Vtáctvo

O obyčajnej kašuli: popis vtáka

Oatmeal je vták, ktorého opis umožňuje ľahko určiť pohlavie jedince na jar. Samčie ovsené vločky na hlave, hrudníku a bruchu majú žlté perie s hnedým pruhom. Zároveň a oblasti na oboch stranách hrudníka sú sivovo hnedé s čiernymi pozdĺžnymi inklúziami. Chvost je tmavý s bielymi pruhmi na stranách. Samice sú oveľa tmavšie, ich perie má hnedo-žltý odtieň a coattail je gaštanovo-hnedý. Mladí vtáci, bez ohľadu na pohlavie, sú viac ako ženy.

Na jeseň, po oplodnení, žlté perie takmer úplne zmiznú, nahradené novým, tmavším perím. Drobné včlenenia zostávajú v zanedbateľných množstvách na hrdle a bruchu, čo veľmi sťažuje odlíšenie muža od ženy. Na jar sa hnedé perie opotrebúvajú tak, že ich konce sú vymazané a na povrchu sa objavujú bohaté žlté tóny.

Oatmeal je vták, ktorého fotografia nám umožňuje konštatovať, že proporcie, s ktorými ho príroda obdarovala, dokonca bez vedomia vedeckých vlastností fyziológie tohto druhu. Telo ovsenej vločky nepresahuje dĺžku 17 cm. Zobáček kužeľovitého tvaru vyzerá na malej hlave veľmi harmonicky a pomerne dlhý chvost efektívne vyzdvihuje mužov sediacich na strome.

druh

Napriek tomu, že najčastejším vtákom je ovsená vločka, svet má veľmi veľký počet odrôd tohto vtáka. Najznámejšie z nich sú:

  • Bridlica.
  • Beloshapochnaya.
  • Mountain.
  • Dubrova.
  • Zheltobrovaya.
  • Žltý kolibrík.
  • Žlčových ciest.
  • Reed.
  • Krasnouhov.
  • Ovsené vločky.
  • Ovesná kaša Remez.
  • Ogorodnaya.
  • Golierom.
  • Polárny.
  • Strnad lúčna.
  • Red.
  • Ryzhesheynaya.
  • Záhradníctvo.
  • Sivé vlasy.
  • Čierna hlava.
  • Chernogorlaya.

Nachádzajú sa takmer všade v teplých južných oblastiach, hoci z väčšej časti sú to veľmi vzácne vtáky, ktoré, napriek ich jasnej farbe, môžu byť ťažko zrejmé.

Prednosť v bývaní

Ako úkrytový vták ovsené vločky uprednostňuje otvorenú krajinu: lúky, lesy a výrub. Často sa môže nachádzať v tesnej blízkosti ciest, pričom uprednostňuje kríky a stromy stojace na otvorených miestach. Takže vták môže vopred zistiť prístup nepriateľa a odísť.

Bunt je vták, ktorého spev môže byť často počuť v tesnej blízkosti obľúbených hniezdnych miest. Pieseň je skôr rezonantná, hrá na ňom vymeniteľný stamp, zatiaľ čo počet zvukov pre mužov z ovsených vločiek môže byť iný a pohybuje sa od 5 do 12 slabík, z ktorých posledná znie oveľa nižšia a dlhšia.

Najčastejšie ovsené vločky možno nájsť vo východných oblastiach lesných a lesných stepových zón Ruska, Ukrajiny, Bieloruska a Západného Kaukazu. Vták vedie kočovný život, čím sa pre zimný let prechádza do polí, ktoré sa nachádzajú v teplejšej južnej oblasti.

Nest funkcie

Vtáčik z ovsených vločiek sa snaží umiestniť svoje hniezda na mladé ihličnaté výhonky alebo na okraji lesa, rovnako ako všetci jednotlivci tohto druhu, vyhýbať sa nepriateľom, usadia sa v lese. Potom, čo sa rozhodol mať potomky, si vták vyberie vhodné miesto v trávnatom stánku medzi kríkmi, kde začne stavať hniezdo, na ktoré netrvá veľa času. Ako stavebný materiál sa používajú hlavne suché stonky a listy obilnín, do ktorých sa pridáva malé množstvo mechu a lišajníkov, aby sa zabezpečila väčšia pevnosť.

Ovesná kaša je vták, ktorého fotografia je uvedená v tomto článku, uprednostňuje, aby sa do hniezdenia pridali veľké, mleté ​​stonky bylinných rastlín, ktorých konce zostali netkané na okrajoch a opatrne zamaskali obydlie z očí. V tomto prípade vták venuje najväčšiu pozornosť spodku hniezda, opatrne ho obložil malými koreňmi a konskými vláčikmi. V prípade, že hniezdo sa vyskytuje počas obdobia dažďov, ovsené vločky sa snažia maximalizovať množstvo vlasov v hniezde tak, aby sa dievčatá cítili oveľa pohodlnejšie.

Vzhľadom k tomu, vtáčie vločky z vtáčej tvorí hniezdo ako malá misa, jeho priemer nepresahuje 130 mm s výškou 80 mm. Zároveň hĺbka misky 50 mm poskytuje kurčatám dostatočný stupeň ochrany a zabraňuje ich vypadnutiu z hniezda.

Štandardné znášanie nepresahuje 6 vajec veľmi charakteristického tvaru a farby, ktoré sa môžu líšiť od svetlo ružovej až fialovej. Tupý koniec bude v každom prípade zdobený pruhy hrdzavých alebo hnedých odtieňov a tmavých škvŕn. Najmenšie vajcia v spojke nepresahuje 15 mm a najväčšia - 23 mm, čo umožňuje najprv posúdiť veľkosť budúcich kurčiat.

Bunting má čas na to, aby vytvoril niekoľko spojok počas leta. Prvé hniezdenie začína koncom apríla a končí začiatkom mája. Po 12-14 dňoch kurčiat sa kukly už objavujú z vajíčok, ktoré už do konca mesiaca letiejú z hniezda. Druhá spojka je zároveň koncom júna - začiatkom júla a pokračuje podľa rovnakého princípu.

