Vtáctvo

Teal kačica

Praskajúca teal patrí k jednému z najmenších druhov kačíc. Tento vták sa zvyčajne vyhýba ľuďom, takže štúdium jeho návykov a životného štýlu v prírodných podmienkach nie je pre vedcov ľahké. Napriek tomu bolo možné zhromaždiť niektoré údaje.

Zatiaľ čo pozoroval praskajúcu teal, bolo možné vybudovať jeho obľúbenú biotop, čo jej požíva, ako vytvára hniezda a zvyšuje potomstvo. Ak sa chcete dozvedieť viac o tejto tajomnej tvorbe pernaty, s ktorou sa s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nebudete stretávať v reálnom živote, prečítajte si tento článok až do konca.

vzhľad

Priemerný teal váži len 300-400 g a jeho dĺžka zvyčajne nepresahuje 40 cm Ak si náhodou uvidíte vták lietajúci v diaľke rýchlo a s dobrou manévrovateľnosťou, malá veľkosť a hnedá farba - to môže byť práve trhlina-crack. Žena má rovnakú farbu počas celého roka: jej perie vytvára hnedé a béžové vlnky. V obidvoch pohlavách z teal-crackers, zobák a nohy sú šedé.

Hlava a krk muža sú pokryté hnedým perom, brucho a podbradník sú biele s tmavými škvrnami a vrchná časť tela je šedohnedá. Zaujímavé je, že počas párenia je perie nad očami muža namaľované biele, ktoré tvoria tvar polmesiaca. Na krídlach so zrkadlom sú jasne viditeľné šedo-modré zrkadlá s bielym okrajom. Mladá teal-treska je takmer nerozlíšiteľná od samíc.

habitat

Pobrežný tečúľ možno nájsť v krajinách Európy a Ázie, ktoré leží v miernych šírkach. Avšak prežúvajú, zhromažďujú sa vo veľkých kŕdľoch v Indii, Austrálii, Indochine, v južnej časti afrického kontinentu a v krajinách Stredozemia.

A teether rád usadil pri vode. Najlepšie miesto pre neho je malý otvorený rybník obklopený hustou vegetáciou, v blízkosti ktorej je lúka. Niekedy môže vták vytvoriť hniezdne miesto a od rieky, ale určite si nebude vyberať horské alebo lesné oblasti.

Výživa a návyky

Základom výživy pre teal-crackler sú potraviny živočíšneho pôvodu. Jedná sa zvyčajne o mušle, červy, kôrovce, rybie smažky a srnčinu, pijavice, hmyz a ich larvy. Teal môže doplniť vašu stravu o ryžu, šťuka, ostriež a rôzne semená. Musí to robiť, keď prichádza doba chátania a nemôže lietať.

Teal prichádza z teplých oblastí na miesto hniezdenia (fotografia letu je prezentovaná na konci článku) neskôr ako ostatní príbuzní a letí na zimovanie pred niekým iným. Jeho let je zvyčajne tichý a manévrovateľný. Samice sliepky sú zvyčajne tiché a len príležitostne kvásia. Ale muži úplne ospravedlňuje svoje meno - často publikuje nenapodobiteľnú trhlinu. Niektorí porovnávajú zvuk praskajúceho teal so zvukom, ktoré sú počuteľné pri spustení prstov pozdĺž zubov plastového hrebeňa.

Párová sezóna

Rovnako ako takmer každá iná kačica, praskajúca teal dosiahol sexuálnu vyspelosť v prvom roku života, ale sa vracia do hniezdiska iba v druhom roku. V závislosti od biotopu sa od konca marca do mája lišia do hniezdiska rôznych kŕdľov. Ihneď sa rozdelia na pár a začnú svoje manželské hry.

Drake pláva okolo samičky so zobákom spadnutým do vody, prudko odhodí hlavu, nakloní ju na stranu alebo ju otriasne. To prehraba perie a môže preukázať rozpätie krídiel mierne stúpa nad vodou. To všetko sprevádza typický hlasný muž, ktorý praskne hlasným treskom. Samica sa tiež počas tohto obdobia správa neobvykle: strčí hlavu, čistí perie zozadu a jemne zavrčuje.

