Zver

Kanica - popis, biotop, životný štýl

Loading...

Diviak je pomerne veľké zviera, ktoré môže dosiahnuť až jeden a pol metra. Hmotnosť dospelého človeka sa pohybuje od 150 do 300 kilogramov. Vlasy chlpov kukurice sa podobajú farbe medveďa s mierne načervenalým nádychom. Ich charakteristické črty môžu byť nazývané veľké dolné špičky, ktorých veľkosť môže byť približne 25 centimetrov. Toto agilné a agilné zviera sa môže zrýchliť na 40 km za hodinu, čo znemožňuje voľne žijúcich zvierat a lovcov. Okrem toho divá kanica dokonale pláva a skočí na vzdialenosť 3,5 metra.

Úloha psov

Hlavná funkcia, ktorú môžu sliepky vykonávať u diviakov, sa môže nazvať obranou a útokom. Najdôležitejšou hrozbou pre toto zviera môže byť balenie vlkov, poľovníkov alebo medveďov. Pri útoku je diviak schopný vďaka svojim zubom spôsobiť poranenie. Každý vie, že diviak je zviera, ktoré ľudia poľujú. Mali by ste vedieť, že toto zviera nie je tak hlúpo. Tam bolo veľa prípadov, keď kanci lákal človeka na trstiny s rôznymi trikami, a potom náhle napadol. Útek z tŕnia rozzuřeného kanca je veľmi ťažký, sú smrteľné. Keď sa na zviera dostane rana, ide do hnevu a môže sa mu pomstiť. V takom zranenom a rozzuřenom stave sa ani vlci nedotknú.

Habitats of wild canary

Diviak (diviak) - pomerne bežný druh, ktorý žije po celej Európe, Ázii, Amerike a iných tropických miestach. Toto zviera uviazlo v ihličnatých lesoch a púšťach. Najobľúbenejším miestom pre tieto kancov sú dubové lesy. Veľmi často sa taká veľká kanec nájde na Kaukaze, v Transbaikalii blízko horských riek. Kanca je živočíchovité zviera. Samice sú menšie než muži a majú menšie prostredie s prasiatkami než samci. Jeho územie závisí od nasýtenia krmív na jednom alebo druhom mieste. Tieto túlavé zvieratá sú schopné cestovať niekoľko kilometrov za deň pri hľadaní potravy.

Výživa zvierat

Diviak je zviera, ktoré sa živí celkom rozmanitým spôsobom. Najobľúbenejšie pochúťky kancov sú:

  • Cibuľové rastliny.
  • Rôzne korene.
  • Orechy, žalude, bobule.
  • Bylinné rastliny.
  • Žaby, jaštery, hady.
  • Rôzny hmyz.
  • Vtáčie vajcia.

Pochádza z diviakov

Takéto zviera ako diviak (diviak) je rozdelené na 25 poddruhov, pre ktoré sú charakteristické rysy svalnatého tela s veľkou hlavou, širokými ušami a malými očami. Všetci dospelí chránia svoje stáda. Každá žena je schopná priniesť každoročne päť prasiatok, z ktorých každý po narodení môže vážiť asi pol kilogram. Samotná príroda sa starala o bezpečnosť malých detí a obarvila ich v pruhoch, čo robí malé ošípané menej nápadné, na rozdiel od dospelých kancov v tmavej farbe. Keďže voľne žijúce ošípané sa najčastejšie stretávajú v obrovských stádach v jesennej sezóne na ochranu svojich mladých, dokonca vlky nie vždy rozhodujú o útokoch na ošípané.

