Vtáctvo

Fieldbird - popis, biotop, zaujímavé fakty

Loading...

V období od marca do konca apríla opúšťa horský popol zimovisko a prelety na hniezdiská nachádzajúce sa v Európe a Ázii. Tam vtáky vytvárajú dvojice a z trávy, machu a uzlov vytvárajú pohárikovité hniezda, ktoré sú zvnútra pokryté vrstvou mokrej hliny a potom obložené mäkkou suchou trávou.

Hniezdo je umiestnené pri vidlici vetiev vysoko nad zemou. Horský popol plemená v kolóniách, ale ich hniezda sa nachádza ďaleko od seba, a nie okolo, ako u morských vtákov. Napriek vzdialenosti medzi susedmi stále existujú zápasy. Žena polní vojak položí 5-6 vajec. Iba žena inkubuje spojku. Nahá dievčatá ryabníka sa vyliahnu počas 12 až 16 dní. Násadzovacie mláďatá strávia 12-13 dní v hniezde, sú kŕmené jednak ženou, jednak samcom.

ŽIVOTNÝ ŠTÝL

V migračnej sezóne sa často vyskytuje drozd divých v Európe. Táto drozdia bola v strednej Európe už na konci XVIII. Storočia. Aktuálny rozsah rozsahu sa výrazne presunul na juh. V rokoch 1840-45 vtáky sa objavili na severe Čiech a v rokoch 1860-1880 av južnejších oblastiach.

V zime sa horský popol spája do veľkých kŕdľov s džúsmi iných druhov. Tieto hlučné vtáky sa kŕmia spoločne na poliach a lúkach. Na zemi sa drozd pokryje v charakteristických skokoch a udržuje ho rovno. Všimne si si nebezpečenstva, ešte viac sa vyrovná a rozhliadne sa. Od nepriateľa uniká stádo drozdov, letie sa do vzduchu proti vetru a padne na najbližší strom.

Migračné vlkodlače na jeseň sa zhromažďujú vo veľkých kŕdľoch. Čas odchodu týchto vtákov sa môže meniť v závislosti od počasia a výnosu z bobúľ.

Horský popol sa veľmi páči bobúľ. Rowan je vo svojom živote taký dôležitý, že keď sú bobule bohaté na úrody, listy horského popola trávia zimu doma. Kosáčik jedí aj iné rastlinné a živočíšne krmivá. Spotrebuje žížaly, slimáky, hmyz a pavúky.

V zime, keď vtáky nie sú schopné preraziť pevnú ľadovú škrupinu, ochladzujúcu krajinu, vôňa lesných drevín požíva bobule - plody horského popola, divokej ruže, žilnatého, hlohového a bahnitého. Na jeseň sa vták rád reguluje s jablkami, hruškami a iným ovocím. Vtáčie vtáctvo sa živí na zemi a na stromoch. Pri hľadaní hmyzu ide dokonca aj na čerstvo zorané pole.

Často je možné pozorovať, ako veľké stádo koňovitých "obklopuje pôdu" a skúma to doslova centimeter centimetrov. Na jeseň organizujú fanúšikovia skutočné bankety na ovocných stromoch a kríkoch. Po úplnom zozbieraní z jednej rastliny preletia na druhú.

PRIPOMIENKY RABINIKU

Je ľahšie pozorovať korene na jeseň ako počas obdobia rozmnožovania. V októbri prechádzajú veľké stáda týchto vtákov zo Škandinávskeho polostrova na juh a zastavujú sa v európskej časti Ruska. V chladných jesenných a zimných dňoch si horské obvody vyberajú divé ružové alebo hlohové kríky, na ktoré sa živia. V záhrade alebo v parku je hniezdo peších vojakov ľahko nájsť charakteristická pieseň, ktorá sa ťažko nepočuje. Niekedy sú makre poľného vojaka zmätené s drozdom. Na rozdiel od shriyaby má hlava fowlera šedo-striebornú farbu a jej chrbát a krídla sú gaštanové. Horský popol sa nebojí mrazu, takže vtáky lietajú na juh iba vtedy, keď na hniezdiskách nie je dostatok jedla.

ZÁUJEMNÉ FAKTY, INFORMÁCIE.