Usporiadanie hniezd a násad

Zvyčajne vo vysokých húštinách v blízkosti vody teal robí svoje hniezdo. Nižšie uvedená fotografia ilustruje útulné hniezdo vytvorené starostlivosťou o pernatých rodičov zo suchej trávy pre očakávané potomstvo. Je možné rozlíšiť hniezdo tresky tresky bielymi perami s hnedými škvrnami preloženými po obvode.

Každý rok teal-praskliny, vytvárať pár, necháva za sebou potomok, ktorý má v priemere 8-9 jednotlivcov. Maximálne znášanie samice je 14 vajec. Na vajciach, ktoré majú svetlú alebo tmavo hnedú farbu, sedí iba žena. Proces inkubácie trvá v priemere 22-23 dní. Drake v tejto dobe ide na molt. Po 35-40 dňoch sú kurčatá schopné lietať.

Počet znakov

V súčasnej dobe sa praskajúca teal nie je ohrozená vyhynutím. Od sedemdesiatych až deväťdesiatych rokov 20. storočia sa však v krajinách bývalého ZSSR a západnej Európy zaznamenal prudký pokles populácie tohto druhu. Dôvody tejto situácie zahŕňajú štruktúru nádrží a priehrad, ako aj vypúšťanie vodných plôch, na ktorých sa teal rád usadil.

Veľa prípadov bolo zaznamenaných za teal-jerk, keď, keď bol vystrašený, on trvalo hodil spojky. V ostatných prípadoch po tom, čo žena pohltí nebezpečenstvo, zamrzne a stane sa úplne neviditeľným, kvôli ktorému je spojka často rozdrvená. To všetko je dôvodom toho, že na miestach, kde ľudia žijú, existuje len veľmi málo ľudí.

Zajatie a poľovníctvo

V zajatí majú tekvicové sušienky veľmi zriedka. Kŕmia sa semenami, kukuricou, ovosom, proso alebo kŕmnymi zmesami. Sú termofilné, takže v zimnom období by mali byť vtáky chránené pred chladom a prievanmi. V zajatí rýchlo zvyknú na ľudí. Obsahujú tieto vtáky na výzdobu a lov na rybníku.

Domáce teals sú používané ako stoličky holuby pri love divokej sliepky krekry a whisky teal. Počujúc hlas ich príbuzných, teals rozhodne, že miesto, odkiaľ pochádzajú, je bezpečné a prísne. Keď videli a počuli podobné sami seba, odvážne sa posunuli dopredu, aby sa s nimi stretli, s radosťou lovcov.

Praskavka je malý vták, ktorý zriedka vidíte naživo, pretože sa vyhýba ľuďom. Doteraz našťastie nič neohrozuje prežitie týchto vtákov. Nemajú veľký záujem o lovcov, zriedka sa chovajú v zajatí, nie sú ovplyvnené odlesňovaním a čakajú na studené zimy v teplých krajinách.

Čo je to táto kačica?

Ornitológovia úplne nerozumeli systematike teal. Podľa morfologických charakteristík sa teal líši od slimákov v menších veľkostiach, ale anatomicky sú tieto kačice veľmi podobné. Neexistujú žiadne presvedčivé dôvody na to, aby sa kačacie deti rozlišovali do osobitného rodu, a zoologisti tradične pripisujú tekal riekam kačíc, rovnako ako husí kačice.

Je dôležité. V škandinávskych krajinách av Spojenom kráľovstve sú v sezónnej migrácii ulovené fluktuace v priemyselnom meradle. Takáto láska k tealy je spôsobená vynikajúcimi vlastnosťami mäsa, veľkým výnosom jedlých kusov živej hmotnosti vtáka (až 70%).

Okolo dvadsiatich typov tekalov je popísaných:

  • blue,
  • šedá,
  • hnedá,
  • hnedý
  • Red,
  • kempbelsky,
  • Oakland,
  • Madagaskar a ďalšie.
Srdcový píšťalka je jediným povoleným lovom v Rusku.