Povaha kanca

Väčšina diviakov preferuje stráviť svoj deň v šedých mokradiach ležiacich v jamkách. V prípade nebezpečenstva je táto veľká kanec schopná uniknúť cez húštiny neprístupnú pre iné zvieratá, plávať cez vodnú prekážku av prípade potreby aj útok. Koniec koncov, každý vie, že najlepšou obranou je útok. Veľký kanec sa snaží vyhnúť stretnutiam s ľuďmi, ale často sú prípady, keď poľovníci spolu so psami narazia do problémov a nájdu ich. Vypočutie v prase je pomerne dobre vyvinuté, takže pre všeobecnú bezpečnosť sa kŕmenie vykonáva v noci. Treba poznamenať aj správanie žien, pretože kvôli svojim potomkom sú pripravené ísť do ohňa a do vody a dokonca aj ozbrojeného, ​​ktorý bude prenasledovaný na poslednú.

Bezpečnostné opatrenia

Aby sa na takomto smrteľnom zvierati ako divoké prasa ešte raz nerozbehlo, odporúča sa postupovať takto:

  1. Buďte čo najtenší a nepribližujte sa k hejne kancov. Najlepšie je odísť, kým si človek nevšimne.
  2. Ak ste museli naraziť na prasa, treba mať na pamäti, že matka musí byť niekde v blízkosti.
  3. Ak sa našli stopy diviakov, je lepšie ísť opačným smerom, odtiaľto.
  4. Keď kačica prekvapí človeka prekvapením, nemusíte ho napadnúť. Najlepším riešením tejto situácie je vyliezť vysoký strom a chvíľu sa kývať.

plemeno

Tehotenstvo samíc môže trvať približne 120 dní, po ktorom sú dočasne oddelené od svojho stáda, aby postavili hniezdo na pokojnom mieste. Nový "dom" pre mláďatá je skôr ako chata z pobočiek. Matka v tomto rozhodujúcom období sa stáva čo najviac agresívnym, čo jej umožňuje spoľahlivo chrániť a chrániť svoje mláďatá. Na rozdiel od mužov, žena nemá žiadne obrovské strašidelné špičky, ale to neznamená, že nie je nebezpečná. Keď bráni alebo útočí, je schopná rozdrviť a prepadnúť jej obeť na smrť. Potom, čo potomstvo vyrastie, všetci členovia rodiny sa znova vrátia do stáda.

Život vo voľnej prírode

Všetko je poskytované prírodou, ale to vôbec neznamená, že život v tomto svete bude bez ťažkostí a prekážok aj medzi kanármi. Bezpochyby sú kančie zuby silnou zbraňou a asistentom počas celého obdobia ich existencie. Ale predpovedať poveternostné podmienky, ktoré značne komplikujú ich životy, je to nemožné. Sneh im sťažuje pohyb, čo vedie k tomu, že zvieratá dokážu prekonať len míľu a pol, čo im hrozí hladom a žiadnymi zubami a rýchlosť šelmy s tým pomôže.

Koža diviaka je pomerne hustá, najmä okolo bokov. Mnohí lovci to vedia z prvej ruky. Zviera zranené v stehne je horšie ako zdravé, pretože takéto zlé zviera môže bojovať proti páchateľovi na poslednú.

Každý vie, že diviak je zviera, ktoré publikuje strašný hukot, ktorý môže viesť k záchvate. Pri stretnutí so zvieraťom treba mať na pamäti, že má vynikajúci pocit vône a sluchu, ale jeho vízia je mierne chabé - to môže byť použité v určitých situáciách na jeho spásu. Vo voľnej prírode, keď sa táto veľká kanec dostane tvárou v tvár so súperom, nikdy sa nevráti, bez ohľadu na to, koľko nepriateľov ho obklopuje.

Vzhľad diviakov

Diviak je zviera s pomerne nezvyčajným vzhľadom. Jeho telo sa dá rozdeliť na dve časti: zadné a predné. Predná časť kanca je obrovská a masívna, má veľkú hlavu a plynulo tečúca do tela, ktorá sa silne zužuje späť. To je dôvod, prečo vyzerá mierne zvrásnený. Hrebeň, ktorý sa rozprestiera pozdĺž celého chrbta, dáva agresivitu. Po dosiahnutí troch rokov sa kanec objaví dva páry silných psov. Ženy sa v tejto veci veľmi líšia od svojich partnerov. Táto zbraň sa môže v priebehu rokov stať ostrejším a nebezpečnejším, pretože kanci ich neustále brúsia na skalách, na mrazených pozemkoch. Kanca je zviera pripomínajúce si akýsi tank, ktorý dokáže preraziť aj tie najnepriechodnejšie húštiny s rýchlosťou blesku. To vám umožní zachrániť život, ak je to potrebné. A najobľúbenejšia zábava zvieraťa sú bahenné kúpele.

