Zver

Raccoon-poloskun - popis, biotop, životný štýl

Pin
Send
Share
Send
Send


Rodina spája zvieratá rôznych charakteristík. Väčšina z nich sú stredne veľké zvieratá s pružným a pretiahnutým telom s dĺžkou 31 až 67 cm a dlhým chĺpkovým chvostom (20-69 cm), u niektorých lezúcich členov rodiny vykonáva funkciu uchopenia. Telesná hmotnosť zvierat sa pohybuje od 0,8 do 22 kg.

Takmer vo všetkých druhoch (okrem niekoľkých výnimiek) je papuľa špicatá, krátka a uši sú vzpriamené. Labky majú charakteristickú štruktúru: húževnaté a dlhé prsty, zastavenie, menej často s semi-zmluvnými pazúrikmi. Vo väčšine druhov sa farba líši od svetlošedej až po jasno červenohnedú. Na tvári sú takmer vždy znaky, chvost je ohnutý.

Typy mäkkýšov

Rodina mýval má 11-12 druhov, ktoré sú kombinované do 8 rodov. Klesá na dve podskupiny: ázijské a americké zvieratá. V druhom prípade ide o druhy mýval, ktoré obývajú Strednú a Južnú Ameriku, jeden druh si vybral Severnú Ameriku.

Iba dva druhy patria do ázijskej podrodiny, ktoré sú obmedzené na úzky biotop vo východnej Ázii. Veľké a malé panda - jediní členovia rodiny žijúcich v Starom svete. Najbežnejšie sú tieto druhy mýval:

  • poloskun,
  • tresmariassky,
  • Barbados,
  • bahamský,
  • barker,
  • Guadalupe,
  • kosumelsky.

Nižšie uvádzame najzaujímavejšie podľa nášho názoru druhy mývalov a poskytneme vám ich fotky.

Raccoon mýval

Predkovia tohto zvieraťa obývali lesy Ameriky od hlbokého staroveku. V tejto oblasti stále žijú. Nie je to zlý poloskun, ktorý sa cíti v lesoch Ruska, Bieloruska, na ostrovoch východných Indií, často sa nachádza v lesoch Azerbajdžanu.

Telo zástupcu tohto druhu v dĺžke dosahuje šesťdesiatpäť centimetrov, zatiaľ čo načechraný chvost predstavuje minimálne dvadsať centimetrov. Výška zvieraťa v kohútiku je tridsaťpäť centimetrov. Priemerná hmotnosť je približne šesť kilogramov. Telo tohto mývalu husté, chrumkavé, trpké nohy. Farba hnedo-šedá. Na tvári je "maska": čierne škvrny s bielym okrajom, čierny prúžok sa tiahne od čela až po špičku nosa. Medzi očami je tmavá škvrna, čierne krúžky ohraničujú chvost zvieraťa.

Poloskun kráča na štyroch nohách, zatiaľ čo predná časť je usporiadaná tak, aby mohol držať predmety a rýchlo sa umyť. Jedie zviera, ktoré sedí na zadných nohách, a udržuje jedlo vpredu. Vďaka svojim nezvyčajne obratným a dlhým prstom tieto zvieratá ľahko nájdu jedlo aj v pomerne bahnej vode.

Tresmarias mýval

Tento poddruh poloskuna mýval žije na ostrovoch Mary, ktorý sa nachádza pri západnom pobreží Nayaritu (Mexiko). Mýval Tresmarias je väčší ako poluskun: v priemere je dĺžka tela dospelých zvierat deväťdesiat centimetrov (s chvostom). Srsť je krátka a skôr vyblednutá. Brucho je pokryté hnedou kožušinou, ktorá má hrubý podsadič svetla.

Zvláštnosťou tohto druhu, ktorá ho odlišuje od ostatných poddruhov, je uhlová lebka. Už v roku 1996 bol tento druh ohrozený úplným zánikom: menej ako dvesto padesát dospelých zostalo v ich prirodzenom prostredí. To bolo spôsobené tým, že mýval Tresmarias vykonal nekontrolovaný lov ostrovanmi, pričom neboli prijaté žiadne opatrenia na ochranu zvierat. Keďže rozsah týchto zvierat je malý, je pravdepodobné, že populácia niekedy bude veľká.

Bahamský mýval

Rovnako ako niektoré ostrovné druhy mýval, toto zviera je podľa výskumníkov poddruhom poluskuny. Bahamy žijú na karibských ostrovoch. Vonkajšie je to takmer rovnaké ako poloskun. Načechraný chvost je zdobený 5-10 tmavými krúžkami. Muži sú výrazne väčší ako ženy. Dĺžka tela je až 60 cm, chvost je až 40,5 cm. Farba sa môže meniť od svetlošedej až po čierne.

