Zver

Ktoré zvieratá sú predstaviteľmi cicavcov z väzňov

Pin
Send
Share
Send
Send


Existujú dve podtriedy cicavcov - primárne a skutočné zvieratá. Prvá skupina obsahuje monotrémy. Odlišujú od druhého tým, že kladú vajcia, ale mladí, vyliahnutí z nich, kŕmia mliekom. Skutočné zvieratá sú rozdelené do dvoch nadnárodných oblastí - vačkovcov a placentárnych cicavcov.

Prvý z nich sa líši od toho, že žena počas tehotenstva nevytvára placentu, dočasný orgán poskytujúci komunikáciu medzi rodičom a tkanivom dcéry. Ale tieto zvieratá majú tašku, ktorá je navrhnutá tak, aby nesie mláďatá, ktoré sa narodia a nie sú schopné samostatného života. Toto nadryad zahŕňa len jedno oddelenie - Marsupials. A placentá patria do všetkých ostatných jednotiek, ako rodokmeň, plutvonožcov, mäsožravce, primáty, chiroptera, atď.

klasifikácia

Maršovití cicavci v systematike zvierat zaujímajú nejednoznačnú pozíciu. Na niektorých systémoch je táto skupina organizmov oddelená a na ostatných - infraclass. Napríklad, vezmite koala. V jednom z jeho variantov, jeho miesto v klasifikácii vyzerá takto:

  • Doména - Eukaryotes.
  • Kráľovstvo - Zvieratá.
  • Typ - akord.
  • Podtyp - stavovce.
  • Trieda - cicavce.
  • Oddelenie - Marsupial.
  • Rodina - Wombat.

Alternatívne, takto:

  • Doména - Eukaryotes.
  • Kráľovstvo - Zvieratá.
  • Typ - akord.
  • Podtyp - stavovce.
  • Trieda - cicavce.
  • Infraclass - Marsupial.
  • Detachment - Dvuretstsovy vačkovité.
  • Podriadenie - Wombat
  • Rodina - Koalovye.

Charakteristika cicavcov z vtáčikov

Väčšina druhov tohto rádu je endemická, to znamená, že žijú iba v určitej lokalite. Najčastejšie to je Austrália. Na tomto kontinente obývajú takmer všetci cicavce z vtáčikov planéty. Väčšina vačkovcov je uvedená v červenej knihe.

Zástupcovia tejto skupiny zvierat obývajú novú Guineu a nachádzajú sa v južnej a severnej Amerike. Marsupial cicavce sú rozdelené na deväť rodín: Opossum, Marsupial anteaters, Bandicoot, Predator Marsupial, Coenolest, Possuma, Kangurov, Wombat, Marsupial krtci. Najstaršie a najradickejšie z rodín tohto rádu sú Opossums, z ktorých vznikli všetky ostatné zvieratá tejto skupiny. Pozrime sa bližšie na každú rodinu a jej zástupcov.

Marsupials mimo Austrálie

Najstaršia rodina je Opossums. Zvieratá patriace do tejto skupiny sú jedným z mála vojakov, ktorí žijú mimo Austrálie.

Sú bežné na území Ameriky. Takéto cicavce, ako sú dymové, východné, hnedé, sametové a americké oposumy, patria do tejto rodiny. Jedná sa o malé zvieratá, dlhé asi 10 cm, s dlhým chvostom a hustými vlasmi. Sú prevažne nočné, jedia hmyz a rôzne druhy ovocia. Tieto zvieratá sú dobré pri predstieraní, že sú mŕtvi v prípade nebezpečenstva. Aj mimo Austrálie, v Južnej Amerike, žijú napríklad niektoré druhy klokanov, napríklad wallabies.

Zástupcovia objednávky Marsupials žijúci v Austrálii

Patria k nim väčšina zvierat v tejto skupine. Najznámejšie z nich sú cicavce rodiny klokanov. K dispozícii sú zástupcovia ako veľký červený klokan, medveď klokan, kangaroo s dlhým uchom, západný šedý klokan atď. Sú to veľké zvieratá s veľkým chvostom, ktoré slúžia ako doplnková podpora pre nich. Tieto cicavce majú nedostatočne vyvinuté predné labky, ale silné zadné nohy, ktoré im umožňujú pohybovať sa, skákať na dlhé vzdialenosti. Hlavná strava klokana pozostáva z rastlín. Mladé z týchto zvierat sa narodili len tri centimetre dlhé a gravidita samice je len asi 30 dní (až 40, v závislosti od druhu). K tejto rodine patria klokanové potkany. Nemenej menej časté v Austrálii sú wombats. Jedná sa o malé zvieratá, ktorých papuľa je trochu medveďa, ale ich zuby sú takmer rovnaké ako hlodavce.

Kŕmia maternice s koreňmi rôznych rastlín, všetkými druhmi plodov a semien. Ich predné labky majú veľké pazúry, ktoré im umožňujú kopať efektívnejšie, pretože maternice sú jedným zo zvierat, ktoré trávia väčšinu svojho života v nory v podzemí. Vŕdle väznatcov sa vyznačujú podobným správaním - jedná sa o malé zvieratá, ktoré konzumujú larvy a semená chrobákov. Tiež sa líšia tým, že nemajú konštantnú telesnú teplotu.