Vo väčšine prípadov je samica zapojená do inkubácie, zatiaľ čo muž je zodpovedný za kŕmenie, avšak ak odíde, muži nahradia ju na krátku dobu. Existujú prípady, kedy je žena vystrašená zo spojky, po ktorej on a muž vynaložia maximálne úsilie na odvrátenie osoby od hniezda. V prípade, že sa mláďatá už vyliahli, s takýmto alarmom, vyskočia z hniezda a skrývajú sa v najbližšej tráve, kým hrozí nebezpečenstvo.

Ak bol odchod normálny a kurčatá opustili hniezdo, úplne zrelé, rodičia ich budú kŕmiť ešte niekoľko týždňov, až kým sa konečne nedostanú na silu a potom prejdú k druhému záveru.

Oatmeal je vták, ktorý uprednostňuje jesť rastlinné jedlá. Väčšinu roka, od druhej polovice leta až do konca zimy, zhromažďuje zŕn rôznych rastlín v tráve, ale ak už vyliahla mláďatá, potrebuje zozbierať oveľa väčšie množstvo potravy. Počas tohto obdobia, ovsené vločky ochotne dosť malý hmyz, ktorý tvorí hlavnú dávku pre kurčatá.

Po konečnom dokončení hniezdenia sa vtáci zhromažďujú v malých kŕdľoch a po výbere vhodného poľa pohánky alebo prosa lietajú na to, aby sa kŕmili. Po začiatku jesene sa stádo letí ďalej na juh, čím sa zachráni pred chladom.

Vták z ovsených vločiek, ktorý odišiel do zimovania, bude mať, podobne ako vrabci, aj v tesnej blízkosti ľudského obydlia a bude sa snažiť nájsť nezdravé ovsené vločky v hnoji veľkých kopytovitých zvierat.

Všeobecné charakteristiky ovsených vločiek

Ovesná vňať patrí k trestu a ovesné vločky. Vo svojich rozmeroch sa podobá vrabci. Dĺžka tela dospelej osoby dosahuje 17 cm a jeho hmotnosť nepresahuje 30 gramov. Na hlave, krku a bruchu vtáka je jasne žlté perie. Plocha hrubého čreva a hrudníka je pestrá s šedými škvrnami. Nadhvoste a plecia ovsených vločiek sú sfarbené hnedou farbou. Chvost v porovnaní s telom je dlhá.

Rozdiely medzi pohlaviami sú vyjadrené len v tom, že jas pečene je o niečo väčší. Pokiaľ ide o mladých, nová generácia má farebnú podobnosť so ženami. Obdobie chovu vtákov začína na jeseň. V jesenných mesiacoch nie sú žiadne rozdiely medzi ženami a mužmi. Po transformácii sa perie stávajú viac nasýtenou farbou.

Spôsob života

Spoločná ovsená vňať, podobne ako väčšina ostatných druhov, patrí sedavým vtákom. Zimní členovia rodiny trávia svoj čas v stredomorských krajinách av teplých regiónoch západnej Európy. Balíky sa vrátia domov v marci a apríli. Zhromažďovanie v skupinách, ovsené vločky je často v kombinácii s ich príbuznými škvrnitosti, vrabce a iné druhy malých vtákov. Keď sa pohybujú v skupinách, zarábajú si vlastné jedlo a hľadajú spoľahlivý prístrešok.

Ovsené vločky vyberajú voľné priestory ako biotopy: miesta na rezanie stromov, stepy, polia a lesy. Vtáky sa priznávajú osobe, preto sa často zastavujú v mestských a vidieckych oblastiach. Sedavé druhy ovsených vločiek prežili v poliach a zeleninových záhradách, hľadali potraviny vo forme zvyškov plodín.

Hniezdiace funkcie

Miesto výstavby budúceho bytu vyberá mužské buntings. Za týmto účelom sú hrany lesov vhodné s množstvom hustých kríkov a vetiev stromov. Malý vták uniká husto rastúcim lesom, pretože tam žije mnoho dravých cicavcov a vtákov.

Hniezdiť ich hniezda stavať dlho a tvrdo. Ako materiál sa použili vetvičky, tenké vetvy, ostria trávy, machu, perie a konské vlásie. Vtáky šikovne zamaskujú obydlie a tknú do konštrukcie drvené stonky všetkých druhov rastlín.

Konce stoniek v hniezde nie sú tkané. Tým sa vytvára účinok vizuálnej fúzie s okolitou povahou. Konská vlásia a mech padnú dole. Poskytuje mláďatá teplo a pohodlie aj v období dažďov.

Reprodukcia a potomstvo na buntings

Očakávaná dĺžka života v porovnaní s inými vtákmi je veľmi krátka. V troch rokoch pridelených vtákom sa pokúša zanechať zdravé a početné potomstvo.

Pre jednu sezónu ovsená vločka tvorí vajíčka dvakrát. Tento proces sa vykonáva v strede jari a potom v prvom letnom mesiaci. Jedna spojka obsahuje 2 až 6 husté guľaté vajcia. Ich farba sa pohybuje od svetlo ružovej až po šedo fialovú so škvrnami.

Na hniezde žien sedí až po poslednom vajci. Doba inkubácie trvá dva týždne. Po celú dobu sa partner zaoberá získavaním potravín a ochranou.

Nestlings sa narodil pokrytý hustou vrstvou chumáča s ružovo-červenými zobáky. Obaja rodičia sa podieľajú na kŕmení potomstva. Po nejakom čase opúšťa partner začať budovať nové hniezdo pre druhé znášanie. Ďalšie podávanie detí je plne predpokladané mužom.

Mladé, zrelé kurčatá opúšťajú hniezdo do dvoch týždňov po narodení.

Jedenie buntings vo voľnej prírode

Základ potravy z hydiny rastlinného pôvodu: rôzne semená rastlín, ako aj byliny. Ovesná kaša sa živí zrnámi a semenami hrášku, raka, modrej trávy, žihľavy a bobule. V období párenia si vtáci potrebujú veľa síl, takže vo svojich ponukách zahŕňajú veveričky, lov hmyzu, ako sú muchy, dreviny, šváby, šupky, kobylky.

Pokiaľ ide o kurčatá, zmiešané krmivá sa používajú na kŕmenie. Pre harmonický rast a rýchly vývoj, mladé zvieratá potrebujú súčasne bielkoviny a rastlinné potraviny. Dospelí vtáky kŕmia potomstvo hmyzom, ktorý nakrájajú s zobákom, ako aj s malými ľanovými a promienkovými semenami.

