počuť tanečný tanec. Vták, ktorého fotografia je viditeľná nižšie, sa ponáhľa vo vzduchu a pokúša sa kričať na iných predstaviteľov svojho stáda. Zároveň vydáva hlasné píšťalky. Zvlášť muži sa snažia vyniknúť a ukázať ženám, že sú pripravení na chov a vychovávanie svojich potomkov. Po vytvorení pár vtákov začnú vybavovať svoje hniezda. Pre tento účel je vhodný akýkoľvek prírodný materiál: tenké vetvičky, mech a rastlinný chmý. Aby sa mláďatá udržiavali v teple, vnútri "domov" sú lemované perím a dole. Bobove hniezda uprednostňujú stavbu nad zemou. Stromy, ako je jelša a breza, sú pre tento účel najvhodnejšie.

Samice začnú snášať vajíčka až po úplnom príprave obydlia. V priemere ide o tri až sedem malých modravých vajec. Ich charakteristickým znakom sú charakteristické tmavé škvrny na plášti. Samica inkubuje spojku približne dva týždne. Počas tejto doby takmer nikdy neopúšťa hniezdo ani kvôli kŕmeniu. Celý tento čas sa otca stará o ženu. Jej jedlo prináša priamo do hniezda. Takže "múmia" nič neodvráti od procesu rozmaznávania.

Nestlingy sa rodia veľmi malé a bezbranné, ale rastú veľmi rýchlo. Prvé dva týždne sú úplne závislé od rodičov. Otec naďalej prináša jedlo priamo do hniezda, ale teraz pre potomstvo. Okrem toho sa k nemu pripája aj matka. Po prvýkrát opustia svoj dom, dievčatká v tanečnom tanci sa rozhodnú dva týždne po narodení. Naučia sa lietať a začnú hľadať potraviny sami. Malé vtáky kŕmia rovnako ako ich rodičia: semená stromov a vošky.

Keď sa prvé potomstvo môže postarať o seba, niektoré páry sa začnú pripravovať na chov ďalšieho. Takže v jednom období pár pásu môže zdvihnúť dve generácie kurčiat.

Popis tanečného tanca

Najčastejšie tancovanie na fotografii je prezentované červeným prsníkom alebo čelo. Ak vidíte takého jedinca, potom muž je pred vami. U žien je biela prsia, na krídlach sú tmavé pruhy a červená je len "čiapka". Obe pohlavia majú béžové brucho a krídla hnedé.

Tieto vtáky majú pomerne masívny zobák - až 10 mm, tmavo žlté s tmavým vrchom. Zadná strana vtáka má hnedú farbu, na rozdiel od linnetu, ktorého zadná časť je hnedá. Hrdlo vtáka je čierne, čo je druhým rozlíšením hrdinky článku. Rovnaká farebná značka je prítomná na hlave vtáka. Vo veľkosti náš hrdina nie je viac ako vrabec, dĺžka tela nepresahuje 14 cm. Rozpätie krídiel je viac ako 20 centimetrov a váži 15 gramov. Opis tanečného tanca nebude úplný, ak nebudete venovať pozornosť jeho charakteru. Vták tancovania je veľmi zvedavý a škodlivý. Pre svoju veľkosť je to nebojácny vták, ktorý často pristupuje k ľuďom, lietajúcim do súkromných nádvorí, aby si vychutnali obsah podávačov.

Spôsob života

Redpoll je severný vták, ktorý sa usadil hlavne v kebovej tundry. Avšak, vták sa nachádza v taigy. Väčšinou zástupcovia tohto druhu žijú v Rusku, Kanade a na severe USA. Tap Dance je migrujúci vták, ale na dlhé vzdialenosti, vtáky nie sú posielané. Ak chcete čakať na zimu, vták ide do zmiešaných lesov a stepí v južnom Rusku, takže v zime sa nevyskytuje tanec. Možno sa domnievať, že tanec z vodovodu je zimujúcim vtákom, lebo letí blízko svojho trvalého biotopu. Zástupcovia tohto druhu vtákov sú vždy veľmi aktívne skákať na zemi a vetvičky, čo sa im páči ako vták alebo chizha.

Často môžete vidieť jednotlivcov visí na pobočke hore nohami. Preto sa malé vtáky dostanú na požadované puky a zrná, ktoré radšej hľadajú v tichom a vlhkom prostredí. Tankový tanec sa uprednostňuje, aby sa usadil v blízkosti vodných útvarov v nadmorskej výške až do dvoch tisíc metrov nad morom.