Štyri druhy sú bežné v Rusku. Dve z nich - mramor a kloatín patria k citlivým druhom a sú uvedené v červenej knihe. Púčiky a píšťaly sú čoraz početnejšie, ale lov na území Ruskej federácie je povolený iba pre slúchadlá.

Teal

Kačica s divočinou je najmenšia z teal. Váha podávaného draka na jeseň nie je väčšia ako 450 g a kačice sú ešte menej. Dĺžka tela je len 3,3 - 3,8 cm. Rozpätie úzkych krídel draka je až 6,4 cm.

Snehová píšťalka je schopná vzlietnuť z vody bez behu.

V lúkach sú neobvyklé krídla, ktoré sú na koncoch nasmerované a umožňujú im stúpať do vzduchu bez akéhokoľvek štartu z vody a pôdy s vertikálnou sviečkou. Let je rýchly, plný otáčok, pristátie je tiché. Štruktúra krídla a malé rozmery umožňujú, aby tealy sa usadili v hustých húštinách, aby našli potravu na brehoch zaplavených povodňami.

Letné perie mužov a žien je takmer rovnaké a skromné, takže by ste mali vedieť, ako rozlíšiť kačicu od draka. Základom pozadia - tmavo hnedá, brušná zapaľovačka s tmavými škvrnami. Je ľahké ich odlíšiť od ostatných divokých kačiek od dúhajúceho sa smaragdového zrkadla na krídlach.

Upravenie ženské draka sa mení niekoľko týždňov. On sa "mení" v jasnom svadobnom obleku. Malé telo sa stáva šedošedé. Hlava je hrdzavá. Na hlave sú zreteľne dva zelené pruhy, ktoré sú rozmazané s modrým a červeným odtieňom a zbiehajú sa po stranách v zadnej časti hlavy. Pruhy sú krásne načrtnuté s bielym okrajom, od očí až po zobák. Počas obdobia párenia sa drake deklarujú, že zvonia, drobkotajú, bzučiaci hvízdavý "hrayuk".

Teether teal

Tečkovanie (korostolek, modrookrídlina) je o niečo väčšia ako píšťalka. Hmotnosť hustého, dobre sa podávaného tela dosiahne päť kilogramov. Vtáky dostali svoje meno pre praskajúce píšťalky krídel, ktoré sa vydávali počas súbojových súbojových dračích dračích drakov po sebe a škrípavý šprýmajúci sa "Crerr-Kerrrerr", "Knek".

Treskunkov z píšťaly ľahko rozlíšený dlhším tmavošedým zobákom so žltkasto-oranžovou základňou.

Teal hodiny (plášť) žije na Sibíri a na Ďalekom východe. Kretén v období párenia môže dobre konkurovať kráse a účinkom whistlera. Na hlave muža je čierny klobúk, zdobený po stranách zlatým pásikom, ktorý sa mení na smaragdové zrkadlo a je načrtnutý bielymi a čiernymi pruhmi. Prsia nasýtená ružová farba. Telo na stranách je modré.

Teal karokun vyzerá veľmi elegantne.

Draky sú hovorné. Počas letu a na vode neustále kričia "cloc-clo-clo". Hnedo-šedo-hnedé samice sa vyznačujú bielymi značkami na dne ich zobáku a dvojitým čiernym a bielym prúžkom pozdĺž očnej línie.

Je to dôležité! Často sa migračné cesty klostún nachádzajú nad ryžovými poliami, kde sa vtáky radi kŕmia. Chrániť úrodu, sedliaci dávajú siete a otrávia vtáky jedom, kvôli čomu sa neustále znižuje počet talár-clotuns.

Marbled Teal

Marbled Teal - ohrozený výhľad, V Rusku, teal vnorené v delte Volga, na malých jazerách na kaspickej nížine. Posledné stretnutie s mramorovými tealmi bolo zaznamenané v roku 1984, plemeno zomrelo, keď kačica Gogol raz zmizla.

Odvážte vtáky od 400 do 600 g. Na rozdiel od svojich chlapcov sa môžu hlboko ponoriť a radi sedieť na stromoch. Perie je mramorované, šedohnedé s bielymi škvrnami, takmer rovnaké u mužov a žien.