V zajatí môže zviera žiť až 20 rokov, v prirodzených podmienkach je očakávaná dĺžka života oveľa nižšia. Bahamský mýval uprednostňuje oblasti pokryté hustými krovami, v blízkosti nádrží. To sa živí článkonožcami, vrátane kraby a raky, sa nevzdá na žaby a rastlinné potraviny: orechy, žalude, bobule. Chovanie zástupcov tohto poddruhu je málo skúmané, avšak výskumníci sa domnievajú, že sú viac nočné. Vytvorte dvere, ktoré sa používajú na spánok a odpočinok. V priebehu roka aktívne nepatria do hibernácie.

Baťamský mýval prednosť samoty, samozrejme, s výnimkou obdobia párenia. Puberta u žien prichádza na jeden rok, u mužov - na dva roky. Tehotenstvo trvá asi desať týždňov. Po tomto období sa narodí 4 až 6 mláďat.

Raccoon Cozumel

Tento typ mýval sa nazýva trpaslík a endemický druh ostrova Cozumel (Mexiko). Je oveľa menšia než jeho príbuzní a je ľahké ju odlíšiť od čiernej širokej masky, ktorá sa rozprestiera až po hrdlo. Okrem toho má zviera luxusný zlatožltý chvost, ktorý sa na konci rozšíril a mierne zaoblený nos.

Horná časť tela je pokrytá hnedočervenou vlnou s malými škvrnami čiernych vlasov a spodná časť a nohy sú pokryté svetlohnedou kožušinou. Šedo-šedá farba hornej časti hlavy výrazne kontrastuje s bielymi vlasmi brady a papule, ako aj s čiernou maskou okolo očí.

Chvost je nažltlý a má šesť tmavohnedých alebo čiernych krúžkov. Dĺžka dospelého zvieraťa (s chvostom) sa pohybuje od 58 do 82 cm, chvost - 26 cm, hmotnosť - od 3 do 4 kg. Cisumel mýval dnes je na pokraji vyhynutia. Počet týchto zvierat je iba 250 jedincov. Je spojená s obmedzeným rozsahom. Ide o endemiku ostrova Cozumel, ktorého rozloha je 478 metrov štvorcových. km.

Raccoon mýval je rodák z Južnej a Strednej Ameriky. Zvyčajne tieto zvieratá žijú v mokrej mokrej oblasti. Vedľa svojho biotopu musí byť nádrž - rieka, jazero alebo dokonca potok. Mýval mýval je pomerne veľký zástupca rodiny. Jeho hmotnosť dosahuje desať kilogramov a dĺžka tela - meter. Muži sú väčšie ako ženy.

Barker má hrubú kožušinu s krátkymi vlasmi. Horné telo má červeno-hnedý odtieň a spodná časť je šedá. Predné nohy sú čisto biele, zadné nohy sú hnedé s náplasťami. Podstavec zvieraťa je široký, prsty sú pohyblivé a veľmi dlhé a končia ostrými drápmi. Toto zviera má nezvyčajnú chôdzu, pripomínajúcu medveď.

Zviera má pekné ucho: zachytáva aj slabé zvuky vo veľkej vzdialenosti. Raccoon Raccoon je vynikajúci plavec a potápač. Je ťažké ho nazvať ticho, pretože vydáva veľa zvukov - od impozantného vrčania až po kvílenie. Okrem toho vie, ako píšťal a zasekne zuby.

Dnes, mývalí sa často rodí ako domáce zvieratá. Ak chcete tiež kúpiť taký exotický domáci maznáčik, odporúčame Vám zvážiť výhody a nevýhody. Držte mýval by mal byť v priestrannej voliérii. Ľahko sa skrýva, ale nezabudnite, že je to predátor, aj keď malý. Podľa mnohých majiteľov je odstavenie na kúsok jeho rúk takmer nemožné. Nie je to kvôli jeho škodlivosti - je to druh komunikácie. Budúci majitelia by o tom mali vedieť, aby ste neboli zklamaní vášho domáceho maznáčika.

Popis a vzhľad

Raccoon-poloskun - malé zviera veľkosti veľkej mačky alebo nie veľmi veľkého psa. Normálna hmotnosť sa pohybuje od 5 do 10 kilogramov, dĺžka dospelého mýval je 65 až 70 centimetrov a jeho chmýrsky chvost je až 30 centimetrov. Muži a ženy majú len jeden rozdiel - od samcov sú väčšie. Zostávajúce znaky sú úplne rovnaké.

Hlava je veľmi široká, okrúhle uši vždy vstávajú. Papuľa na nos je nasmerovaná, podobá sa divadelnej maske (čierny nos, biele vlasy okolo, oči obkolesené čiernymi kruhmi, hnedý pruh sa tiahne z čela cez celú čiapočku).

Dlhá biela vlna vytvára obojstranné boky. Paws sú krátke, ale vyvinuté, dlhé nechtíky na nich rastú. Kožušina je šedohnedá, dlhá a nadýchaná. Po šedomivom chvostu príroda spôsobila 6-8 čiernych prstencov.

stanovište

V tridsiatych rokoch 20. storočia boli zvieratá prinesené do Sovietskeho zväzu a usadené na farmách. Po určitom čase niektoré zvieratá utiekli a usadili sa v lese. Potom sa rozšírili po celej krajine a začali žiť v Kazachstane, Kirgizsku, Tadžikistane, Azerbajdžane a Zakaukazsku.