Klepnite na tanec doma

Milovníci vtákov, pravdepodobne premýšľajúci, ako sa domáce tanečné vtáky správajú doma? Na rovnakej úrovni s chizhi a kanárikami, v domácnosti, kde je vták, je nenáročný. Zriedka sa však zobral domov, možno kvôli nepríjemnému chirpingu.

Ak sa stále rozhodnete kúpiť tap dance, potom buďte pripravení kúpiť priestrannú klietku. Tento vták potrebuje dostatok miesta, aby lietal z biskupa na biskupa. Nedostatok činnosti, zviera je plné obezity a smrti.

Doma, ako vyvážená strava, môžete použiť kanárske krmivo. Je však potrebné znížiť množstvo konope, z ktorého sa ľudia stávajú veľmi tukmi, pretože obsah tanierov z hydiny si vyžaduje diétu.

Potraviny pernatých vo voľnej prírode sú veľmi rôznorodé a kombinujú rastlinné i krmivo pre zvieratá. Hlavné jedlo:

  • stromové a kebové semená
  • obilniny.

Môžete chytiť jedlo z vtákov na jedľových kužeľoch, bobule, čučoriedkach a húseniciach. Pri hľadaní potravy, naši hrdinovia nie sú nižšie ako obratnosť akrobatov, priliehajú k pobočkám zo všetkých strán a dokonca aj hore nohami. Dospelí sa živia rastlinnou potravou, zatiaľ čo hmyz, hlavne vošky, sa živí kurčatami.

Párová sezóna

Nie je ťažké pochopiť, že kŕmenie začalo u mláďat - ich aktivita sa výrazne zvýšila. Muži stúpajú do ovzdušia a kruhu vo forme vlnených čiar. Trvalé chirping je charakteristické pre párenie sezóny, takže sa kurča snažia vyniknúť medzi konkurentmi. Po zimnom období, počas chovnej sezóny, sa ich už červené prsia stávajú ešte bohatšie. V tejto dobe v kŕdľoch vládne ruch.

Raz za sezónu, zástupcovia tohto druhu hniezdo, a každý rok na novom mieste. Vytvárajú svoje hniezda medzi spodnými vetvami stromov a kríkov tenkých vetvičiek, trávy, peria a dole. Zvyčajne pri kladení 5-7 vajec. Vajcia majú charakteristický zelenavý odtieň s bodkami a kučeravými vlasmi. Samica inkubuje vajíčka samostatne dva týždne. Muž mu v tom čase dodáva jedlo a prináša do hniezda semená a bobule.

Po narodení mláďatá zostávajú v hniezde ďalšie dva týždne. Počas celého kŕmenia sa rodičia obracajú na kurčatá a dodávajú hmyz. Mladí ľudia sa čoskoro začnú snažiť získať samostatne jedlo. Na rozdiel od ostatných vtákov, ktorí vehementne chránia svoje potomstvo, ťuknutím na tanec veľmi ľahko prizývajú osobu do svojich hniezd.

Keď mladí ľudia opustia hniezdo, dospelý pár sa začne pripravovať na vzhľad ďalšieho potomstva. Preto vtáky hniezdo dvakrát do roka a majú čas na pestovanie dvoch potomkov. Mladá generácia sa zhromažďuje v ich stádach a prvý rok života sa udržiava v blízkosti jeseň stromov a brezových stromov, ktorých semená sú hlavným jedlom.

Životnosť kohútika je zadarmo od 6 do 8 rokov. V zajatí môžu tieto vtáky žiť o 1-2 roky dlhšie. Pozoruhodné je, že vtáky si udržiavajú svoju škodlivú náladu až do veku.

záver

Bird Chechetka - malý neposlušný predstaviteľ vtákov čeľade cestujúcich. Žije v Rusku, Kanade a Spojených štátoch. Dĺžka života na slobode je 6-8 rokov, v zajatí už o 1-2 roky. Tankový tanec sa živí jednak rastlinným jedlom, jednak krmivom pre zvieratá. Väčšinou semená stromov a obilnín. Reddreaming hniezdi dvakrát do roka, čo prináša 5 až 8 jedincov na potomstvo. 2 týždne po narodení sa kurčatá začínajú pokúšať získať jedlo samy a čoskoro sa pripravujú opustiť hniezdo a vytvoriť svoje kŕdle.

Ako odlíšiť vtáčie kohútik od vonkajších znakov

Jedná sa o pomerne malé vtáky, ich veľkosť je len asi 5 centimetrov a vážia 12 gramov! Také krehké a malé stvorenia, ale ako krásne a hlasno spievajú ... počuť ich trilky!