Marsupials uvedené v červenej knihe

Najslávnejšie z nich sú koalas. Sú na pokraji vyhynutia, pretože jedinou potravou, ktorú jedia, sú listy eukalyptu, a nie všetky z nich - iba 100 zo 800 druhov tejto rastliny sa konzumuje s koalami. ,

Najväčšie a najmenšie zvieratá v poradí sú Marsupials

Najväčším cicavcom tejto skupiny je veľký šedý klokan a najmenší je medveďový medveď, ktorý sa živí peľom rastlín. Najväčšie vtáčie zviera žije v južnej a západnej Austrálii. Jeho hmotnosť môže dosiahnuť päťdesiat kilogramov a výšku - o niečo viac ako jeden meter.

Najmenší cicavec z marsupiálu, Acrobates pygmaeus, žije iba v Austrálii. Jeho hmotnosť zriedka prekračuje pätnásť gramov. Toto zviera má dlhý jazyk, je potrebné, aby sa uľahčilo získavanie peľu a nektáru rastlín. Tiež jedno z najmenších vŕbových zvierat sa môže nazvať marsupiálna myš, ktorej hmotnosť je tiež asi desať gramov.

Vlastnosti cicavcov

Táto trieda stavovcov patrí do štvorhrannej supertriedy, v ktorej žije približne 5,5 tisíc druhov vrátane "Homo sapiens". Hlavnou črtou predstaviteľov skupiny "Zvieratá cicavcov" je kŕmenie mlieka.
Okrem toho existujú tieto znaky:

  • teplokrvník,
  • živé narodenie,
  • telo je pokryté vlasmi, sú vyvinuté pot a mazové žľazy, rohové útvary,
  • lebka má zygomatický oblúk
  • chrbtica je jasne rozdelená na päť častí,
  • platinové stavce,
  • subkutánne svaly sú silne vyvinuté, existuje bránica,
  • vysoko vyvinutý nervový systém, ktorý vám umožňuje rýchlo reagovať na podnety z vonkajšieho prostredia,
  • osobitnú štruktúru orgánu sluchu
  • pľúca majú alveolárnu štruktúru,
  • srdce je štvorkomorové, krvný obeh je rozdelený na dva kruhy,
  • jedinečná štruktúra čeľustí a zubov.

Fyziológia cicavcov sa veľmi nelíši od ostatných štyroch legných predstaviteľov, ale vzhľadom na vysoký vývoj niektorých orgánových systémov sa táto trieda považuje za najvyššiu a veľmi organizovanú medzi zvieratami.

Latinským názvom tejto triedy je Mammalia, ktorá bola odvodená z latinského "mammy" - hrudníka, vemena. Ruské slovo "cicavce" znamená - kŕmenie mliekom.

nátierka

Zástupcovia tried sa nachádzajú všade. Jedinými miestami, kde nie sú cicavce, sú hlboký oceán a Antarktída, hoci tulene a veľryby sa nachádzajú mimo pobrežia.

Mnoho podtypov je obmedzených rozložením kvôli pripojeniu k podmienkam prostredia. Pre mnohé zvieratá sú dôležité teploty, pôda a orografické podmienky a dostupnosť potravín.

Popis cicavcov

Všetci členovia triedy sú celkom rôznorodí. Tradičná štruktúra tela, ktorá pozostáva z hlavy, krku, trupu, dvoch párov končatín a chvosta, sa mení v pomere tvarov a veľkostí. Takže pozoruhodným príkladom takýchto variácií môže byť dlhý krk žirafy a nedostatok krku vo veľrýb.

Obr. 2. Vonkajšia štruktúra.

Odlúčenie "netopierov" je veľmi odlišné od iných cicavcov v dôsledku premeny predných končatín na krídla. Z tohto dôvodu boli v národnej klasifikácii netopierov označované ako vtáky.

Držitelia záznamov o veľkosti a telesnej hmotnosti sú: trpasličí polyetylén (hmotnosť do 1,7 g, dĺžka do 4,5 cm), savanový slon (hmotnosť do 5 ton, výška pri ramenách do 4 m), modrá veľryba (dĺžka 33 m, hmotnosť - do 1,5 t).

Zoznam cicavcov v Rusku zahŕňa asi 300 druhov. Zoznam ich môžete vidieť v nasledujúcej tabuľke:

foto zdroj

Namba - vtáčie zviera, má na chrbte pruhy, tmavé pruhy okolo očí a hustý chvost (tiež známy ako pruhovaný anteater). Základom stravy nambat sú termity.

Skvrnitý

foto zdroj

Skvrnitý tiež známy ako marsupial cat, Majú ružový nos a biele škvrny na chrbte. U samičiek sa taška tvorí iba v období párenia.

Marsupial mole

Marsupial mole - vtáčie zviera, veľmi podobné obyčajným krtkom vo vzhľade a návykoch. Tieto stvorenia kopajú tunely pod zemou, lovia hmyz a červy. Samice majú vrecká, ktoré sa otvárajú späť a iba dve vsuvky (to znamená, že môžu naraziť len na dvoch mladých naraz).

Dvoreztsovy vačkovité zvieratá - Množstvo vŕbov, ktoré zahŕňajú klokany, zvončeky, opony, koaly a maternice. Majú dva veľké predné zuby v spodnej čeľusti. Druhé a tretie prsty zadných končatín týchto zvierat sú tavené. Sú to prevažne bylinožravý.

Niektoré zaujímavé fakty o vačkoch

Veľkosti trupu sa pohybujú od niekoľkých centimetrov do 1,5 metra. Najmenšie marsupial zviera na Zemi je long-sledoval marsupial myši., Dĺžka jeho tela je od 80 do 100 mm, chvost - od 180 do 210 mm. Najväčšie marsupial zviera je považované za veľké červené klokan., Dospelí klokani môžu dosiahnuť výšku 2 m. Dieťa obrie klokan zostáva v vrecku matky asi 235 dní.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org