Vo voľnej prírode žije v zmiešaných lesoch s prevažnou väčšinou listnatých stromov, hlavnou podmienkou je, že v okolí by mali byť niektoré vodné plochy. Môžu to byť rieky, jazerá, močiare, potoky - ak existuje len voda.

Pomocou húževnatých dlhých prstov na oboch labkách mýval ľahko stúpa stromy a ľahko sa zostupuje. Práve v dutinách radšej žijú. Závisí to od počtu dutých stromov, koľko zložitých zvierat žije v tejto oblasti.

Spôsob života

Aktivita na mýval začína za súmraku a trvá celú noc až do rána a počas dňa spí vo svojom dome. Nielen tými, ktoré opustili bývalí majitelia dutiny v nadmorskej výške 20-35 metrov, ale aj duny slúžia ako obydlia. Samotný mýval ich nevykopá - nie je odmenený touto zručnosťou, ale usadzuje sa v slobodných a opustených, kde bývali bývalí majitelia. A dokonca vysťahuje obyvateľov, ktorí žijú v prístave na predaj.

Akonáhle zostane slnko, zviera s vynikajúcim sluchom, zrakom a vôňou hľadá potravu. Je to pokojné, takže to nie je ďaleko od domova - asi pár kilometrov.

V zime sa aktivita znižuje, väčšina z chladnej doby roka, zviera strávi v úkryte v stave stúpania. Ale niekedy musíte z domu odísť trochu.

Mäkké mäkkýše sú relatívne lhostejné voči svojim príbuzným, jednoducho ich nevenujú pozornosť. V jednej dutine sa v zime môže usadiť asi tucet malých zvierat.


Močové jedlá všetko - a potraviny rastlinného pôvodu a zvieratá. V teplom období sa na zemi nachádzajú rôzne hlodavce ako lemmings a chytí chrobáky.

Lezenie stromov, zničenie vtáčích hniezd, jedenie vajíčok a kurčiat tam. Môžu tiež chytiť hada v ceste. Často stúpať v kuriatkach, čo spôsobuje nespokojnosť s miestnymi obyvateľmi.

Vo vodných útvaroch sú ulovené žaby, ropuchy a raky. Lov po vodných obyvateľoch je nasledovný:

  1. Zviera, ktoré sa ohýba smerom k vodnej hladine, spustí svoje labky do vody a starostlivo skúma dno.
  2. Po krátkej prehliadke hltal svoju korisť a okamžite ju chytil.
  3. Opatrne opláchnite korisť vo vode.
  4. Ak je korisťou rakovina, potom jej silou zasiahne proti blízkym kameňom a opäť ju spustí do vody. Preto je potvrdené, že korisť je mŕtvy.

Akonáhle príde jeseň, dávka zvieraťa sa naplní bobuľami, dozrievanými orechmi a žaludmi. Ak ľudia žijú v blízkosti miesta bydliska a tam sú záhrady so záhradami, potom zviera navštevuje aj tam a kradne niečo chutné.

Pri hľadaní potravy beštie dokonca navštevuje odpadky a preháňa sa tam pri hľadaní potravy.

rozmnožovanie

Sexuálna zrelosť mužských mývalov začína v treťom roku života, v slabšom pohlavnom styku, o rok skôr. Muž začne hľadať nevestu na konci zimy - skoro na jar (od februára do marca). Odfúkne vzduch a cíti zápach ženy. Po krátkom učení sa spárovanie uskutoční a muž opustí ženu.

Ona chodí tehotná asi 60-65 dní. Celú tú dobu je budúca matka veľmi agresívna voči ostatným. Po narodení 2 až 5 rokov (v severných oblastiach môže byť až 8) s deťmi s hmotnosťou 70-75 gramov, po dobu troch mesiacov ich matka kŕmi mliekom.

Deti sa narodia bezmocné, zrak a sluch nie sú rozvinuté. Oči sa otvárajú len za 20-22 dní.

Po 2 mesiacoch života sú deti úplne podobné svojim rodičom - kožušinový kabát rastie a stáva sa hustý, maska ​​na tvári získa jasnosť. Postupne deti získavajú mliečne zuby a začnú jesť viac tuhých potravín ako materské mlieko. Napriek tomu ich matka ešte dojčia po určitý čas.

Vzdelávanie mladšej generácie

Vyrastajúci malí mývalci opúšťajú dom po prvýkrát, dosahujú 3 mesiace a vždy sprevádzajú ich matka. Učí, aby získala jedlo a inú múdrosť, pomáhala prežiť. Medzi sebou a ich matkou mláďatá komunikujú prostredníctvom výkrikov alebo píšťaliek. Po dozretí sa stávajú oveľa tichšími a komunikácia prebieha s nízkym rumenaním. Dokonca aj dospelí zriedkavo hovoria navzájom len v prípade potreby.