Habitat a biotop

Whistlers a treska žijú prakticky po celom území Ruskej federácie. V zime letí na juh a západ Európy, Malú Áziu a Stredozemné more. Na zimu kanvice, ktoré uprednostňujú severné letoviská, opúšťajú kačice, ktoré migrujú bližšie k juhu.

Pre zimujúcich vtákov si vyberajte jazerá, záplavové lúky, riečne delty, zarastené zátoky. V miestach hniezdenia sa usadzujú na malých nádržiach s nepriechodnou vodou lesnej stepy, tundry a lesnej tundry. Majú rád močiare pokryté ostrie a trstinou.

Základňa podávania

Zhromažďovanie potravy teal doslova "stojí na jeho hlave." Ponoria hlavu do vody a zvyšujú ich ocas vysoko nad povrchom. Spôsob podávania tekalov je typický pre mnohé druhy divých kačíc - "kliknú" na zobák, prechádzajú vodou a kalom cez zobák, vypúšťajú živiny alebo zhromažďujú potraviny zo zeme.

Teals sa živia všetkými, čo sa nachádzajú v zadných vodách.

Vo výžive teals patrí:

  • semená, korene, mäkké častice rastlín pestujúcich pozdĺž pobrežia a vo vode,
  • larvy a dospelého vodného hmyzu,
  • malé škeble,
  • červami,
  • malé kôrovce,
  • žaburinka,
  • obilné zrná.

Párovanie hier

Rukle svadobných sviatkov sú zložité a zdĺhavé. Po prvé, kretén "rozreže" kruhy v blízkosti zvoleného. Zobrazuje zrkadlá na krídlach, hlasno pískne a klapne krídla. Žena reaguje na starostlivosť s tichým šokom. Muži počas hry na párovanie sa často dostanú do vzduchu a kruhu dlhú dobu nad kačice, stávajú sa dobrým cieľom.

Je to dôležité! Teals - kačacie dlhé pečene. Maximálny zaznamenaný vek vtákov je 21 rokov.

Domáce teals organizovať vo vzdialenosti nie viac ako 150 metrov od vody. Avšak v čase, kedy sa kuriatka objavia, kvapky vody, a musia cestovať dostatočne dlho na to, aby sa dostali do vody. Z bezpečnostných dôvodov kačice triple hniezda neďaleko od seba, tvoria malé osady.

Pre ženské hniezda si vyberte:

  • husté húštiny ostrice, manny, spevu alebo paprade,
  • vetrovky, hromady kešu,
  • pobrežné jelša, vŕbové kríky,
  • hummocky,
  • silná borovica, smrek podrast.

Kačice kopať v malých pôdach v suchých pôdach, položte dno so seno, vetvičky a suché listy. Vytvárajú valec z peria a dolu po celom obvode, z ktorého vytvárajú ďalšie hniezdo v samotnom hniezde.

Veľkosť hniezd v tealoch sa mierne líši:

  • priemer hniezda - 14-18 cm,
  • priemer zásobníka - 12-15 cm,
  • hĺbka zásobníka - 8-10 cm,
  • výška strán je 7-10 cm.

Kachna, v závislosti od druhu, sa pohybuje od 8 do 15 vajec. Vajcia šupiniek matné, hladké, malé. Farba je biela, svetlá olivová, krémová, okrová. V whistlers, vajcia sú okrúhle, a v sušienky, sú predĺžené.

Koľko kačiek sedí na vajciach? Na spojke žena sedí sama 21-24 dní. Draky nechávajú priateľky ihneď po položení posledného vajca, zhromaždia sa v kŕdľoch "chlapcov" a odchádzajú do miest sezónneho chovu. Ženy premiestňujú perie po kuriatkach na krídle.

V južnom Rusku kačice prepichujú škrupinu v máji až júni, na severe - v júli. Násadové kurčatá sú potiahnuté chumáčom, na vrchole telo je zelenkasto-hnedá, dole žltkastošivá. Pukhovichki celkom životaschopný. Ihneď po narodení sú energické, rýchlo sa pohybujú na zemi a na vode, sú schopní siahať, dokonale sa potápajú, ale s vekom táto schopnosť zmizne.