Udržiavanie hydiny doma

Pre dobrú vôľu, ľahkú povahu, veselú dispozíciu a schopnosť melodického spevu, ovesné vločky sa teraz hľadajú na domestikáciu. Je to voľne žijúci vták, ktorý je pomerne ľahko zvyknutý na ľudské ruky. Chytanie peria je lepšie na jar, keď sú vtáky zmätené hľadaním partnera. V týchto časoch sú obzvlášť hlasné a nepozorné.

Po chytaní vtáka sa usadzuje v samostatnej klietke, ktorá je pokrytá tmavou prírodnou tkaninou. Minimálna výška bytu je 60 cm. Spodok klietky je položený s pilinami alebo pieskom. Pod tkaninou je ovsené vločky v prvých dvoch týždňoch. V období obývania nie je možné zmeniť polohu bunky. V opačnom prípade sa pet prestane spievať až do novej jari.

Pokiaľ ide o výživu ovsených vločiek v zajatí, musíte kŕmiť vášho domáceho miláčika rozmanité a vyvážené jedlo. Nechajte menu obsahovať múky, obilné zmesi, semená, vrátane klíčených, minerálnych krmív a čistej vody. Všetky tieto produkty sa v predajniach zoologických predajní predávajú v množstve.

V klietke z ovsených vločiek, musíte dať priečnik a extra misku vody na kúpanie. Udržiavanie vtáčieho krídla sa odporúča v dobre vetranom priestore.

Ak ste sa naučili niečo užitočné a nové z nášho článku, nechajte svoje pripomienky pod ním a nezabudnite zdieľať so svojimi priateľmi v sociálnych sieťach.

Bird bunting: druh, opis, video, muž a žena, foto

Rod ovesnej kaše patrí k radu passerine. Veľkosť týchto malých spievajúcich vtákov pripomína vrabec, ale ich chvost je dlhší a ich zobák je veľký a krátky.

Teľacia hmotnosť ovsených vločiek je asi 30 g, dĺžka je od 15 do 20 cm, ovsené vločky sa vyznačujú nielen melodickým spevom, ale aj atraktívnou nezvyčajnou farbou samcov. Ich hlava, prsia, hrdlo a brucho sú maľované jasne žltou farbou s olivovo-hnedými škvrnami. Ženy vyzerajú skromnejšie.

Výživové vlastnosti buntings

Ovsené vločky patria k granulovaným vtákom a ľahko absorbujú rastlinné potraviny, ako sú semená trávy (bluegrass, žihľava, šťovík, ďatelina, zabudnutie, púpava, chrpa, ryby, plantajn) a zrná obilnín (ovos, jačmeň).

Počas obdobia párenia sa ovsené vločky môžu tiež zožiť kobylky, pavúky, chrobáky a húsenice. A rodičia prinášajú svojim mláďatám polotrasené jedlo do burticíka.

Šírenie ovsenej vločiek v prírode

Buntings obývajú oblasti s miernym podnebím v Európe iv Ázii. Tiež vták priniesol človek na Nový Zéland a tam sa krásne rozšíril.

Pre život ovsené vločiek vyberte voľné priestory s riedkou vegetáciou zo stromov a kríkov, napríklad lúky, lesy, lesné parky, lesné pásy, poľnice. V zimnom období ochladne sa ochotne približuje k bývaniu ľudí.

Spoločná ovsená vňať

Veľkosť pohľadu sa podobá vrabci, ale s predĺženým chvostom. Dĺžka tela vtáka je až 20 cm, rozpätie krídiel je asi 30 cm, hmotnosť je 25-35 g. Muž je skutočný pekný muž s bohatým zlatožltým perím na hlave, prsiach a bruchu.

Na krku, tvárach a čele má vzor olivovo-šedých priečnych pruhov. Celé telo je tiež zdobené škvrnitými šedými až červenavými odtieňmi. Krídla - tmavo hnedá. Zobák je krátky a veľký. Farba žien je svetlejšia so zeleným odtieňom.

Mladí sú viac ako ženy.

Tento druh je bežný vo východnej Európe a Ázii. Krk, brucho a prsia tohto malého vtáka sú žlté. Krídla, chvost a chrbát sú rozmanité, tmavšie u mužov ako u žien. V lete sa perie hlavy hlavy čierne.

Červené ovsené vločky

Plemená v Grécku, Turecku a na Cypre. Pre zimné letí do Afriky. Dĺžka trupu vtáka je 16 cm, jeho hmotnosť je 20 g. Vyzerá to ako záhradná ovsená vločka, ale perie na hlave je šedo-modrá. Krk a prsia sú hnedé a zobák je ružovo-červené. Spievanie sa skladá z du duis zvukov

Zobrazte väčšie ako ostatné buntings. Dĺžka - 18-20 cm, rozpätie krídiel až 32 cm, hmotnosť - 40-56 g. Zadná časť je hnedočervená, biela je biela. Celé telo je ozdobené tmavými škvrnami. Nohy a veľký zobák - hnedý. Mladý rast je namaľovaný hnedými tónmi. Prosyanka žije v Eurázii a severnej Afrike.

Rastlinné výhonky

Veľmi podobné obyčajným ovseným vločkám. Telo má dĺžku až 17 cm, jeho rozpätie krídiel je 22 cm. Farba peria je gaštan s tmavými škvrnami. Spodná časť - ľahšia ako zadná časť. Boky hlavy muža sú žlté, s čiernou maskou na oči. Tento druh žije na západe a juhu Európy, na ostrovoch Stredozemného mora, v severnej Afrike.

Ovesná kaša Remez

Dĺžka trupu vtáka je až 15 cm, jeho hmotnosť je asi 20 g. Tento druh sa dá ľahko odlíšiť od príbuzných vďaka pestrej farbe. Zadná strana mužov je hnedá s čiernymi pruhmi. Prsia a boky sú hnedo-červené. Hlava je uhlie-čierna s trsy, biele obočie a biele prsia. Perie na hlave samíc je hnedá.

Mužské a samičky: hlavné rozdiely

Sexuálny dimorfizmus sa vyskytuje v buntings počas párenia. Mužské šaty vo svojom luxusnom oblečení: zlatožlté perie hlavy, prsia a brucha, chrbát a krídla kaštanu, olivovo-šedé vzory pruhov po celom tele. Samica je naopak vymalovaná vyblednutými zelenožltej farby.