Telo diviaka je tak hustá a zrazená, že vyzerá viac ako vrúbkovaná škrupina, ktorú nie každý prenasledovateľ môže preraziť, ale môže to veľmi ľahko dráždiť zviera. Toto zviera je nezvyčajne silné a je schopné obracať obrovské kamene a vyzdvihnúť zmrznutú zem 10 cm. Samozrejme, stretnúť sa tvárou v tvár s takým silným vrahom ako kanec, príbeh je smutný, ale nemusíte sa panikať, aj keď šelma vykrváca a snaží sa zastrašiť človeka. Vždy je potrebné dôkladne posúdiť situáciu. Ak nepristupujete k zvieraťu a jeho mláďatám, nevyvolávajte, nezachyťte oči, potom je možné sa vyhnúť problémom. V extrémnych prípadoch sa odporúča vyliezť najbližší strom - je to len správna možnosť.

Distribučná oblasť

V dávnych dobách ich lokalita bola omnoho väčšia a vzhľadom na skutočnosť, že ľudia zvládli nové územia a veľa tam lovili, populácia divých ošípaných výrazne klesla. Aj keď kanec sa mohol dostať na severoamerické územie práve kvôli mužovi, priniesol tento druh na konci 19. storočia.

Životný štýl a návyky

Toto zviera nevidí veľmi dobre, ale má veľký pocit vône. Vôňa šelmy alebo človeka sa môže cítiť vo veľkej vzdialenosti.

Diviak je živočichovitý, ale muži dávajú prednosť tomu, aby sa živili od seba a pripojili sa k stádovi iba počas párenia. Celkovo v stáde od 15 do 30 jedincov - ženy, potomkov, slabé zvieratá a mladé. Obvykle v stádach pre každého muža sú tri samice.

Činnosť diviaka sa prejavuje za súmraku. Pôjde na lov, hľadá jedlo a kúpele. Počas dňa uprednostňuje odpočinok v tŕstia rákosu alebo v močiaroch, ktorý je pochovaný medzi kríky. Tam si vykopá dieru v zuboch a spí až do západu slnka.

Iba samec chráni územie a chráni ženu s potomkami. Hoci sa žena sama alebo deti nedopustí. Nechajte to byť menšie a zuby nie sú tak dlhé a silné, ale dokáže sa vyrovnať s nepriateľom, rozdrviť ho svojou hmotnosťou a strčiť si kopytá.

Kanci sú dosť rýchle, ale trochu nemotorné. Veľké plávanie a schopnosť prekonať dlhé vzdialenosti. Môže ísť viac ako 100 kilometrov, ak na mieste pobytu dôjde k požiaru. Alebo pri hľadaní potravy.

Divá kanecje všetko, nemá žiadne špeciálne preferencie. Prevažne jedia potraviny rastlinného pôvodu a nezáleží na tom, či je na zemi alebo v podzemí. Potom, čo zjedli vetvy a listy rastliny, so silnou papuľkou, vykopá zem a vyberie hľuzy a žiarovky odtiaľ, kože korene. Jedá huby, všetky druhy ovocia, rada jesť bobule, miluje žalude. V biotopoch, ktoré sa nachádzajú v blízkosti človeka, často sa celé stáda túlajú po poliach a zničia zemiaky a obilniny.

Majú veľmi rád jablká, ktoré sa tiež ťažia v záhradách, ktoré sú kultivované človekom. Samozrejme spôsobuje značné škody na poľnohospodárskej pôde.

