Zver

Čo rodí medveď?

Loading...

Napriek skutočnosti, že medveď je prirodzene dravec, preferuje jesť rastlinnú stravu. Prekvapivo, medveď hnedý miluje bobule, stonky a listy kríkov, rovnako ako med. Trakcia k medu spôsobuje, že zviera riskuje a vyliezne do úľov na divoké včely, z ktorých často nesie svoje labky.
Zviera, ktoré hľadá chutné jedlo, sa často dostáva do kŕmnych plôch a obilnín, najmä do plodov ovsa a kukurice.

Taiga a bažinaté miesta sú bohaté na rôzne druhy bobúľ, ktoré miluje medveď hnedý. On neodmieta od raznotravya. Klobúčik jedí len určitú časť rastlín. Pocit plyšového medveďa najčastejšie s listami, stonkami, plodmi alebo koreňmi. Zvláštny čas pre medveď hnedý je jar, keď sa môže hromadiť telesnú hmotnosť dní po dlhom spánku jesť vegetáciu.

Avšak rastlinné jedlá sú len polovicou menu hnedého medveďa. Zvyšok je krmivo pre zvieratá. Po spánku medveď žije na hlodavcoch, aje všetky druhy hmyzu a ich larvy. Z tohto dôvodu nie je zviera príliš lenivé na to, aby vykopalo dieru, aby vytiahol z podzemia myši, krtci, chipmunky a svišťov. Medvede sú pokladané za zničenie mravenistov a včelstiev.

Lov a rybolov

Keď sa dostanete do nádrží, hnedé medvede sa stanú skutočnými rybármi. Najmä v dobe rozmnožovania, keď ryba rozmnožuje, hnedý predátor nebude chýbať chvíľu kvôli takej pochúťke. Väčšina zo šelmy oceňuje pstruhy a losos.

Ak sa v blízkosti nehrubia artiodaktyly, klusák neváha napadnúť elky, diviaky alebo zver. Hlad poháňa hnedý medveď z lesa ľudí. Tam často napadá hospodárske zvieratá: kone, kravy a ovce. Existujú prípady, keď medveď napadne svojich príbuzných iného plemena, rovnako ako vlci a tigre.
Príbehy o medveďovi, ktorý veľmi miluje medu, nie sú beletriou. Medvede sú skutočne veľké sladké zuby, pripravené na lezenie aj na stromoch pri hľadaní medu divých včiel.

Ak je šelma úplne hladná, môže napadnúť svoje mláďa. Preto, pocit ohrozenia, medveď s deťmi má tendenciu prejsť bezpečnú vzdialenosť, kým potomka nevyrastie. Dobre napojený medveď nepredstavuje veľkú hrozbu ani človeku, ale nestojí za to, že by sa s ním stretol s rizikom.

Čo robí hnedý medveď v lete?

V lete sa hnedý medveď kŕmi rôznymi bobuľami a sviežou trávou, ktorá v taigi rastie v množstve. Ak je v biotopu zvieraťa rieka alebo je jazero, môže medveď chytiť ryby. Ale taká pochúťka prichádza veľmi zriedka, pretože "majiteľ lesa" musí preukázať všetky zručnosti lovca. Väčšina medveďov vedie osamelý životný štýl, takže sa ich ľudia vo voľnej prírode neprejavia. Ale ak je zviera hladné, môže nájsť včelí v lese a jesť med.

Čo na jeseň jesť medveď hnedý?

Na jeseň sa hnedý medveď pokúša jesť vysokokalorické jedlo vo veľkom množstve, aby získal tuk a pripravil telo na hibernáciu. Zviera sa živí líškami, rôznymi druhmi ovocia, kôry stromu, bobuľami a bylinkami. Ale počas tohto obdobia zviera zavádza do stravy živočíšne potraviny. Môžu to byť rôzne druhy hmyzu, ktoré sú bohaté na bielkoviny, vtáčie vajcia, malé hlodavce. Počas tohto obdobia hnedý medveď jedí všetko, čo sa na ceste stretne. Ale ak medveď nie je hladný, nikdy neútočí na takéto zvieratá.

Čo robí hnedý medveď v zime?

V zime hnedý medvieďan spánkuje na svojom dni. Zviera "položí" svoju podšívku trávou a listami. V drsnom podnebí žije medveď hnedý od októbra do mája. V teplom, miernom podnebí nemusí spať vôbec alebo trvá krátky čas. Medveď spánok citlivo, takže sa ľahko prebudí, potom zviera opustí svoje doupatie a putuje lesom pri hľadaní jedla. Sú populárne nazývané "tyče".

Bear "tyč" sa stáva nebezpečným v zime. Strava sa skladá zo zvierat, hlodavcov, kôry stromov. Ale ak je medveď hladný v lese, potom ide k ľuďom a zdvihne dobytok. Vyskytli sa prípady hnedého medveďa, ktorý napadol ľudí.

Čo na jar jesť medveď hnedý?

Na jar, keď sa celá príroda prebudí z denníka, vyjde hladný medveď. Oživuje svoje telo mladými ihličkami a bujnou trávou. Obsahujú veľa vitamínov a stopových prvkov, ktoré sú potrebné na udržanie pevnosti zvieraťa. Môže sa tiež živiť hmyzom, ich larvami, malými hlodavcami, rybami.