Na jeseň sa muži močene a jasne žlté perie nahradí hnedý s riedkymi žltými škvrnami. Preto je v tomto období oveľa ťažšie rozlíšiť ovčie a samičie ovocie.

ovsené vločky doma

Buntings sú vždy držané jeden po druhom v priestranných klietkach dlhších ako 60 cm. Počas prvých dvoch týždňov života v zajatí nie je klietka s ovsenými vločkami premiestnená a pokrytá hustou handričkou, aby sa vták stal používaným a rozdeleným.

Po tomto období by mala byť klietka ponechaná na dobre osvetlených miestach a často sa vykonávať do ovzdušia, takže ovsené vločky nemajú nedostatok slnečného žiarenia. V opačnom prípade bude jeho krásne perie začať vyblednúť a vyblednúť.

Pre tento malý vták sú potrebné aj denné kúpanie a pitná voda.

V zajatí môže ovsená múčka spárovať a hniezdiť. V jednej spojke majú samice štyri až šesť vajec. Inkubuje ich dva týždne. Nestlé sa živia hmyzom.

Ovsené jedlo

Základom stravy z ovsených vločiek je proso, kanárske, ovsené vločky, repkové semená, semená trávy, okrem tých, ktoré obsahujú mastné oleje (napríklad slnečnicu). Minerály, zelenina, kúsky ovocia a zeleniny sa pridávajú aj do denných jedál.

Rádia jesť ovsené vločky a krmivá pre zvieratá, červy na jedlo, mravčie vajcia, červy, hmyz. Takéto doplnky sú obzvlášť dôležité počas obdobia spevovania a aktívneho spevu. V tejto dobe by mala byť polovica stravy.

Zaujímavé fakty o vtákoch

  • Всего за один час самец овсянки может исполнить 300 различных мелодий.
  • Овсянки выносливы и неприхотливы для содержания в неволе, а в природе помогают человеку, уничтожая насекомых-вредителей и семена сорных растений.
  • Видовое наименование птицы «Citrinella» было дано ей еще Карлом Линнеем и переводится с латыни как «лимон».

Пение овсянки

Очень активно, с апреля по конец июля, поют самцы овсянки. Pre svoje koncerty si vyberajú vrcholy kríkov alebo stromov a začínajú robiť trilóny už skoro ráno. Ovesná pieseň sa zvyčajne skladá zo slabík, ktoré sa podobajú zvukom "zin-zin-zii-tsik". Tieto slabiká sa opakujú, teraz stúpajú, teraz klesajú a končia melodickým remizom "chzhii" a inými podobnými zvukmi.

Bird ovsené vločky obyčajné: čo jes, údržbu a starostlivosť

Kaša je malý vták z ovsenej múčky. Môžete sa s ňou stretnúť v Austrálii, na Novom Zélande, v Ázii av európskych krajinách. Európska populácia klesá každý rok, takže za posledných štyridsať rokov počet jedincov klesol o 50%. Dnes vták takmer úplne zmizol v Anglicku a Írsku, ale v Ázii je všade spoločný.

Ovsené vločky - vtáky radu cestujúcich. Vták je zastúpený 29 druhmi. Nasledujúce druhy ovsených vločiek sú bežné v Rusku:

  • obyčajný,
  • strúhanka,
  • záhrada,
  • Strnádka lúčna,
  • White Cap a ďalšie.

Popis záhradných buntings

Tento vták, patriaci do poriadku passerine, je rozšírený v Eurasii., Je veľmi podobný obyčajnej ovsenej vločke, ale má menej svetlé sfarbenie peria. V Európe je tiež známy ako Ortalan, ktorý pochádza z latinského názvu Emberiza hortulana.

Charakter a spôsob života

Záhradná kaša je jedným z tých vtákov, ktoré lietajú na jeseň na zimovanie v teplejších zemepisných šírkach. V tomto prípade spadá čas, keď začnú migrovať, v polovici jesene. Na jar opúšťajú vtáky v Afrike a južnej Ázii a vrátia sa do svojich rodných miest, aby mohli zrodiť novú generáciu záhradných buntings.

To je zaujímavé! Záhradné ovsené vločky sa uprednostňujú, aby migrovali na juh vo veľkých kŕdľoch, pričom sa vracajú z putovania, spravidla v malých skupinách.

Tieto vtáky sú denné a v lete sú najaktívnejšie ráno a večer, keď sa teplo trochu zníži alebo ešte nie je pripravené na začiatok. Rovnako ako všetci cestujúci, záhradné ovsené vločky milujú plávať v kalužiach, plytkých potokoch a na pobrežných plytkých vodách riek a po plávaní sedia na brehu a začnú čistiť svoje perie. Hlas týchto vtákov trochu pripomína vtáčie vrabce, ale obsahuje aj trilky, ktoré ornitológovia nazývajú "ovsené vločky". Zvyčajne spievajú záhradné bobule, sedia na horných ramenách stromov alebo kríkov, odkiaľ môžu pozorovať situáciu a kde sú jasne viditeľné.

Na rozdiel od vrabcov nemôžu byť buntings nazývané drzámi vtákmi, ale vôbec sa ich ľudia vôbec netrápia: môžu bezpečne ísť o svoje podnikanie za prítomnosti človeka. A zatiaľ by bolo vhodné, aby sa ľudia obávali záhradnej ovsenej vločke, a to najmä tých, ktorí žijú vo Francúzsku: to by pomohlo mnohým z nich vyhnúť sa osudu chytenia a v najlepšom prípade byť v klietke v obývanom kútiku av najhoršom prípade sa stáva vynikajúcim jedlom v drahej reštaurácii.