Tiež jedia živočíšne potraviny - slimáky, ropuchy a žaby, larvy, myši a iné hlodavce, ježkovia. Stretnutie na spôsob, ako hniezda vtákov hniezdi na zemi, kŕmiť hniezdami nestling. V jesennom období môžu veľkí kanci dokonca vyrážať zajac alebo mladú, slabú kozu.

S potešením jesť mrkva, nikdy neprejsť.

rozmnožovanie

Muži dosahujú pohlavnú dospelosť v šiestom alebo siedmom roku života. U žien to príde oveľa skôr - asi 1,5 roka. Obdobie manželstva začína v novembri a trvá do januára. Muži pre manželské pohodlie sa vrátili do stáda. Počas tohto obdobia získavajú pod kožu ochrannú pancier - sval dosahuje veľkosť 2-3 centimetrov. Je umiestnená na oboch stranách a vykonáva ochrannú funkciu pred útokom nepriateľa. Vrátane slúži ako ochrana pred ostrými kly uchádzača, keď sa zblížia diviaky, bojujú za ženu.

Počas obdobia párenia tento boj pokračuje, muži konvergujú a spôsobujú zranenia a rany navzájom. Ale tieto zranenia stojí za to - víťaz môže okamžite dostať niekoľko žien, s ktorými sa bude páčiť.

Praseň ošípaných trvá asi 110-120 dní, deti sa narodili v polovici apríla. Samička sa odvracia od stáda, stavia den, lemuje bylinku, listy, mechy a konáre a čaká na vzhľad potomstva.

Pri prasniciach, ktoré sa po prvýkrát narodili, sa objavujú dve alebo tri prasiatka, potom sa zrodí viac - štyri až päť ošípaných. Hoci existujú prípady, kedy sa narodili na 10 mláďatách. Deti sa narodia pruhované, čo pomáha dokonale maskovať v lese.

Mladé mláďatá žijú vedľa svojej matky, kŕmia ich mliekom asi tri, tri a pol mesiaca. Žijú spolu s rodičmi, mladí ľudia sa pomaly zoznámia s návykmi dospelých, učia sa zručnosti a na konci kŕmenia materské mlieko začne zarábať vlastné jedlo.

Vo veku 4,5 - 5 mesiacov ošípané úplne stmavujú a stávajú sa čiernymi farbami.

Tieto silné a silné zvieratá majú svojich nepriateľov. Všetci sú predátori, ktorí žijú v lese. Ale najnebezpečnejšie sú vlci, rysy a medvede, sú veľmi schopní otráviť život billmana.

Vlci samotní nie sú schopní prekonať kancov, takže zvyčajne napadajú celé balenie. Začína tým, že jeden z vlkov skočí na kancov a zaklopí ich dole, klesajúc ich na zem. Potom zostávajúci členovia balíčka spěchajú na obeť.

Ryža v podstate napadne mladé ošípané, ktoré sa odchádzajú od stáda. Skočí na krk a chrbát, poškriabaním pazúrikmi a zubami, čo spôsobuje rany, z ktorých mlynček zomrie.

Najnebezpečnejším nepriateľom je najväčšie lesné zviera - medveď. Keď útočí, stláča so silnými labkami do takej miery, že zviera dostáva početné zlomeniny, z ktorých zomrie.

chov

Vysádzanie diviakov doma je veľmi ťažké, ale umožňuje vám získať lahodné mäso, akúsi pochúťku, v ktorej je veľa užitočných vlastností.

Diví kancovia sa veľmi dobre chovajú v zajatí, nie sú rozmarní, jedia absolútne všetko a zisk s fantastickou rýchlosťou. Okrem toho majú prirodzene silnú imunitu, takže sa nebojte, že niekto z hospodárskych zvierat zomrie.