  • Divý drozd v chladných zimách netoleruje nedostatok jedla, takže ak je len málo jedla, vtáky migrujú na juh. Na cestách zomierajú slabí ľudia.
  • Príbuzný lesného vojaka, biely krvný drozd, získal meno nad veľkými, bielymi, dobre označenými prúžkami nad očami.
  • Treska-polefare je schopný útočiť na nepriateľa, "bombardovať" to s jeho trusu. Pokryté vo vrstve sekrétov drozdovcov, ktoré sa sotva držali za letu.
  • Gurmáni ocenia jemné, jalovcové príchute mäsa drozd-horského popola.
  • Tieto vtáky hniezdi v Grónsku v zime 1937-38. Jeden kŕdeľ, ktorý lietal z Nórska na juh, po silnej búrke prevážal vietor do Grónska, kde sa usadil.

CHARAKTERISTICKÉ VLASTNOSTI RABINIKU. POPIS

zobák: s ostrým žltým zobákom dráždivý horský popol zhromažďuje červy a hmyz na zemi a tiež slzy bobule z pobočiek.

Dospelý vták: horná strana hlavy a krku je šedo-strieborná farba s čiernymi svetlými bodmi. Chrbtová časť tela je tmavý gaštan, krídla a chvost sú čierne hnedé, horný koniec je šedý. Hrudník je hrdzavočervená s čiernymi pozdĺžnymi bodmi, brucho je biele.

Mladý vták: Vyzerá to ako dospelý vták, ale nemá šedý hlavný chvost a vzor nie je tak rozmanitý. Stavy stmavujú s vekom.

murivo: pozostáva z 5-6 svetlo zelených vajec s hrdzavými farbami.


- celý rok
- v zime
- V lete

Kde žije

Kosák žije na lesných festivaloch, parkoch, záhradách a poliach. Letný rozsah tohto vtáka je územie od Škandinávskeho polostrova po východnú Sibír. Najviac lesných popol zima na severnom pobreží Stredozemného mora.

skladovanie

Kosák je bežný v celom rozsahu. Negatívny vplyv na populáciu tohto druhu môže priniesť niekoľko veľmi studených a hladných zimy v rade.

Drozd rowan. Brateevograd.wmv. Video (00:00:52)

V Moskve je trush trávy vojakom bežným chovným migrantom a čiastočne zimujúcim druhom. V Brateeve sa v posledných rokoch často vyskytuje na území Brateevského kaskádového parku, bližšie k Saburovskému pôvodu, ako aj na Maryinsky pri priemyselných pustinách. Celoročne sa na brehoch na oboch brehoch pozdĺž rieky Moskvy na oboch brehoch, kde sú pristátia s žeriavom, pozoruje žeriav.

Spôsob života

Zostávajú zima veľmi zle. Ak počas zimného obdobia nemôžu nájsť jedlo pre seba, odletia do teplejších oblastí, aby mohli bezpečne zimovať. Súčasne počas migrácie zomiera veľa vtákov. Poveternostné podmienky majú vplyv na čísla. Ak počas niekoľkých rokov dochádza v zime k príliš silným mrazom, počet druhov sa zníži.

Tieto vtáky sú veľmi podobné ostatným predstaviteľom kosatcov - belobrovik. Sú podobné pri chove a výžive. Preto sa zástupcovia týchto dvoch druhov často zjednocujú v bežných kŕdľoch. Rowan bobule sú tak pomenované, pretože Rowan bobule je ich obľúbenou pochúťkou. Radšej sa usadia, kde ich môžete veľa. Zaberajú určité územie, ktoré nie je ďaleko od húštín, a chránia ho pred inými vtákmi, ktorí tiež chcú vychutnať si žeruchu.

Chovanie týchto vtákov má jednu vlastnosť. Keď napadnú nepriateľa, zvyčajne začínam útočiť vlastnými trusmi. Pre ostatných vtákov, ktorí nemali radi flóru, to predstavuje určité nebezpečenstvo. Koneckoncov, ak sú perie vtáka rozmazané v vrhu, potom sa budú držať spolu. Výsledkom je, že vták stratí schopnosť lietať. Často sa ľudia, ktorí sa nachádzajú na nesprávnom mieste, podrobujú podobným útokom z terénu.