Avšak, tieto vtáky pozoruhodne zakopnú v zajatí, a preto mnohí milovníci voľne žijúcich živočíchov udržiavajú ich doma., Záhradné výhonky, ktoré žijú v klietke alebo v otvorenej klietke, ochotne umožnia svojim majiteľom, aby ich vzali do rúk, a keď prepustia tieto vtáky z klietky, nesnažia sa odletieť a väčšinu času, keď urobili niekoľko malých kruhov okolo miestnosti, vrátili sa do klietky ,

Sexuálny dimorfizmus

Samci a samice záhradných buntings sa nelíšia veľa veľkosti a štruktúra ich tela je podobná, s výnimkou skutočnosti, že samica môže byť o niečo elegantnejšia. Avšak sexuálny dimorfizmus u týchto vtákov je jasne viditeľný kvôli rozdielu v farbe peria: u mužov je jasnejší a kontrastnejší ako u žien. Hlavné rozdiely spočívajú v tom, že mužská hlava je sfarbená šedivá, chrbát a chvost sú hnedo-hnedé, s krčkom, hlodavcom, hrudníkom a bruchom nažltnutým, často s oranžovým odtieňom a odtieňmi.

Farba samice dominuje zelené olivové tóny a jej hrudník a brucho sú belavé so zeleným olivovým nádychom. Navyše, perie samice nemajú také výrazné lemovanie, ako u mužov. Ale žena na hrudi má tmavé kontrastné miesto, ktoré je u muža takmer neviditeľné.

Je to dôležité! Muži záhradnej ovsenej vločky sú maľované v odtieňoch teplého hnedastého gamutu, zatiaľ čo ženy sú ľahko rozpoznateľné svojim chladným tmavozeleným olivovým tónom prevládajúcim v farbe ich peria.

Stanovište, biotopy

Záhradná kaša je široko rozšírená po celej Európe a západnej Ázii. Na rozdiel od mnohých spevákov, ktorí uprednostňujú mierne zemepisné šírky, možno ich nájsť aj v Arktíde. Na juh sa ich rozsah v Európe rozširuje až na Stredozemie, hoci z ostrovov žije iba Cyprus. Tieto vtáky sa usadzujú v Ázii - zo Sýrie a Palestíny do západného Mongolska. Pre zimovanie, záhradné ovsené vločky letí do južnej Ázie a Afriky, kde sa nachádzajú z Perzského zálivu až po severnú Afriku.

To je zaujímavé! V závislosti od rozsahu ich rozsahu, záhradné ovsené vločky môžu žiť na rôznych miestach, a často na miestach, kde sa nemôžu nachádzať v iných regiónoch.

Takže vo Francúzsku sa tieto vtáky usadzujú v blízkosti vinohradov, ale nikde inde v iných krajinách sa tam nenachádzajú, V podstate ovsené vločky obýva ľahké lesy a otvorené priestory. V hustých lesoch je možné ich vidieť v črepníkoch, okrajoch alebo kroviach, ktoré sú pokryté kríkmi. Často sa usadili v záhradách, či už kultúrnych alebo už opustených, ako aj pozdĺž brehov rieky. Tam sú títo vtáci v nízkych horách, na svahoch, ale ďaleko na vysočinách, nemajú lezenie.

Stravovanie záhradnej ovsenej vločky

Dojčatá dospelých prevažne kŕmia rastlinnou výživou, ale môžu pri jedle potomkov aj malé jedovaté bezstavovce, ako sú pazúriky, pavúky, hmyz a drevenice. V tejto dobe sa stali obľúbené jedlá húseníky rôznych škodcov, ako je lesná peppered mol. Ako je zrejmé z názvu vtáka, jeho obľúbené jedlo je ovsené jadrá, ale záhradné ovsené vločky sa nevzdávajú jačmeňa, ani semená iných bylinných rastlín: bluegrass, žihľava, vtáčie horolezec, ďatelina, púpava, plantain, forget-me-not, šťovík, ovipress, yskolki , mätonoh vytrvalý.

To je zaujímavé! Krása z ovsených vločiek pre kuriatku uprednostňuje kŕmenie krmiva, pozostávajúceho z rastlinných aj živočíšnych potravín. Súčasne ich rodičia najprv kŕmia polokvasenými jedlami, ktoré prinesú do burticíka a potom s celým hmyzom.

Prirodzených nepriateľov

Vzhľadom k tomu, že záhradné ovsené vločky usporiadajú hniezda na zemi, často vajcia položené ženou tohto vtáka, malé mláďatá a niekedy aj dospelí, sú obeťami predátorov. Z vtákov na záhradné buntings, sokolov a sovy sú obzvlášť nebezpečné: bývalý loviť je cez deň a druhý v noci. Z cicavcov sú prirodzenými nepriateľmi týchto vtákov dravé zvieratá, ako sú líšky, lasice a jazvečí.

Je to dôležité! Záhradné záhonky, ktoré sa usadzujú v blízkosti ľudských obydlí, napríklad v predmestských oblastiach alebo v blízkosti letných chát, sa často stávajú obeťami domácich mačiek a psov. Tiež hrozbou pre nich v kultivovanej krajine môžu byť šedivé vrany, močiare a jays, ktorí sa tiež radi usadili v blízkosti ľudského obydlia.

Stav obyvateľstva a druhov

Vo svete je celkový počet záhradných buntings nie menej ako 22 miliónov a niektorí ornitológovia sa domnievajú, že počet týchto vtákov nie je nižší ako 95 miliónov jedincov. Presný počet takýchto malých vtákov s takýmto širokým biotopom nie je možné vypočítať. Napriek tomu je celkom možné tvrdiť, že ako druh nie je vyhubenie záhradnej ovsenej vločiek úplne ohrozené, čo dokazuje ich environmentálny medzinárodný status: spôsobuje najmenej obavy.

Je to dôležité! Napriek tomu, že záhradná ovsená vňať je početný a celkom prosperujúci druh, v niektorých európskych krajinách a predovšetkým vo Francúzsku sú tieto vtáky považované za vzácne, ak nie sú ohrozené.

Je to spôsobené tým, že sa tieto vtáky jednoducho konzumovali v tých krajinách, kde sa záhradné ovsené vločky, rovnako ako ich najbližší príbuzní, stali zriedkavými. Navyše nie predátorské zvieratá, ale ľudia, ktorí sa rozhodli, že ovesné vločky sa môžu stať skvelým jedlom, ktorého príprava bola dokonca v starovekom Ríme vyvinutá špeciálna technológia na výkrm a prípravu jatočných tiel vtákov na ich vyprážanie alebo praženie.