Čo robiť, keď stretnete s kančom

Chovné dievčatá sa nelíšia príliš agresívne, preto nikdy neútočia na osobu, od ktorej nevystupujú príznaky nebezpečenstva. Je to pre nich jednoduchšie utiecť, keď sa stretnú s ľuďmi, a nie začať ich útočiť. Hoci existujú prípady výnimiek, napríklad:

  1. Ak je zviera zranené, nezáleží na tom, kde a kedy bol kanec zranený. V tomto prípade sa útoku nemožno vyhnúť.
  2. Ak sa stretne so ženou, ktorá sa stará o malé deti, prasa rozhodne, že jej potomstvo je v nebezpečenstve a začne ich chrániť horlivo.
  3. Keď osoba vykoná akcie alebo vydáva zvuky, ktoré spôsobujú hnev u zvieraťa, alebo ak má veľmi hladný zubár myslí, že turisti majú niečo na jedenie (aj keď zvieratá sa zriedka správajú agresívne a pokúšajú sa ukradnúť jedlo a jedlo od osoby).

Ak sa kačica pustila do snahy o muža, potom je beznádejné utiecť od neho, pretože netopiere sú veľmi rýchle zvieratá. Ak je niekoľko stromov - musíte na nich vyliezť a čakať na to, aby šelma odišla. V tomto prípade by sa nemal kričať v jeho smere a hádzať žiadne predmety. V opačnom prípade sa naštve viac. Po nejakom čase sa kanec dostane unavený počkať a odísť. Ak je človek v blízkosti rezervoár, ktorý nie je príliš nebezpečný, môžete sa pokúsiť odísť. Koniec koncov, tento obyvateľ lesa nekúpal tak rýchlo ako beží.

Zuby a kopytá môžu vážne poškodiť človeka, a tak sa vyhýbajte priamemu kontaktu s kancom.

Zaujímavé fakty

  1. Kanče sú pomerne citlivé na teplotné extrémy. Aby nepoľavili kožu slnka, ležia v nečistote a starostlivo rozmazávajú telo. Sušená bahnická kôra slúži tiež ako ochrana pred uhryznutím hmyzu sťahujúceho krv.
  2. Počas dňa má diviak šesť libier jedla.
  3. Veľké škody spôsobené mladým diviakom nie sú len predátory, ale aj prírodné katastrofy. Mnoho detí zomrelo kvôli lesným požiarom, povodniam a záplavám.
  4. Aby sa počet divých ošípaných výrazne neznížil, ľudia často živia tieto zvieratá počas krutých zimných zimy. Na tento účel sa používajú špeciálne brikety pozostávajúce z výživnej múky z mäsa a kostí alebo koreňovej zeleniny - zemiakov a rutabagy. Takéto darčeky sú umiestnené na špeciálnych miestach a ošípané si udržujú svoju silu s týmito darmi.

O tom, ako divoko rozzúrený alebo rozkrojený kanec je tak divoký, hovoria rôzne príbehy. Existujú prípady, kedy bol zabitý tiger útočiac na diviaka.

Popis kancov

Telo diviaka je pokryté hrubou vlnovkou zo strihanej, vyrezanej, čiernej alebo hnedej, V stojacej polohe od ramena dosahuje veľkosť zvieraťa 90 centimetrov, je pomerne vysoká. Diviače sú prevažne školské zvieratá žijúce v malých skupinách. S výnimkou starých osôb, ktoré sú oddelené. Tieto zvieratá sú veľmi rýchle, všežravé a plávajú dobre. Kanci sú prevažne nočné. Majú ostré kly a aj keď sú zvyčajne tieto cicavce neagresívne, môžu byť veľmi nebezpečné. Útok diviaka môže mať vážne dôsledky a dokonca aj smrť.

To je zaujímavé! Chytiť kanče je čestná a veľmi nebezpečná vec. V niektorých častiach Európy a Indie je stále prenasledovaný so psami ako predtým, ale zastarané oštep je hlavne nahradené pištoľou alebo inou strelnou zbraňou.