Tieto vtáky majú tendenciu vytvárať veľa hluku. Súčasne spôsobujú nepríjemné zvuky. Majú horúci a bublajúci hlas. Ak je vták z akéhokoľvek dôvodu vystrašený alebo nahnevaný, tieto zvuky budú obzvlášť kruté a nahlas. Spievanie tohto druhu vtákov nie je príliš atraktívne. Áno, a môžete to počuť veľmi zriedkavo.

Fakt! Vo chvíľach intenzívneho podráždenia a nespokojnosti vták zväčšuje chvost. Na tomto základe iní vtáci okamžite uvedomia, že kobylka je pripravená na útok.

Tento druh má neslýchaný temperament, takže je celkom ľahké vyprovokovať horolezec na boj a škandál. Dlho sa im prirovnávajú dravci, ktorí sa na túto funkciu často tešia. Často ich hniezda sú obeťami stáda vrán. Niektorí z nich rozptýlia drozd, aby ho obťažovali a vyprovokovali boj, zatiaľ čo iní pokojne berú vajcia.

Funkcie napájania


Najrozličnejšia strava na horskom popole v lete. Jedia hmyz, červy a tiež pavúkovia. Niekedy môže jesť aj slimáky. A keď začnú dozrieť rôzne druhy bobúľ, vták ide na nich. Obzvlášť majú radi rowan.

Veľmi milujú ovocie, napríklad jablká a hrušky. Ovocie a bobule vtáčej kôry priamo sedia na vetve alebo ju zdvihnú zo zeme. Tieto vtáky sú skutočným sladkým zubom.

Ak veľké množstvo žerucha dozrelo, drozd nebude lietať na juh, ale bude zostať stráviť zimu v miestach hniezdenia. V zime sa živia nielen jesť. Ale pes sa zdvihol, starší, živočíšny.

Vo februári je obzvlášť ťažké nájsť jedlo. Keď boli všetky zásoby plodov konzumované, vtáky sa začnú živiť bezstavovcami, ktoré sa nachádzajú vo vodách. Na jar sa živia na poli. Keď je pôda oraná, nájdete v nej veľa rôznych lariev hmyzu.

hniezdenia

Pred pokladaním vajíčok usadí hniezdo pár týchto drozdov. Samica sa zaoberá priamo v stavebníctve. Muž žiarlivo stráži budúce bývanie v tomto čase. Vstavané hniezdo má tvar podobný miske. Je vyrobená zo sušenej trávy, ktorá je prepojená s hlinkou a koreňmi. Vnútorný povrch je lemovaný mäkkým materiálom. Spravidla sa hniezdo tohto vtáka nachádza na strome, na mieste vidlice silných vetví. Hnieznu v malých kolóniách, kde je asi 6-7 párov. Niekedy sú kolónie početnejšie.

Spájanie začína už na začiatku mája. Pri jednom položení u vtákov okolo 4-7 vajec. Majú kamuflážnu farbu - zelenú s malými škvrnami hnedého. Dajte ich ženu. V rovnakej dobe muž nedáva ani jej jedlo, takže vták musí byť rozptýlený od procesu rozmrznutia, aby hľadal jedlo.

V polovici mája sa objavia kurčatá. Taktiež odletí od svojich rodičov pomerne rýchlo - do konca mája. Postarajte sa o potomstvo oboch.

Už v júni začína druhý riadok druhú spojku, v ktorej sa spravidla nachádza menej vajec. Rodičia prinášajú tieto plody rôzne plody.

Výhody a poškodenie vtákov

Hoci tieto vtáky milujú lesné plody, ale ak sa stretnú so záhradou, v ktorej rastú kultúrne kríky a stromy so sladkými bobuľami a plodmi, drogy ich jestia ešte nezrelé.

Kŕdle týchto vtákov často napadajú pole s jahodami, čo ich spôsobuje značné škody. Keď na záhrade nie sú ovocie, kŕmia sa v lese. A keď dozrievajú čerešne, ríbezle a jablká, opäť dorazia do záhrady.

Ale horský popol, tieto vtáky tiež prinášajú určité výhody. Semená, ktoré pochádzajú z vtáka, nie sú strávené, potom rastú oveľa lepšie. Je to spôsobené pôsobením vtáčieho žalúdočného džúsu. Niektorí záhradníci to vedia a používajú pri pestovaní horského popola.