Náklady na takéto jedlo je skvelé, ale to nezastaví gurmánov, kvôli čomu sa počet záhradných buntings v tom istom Francúzsku už desať rokov znížil o tretinu. A to sa deje aj napriek tomu, že v roku 1999 bolo oficiálne zakázané loviť takzvané "Ortholans", ako sa v Európe nazývajú tieto vtáky. Nie je presne známe, koľko záhradných buntings sa stalo obeťou pytliakov, ale vedci predpokladajú, že takmer rok zomrie najmenej 50 000 ľudí.

A keby sa to týkalo len obyvateľov týchto vtákov vo Francúzsku, bolo by to polovicu problémov, ale záhrady, ktoré hniezdi v iných krajinách, umierajú, najmä v pobaltských štátoch a vo Fínsku a migrujú cez územie Francúzska na juh na jeseň. V roku 2007 dosiahli organizácie na ochranu zvierat, že Európska únia prijala osobitnú smernicu týkajúcu sa ochrany bômb z ich nekontrolovaného vyhladzovania ľuďmi.

Podľa tejto smernice je v krajinách EÚ zakázané:

  • Zabiť alebo chytiť záhradnú ovsená vňať na účely následného výkrmu a usmrtenia.
  • Zámerne zničiť alebo poškodiť ich hniezda alebo vajcia, ktoré sú v hniezde.
  • Zbierajte vajcia týchto vtákov na zbierky.
  • Zámerne rušivé buntings, najmä ak sú zaneprázdnení inkubovaním vajíčok alebo mláďat, pretože to môže viesť k opusteniu hniezd starších jedincov.
  • Kúpiť, predať alebo ponechať živé alebo mŕtve vtáky, ako aj ich vypchaté zvieratá alebo časti tela, ktoré sa dajú ľahko identifikovať.

Okrem toho by ľudia v týchto krajinách mali oznamovať príslušným organizáciám všetky prípady porušenia týchto bodov, ktoré si všimli. Záhradnú kašu nemožno nazvať zriedkavým a napriek tomu nadmerný lov v európskych krajinách má výrazný vplyv na počet týchto vtákov. Napríklad v niektorých francúzskych provinciách takmer zmizol, v iných sa jej počet výrazne znížil. Našťastie, aspoň v Rusku, záhradná ovsená vňať môže cítiť, ak nie úplne, potom v relatívnej bezpečnosti: napokon, okrem prírodných predátorov, tu nič neohrozuje týchto vtákov.

Rozširovanie ovsené vločky obyčajné

Ovsené vločky - skoré vtáky, sú to prví, ktorí sa vrátili z teplých krajín. Prví mučiaci sa muši, ktorí sa nebojí mrazu. Dávajú debutové koncerty, keď sa sneh ešte neroztopil. Takže všetci ukazujú, že územie je už obsadené a ženy prídu čoskoro.

Vtáky sú rozmiestnené na celom území Európy, v Iráne a západnej Sibíri. Uprednostňuje hniezdiť na juhu Iberského polostrova pozdĺž pobrežia Francúzska a brehov Balkánskeho polostrova na juhu Talianska. Na severe môže lietať do škandinávskych krajín a polostrova Kola, v Rusku do údolí riek Yenisei a Ob.

Dlhá hranica hniezdenia prechádza južným Moldavskom, Ukrajinou a prechádza severnou časťou zátoky Taganrog, potom sa tiahne k dolným tokom rieky Ilovli. Oddeľte oblasť hniezdenia ktoré sa nachádzajú na Kaukaze a Zakaukazsku a ktoré sa rozprestiera do iránskych hôr.

Spoločná kaša bola zámerne premiestnená z Anglicka (1862) na Nový Zéland. Kvôli množstvu krmiva v zime a malému počtu predátorov sa tu ovsené vločky začali aktívne rozmnožovať.

Ak sa počet osôb v Európe v posledných rokoch znížil, na Novom Zélande sa naopak počet obyvateľov zvýšil.

Podľa najnovších odhadov vedcov je hustota hniezdenia vtákov na ostrovoch 3 krát vyššia ako v Anglicku.

Na východných územiach hniezdenia sa vták niekedy prelína s ovsenými vločkami s bielym uzáverom, čím vytvárajú hybridné populácie.

stanovište

Habitatové biotopy sú rôzne lesy a lesné stepy, kde sú distribuované hlavne v suchých oblastiach s vzácnou stromovou vegetáciou.

V lese sa uprednostňuje usadzovanie na hranách, korytnačky s mladou vegetáciou a tiež pozdĺž železnice, pod elektrickými vedeniami, v záplavových oblastiach riek a jazier, na okraji rôznych bažinách a polí.

Často sa ovsená kaša usadí v lesných pristátiach.

Ľudia sa nebojí a nevyhýbajú sa, ak sú podmienky priaznivé pre život, potom sa usadí v meste. Počas obdobia hniezdenia sa zastaví v tichých a neprístupných miestach, napríklad v roklinách, nábrežiach, priekopách. V zime sa ovsené vločky nachádzajú na okraji obývaných oblastí, na poliach a zeleninových záhradách. V čase trakcie koní sa v zime podávala ovsa v dvoroch a okolo stájí.

Vták je schopný vyliezť hory do subalpínskeho pásu. Tam sa radí medzi kríky.

obyčajný dom ovsené vločky

Najlepší čas chytiť vtáky je jar. V tomto čase ovsené vločky začnú melodicky spievať, takže je ľahké vybrať si najviac hlasného speváka pre váš dom. Môžete chytiť vtáka na holubicu alebo na kŕmenie.

Prvých pár dní po chytaní sa vták drží v klietke, ktorá je pokrytá hustou handričkou. Počas tohto obdobia spieva, tak prudká zmena bydliska môže poškodiť. Ak nesplníte túto podmienku, bežné ovsené vločky budú zatvoriť a nebude spievať skôr ako na jar. Klietka musí byť priestranná, inak bude vták spievať ticho alebo úplne prestane.

Môžete si ponechať niekoľko vtákov, ale každý musí mať vlastnú samostatnú klietku. Dĺžka obydlia nie je menšia ako 60 cm. Spodok klietky je pokrytý umývaným alebo preosievaným pieskom. Po určitom čase je piesok nahradený bežným papierovým podnosom.