Deti mýval sa stávajú nezávislé vo veku šiestich mesiacov. V tomto období sú už vyškolení v love, sú schopní nájsť svoje vlastné jedlo a vedia sa ako sa brániť pred nepriateľmi.

Raz do roka začne mýval. Zvyčajne sa to stane vo februári - staré vlasy vypadnú a nahrádzajú sa nové. Ale stáva sa to dlho, proces sa značne rozšíril. Iba do septembra stará vlna úplne vypadne, až do októbra pokračuje rast nového. Preto len tri mesiace v roku môžete obdivovať krásny kožuch - od novembra do februára.

Výhody a nevýhody ako domáce zviera

Ako už bolo spomenuté, mnoho z nich rodí toto exotické šelmy doma. Niečo o výhodách a nevýhodách mäkoveka-poloskuna ako zvieraťa.

  1. Nenásytnosť v jedle. Mýval žijúci v dome má rovnaké prírodné produkty ako v prírodných podmienkach. Dokonale môžete jesť suché jedlo.
  2. Zvieratá sú vybavené inteligenciou a vynaliezavosťou. Mýval, ktorý žije vedľa neho, nedáva majiteľom dôvod nudy. Dokáže skopírovať návyky nájomníkov a je pripravený na výcvik.
  3. Močiare sú zvedavé bytosti a nevadí im hovoriť. Je pravda, že spoločenstvo sa rozširuje iba na domáce, cudzinci nepozerajú zviera, ale spôsobujú strach a pocit nepriateľstva. S pánmi je pripravený hrať a neustále sa preháňať, čo spôsobuje radosť a radosť. A zvedavosť je neobmedzená - zaujímavá vec, ktorú potrebujete nielen na preskúmanie a vôňu, ale aj na chuť. Tak majitelia majú veľa šancí nájsť stopy z tesákov zvedavého nosiča masky na svoju obľúbenú knihu alebo synovú hračku.
  4. Tieto zvieratá sú čisté. Močiare sú veľmi čisté bytosti, úplne bez zápachu a stále sa pozerajú na svoje telo.

  1. Nocturnal. Vzhľadom na to, že mýval v noci, majitelia budú musieť zvyknúť na hluk a úzkosť, rušivý spánok po náročnom dni.
  2. Poloskun. Malo by sa pamätať na to, že toto slovo nie je len predpona názvu zvieraťa, ale spôsob života. Preto akýkoľvek objekt zachytený v pridržiavajúcich labkách - spotrebiče, telefón, oblečenie, šperky - určite skončí vo vode.

Po tom, čo sme začali domova moskovníka poloskuna, musíme ponechať myšlienku na získanie mačiek, vtákov, bielych myší a iných zvierat. Mýval z iných zvierat vníma ako súpera alebo jedlo, okamžite vstúpiť do boja s nimi. Áno, a žiarli majitelia iných obyvateľov, ktorí požadujú, aby sa všetka pozornosť venovala iba jeho a nikomu inému.

Veci na kŕmenie domestikovaného mýval

Poluskunovo pohodlie spočíva v tom, že napravuje všetko. Prakticky môže byť kŕmené tým istým, čo samotní majitelia jedia. Nebude sa vzdať mäsa a hydiny, tvarohu, kyslej smotany a iných mliečnych výrobkov, bude rád, že bude jesť vajcia, obilniny a zeleninu. Bude potešiť ovocie a sladkosti. Niekedy môžete po konzultácii s odborníkmi dať suché jedlo.

Niektoré zaujímavosti a fakty.

  1. Nohy poloskuny mýval veľmi podobajú ľudským rukám. Vzhľadom k tejto štruktúre mýval veľmi šikovne stúpa stromy a je schopný držať akékoľvek predmety.
  2. Poloskuny veľmi milujú alkoholické nápoje. Tieto očarujúce zvieratá sú oboznámení s omamnými účinkami alkoholu. Mnohé príbehy sú známe o tom, ako sa presne dostali do domu niekoho, kde hľadali silné nápoje. S ich labkami ľahko otvoria pohár piva, ktorý tieto krádeže zlákajú, a tak tam môže vysušiť pol litru nápoja. Penivý nápoj pôsobí tak vážne, že chlpatý zlodej okamžite zaspáva opitý spánok.
  3. Mýto sa vyznačuje vernosťou a veľkou prehnanosťou. Veľmi dobre vedia, čo je potrebné urobiť, aby sme sa pomstili páchateľovi a ako prekonať páchateľa. Oznamujú príbehy, keď sa mývalky začali uvoľňovať ľad s podvodom vlkov alebo poľovníckych psov a posledné, keď nedokázali uvedomiť podvod, padli do vody.
  4. Love sladkosti. Mäkkýše ako sladkosti, ktoré zaobchádza so zverami s dobrotami na chvíľu (zatiaľ čo zviera saje) sa stávajú milovanými a zbožňovanými.
  5. Netrpia mnohými infekčnými chorobami, ale môžu slúžiť ako nosiče týchto chorôb.
  6. Zadná labka zvieraťa sa rozkladá o 180 stupňov.
  7. Močiare žijúce v dome, ľahko ovládajú umenie otvárania kohútikov vodou, vpichujúc majiteľov strach, že niekedy zaplaví dom.
  8. Samička kŕmi deti každú hodinu.