V mesiaci začínajú kurčatá stáť na krídle a robiť krátke vzdialenosti od nádrže do nádrže. Potom, ako sa potomstvo stalo úplne nezávislou, tealy, ktoré nahradili perie, sa zhromaždia v kŕdľoch a začnú sa túlať na miesta kŕmenia pred začiatkom jesennej migrácie v septembri až novembri.

Popis a varianty

Rieka sa kačice veľa. Druhy sa líšia veľkosťou tela, farbou peria, návykmi. Teal kačica je najmenšia v tejto kategórii. Vták je žiadaný, pretože sa nachádza všade.

Rôzne poddruhy sa nachádzajú na juhu aj na Ďalekom východe. Výnimkou sú studené severné regióny. Kačice dostali svoje meno kvôli zvuku vytvorenému počas komunikácie - "chirk-teal". vlastnosti:

  • dĺžka tela - asi 35 cm u žien, asi 40 cm v draku,
  • telesná hmotnosť - 300-600 g,
  • Drake je väčší ako kačica, má jasnejšiu farbu.

Varovanie! Farbenie vtáka je jasnejšie len v období párenia. Zvyšok času, draka pripomína svoju svetlo sivú ženu. Len farba zrkadla peria na krídle zostáva nezmenená.

  1. Teal. Draka sa vyznačuje horizontálnym modrozeleným pruhom v blízkosti očí. Zvyšok hlavy je hnedo-červený. Hmotnosť dospelých: 280-390 g (drake) a 200-360 g (samica).
  2. Kačica. Je vybavený výrazným bielym prúžkom na hlave. Ženy sú ľahšie ako píšťalky.
  3. Baikal Teal. Väčšie ako ostatné druhy kačice. Hmotnosť dospelého človeka dosahuje 0,6 kg. Na hlave mužského zlatého smaragdového vzoru. Hniezdi v Severnej Ázii a na Ďalekom východe. Je veľmi vzácny hosť v poľovníckych oblastiach, takže je veľmi cenný.
  4. Marbled Teal Veľmi veľký vták (0,4-0,6 kg). V samičích a drake asi rovnakej farby. Biele a čierne perie sú zložené tak, aby sa podobali mramoru. Poddruh je tiež známy ako úzky nos v dôsledku charakteristického tvaru zobáku. Je to ešte zriedkavejšie ako cloctun. Podstatou tejto kačice je najdôveryhodnejšia a zastrašujúca.

Funkcie podspeci

Rôzne druhy tealov sa vyznačujú hlasmi:

  • hvízdavé pískanie,
  • praskliny praskliny,
  • kloktun publikuje hluché zvuky,
  • mramorové kačice ticho "strike ostre".

Hniezdanie kačice pokračuje niekoľko týždňov vo februári až marci. Niektoré druhy vtákov vykazujú zaujímavé hry na párenie. Okrem toho draky niekedy hľadajú zástupcov iných druhov divokých kačiek.

Codfish sú počas chovu veľmi aktívne, ich sňatkoví ceremónia je hlučná: vtáky vytvárajú hlasné a šikovné zvuky. Žiadny žiadateľ sa nestará o jednu kačicu naraz. Korytnačky tohto poddruhu sú lákať podvodom samičiek a kačacích plnených zvierat. Whistlers majú dlhý manželský rituál. Skladá sa z komplexu pa vo vzduchu a na zemi. Po párení sa drak pomaly otáča cez ženu a stáva sa ľahkým cieľom.

Všetky druhy vtákov stavajú svoje hniezda v tráve, tŕstia alebo kríkoch pri vodných útvaroch. Mramorová teal sa niekedy usadzuje na strome. Potomstvo sa rýchlo prispôsobí a stúpa na krídle až do začiatku loveckej sezóny. Výnimkou sú kloktuna kačice, ktoré sa vyvíjajú pomaly.