Keď sa stretnete s "majstrom" taigy, mali by ste sa pokúsiť pokojne a ticho správať, ak je to možné, vyliezť na strom. Buďte opatrní a opatrní v lese.

Pozrite si video

Napriek skutočnosti, že medvede sú tradične pripisované predátorom, nie je v ich strave veľa mäsa ako ostatné zvieratá tohto poriadku. Väčšinou bearish "menu" pozostáva z rastlinných potravín. Kto z tohto tímu je "dravý" najviac náchylný na mäso, a sa stravy medveď mení v závislosti na ročnom období?

Základom medvedieho "menu"

Najskúsenejším lovcom všetkých predstaviteľov medveďa je ľadový medveď. V Arktíde nie je veľa vegetácie, takže medvede často lovia pečate. Všetky ostatné medvede radšej jedia orechy, bobule, huby, hľuzy a žalude. A samozrejme veľmi milujú med. Taktiež nesie samozrejme rôzne malé cicavce. Ak však máte príležitosť vyrastať ovcu alebo diviaka - nemotorné prsty pravdepodobne odmietnu takúto šancu.

Väčšina medveďov hľadá jedlo počas dňa a zároveň jedí. V chladných oblastiach na jeseň medvede aktívne zásobujú tuk pred hibernáciou (samozrejme to neplatí pre ľadového medveďa). Počas niekoľkých mesiacov medveď zaspáva, ale v teplom dni sa môže zobudiť a opustiť den, aby hľadal niečo na jedenie.

Každá sezóna má vlastné menu

V závislosti od ročného obdobia sa stravovanie medveďov mení. Po prebudení z hibernácie na jar začínajú na jar jesť výhonky, mravce, vtáčie vajcia, malé zvieratá, pravidelne loviť elky.

V polovici leta, medvede začnú jesť rôzne bobule, a na Sibíri - borovica. V južných oblastiach vládnu žaluďom, gaštanom a lieskom. Ak sa tento rok ukázal ako zlý úrodu a v lese sa nenachádza žiadna obľúbená medveďová jedla, šelma môže ísť na pole vysadené kukuricou alebo ovosom. V niektorých prípadoch nesie útočiace domáce zvieratá.

Jedlo - na hromadenie tuku

Ako ste už pochopili, medveď sú všemožné cicavce. A najdôležitejšia vec pre nich je získať veľké množstvo jedla, ktoré sa potom zmení na tuky, čo je nevyhnutné pre zimovanie medveďa.

Zaujímavé čísla: akumulovať päťdesiat kilogramov tuku, medveď potrebuje jesť asi sedemsto kilogramov plodov alebo päťsto kilogramov orechov.

Zábavné informácie o strave medveďa (napríklad, prečo ľadové medvede nejedia s tučniakmi) nájdete v článku Čo nesie jesť.

Čo nesie v rôznych regiónoch

Medvede naozaj jesť "čo poslal Boh". Všetko, čo je v danej oblasti - vegetácie, ryby, vajcia, rôzne zvieratá - prebiehajú. To si píš! Obrovská masová zver od 300 do 700 kg (v závislosti od typu) je potrebné nielen udržiavať normálne fungovanie tela, ale aj nahromadiť tuky. Do zimy by mala byť aspoň 50 kilogramov.

"Menu" medveďov žijúcich v rôznych oblastiach má svoje rozdiely.

  • Základnou súčasťou stravy siberské medvede trvať borovicové orechy, žaludy, lieskové oriešky, gaštany, Počas sezóny môže jedno zviera jesť až pol tony orechov.
  • Kamčatka nesie prednosť rýb, Avid rybári, trpezlivo čakajú na pobreží na trestie lososa.
  • Obyvatelia Arktídy - ľadové medvede - mäsokožovníci, Uprednostňujú tesnenia a tesniace krúžky, V priebehu roka môže dospelý muž jesť až 50 jedincov. A milujú ryby, Ale pozemné zvieratá - mrože, beluga, narwhals - sa stali predmetom lovu ľadových medveďov naposledy.

Je to zaujímavé

A ešte pár faktov "na občerstvenie."

  • Je zlé, ak v neohrozených rokoch krk chodí do hibernácie bez potrebného množstva tuku. Potom je pravdepodobnosť prebudenia z hladu uprostred zimy skvelá. Medveď je mimoriadne agresívna. On zaútočí na zvieratá a ľudí, spustí prístrešky, sklady, lesné chaty lovcov.
  • Ľadoví medveďi nepopierajú používať mrkvu - mŕtve ryby, mŕtvoly prinášané mori. Avšak pozostatky ich príbuzných sa nedotýkajú.
  • Na jar, po prebudení nesú medvede nič 2-3 týždne, kým sa telo neobnoví z dlhej "pôstu".
  • Mladé mláďatá opúšťajú den s hmotnosťou asi 5 kilogramov, hoci hmotnosť pri ich narodení je len asi 500 gramov. Na materskom mlieku získavajú deti viac ako 4 kg.
  • Medvede - slávne sladkosti. Za rok Jeden hrniec je okolo 700 kilogramov plodov.

Všeobecne platí, že jedia nemotorne na princípe "všetko a viac!", Ako Winnie the Pooh, kamarát nášho detstva, povedal.

zoo-club-org