vzhľad

  • Dravé zviera rodiny mýval dosahuje veľkosť malého psa.
  • Má širokú hlavu a ostrá papuľa s charakteristickou maskou.
  • Hustá a teplá kožušina zvieraťa bola po stáročia cenená.
  • Kožušina zvieraťa je zmesou viacerých farieb: čiernej, šedej a žltej farby, a po jej zbavení sa stáva strieborným odtieňom.
  • Mýval je známy svojim dlhým pruhovaným chvostom.
  • Охотиться ночью хищнику позволяет отличное зрение и великолепный слух.
  • Обладая цепкими лапами, зверек легко может забраться на дерево. По земле он ходит не спеша, но почуяв опасность, может разогнаться до 30 км/ч.

В природных условиях

  • Родом зверек из Центральной и Северной Америки. Očarujúce zviera okamžite dobylo srdce turistov, ktorí nosili zviera po celom svete. Teraz poloskuna mýval sa nachádza vo väčšine krajín Európy a Ázie.
  • Zviera sa rýchlo prispôsobí novému stanovišti, ale uprednostňuje les, vedľa ktorého musí existovať nádrž.
  • Mýval podávaný v dutinách stromov, ale keď našiel nork vykopaný inými zvieratami, nebude to odmietnuť žiť. Zviera zvyčajne zabezpečuje určité územie s polomerom 1,5 km, ktoré bráni jeho konkurentom loviť.

Popis mýval

Na území mnohých ázijských a európskych krajín sa mýval doslova nazýva Poloskin Bear a Polar Bear. Je takmer nemožné zamieňať mýval s iným divokým alebo spoločenským zvieraťom., Latinský názov "Prosoon" môže byť preložený ako "pre-pes" alebo "pred psom", čo je spôsobené charakteristickým vzhľadom šelmy.

Charakter a spôsob života

Charakter mýval, bez ohľadu na druh, je mimoriadne pokojný a priateľský, veľmi aktívny a zvedavý. Také vynaliezavé zviera má vysokú inteligenciu, je plne schopné naučiť sa ako riešiť jednoduché úlohy a vykonávať pomerne jednoduché triky. Absolútne neagresívne zviera nie je zbabelý, takže sa môže chrániť samým tým, že sa pokúša zahrať a poškriabať, rovnako ako s hrozivým vrčením. V niektorých prípadoch sa zviera uprednostňuje ustúpiť alebo predstierať, že je mŕtva, aby sa vyhla boju.

Napriek ich priateľnosti, mývalí raňazi uprednostňujú osamelosť, preto sa zjednocujú len v skupinách počas obdobia hibernácie, Chovateľ najčastejšie udržiava dobré vzťahy so susednými príbuznými, preto sa kŕmne oblasti takýchto zvierat môžu pretínať. Tolerancia má pozitívny vplyv na hustotu obyvateľstva mývalov v mnohých oblastiach. Komunikácia medzi sebou je vyjadrená v rušivých, chirpických a zvláštnych kvízaniach.

To je zaujímavé! Priemerná dĺžka hibernácie mýval závisí od trvania chladného obdobia, ale kanadskí mývali, ktorí sú schopní spať päť mesiacov, sú v takom stave najdlhšie.

Cicavec preferuje súmraku-nočný život, takže počas dňa spia zvieratá v ich doupěte a oni idú len pri hľadaní jedla so súmrakom. Avšak, ak je to potrebné, mývalí sú celkom schopní zmeniť zavedenú každodennú rutinu. Napríklad strava a spôsob kŕmenia mývalov žijúcich na pobreží závisia vo veľkej miere od odlivu a prietoku prílivu a mývaly mývaly žijúce v severných šírkach najprv dva alebo trikrát tlustú a potom spadajú do hibernácie, ktorá trvá veľa zima.

Koľko raccoónov žije

Najčastejším druhom dnes je tradične polotón mýval, priemerná predpokladaná dĺžka života v prirodzených podmienkach spravidla nepresahuje päť až šesť rokov. Keď je držaný v zajatí, cicavec žije až pätnásť rokov, ale životnosť mývalca je ovplyvnená veľkým počtom faktorov vrátane znakov druhu vytvorených na udržanie podmienok, stravovanie a dodržiavanie prevencie chorôb.