Ostatné charakteristiky odrody kačice

Teals sú schopné rýchlo lietať a ľahko sa manévrovať na oblohe. Pri pohľade na vodu a v čase nebezpečenstva okamžite padajú ako kameň a hlboko sa ponorí. Vodné vtáky sa tiež môžu zvrhnúť zvislo. Tajomstvo tejto zručnosti je v špeciálnej podobe krídel.

Varovanie! Whistlers - rýchle letáky. Z tohto dôvodu sa stali obľúbenou hrou pre športový lov. Úzke účtované tealy sú najlepšie hĺbkové hľadáčiky.

Podáva sa na riečne druhy rastlinných a živočíšnych potravín (mäkkýše, hmyz). Do konca leta vták získava tuk. К середине осени сбивается в большие стаи и улетает в тёплые края. Представители этой разновидности покидают родные места позднее других утиных собратьев, и возвращаются часто позже других.

Мясо уток чирков, по мнению охотников, вкуснее, нежели у кряковой разновидности. Rozsiahla škála života a vysoký počet whistlerov a jigglerov urobili vtáky obľúbenou hrou pre rôzne druhy lovu. S najväčšou pravdepodobnosťou nájsť túto kačicu v blízkosti pokojných zarastených rybníkov a jazier so stagnujúcou vodou.

vlastnosť

Váha, ktorú získajú tealové píšťaly, je päťsto gramov. Kačica má na konci ostré krídla, ktoré sú ostré. Táto prirodzená vlastnosť dotovala vták so schopnosťou prudko stúpať nahor. Krídla pomáhajú jej krajine v každom teréne. Vďaka nenáročnému obsahu, kačice žijú vo všetkých regiónoch našej krajiny. Pravda sa vyhýbajte najmä chladným klimatickým pásmom. Podriaďujú sa v blízkosti jazier a močiarov, kde si môžu bez problémov nájsť jedlo.

Vzhľad kačacieho píšťala píšťalka ich odlišuje od ostatných s krátkym telom, ostrými krídlami a malým krkom. Farba kačacej srsti zahŕňa zelenú, žltú a sivú farbu. Na hlave dominuje hnedá so zeleným pruhom, prechádzajúca v strede hnedého miesta.

Na krídlach je tiež zelený pruh. Keď sa perie zmenia, muži sú prevažne sivé. Samčie píšťalka má čierny zobák a lesklé perie.

Reprodukčný vek kačice je starý jeden rok, ale neskôr začnú reprodukciu. S koncom mrazov sa kačice dostanú do párových hier.

Mužská píšťalka má jasnú farbu.

Získali výrazné meno vďaka hlasu. Muž v období párových hier robí hvízdavý hlas. Samčie píšťalka píšťala znižuje hlavu do jazera, nakloní hlavu svojim hlasom, láka ženy. Hlas používa vták výlučne v priebehu kurzu. Hlas je mužským spôsobom, ako prilákať ženu, s ktorou vytvoria potomstvo.

Charakteristické znaky druhu:

  • držitelia špeciálnych hlasov sa usadili v malých skupinách,
  • hniezda sa nachádza v blízkosti nádrží,
  • Vytiahnu dno pre hniezdo a rozložia ho trávou, listami alebo konármi,
  • vták šíri svoje perie okolo hniezda,
  • na pokladanie nechajte až 10 vajec
  • trvanie inkubácie trvá dvadsaťtri dní,
  • od narodenia kačice sú vytrvalé,
  • o mesiac neskôr sa kačica začne lietať.

Teal píšťalka nemôže robiť bez rybníkov

Miesto bydliska

Jednotlivci žijú prevažne v severných oblastiach, ale sústreďujú sa aj na juhu. Miesta s nadmernými teplotami pod zemou sa kačica radšej vyhnú. Terén tundra a stepí v kombinácii s lesnými zónami sú ideálnym miestom pre ubytovanie obyvateľov whistler.

Keď príde potreba plodenia, kačice sa usadia v blízkosti nádrží so stagnujúcou vodou. Takéto vodné plochy poskytujú kačice možnosť podávať sa.

V chladnej sezóne kačice jedia zeleninové jedlá, v teplom období preferujú zvieraciu stravu. Krmiva pre kačice sú červy a hmyz.