Od pradávna bola divá kancka jedným z najobľúbenejších zvierat na poľovníckej prehliadke, pretože bola jej neuveriteľnou silou, rýchlosťou a divokosťou. Celkové vzrušenie prenasledovania je cenené, rovnako ako trofejové mäso, koža a hlavu kanca, čo je skvelé na výrobu plnených zvierat na stene. Vzácna poľovnícka chata bude robiť bez svojej mrštnej tváre na stene. A mäso z kancov je už dlho považované za vynikajúcu trofejnú pochúťku. В Европе кабан является одним из четырех геральдических зверей для погони, который был изображен на отличительном знаке Ричарда III, короля Англии.

vzhľad

Дикие кабаны относятся к семейству свиней парнокопытных, но не жвачных. Несмотря на близкое родство, вепри во многом разнятся с обыкновенной домашней свиньей. Je to spôsobené životnými podmienkami, vďaka čomu príroda odmenila kancov s určitou prevahou sebaobrany a vytrvalosťou pre prežitie.

Kanca má kratšie a pevnejšie pletené telo. Zosilnená a predĺžená konštrukcia nohy umožňuje zvieraťu ľahko cestovať na dlhé vzdialenosti na nerovnom teréne. Hlava prasa je tiež mierne upravená. Má predĺžený tvar v oblasti čapca. Uši sa postavia takmer na vrch. Tiež hlava tejto divokej zveri je vybavená hlavnou výhodou pre prežitie v podmienkach divokej prírody - neustále rastúce dva ostré špičky.

Kančí srst je silnejší. Má konzistenciu hrubého strniska, z času na čas tvorí na vrchole tela zvláštnu hrivu, ktorá sa objaví, ak sa zviera strachuje alebo sa pripravuje na útok. Farba samotnej vlny môže byť upravená v závislosti od terénu, v ktorom žije konkrétne diviak. Vlna sa daruje zvieratám nielen na otepľovanie, ale aj na maskovanie, je to tak aj v tomto prípade. Paleta farieb diviakov sa líši od čiernej vrány až po hnedo-hnedú.

V smere od prednej strany k zadnej strane, telo diviaka sa zužuje. Za ním je malý tenký chvost, obložený vlneným strapcom. Predná, veľká polovica tela je extrémne dobre vyvinutá, čo umožňuje divím diviakom nielen cestovať na dlhé vzdialenosti, ale aj prekonať nepriateľa v prenasledovaní v prípade potreby.

Celková dĺžka tela môže dosiahnuť 180 centimetrov. Hmotnosť dospelého zvieraťa dosahuje od sto do dvoch stoviek kilogramov, v závislosti od habitatu, potravy a druhov. Veľkosť kohútika v rovnakom čase u veľmi veľkých jedincov dosahuje výšku 1000 centimetrov.

Charakter a spôsob života

Diviače ľahko robiť domáce zviera, Čo sa v skutočnosti stalo starým potomkom domácich, dobre krmených a veľmi chutných ošípaných. Vykazujú známky spoločenskej povahy, kvôli čomu je ľahké sa zhromažďovať v stádach, v skupinách.

To je zaujímavé! V hlavnom stádo kancov sa skladá zo skupiny samíc s ich mladými. Podľa štatistík o troch samiciach existuje len jeden muž. Starí kanci radšej zostanú od seba, s vekom vytvárajú chrupavý brnenie, čo im prináša výhodu v bitke.

Ochrana území a potomstva sa venuje výlučne mužovi. Ale zároveň nepodceňujte ženu - matku, vedľa ktorej jej deti. Žena, na ktorej sa nachádzajú mláďatá, je najnebezpečnejšia z diviakov, pretože je mimoriadne agresívna voči akýmkoľvek nezvaným hosťom. Nech je jej tesáky slabšie, môže ľahko rozdrviť súpera tým, že sa na prednej časti tela oprie o kopytá a spôsobí vážne zranenia.