Distribučná oblasť

  • Cassumel mýval - endemický na malý karibský ostrov pri pobreží Quintany Roo. Prírodné biotopy sú mangrovové a dažďové lesy v ostrovných lesoch, ako aj pláže a obrábané pôdy.
  • Guadalupe Raccoons - pozemské zvieratá, ktoré žijú hlavne vo vlhkých oblastiach Guadeloupe. Mäkkýše tohto druhu dávajú prednosť močiarnym oblastiam, ale môžu tiež žiť v suchých lesných oblastiach v blízkosti riek alebo jazier.
  • Aguara alebo krab-jesť mýval - zviera pochádzajúce z bažin a džunglí, ktoré sa usadzujú na území Južnej a Strednej Ameriky vrátane Tobaga a Trinidadu. Nočná solitérna zver sa uprednostňuje, aby zostala v blízkosti potokov, jazier a riek.
  • americký alebo poloskun mýval - obyčajný dravec v Severnej Amerike, od Isthmus Panamy až po provincie v južnej Kanade, ako aj vo Francúzsku a ďalších európskych krajinách.

Dospelí mývalí majú domov blízko vodnej hladiny a vyberajú na tento účel dutinu na strome, ktorá sa nachádza vo výške 30 cm od zeme. Nájsť mýval dom nie je ťažké - kôra na kmeň stromu môže byť zle poškriabaná, s dostatočným množstvom vlny. Okrem hlavného biotopu sa mývalí pripravujú na seba o niečo bezpečnejšie, ale pre spánok najčastejšie používajú hlavnú dutinu.

Pri absencii vhodnej dutiny je cicavec dostatočne schopný usadzovať sa v štrbinách medzi kameňmi alebo padajúcimi kmeňmi stromov a dokonca aj vnútri kefky. Niekedy zviera nájde dieru vhodnú vo veľkosti a opustenú inými zvieratami v dôsledku neschopnosti mývalov, aby si pre seba pre seba prebudovali obydlie. Močiare sú mimoriadne ľahko a rýchlo prispôsobiteľné, preto sa často predávajúci usadzujú nie príliš ďaleko od obývaných oblastí, v blízkosti ovocných záhrad a parkovacích plôch. Obľúbené územie je zriedka ponechané zvieratami, ale ak je to potrebné, mýval sa môže pohybovať asi pol kilometra od nej.

Riadková dávka

Populárne biotopy mäkkýšov sú zastúpené starými zmiešanými lesnými oblasťami s bažinami a rybníky., V tejto oblasti je veľké množstvo dutých stromov, ktoré umožňujú mývalom relaxovať počas dňa. Cicavec má dobre vyvinuté nočné videnie, ktoré pomáha zvieraťu navigovať vo vesmíre s nástupom temnoty a loviť. Okrem toho mývalky majú citlivé vibróza rastúce takmer na celom povrchu tela, vrátane hlavy, hrudníka a brucha, vnútorného povrchu nohy a oblastí kože vedľa pazúrov.

Raccoon patrí do kategórie všežravých zvierat, ale jeho hlavná dávka je silne závislá od charakteristík času a terénu. Jediný člen rodiny, ktorý spája hibernáciu, potrebuje v jarnom období značný počet veľmi výživných krmív. Po spánku, okolo februára alebo marca, sexuálne zrelé medvede začnú aktívne chov, takže potrebujú kvalitné bielkovinové jedlá, ktoré sú zastúpené výhradne krmivom pre zvieratá.

To je zaujímavé! Antropogénne faktory, ktoré ohrozujú život a početnosť mnohých zvierat, nemôžu spôsobiť značnú škodu mývalom, takže sa tieto zvieratá ľahko prispôsobujú životu v blízkosti ľudí a často dostávajú potraviny na skládky alebo v odpadkových nádobách.

Močiare sú schopné zachytiť veľký hmyz, rovnako ako lov žaby a nie príliš veľké hlodavce. Schopnosť ľahko stúpať stromy umožňuje zvierať požierať vtáčie hniezda. Niekedy sa živia hady, jašterice a rôzne vodné živočíchy, ktoré môžu byť zastúpené kraby, raky a ryby. S nástupom jesenného obdobia sa mývalky premenia na rastlinné dávky vo forme bobúľ a orechov, žaluďov a plodov rôznych pestovaných rastlín. Pre niektoré oblasti sa mývalí stali skutočnou katastrofou kvôli častým nájazdom na ovocných, poľnohospodárskych a melónových plantážach.

Prirodzených nepriateľov

Mäkkýši patria do kategórie veľmi odolných voľne žijúcich zvierat, takmer imúnnych voči mnohým bežným infekčným a invazívnym ochoreniam. Okrem iného sa takýto cicavec môže agresívne brániť proti väčšine predátorov v prírodných podmienkach., Treba však venovať mimoriadnu opatrnosť, pretože samotný mýval môže byť nosičom niektorých veľmi závažných infekčných chorôb.

To je zaujímavé! V niektorých krajinách je veľmi populárny takzvaný športový lov mýval, počas ktorého sa za dvanásť mesiacov strieľajú asi dve až tri milióny osôb.