Jedná sa o divoký druh kačiek patriacich do rodu teal alebo mallard. Sú odolné a nie náročné. Výhľad vytrvalosti na vysokej úrovni. Zástupcovia druhu majú náročné údaje o vzhľade a špecifický hlas.

Whistle chová potomky na stojacej vode

Vtáky pre zimovanie lietajú do južných oblastí a vyberajú močiar a vodnú plochu. Po začatí chovu sa vtáky usadia na jednom mieste, kým sa ich potomstvo nestane nezávislým. Novorodenci si od svojich rodičov nevyžadujú osobitnú starostlivosť a pozornosť. Po krátkej dobe získavajú deti zručnosť lietania. Rodičia sa starajú o svoje deti o niečo viac, kým sa im počas letu nestane dôvera a nezávislé vo svojej strave.

Krásne a zaujímavé predstaviteľky tohto druhu priťahujú pozornosť ich miniatúry a perím.

ČO JE

Teals sa živia rastlinami i krmivami. Zloženie rastlinných krmív zahŕňa zelené časti rastlín a ich semená, hlavne vodné rastliny a zvieratá - vodné bezstavovce. Väčšina jedla sa nachádza vo vode. Teals ponoriť ich zobák vo vode a vypúšťať potraviny z vody. Na zemi sa tieto kačice pohybujú nepríjemne na ich krátkych nohách, bzučia sa a trávia trávu pri hľadaní jedla. Malé tealy žijúce v rezervoároch, ktoré sú vzdialené od osád, chodia pri hľadaní potravy počas dňa. Vtáky plávajú vo vode, zbierajú ich jedlé časti rastlín a hmyzu so zobákmi. V lete sa tealy živia krmivami pre zvieratá - larvy vážok, kalíškov a vodomerov.

MIESTA BYDLENÍ

Pieskovisko sa tiahne pozdĺž brehov nádrží, ktoré sa nachádzajú v lese alebo lesnom pásme. Tento vodný vták preferuje bažinaté vodné útvary, niekedy hniezdi pozdĺž brehov pomaly tečúcich riek. Píšťalka píšťalky produkuje väčšinu jedla vo vode. Teal hniezda sú zvyčajne usporiadané medzi hustou pobrežnú vegetáciu. V zime sa združujú v obrovských kŕdľoch s inými vodnými vtákmi a udržujú sa na riekach, veľkých jazerách, v ústiach riek a na pobreží mora.

REPRODUKCIE

S začiatkom obdobia hniezdenia je draka oblečená do pôsobivých párových šiat. Hlava, hrdlo a horný hrdlo sa naháňajú. Boky hlavy sú farebné modro-zelené s medovo-červeným odtieňom. Chrbát a krídla draka sú šedé s čiernymi priečnymi prúdmi. Jeho spodné telo je ľahšie. Na krídlach sú presne priradené jasne zelené zrkadlá.

Nútené píšťaly píšťaly ako marshmallows. Draky v období hniezdenia sú agresívne voči svojim súperom. Avšak, na rozdiel od ostatných kačiek, samčie teal nechráni jeho sprisahanie. Páry sa vytvárajú počas zimovania. Muž a žena pohromade hľadajú hniezdo. Hniezdo by malo byť dobre pokryté trávnymi krovami alebo pobrežnými kríkmi. S jej prsníkmi sa zdá, že žena je "zaskrutkovaná" do zeme a usporiadaná diera, v ktorej budú vajcia položené. Podnos je obložený nožmi trávy. Pri plnom pokladaní môže byť od 8 do 11 vajec. Iba samice inkubujú vajíčka.

V južných oblastiach sa mláďatá objavujú koncom mája - začiatkom júna a na severe - v júli. Po kuriatkach, ktoré vyšli z vajec, suché, kačica ich prináša do vody. Pukhovički od prvého dňa života dobre plávajú a ponoria.

ZÁUJEMNÉ FAKTY, INFORMÁCIE.