Koľko živých kancov

Priemerné údaje naznačujú, že životnosť kanca sa pohybuje od dvanástich do štrnástich rokov. Je úžasné, že tieto zvieratá, na rozdiel od mnohých iných, žijú dlhšie vo voľnej prírode. Ich rekordný vek smrti dosiahne asi dvadsať rokov. Sexuálna zrelosť kancov prichádza vo veku jeden a pol. Párenie sa zvyčajne vyskytuje v období od novembra do decembra.

Druhy diviakov

V závislosti od územnej distribúcie diviakov alebo kancov je rozdelený na druhy. Ide o západnú, východnú, indickú a indonézsku predstaviteľku fauny. Aj kanci sú rozdelení na deväť druhov.

Africký prasiatko, bravčové prasiatko z mangrovového lesa v Indonézii, babirusa, africký savana obyčajný - warthog, diviak z ázijských a európskych lesov, prasiatko z Madagaskaru, veľká africká ošípaná a tiež trpasličí a javánsky ošípaný. Všetky tieto druhy majú menšie vonkajšie rozdiely kvôli biotopu každého z nich.

Stanovište, biotopy

Výskyt a rozmiestnenie diviakov je najrozsiahlejší. Môžete sa stretnúť s týmito svalnatými predátormi, tak v listnatých a ihličnatých listnatých lesoch, ako aj v stepiových zónach a oblastiach taiga.

V niektorých miestach bol úplne vyhubený. Najväčším zástupcom druhu je európsky diviak, ktorý žije v lesoch zo západnej a severnej Európy a severnej Afriky do Indie, na Andamanských ostrovoch a Číne. Bolo chované na Novom Zélande a v USA kvôli prekročeniu veľkých domácich ošípaných s prírodnými divými druhmi.

Diéta z diviakov

Napriek svojej potenciálnej agresivite je kancove menu prevažne zeleninové., Nie je ochotný jesť korene, žalude, korene, bobule a huby, rovnako ako všetky druhy výživných hľúz. V časoch nedostatku potravy, napríklad, keď sa chladné počasie nasadí, diviač prepne na uspokojujúce potraviny. Napríklad mrkva, vtáčie vajcia, larvy nachádzajúce sa v zemi a pod kôrou stromov, rovnako ako samotná kôra.

To je zaujímavé! Dospelý kanec za deň absorbuje tri až šesť libier potravy. Kanci potrebujú denne dostatok vody. Chystá sa to v ústach riek a na jazere, diviaky môžu jesť súčasne a čerstvo chytené ryby.

Kanci majú prospech z lesa. Konzumujú rastlinné podstielky na okupovanom území, spolu s listami, trávou a koreňmi, jedia najrôznejšie škvrny škodcov, larvy a hmyz, čím robia sanitárnu prácu. Navyše neustále vykopávajú zuby a silné päty zeme pri hľadaní potravy, čo má priaznivý vplyv na jej kvalitu.

Prirodzených nepriateľov

Napriek pôsobivému rozmeru, výkonu a ostrým špičkám, aj kanec má svojich nepriateľov vo svojom prirodzenom prostredí. Hlavným nepriateľom kanca je vlk. Ide o to, že vlk spôsobuje najväčšie poškodenie hospodárskych zvierat diviakov tým, že jesť mladých, ktorí sa nemôžu postaviť za seba. V rovnakom čase sa kanci nezdržia dlh.

Štatistika vie veľa prípadov, keď vlci zomreli v bitke z ostrých psov diviakov. V horúcich exotických krajinách, ako je India, Stredná Ázia alebo Kaukaz, sa mladé zvieratá často stávajú obeťami divokých mačiek. Ako napríklad tigre, v zriedkavých prípadoch aj rysa a leopardy. Mäso z divých prasiat je chutná treska pre tigra a v živej žízni je pripravená bojovať aj s dospelým predstaviteľom tohto druhu.

To je zaujímavé! Okrem zvierať nepriateľa, kataklyzmy počasia a iné nešťastie tiež spôsobujú obrovské škody na neúrodných mláďatách. Mnohé deti boli vyhorené počas stepníc a lesných požiarov, hroziace deštruktívne povodne, ako aj iné kataklyzmy.