Pri pohľade na tohto vtáka ho môžete nazvať "červeným klobúkom", pretože pred hlavou majú červené perie, ktoré tvoria okrúhly kúsok. Zdá sa, že tanečný tanec dal klobúk. A muži tohto druhu majú také výrazné znamenie nielen na hlave, ale aj na hrudi, rovnako ako býčie. Klyuvik v baby-chechetki tmavo žltá.

Krídla vtáka sú maľované hnedou, perie na nich sú tmavé s bielym okrajom. Svetlo prsníka.

Oba muži aj ženy majú jasný zväzok červenej farby.

Ako "červené klobúky" s krídlami v prírode

Napriek svojej malej veľkosti nie je tanečný tanec zvyknutý správať sa opatrne. Rýchlo sa prispôsobujú životu v blízkosti ľudí. Je nesmierne zaujímavé pozorovať, ako sa tieto malé vtáky podávajú. Doslova odlupujú vetvy stromu a vznášajú sa v rôznych pódiách, kŕmia bobule, kužele a náušnice.

Ale človek musí iba presunúť vetvu, ihneď sa zdvihnú dohromady ... ale nelejú na iné miesto na kŕmenie, oni len urobia kruh a vrátia sa späť na to isté miesto.

Púči žijú v hniezdach a usporiadajú ich v hustých stromoch, v pásme tundry, taigy. Žijú v malých kŕdľoch, veľké kolónie nie sú pre nich.

Čo zožiera vták

V ponuke tohto zástupcu tretej podoby sa skladá z obidvoch rastlinných "výrobkov" a potravín pre zvieratá. Zvieratá, tancovanie na kohútiku môže jesť rôzne druhy hmyzu ako jedlo, aj keď častejšie nevníma pozornosť vošky. Medzi rastlinami vyberá kríky a stromy so semenami. Má rada veľmi pekné brezové náušnice, niekedy aj jesť semená jedlých šištičiek, navyše sa živia semenami z borovíc, obilnín a ostria.

Ako sa proces chovu potomstva vločiek

S nástupom párovacej sezóny sa začínajú neuveriteľné rozruch v biotopoch tapas - títo vtáky lietajú vo vzduchu, hlasno praskajú a kričia jeden na druhého. Muži chrpajú obzvlášť hlasno, pretože hovoria ženám o ich pripravenosti začať chov. Počas tohto obdobia začína výstavba hniezd začať chovať budúce potomstvo. Zvyčajne sú ich "obydlia" vodovodného tanca umiestnené nízko nad zemou. Najvhodnejšie stromy pre nich sú jelša a breza. Hniezdo je postavené z malých tenkých vetvičiek, machu, chumáčiky rastlín a iných prírodných stavebných materiálov. Vnútri kohútika je lemovaná perím a chlupom, takže je mäkký a teplý.

V zime klesajúci tanec často prichádzajú do mestských parkov do kŕmnych staníc a naplnia štvorce svojim hlasom.

Po skončení liatia je samica 3 až 7 vajec. Majú biele a modré odtiene a tmavé škvrny na plášti. Inkubácia trvá približne dva týždne. Celý tento čas "otec" budúcej rodiny prináša ženskú stravu priamo do hniezda, aby ju neodtrhla od procesu vyliahnutia.

Chicks, ktoré prišli do sveta, sú veľmi malé a bezbranné, rodičia ich kŕmia prvými dvoma týždňami po narodení. "Mama" a "otec" prinášajú deťom semená žila, bavlnu a iné rastliny. 14 dní po narodení mláďatá vylievajú z hniezda. A niektorí rodičia z posledného dňa, ktorí strávili svoju "prvú šaržu" potomkov, začali chovať ďalšie.

Muž má nielen jasný červený klobúk, ale červenkasto-ružovú zástera na prsiach. Samochkam dostal len červenú čiapku.

ČERVENÉ KAPACITY Z OBORU

". Stáda tapas, jasne červené hlavy a prsia samčikov týchto malých vtákov sa priaznivo porovnávajú so skromnými šedivými ženami; Je pravda, že červené klobúky sú pásky oboch pohlaví. Vďaka týmto jasným detailom operenia drobné vtáky nezostávajú ani pozorované medzi vetvami.

Jasný výstroj však nie je nevyhnutným znakom tancovania. Existujú vločky, ktorých operenie je farebnejšie ako u väčšiny vtákov tohto druhu: telo je svetlošedé a škvrny na prsiach mužov sú svetlo ružové. Tieto vtáky, ktoré sa zdajú byť takmer biele, sa nazývajú popolové vločky. Niektorí ornitológovia ich odlišujú v samostatnej forme.