Vzhľad vtáka

Vzhľad polefare sa líši od iného druhu drozd. Dĺžka jeho tela dosahuje 30 cm a hmotnosť je 130 gramov, rozpätie krídiel je až 45 cm Farba vtáka je zaujímavá: chrbát a ramená horského popola majú hnedastú farbu (niektorí ľudia si všimnú, že to pripomína vrhnutý plášť) a samotný chvost je tmavý, dokonca aj čierny z diaľky. Hrudníková žltohnedá hniloba, na ktorej sú rozptýlené škvrny. Farba samíc sa veľmi nelíši od farby karosérie mužov. Plášť na chrbte je o niečo bledšia a škvrny na hrudi nie sú tak jasné.

Nezaznamenávajú sa silné sezónne zmeny vzhľadu vtákov. Na jar sa peria a škvrny na hrudi stávajú jasnejšími ako v iných ročných obdobiach. Zobák na jar má žltkastú farbu a od začiatku jesene sa otáča trochu hnedou.

Kosáčikov hlas nemá príjemný hlas. V momente strachu alebo podráždenia sa podobá nárazu a výkriku. Piesne uliciach nie sú príliš príjemné pre ucho (na rozdiel od veľkolepého spevu bežných drozdov). Títo vtáci spievajú zriedkavo, zvyčajne to robia "mimochodom" za behu. Signál podobný "gri-gri-gri" znamená volanie drozdov na jednom mieste.

Povaha vtáka

V Európe boli Asperiáni premenovaní na drozd, a to nie je náhoda. Bird - skutočný cholerikálny typ temperamentu. Je to dôležité pre nadmernú záchvaty a rozmazanosť. Ak je žena počas vyliahnutia vajíčok narušená, bude sa hnevať na nepriateľa a striekať s výkalmi. Dravčie dravce prenasledujú, čo často spôsobuje zničenie hniezd. Chytľavé vrany sú rozdelené do skupín a zatiaľ čo niektoré hrajú dohromady s koňmi, iní pokojne ukradnú vajcia z prázdnych hniezd.

Keď je drozd žeriav niečo znepokojuje, vždy zdvihne chvost hore. Týmto spôsobom varuje blízkych vtákov o ich pripravenosti bojovať. Pri spievaní chvosta je uvoľnená, ale v každom okamihu je pripravená stúpať nahor.

Dojčiaca drozd

Vtáky dúšok, horský popol, v lete majú rôzne jedlá. Základom dennej stravy sú dážďovky, hmyz, pavúky a mäkkýše. Keď bobule dozrievajú, kosatci sa na nich radia, zvlášť zvýrazňujúc žeruchu. V rokoch, keď sú na stromoch a kríkoch obzvlášť veľké množstvo bobúľ, ryabník dokonca zostane v zime v Rusku. Spoločný kosička v zime sa môže tiež živiť živinami, rakytníkmi. Keď na konci zimy nezostanú žiadne bobule, drozd sa živí vodnými bezstavovcami, ktoré nájde na ľadových prameňoch a plytkých plochách.

Ak v zime nie je dostatok krmív, potom Fieldfare nezostane v Rusku, ale ide do Strednej Ázie alebo do Stredozemného mora.

stanovište

Spoločná drozd - vták je dosť bežný, žije na území euroázijského kontinentu, jeho severnej časti. Môžete sa s ním stretnúť takmer po celej Európe, až po Sibír. Niekedy sa v Afrike a Ázii vyskytujú aj kolónie drozdov. Títo predstavitelia cestujúcich však nie sú v Španielsku, v Anglicku a Francúzsku sú veľmi zriedkavé.

Uprednostňuje sa hniezdiť na vysokých stromoch, medzi obľúbené sú olše, vŕba. Niekedy lietajú na kŕmenie vo vlhkých roklinách. Najobľúbenejším miestom vtáctva sú lesy, lesy, ľahké ihličnaté lesy v nevýznamnej vzdialenosti od zdrojov vlhkosti. V tmavých hrubých húštinách ich nesplníte.

Patria k migračným, v zime uprednostňujú južnú Európu, Malú Áziu, na severe Afriky. Pri návšteve v teplých krajinách sa vták vracia dostatočne brzo a v apríli začne reprodukciu. Avšak, ak vtáky v európskych krajinách nájdu dostatočné množstvo potravy, nebudú migrovať, zimu strávia na hniezdiskách a povedú sedavý životný štýl.

zoo-club-org