  • Muži teal molt v júni alebo v júli, ženy - v auguste alebo septembri. Mimo hniezdneho obdobia je kretén takmer rovnaký ako kačica, ale v období párenia sa z kačice objavuje v celej svojej sláve.
  • Malé tecesy lietajú veľmi rýchlo, čo priťahuje zvláštnu pozornosť poľovníkov. Oni sú lovení pre športový záujem. V Španielsku, Taliansku a ďalších európskych krajinách polovica populácie píšťaliek za rok zabijú lovci.
  • Dokonca aj pár teal mužov často pripojiť bakalárske skupiny. Počas sprievodu sa často vrátia do tokovische.
  • Žena, ktorá sa chystá hľadať jedlo, pokrýva vajíčka v hniezde s tmavou prikrývkou.

CHARAKTERISTICKÉ VLASTNOSTI CHRISTOVÉHO VZÁPANIA. POPIS

rokov: Svišťovka sa líši od ostatných druhov svojimi úzkymi a ostrými krídlami. Táto funkcia poskytuje vtáku najrýchlejší let. Píšťalka píšťala lieta takmer ticho, s častými zákrutami. Táto kačica môže vzlietnuť z vody a pôda takmer zvislo smerom hore.

murivo: 8-11 žlté alebo biele vajcia. Žena poskladá misku s listami a trávou. Na konci vyliahnutia sa v ňom objaví tmavý uzol.

Drake: pečenie mužov je veľmi jasné. Hlava, hrdlo a horná časť krku majú červenohnedú farbu v prednej časti, boky hlavy sú modrozelené s medovo-červeným odtieňom. Hnedá okrová hnedá s hnedými škvrnami. Zadná časť a boky sú šedé s čiernymi priečnymi prúdmi. Na krídle je dvojfarebné zrkadlo.

kačica: rovnako ako ženy iných kačiek, je farebne skromne. Výstroj slúži ako vynikajúci prestroj.


- Hniezdenie
- Zimovanie

Kde žije

Hniezdna oblasť píšťalového píšťala je dosť veľká - väčšina strednej Ázie, Mongolska, Manchuria a Japonska, dosahuje juhu západnej Európy.

OCHRANA A KONZERVÁCIA

V dnešnej dobe sú šumivé pomerne početné, avšak malé nádrže, v ktorých hniezdo zmiznú. Aby ste sa vyhli zníženiu počtu týchto vtákov, musíte tiež obmedziť ich lov.

Teal píšťalka. Vtáky Brateevograd. Video (00:00:45)

V posledných desiatich rokoch bol tento malý kŕmený na rieke Gorodnya v parku v oblasti starého rieky Neti. Hlavným dôvodom úmrtia spojok alebo malých kačiek v Moskve sú sivé vrany, ktoré v apríli až máji aktívne skúmajú najmä brehy lesných nádrží. Ale v tejto oblasti, od Borisovskej priehrady po garáže, je veľa ľudí, ktorí vydesia vrany svojimi mnohými pojmami.
Kúsky sa nahromadia po celý rok na oboch brehoch rieky Moskvy od začiatku Maryinskyho parku až po odbočku na rozhovory. V zime pri hľadaní kŕmenia lietajú do obytných oblastí Maryino a Brateevo.

Kontinentálne vtáky píšťalka píšťalka. Video (00:01:39)

vodné vtáky z kačacej rodiny. Najmenšia z riečnych kačíc je považovaná za bežnú a jednu z najpočetnejších v rámci jej biotopu. Hniezdi v severnom a miernom podnebí Eurazie vrátane takmer celého územia Ruska (s výnimkou extrémnych severných regiónov Sibíri). Okrem toho v niektorých publikáciách sa zelený okrídlec, žijúci v Severnej Amerike, považuje za poddruhu píšťalky, ale konečný konsenzus o oddelení týchto dvoch druhov ešte nebol dosiahnutý. Takmer všade migrujúce vtáčej zimy na západ a na juh od hniezdenia: v západnej a južnej Európe, v Afrike, južnej a juhovýchodnej Ázii. To sa živí živočíšnou a rastlinnou potravou. Plemená v oddelených pároch, zvyšok času vedie životy balení. Predmet komerčného lovu.

Pozrite si video: Kačice divé na rieke Nitre Anas platyrhynchos (December 2019).

Загрузка...
zoo-club-org