Oblek a tanec bábätka

Začiatkom obdobia párenia sú muži oblečení. Jasné škvrny na hrudníku a huby na jar sa stávajú jasnejšími ako na jeseň. Počas zimy sa perie opotrebúvajú, belavé okraje zmiznú a perie sa ešte viac nasýtia. Avšak jeden vzhľad nepriťahuje ženu. Pokúšajúc sa potešiť svojmu miláčikovi, muž sa pustil do bežného letu - pohybuje sa okolo neho vo vzduchu, píše zvlnené línie a sprevádza láskavo tanec s potešujúcou piesňou: "Che-che!". Hoci podľa populárneho príslovia je to ženská zmluva muža: "Tancovanie tancovalo, checheta zavolala." Ale potom ďalší muž začína pre manželský tanec a ďalší a ďalší. Malé kŕdle tapas kruhu vo vzduchu, lietať z pobočky do pobočky, príležitostne vydávajúce invokatívne výkriky, ktoré sa spájajú do nekonečného radostného chirpingu.

COZY WARM FALSE

Začnite hniezdiť tapworm pred tavením snehu. Každý rok si vtáky vyberajú nové miesta na hniezdenie. Zvyčajne sa tancovanie tancuje v malých kolóniách, ktoré sa usadzujú blízko seba, nie vysoko nad zemou, na niekoľkých stromoch a kríkoch, ktoré sa blížia. Hniezdo vyzerá ako mäkká miska s hrubými stenami. Ako stavebný materiál používajú vtáky tenké vetvičky, trávu, kúsky machu, ihiel a chlupy z rastlín. Vo vnútri hniezda je zvyčajne lemované perím, kúskom a kusmi vlny - útulné teplé lôžko pre budúce potomstvo!

MIND ALEBO OBUV?

Femurové vajíčka sú modrozelené a pokryté mnohými hnedými škvrnami. Самка откладывает обычно пять яиц (бывает от трех до семи), начиная высиживание лишь с третьего или четвертого. Самец в течение всего инкубационного периода, который длится 10-14 дней, приносит самке корм. В отличие от многих других птиц, которые активно защищают свою кладку от возможной опасности, чечетки довольно неосторожны и с легкостью подпускают человека к своему гнезду.Možno to nie je spojené s frivolitou, ale s strachom - nie je márne, že ľudia hovoria "plachý, ako tancovanie".

DRUHÉ NESTAVENIE

Kuriatky narodené v hniezde strávia asi dva týždne, celá táto chvíľa samica ohrieva deti s jej teplo a muž stále dostáva potravu pre celú rodinu. Prináša kuracie mláďatá do malého hmyzu, rovnako ako semená rôznych bylín, ktoré žene. Často potom, čo kurčatá začínajú letieť z hniezda a samostatne sa živia, rodičia začnú druhé hniezdenie. Často sa vtáky pohybujú na toto miesto so všetkými potomkami na novom mieste.

VEGETARIANSKÉ VTÁTY

Len malé mláďatá kŕmia hmyzom v prvých týždňoch života. Tanečný tanec pre dospelých preferuje potraviny rastlinného pôvodu. Môžu byť často viditeľné na brezi, jelme alebo smreku. Malé stáda malých vtákov sa doslova držia okolo stromov a snažia sa získať chutné semená. Klepnutím na tanečné vystúpenia skutočne akrobatické schopnosti: visia na tenkých končatinách hore nohami, pohybujú sa z jednej jedlej kože alebo brezovej náušnice na druhú. Na konci leta a jesene sa dávka vtákov doplňuje rôznymi bobuľami, ako sú čučoriedky. Vtáky milujú sviatok na burinách.

veterno PRÍRODA

Dotknite sa tance v tundry a lesoch Európy, Ázie a Severnej Ameriky. V závislosti od svojho prirodzeného prostredia môžu byť hniezdenia, sedavé alebo sťahovavé vtáky. Počet vtákov lietajúcich v zime a na jeseň a prichádzajúcich na jar nemôže predpovedať žiadny ornitológ. V niektorých rokoch veľa vločiek letuje, v iných - malé kŕdle a o rok neskôr vedci nie sú schopní nájsť jediného vtáka na mieste minuloročného miesta hniezdenia.

Každý deň klepnite na tanečné pohyby na nové miesta bohaté na semená. Vtáky odmietajú kočovný životný štýl iba počas obdobia hniezdenia a chovu.

zoo-club-org