Za prírodných podmienok môžu mnohí dostatočne veľký predátoria napadnúť mýval, vrátane kojotov, vlkov, červeného rysa, ilku, aligátorov a dokonca aj sovy. Slimáky sú často lovené na silných mladých mývaloch. Na území Ciscakázy je celkový počet cicavcov pomerne dobre regulovaný obyčajným šakalom, ktorý spolu s mývalom je jedným z invazívnych druhov.

Stav obyvateľstva a druhov

Na území Ameriky sú mývaly komerčné druhy av severných častiach krajiny sú v optimálnych podmienkach ich celková hustota tritisíc jedincov na tisíc hektárov, čo vyvoláva zničenie polí, sadov a vinohradov, melónov a kureniec a fariem. Takéto zviera je veľmi úspešne chované v zajatí, no zároveň zvieratá, ktoré majú atribút monozónie s nedostatočne dobrým vývojom trávy, sú určite odmietnuté.

Pred viac ako dvadsiatimi rokmi bol Medzinárodný zväz na ochranu prírody klasifikovaný ako ohrozený poddruh, pretože nízky celkový počet dospelých. V súčasnosti nie sú prijaté žiadne účinné opatrenia na zachovanie tohto poddruhu.

Charakter mýval

  • Budúci majitelia mýval sa musia oboznámiť so zvykmi. Prirodzene, zviera je divoké zviera a majitelia sa budú musieť držať s mnohými znakmi zvieraťa.
  • Úmyselné a tvrdohlavé zvieratá nie sú na pokoji. Zvedavosť je v ich krvi. Nechýbajúca obratnosť, mýval - poloskun dáva svoj zvedavý nos do akejkoľvek štrbiny.
  • Nepoužívajte krutý hluk a pohyb. Vnímajúc skutočnú hrozbu pre život, zviera šikovne predstiera, že je mŕtva, čo môže vystrašiť svojich majiteľov.
  • Mýval je nočné zviera. Odpoledne odpočíva, pri západe slnka, pôjde hľadať potravu a dobrodružstvo. Budúci majitelia domácich zvierat by to mali vziať do úvahy a nemali by byť prekvapení v noci - mýval na štúdium územia.
  • Líbanie - jeden z hlavných znakov charakteru zvieraťa. Nezbedný maznáčik prekvapí prekvapením a predstiera, že nerozumie tomu, prečo ho obviňujú. Zakaľte sa, aby urazil mýval! Určite sa pomstne. K tomu má zviera všetko: pazúry, zuby a veľkú pamäť.
  • Rôzni mývala milujú čistotu. Nepríjemný zápach zo zvieraťa nebude. Je ľahké robiť zviera šťastné, musíte mu nechať misku s vodou. Nesmiete používať šampóny a kúpacie prípravky, a tak vymyť mastnú pokožku, ktorá je potrebná pre vašu pleť a vlnu.

Ako podávať mývala - poloskuna

  • Nájdenie niečoho na kŕmenie zvieraťa nebude ťažké.
  • Mýval je omnivor. Napriek tomu, že je dravcom, jeho jedlo by sa malo meniť.
  • V ponuke domáceho zvieraťa môžu byť ryby, mäso, morské plody, orechy, ovocie, vajcia.
  • Ak chcete vysporiadať sa s nedostatkom vitamínov a minerálov v tele zvieraťa, pomôžete špeciálnu mačku alebo psie jedlo.
  • Ponúka rôzne druhy jedál, ktoré môžete nájsť v preferenciách mýval v jedle.
  • Zviera miluje ovocie a je pripravená kedykoľvek vytiahnuť niečo chutné, nechať bez dozoru.
  • Jedá zviera 3-4 krát denne.
  • Napriek všestrannej povahe mýval múka, slaná, pikantná, údená a sladká (med nepočíta) pod najprísnejším zákazom.

Kde sa nachádza zviera

  • Najprv musíte zistiť, kde bude zviera žiť. Z toho závisí od nuance zvieraťa.
  • V súkromnom dome môžete umiestniť klietku na otvorené priestory, ktorá zabezpečuje okná s bary a tesne zatvárajúce dvere.
  • Miestnosť mýval by mala byť priestranná, chránená pred priamym slnečným žiarením.
  • Nie je zlé urobiť podobnosť stromu s dutinou, takže sa zviera bude cítiť dobre.
  • V priestore by nemali byť žiadne cudzie predmety.
  • Pod teplotou -3 ° C by teplota v domácnosti nemala klesať ani v zime.
  • Ak je apartmán dostatočne priestranný pre domáceho maznáčika, robia v dome voliéru.
  • Vyznačuje sa skriňou, kde je predná stena vyrobená zo sieťoviny. A bočné a zadné steny pokrývajú vlhkosť odolnú preglejku. Naplňte skriňu pilinami.
  • V pekárni nastavte zásobník, misku na jedlo a vodu a hračky. Vypadnúť z mýval bude mať denne.
  • V žiadnom prípade nemôže zviera dať do malej klietky. Mýval je stvorenia, ktoré miluje slobodu a robí ho väzňom. Je tu každá šanca, že namiesto milého maznáčika bude mať zaujatý dravec.