Osvetlenie v ovsenej váze domu by malo byť dobré. Preto sa počas dňa odporúča umiestniť bunku na slnečné miesto. Nedostatok jasného svetla vedie k vyblednutiu peria, farba vtáka je vyblednutá, šedivá.

Oatmeal potrebujú otvorené prístup k čistej vode a denné plávanie. Takže v klietke by mala byť nádoba na pitie a široký malý tank s čistou vodou.

Najlepším liekom na ovsené vločky je ryža, proso, repka, ovsené vločky, semená buriny. Semená, ktoré obsahujú tuk (slnečnica), by sa mali zlikvidovať. Vtáky majú veľmi rád jedlo červy, sú tiež zahrnuté v strave.

Počas molt, vták potrebuje živočíšne bielkoviny. Typicky sú tieto tuky súčasťou hotových kŕmnych zmesí pre vtáky.

Vo výžive ovsené vločky by mala tiež zahŕňať:

  • čerstvé zeleniny
  • klíčené zrno,
  • minerálne krmivo.

Krásne a jasné ovsené vločky prinášajú veľké výhody poľnohospodárstvu. Zničí hlavných škodcov a semená buriny. Vták, ktorý žije doma, s náležitou starostlivosťou a údržbou, skoro na jar bude potešení jeho nádherné spev.

Ovesné vločky Remez vták: fotografie, popis, obsah v zajatí

Existujú nádherné vtáky z radu cestujúcich. Rozširovali sa po celom svete. Najčastejšie sa nachádzajú v Ázii, Afrike a samozrejme aj v Európe.

Územie Ruska a bývalých sovietskych republík sa môže pochváliť najmä týmto vtákom. Miluje ucho a žije ako v horách, tak na pláňach. A môžu dokonale žiť v zajatí.

Čo je to tento vták? O tomto môžete zistiť čítaním článku.

Popis muža

Vonkajší, vták vyzerá ako vrabec, takže je klasifikovaný ako paserín. Fotografie buntings vykazujú dobré podobnosti. Zároveň sa dá ľahko rozlíšiť, pretože sa priaznivo líši v perách a chvostoch.

Celkovo má vták až 197 druhov. V otvorených priestoroch Ruska, najbežnejším druhom je obyčajná ovsená vločka. Nájdete ho aj v oblasti Škandinávie a Španielska.

Aj v Rusku žiť dieťa, záhrada, prosyanka, biely klobúk a ďalšie.

Článok sa zameriava na vták s názvom ovsené vločky Remez, ktorý je o niečo menej obyčajný. Muž má čierny a biely vzor na hlave, krku a chrbte. Farebná charakteristika: hrdzavohnedá s tmavými farbami (piedrín). Na hrudi má gaštanový náhrdelník a na bokoch má škvrny. Brucho muža je biele.

Popis ženy

Samička typu je ovsená múčka, maľovaná podľa typu muža, ale s menším kontrastom. Hlava namiesto čiernej farby je zafarbená. Podzimné farbenie peria je veľmi podobné: okr.

Značný rozdiel medzi samicou a mužom je absencia bieleho bodu na zadnej strane hlavy. Ak sa vyskytuje u žien, je veľmi malá, sotva viditeľná. Dokonca aj žena má plné okrové farby, okrem základne.

U mužov ide len o okraje peria.

Mladí muži z ovsených vločiek typu Remez, majúci vnorené oblečenie, sú veľmi podobné ženám. Sú viac matné a majú veľkú okrovú vrstvu. Na hrudníku sú tmavo hnedé škvrny a na stranách hnedé s tmavohnedými ťahmi na kmeňoch. Riadenie je ukázalo.

V priebehu roka sa muži odlišujú od dospelých tupým a úzkym prúžkom na hrudi, ktorý má gaštanovú farbu. Na maske majú často hnedé perie (hlavne na uchu). Vzhľadom k tomu, že mladí muži sa veľmi nelíšia od žien, môžu sa zamieňať s ovsenými vločkami typu reed.

Aby ste tomu zabránili, musíte sa pozrieť na znamenia. Mali by byť rozlíšené jasným bodom nad uchom. Pre všetkých spravidla sú perie podobajúce sa na korunke hlavy hrubé, pripomínajúce trsy a bočné znaky sú hnedé.

Vták z ovsených vločiek Remez má podobný vzhľad vo východnej časti regiónu: žltkastá ovsená vňať.

Štruktúra, veľkosť a vlastnosti buntings

Ovocná vňať vtákov má zle vyvinutý palatínový tuberkul. Prvé krídlové krídlo je rudimentárne. Vonkajšie krídlo od 3 do 6 primárnych krídel krídel má výstrižky. Telo muža má dĺžku od 127 do 160 milimetrov, v priemere 241 milimetrov. Dĺžka samíc v tele je od 130 do 155 milimetrov, priemer je 230 milimetrov.

Krídla majú dĺžku:

  • самцы от 71,5 до 81,5 миллиметра, среднее – 76,9 мм,
  • самки от 65 до 79,5 миллиметра, среднее 73,2 мм.

Клюв имеет длину от 11 до 12 миллиметров, цевка – от 18 до 19 миллиметров, хвост – от 55 до 65 миллиметров. Самцы весят от 19 до 22,3 грамма (в среднем 19,87), самки – от 17 до 20,8 грамма (в среднем 17,98 грамма).

Oatmeal sa nevyhne ľuďom. Často sa usadzuje v blízkosti osoby a dokonca aj v meste. Najčastejšie sa im páči, že sa hniezdia blízko farmy. To je pochopiteľné, pretože tu je ľahké získať jedlo: zrná. Samozrejme, nie je ťažké odhadnúť, že ovos je najobľúbenejšou lahôdkou pre tento typ vtáka.

Zdá sa, že názov ovsené vločky nie je náhodou vybraný. Jasný vták môže stráviť zimu vedľa stajne, opäť kvôli ovsom, ktoré sú dostatok. Celá populácia tak môže živiť a prežiť zimu. Keď sa topí sneh a noci sú stále mrazivé, samci sa začnú vrátiť z zimovania.

Potom sa ľudia radujú, počujúc prvé trilky vtákov, medzi ktorými spievajú buntings.