Výcvik mýval

  • Vzdelávať mýval - poluskuna môže a musí byť. Ale bez fyzickej sily. Inak, tvárou v tvár zvieraťu, majiteľ riskuje nájsť prísahu.
  • Pre mýval bude fyzickým trestom výzva k útoku.
  • Avšak od prvého dňa je potrebné ukázať, kto je v domácnosti zodpovedný, inak sa stane veliteľom.
  • Najmä láska, aby si moc v ich labky ženy (nie je divu).
  • Výchova je založená na správaní zvieraťa. Príkladné správanie je podporované jemnosťou a náklonnosťou. Čím je táto stratégia jasnejšia, tým je efektívnejšia.
  • Iné metódy buď nedávajú výsledok, alebo nemajú požadovaný účinok.

Takže v dome sa objavil malý mýval. Nemali by ste dúfať, že bude mať roztomilý a anjelský charakter ako postava zo sovietskeho karikatúry. Prvých šesť mesiacov je testom sily nielen majetku, ale aj nervov majiteľa. Najjednoduchšie je pre deti mladšie ako 4 mesiace. Ak bude domáce zviera bývať v byte bez otvorenej klietky, bude potrebovať neustálu starostlivosť. Zvlášť sa musíte uistiť, že zvedavé dieťa nepožíva niečo nepoživatelné.

  • Chôdza je obľúbenou činnosťou mnohých domácich miláčikov a mýval - poloskun nie je výnimkou. Čerstvý vzduch ovplyvňuje umieranie zvierat.
  • On sa stane pokojnejším a poslušným.
  • Začať učiť prechádzky je potrebné postupne.
  • V mladom veku je lepšie chodiť na vaše ruky a zvyšuje sa pokaždé, keď zostávate na ulici.
  • Dospelý mýval bude potrebovať vodítko a papuľa na prechádzku, ako môže a má rád uhryznúť.
  • Pre divé zviera je to spôsob komunikácie. Odvykanie raz a navždy zvyk nefunguje. Majú na mysli dve možnosti. Buď noste rukavice pri hraní so zvieraťom, alebo sa pokúste trochu skrotiť zviera.
  • Aby ste to urobili, musíte si vziať plastovú fľašu a zasiahnuť ju v blízkosti domáceho maznáčika a sprevádzať akcie príkazom "nie". Priestranný a hlasný zvuk odvádza mýta.

  • Rovnako ako v strave, v starostlivosti o zviera nenáročné.
  • Kúpať mýval podľa potreby, 2-3 krát za rok bez špeciálnych nástrojov.
  • Keď dostanete domáceho miláčika, musí sa preukázať veterinárnemu lekárovi a očkovať.
  • Mýval má dobré zdravie. Doma môže žiť 12-16 rokov.
  • Zdravotná starostlivosť sa znižuje na zničenie blech a kliešťov, čím sa zabráni výskytu červov a každodennému čisteniu vo voliéri.
  • Čistite vodu v miske.
  • V lete, mali by ste sa snažiť chrániť zviera od jasného slnka, môže získať teplo mŕtvice. Ale aj bez slnečných lúčov to nedokáže, inak zviera dostane rachity. Najlepšia možnosť - chôdza v tieni stromov.

Čo očakávať od mýval doma

  • Mýval je spoločenská a miluje hru. Obzvlášť potešený svojimi chrastítkami. Ale unleashed pet je úplne mimo kontroly, pripravený začať bojovať a kousávať v každom okamihu.
  • Zákazy na zviera nekonajú, majú zúfalú povahu, mýval bude robiť všetko, čo plánuje.
  • Iný inštinkt - na označenie územia, sa bude musieť vyrovnať.
  • Zviera je skutočným Othellom, pokiaľ ide o iné domáce zvieratá. Aby nikto nebol zranený, je lepšie nikomu začať, okrem mýval.
  • Pri domácich rastlinách sa zviera radne teší.
  • Nedávno, sladké a roztomilé dieťa zrazu ukazuje agresivitu? Pravdepodobne prechodný vek.
  • Ženy dozreté do roka a muži na začiatku druhého roka života. Je to prvé dva roky - najťažšie čas pre hostiteľov. Musíte byť ostražití a cítiť zmenu nálady zvieraťa, chrániť sa pred možným kousnutím.

Kde kúpiť mýval

  • Zvieratá predávajú ako dealeri a škôlky. Cena za zvieratá sa pohybuje od 15 do 30 tisíc rubľov.
  • Malé zviera si rýchlejšie zvykne na ľudí, ale je lepšie, aby sa od matky neodlúčilo až do mesiaca a pol, môže zomrieť bez materského mlieka.

Milovníci zvierat si cenili veselú dispozíciu a veselosť zvieraťa. Tí, ktorí sa starajú o zviera, ale majú strach z divokej prírody mýval, by sa mali pozrieť na psíka mýval. Pripútaný charakter, podobný divokému zvieraťu, sa stane skutočným priateľom.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org