Ukladanie vajec

Počas čakania na ženy, muži vo všeobecnosti trávia čas hľadaním jedla. Medzi touto životnou činnosťou spievajú, chvália tajomstvá prebudenia prírody, jej krásu a veľkorysosť. Keď klesne sneh, na povrchu sa môžu nachádzať lístky z minulého roka a prvý hmyz sa objavuje pod zemou.

V budúcnosti tvoria väčšinu kŕmnych zmesí ovsených vločiek. Je veľmi dôležité, aby hmyz bol hojný, pretože budúci potomok sa musí živiť. Budú slúžiť novým rodičom na kŕmenie mláďat.

V prvých dňoch sú kurčatá kŕmené podzemným bezstavovcovým krmivom z rodičov rodičov (samcov alebo samíc).

Keď sú kurčatá schopné prijímať celý hmyz, rodičia ich nesú kobylky, vši, pavúky a hmyz iných druhov. Sladkovodné buntings sa oženiť po druhej polovici apríla. Už koncom mája získali potomkov.

Muži, obdarení jasnými farbami, sú ošetrení pred ženami, flirtujúc s nimi v každom smere, vykrvácajú sa a prasknú do trilku s moduláciou. Po výbere páru si žena hľadá miesto pre hniezdo. Vyrastie sa výstavba budúceho rodinného domu, kde môžete vychovať svoje potomstvo.

V máji začne kaša Remez vkladať veľké množstvá vajec. Vtáčie hniezdo má spojku 4 až 6 vajec. Sú biele farby s ružovým a fialovým odtieňom. Vajcia sú škvrnité a jemné línie. Inkubačná doba trvá 12 až 14 dní. Mladiství opúšťajú hniezdo, keď majú približne 14 dní.

Kurčatá sú vo väčšom rozsahu kŕmené hmyzom a niekedy polozretým trávnym osivom a zelenými výhonkami.

Vták je rozšírený, ale žije v zajatí nie tak často. Má nedôverčivú a strach. Najčastejšie je preferované začatie kanovníkov. Pre nich, ovsené vločky resz je vták (je tu fotografia v článku) potrebné pre učenie ovsené vločky chant. Na tréning si vezmite mladých mužov.

Cage pre buntings musí mať priestranný až 70 cm dlhé. Ak sú v klietke iné vtáky, môžu sa muži prejaviť agresívne. Ak dôjde k takému prípadu - muž je odmietnutý. V bunkách obsahujú ako Remez, tak obyčajnú ovsenú kašičku.

Môžete sa tiež stretnúť v zajatí záhrada, žlč, dieťa, šedohlavý a niektoré ďalšie druhy.

Semená kanárskeho, proso, repky, ovsené vločky, chumizy s malým množstvom konope, mogaru, ľanu, slnečnice, drvené - to všetko sa živí ovsenými vločkami Remez. v zajatí kladie svoje vlastné vlastnosti na výživu vtáka, pretože nemôže dostať jedlo pre seba. Dobrým doplnkom je skríning (semená buriny).

Nezabudnite dať jemné jedlo, ktoré pridá daphnia alebo gammarus. Počas obdobia je vták kŕmený červami múky, rôznymi hmyzmi, najmä pri vylúčení a chove. Je dôležité, aby ovesná vňať vtáčieho mäsa (foto a popis, ktorý je vyššie) jedol zeleninu a zeleninu.

Klietka by mala byť vybavená čistým riečnym pieskom, kriedou, rozdrvenými mušľami a vaječnými mušľami.

chov

Je to vzácny prípad, keď chovatelia chovajú hydiny. Ak je to však pre niekoho zaujímavé, potom je na také účely potrebné použiť klietky na otvorenom priestranstve alebo veľké klietky. Vo voliérach je potrebné (aspoň žiaduce) mať podlahu špiny a puzdro.

Potom ovsené vločky Remez, ktorého spev môže potešiť ucho majiteľa, môže zimovať a nebojte sa mrazu. Už v zajatí boli chované hybridy. Sú odvodené z obyčajných ovsených vločiek a kanárikov.

V prírode sa takéto ovsené vločky prekrížia s bielym uzáverom, ak má kontakt v zóne svojho kontaktu.

Ovesná pieseň zazvoní v striebre a pozostáva z opakujúcich sa rýchlych zvukov zit-zit-zit a končí dlhou chiliou. Najviac zo všetkého, Dubrovník s žltej-hrdlo ovsené vločky je spievaný krásnym waxwing. A ovsené vločky Remez spieva dôstojne. Ale napriek tomu, ak je cieľom spievanie vtákov, potom musíte začať spievať vodcov. a kŕmenie dubrovníka a žltej hrdze je podobné bežnej ovsenej vločke.

Životnosť a funkcia Remeza Nest

Ak má vták priaznivé podmienky, potom ovsené vločky môžu žiť až 4 roky. Existujú však osobitné zaujímavé prípady, keď boli zaznamenané prípady vtákov dlhých pečení.

Napríklad v Nemecku našli ovsené vločky staršie ako 13 rokov. Najznámejšie sa stali operetými staviteľmi Remeza. Tieto vtáky sú úzko späté s hlodavcami.

Pekný a ostrý účes, malé vtáky tvoria hniezda, ktoré sú uzavreté dutiny.

Hniezdo má úzky vstup. Je taká silná, že v Afrike ju často používajú miestni obyvatelia ako peňaženka. Takéto hniezda sa podobá rukaviciam. Iba jej palec nie je pripojený.

Keď sa pozrieme na veľkosť vtákov, kladieme si otázku, ako objemné sú ich budovy:

• výška - až 22 centimetrov,

• priemer - až 12 centimetrov,

• hrúbka - až 2 cm.

Vstup do hniezda je trubica dlhá do 5 cm.

Hniezdo je zavesené na visiacich, tenké vetvičky stromu alebo kríkov. Posilňuje sa na trstinových stonkách. Ak je oblasť vlhká záplavou, vtáky sa hniezdia vo výške 2 až 4 metre. Stáva sa, že visia priamo nad vodou.

Pristátie na hniezdenie remeza sa veľmi zriedka vyberá. Potom výška hniezda dosiahne 12 metrov. Rámec je spojený s elastickými a tenkými vláknami, opatrne navinutými na podporných ramenách. Hlavným stavebným materiálom je topoľ, vrba, rogóza. Vnútri hniezda je nutne obložená hrubá vrstva dolu s perím.

zoo-club-org