Súčasne bol považovaný horlivý nepriateľ takmer akéhokoľvek zvieraťa a považovaný za človeka sám. Lov na diviaka je populárna zábava všetkých vekových kategórií, druh aktívnej, športovej rekreácie, bez ohľadu na to, aký krutý to znie. Okrem samotného vzrušenia sú mäso a zvieracia koža veľmi obľúbené. Najzraniteľnejšie miesta pre zviera jedia alebo pijú.

Veľké nádrže, miesta akumulácie ovocia alebo plodov bobuľa sú obľúbené miesta útočiska pasúcich sa lovcov, pri ktorých je prekvapenie chytať zviera najjednoduchšie. Našťastie diviak nie je taký jednoduchý, je mimoriadne ťažké ho chytiť, pretože je statočným bojovníkom, bojuje do posledného pre svoj život a pre blaho svojich vlastných potomkov.

Obchodná hodnota

Hlavnými cennými produktmi, ktoré možno získať z rybolovu diviakov, sú štetiny, mäso a koža., Porážka v zime je o 10% vyššia ako v letných ukazovateľoch. V priemere jedno jatočné telo z diviaka môže poskytnúť lovcovi 50 kilogramov mäsa. Oblasť získanej kože dosahuje 300 štvorcových štvorcových.

To je zaujímavé! Lovia kancov pomocou hodvábu, zatiaľ čo pitnú vodu alebo na skupinových miestach kŕmenia. Trénoval aj psy.

Toto zviera skáče rýchlosťou blesku cez otvorené priestory, starostlivo sa rozhliadne a čuchne pred ním. Tiež kanec rozvíja značnú rýchlosť, čo znemožňuje správne nasmerovanie. Stretnutie s rozzúpaným diviakom môže byť posledným pre neskúseného, ​​oslepeného vášeňou lovca.

Rozmery kancov

Veľkosti kancov sa líšia podľa miesta určenia. Sever žije beštie, tým väčšia je. Najmenšie zvieratá žijú v juhovýchodnej Ázii av južnej Indii. Ich hmotnosť dosahuje iba 45 kg. Ale v Karpatoch má kanec 200 kg. Najväčšie zvieratá sa nachádzajú v severných oblastiach východnej Európy až po Ural. Toto je územie Ruska. Existujú kanci s hmotnosťou do 300 kg. Maximálna registrovaná hmotnosť bola 320 kg. Veľké kanvice s hmotnosťou 150 kg sa nachádzajú v Taliansku. A na francúzskych krajinách (ardenách), kanec 230 kg nie je vôbec nezvyčajný.

Priemerná hmotnosť zvieraťa sa pohybuje od 80 do 120 kg. Dĺžka tela 0,9-2 metra. Výška v kohútiku je 55-110 cm, dĺžka chvosta je 15-40 cm. Vyrastajú z úst a dávajú zvieratám divoký vzhľad. Ich dĺžka sa pohybuje od 6 do 12 cm. Ženy majú tiež tesáky, ale nie sú tak dlhé a nevyzerajú z úst. Prasiatka diviakov mladších ako 6 mesiacov majú inú farbu ako dospelí. Sú pruhované. Žlté, svetlé a hnedé pruhy sa tiahnu po telách. Táto koža dobre spája okolité prírodné pozadie a chráni pred predátormi.

habitat

Kanca preferuje žiť v zalesnenej oblasti. Má rád bažinatú nížinu, kde s potešením vlieva do bahna. Toto je jeho obľúbená zábava. Obýva celú Európu, Stredný východ, severnú Afriku, Indiu, strednú, východnú a juhovýchodnú Áziu. Nemá rád stepné oblasti, suchý terén a hory. Preto diviak nie je v Mongolsku a v horských systémoch Ázie.

V sibírskej tajife sa usadil len v niekoľkých južných oblastiach. Nachádza sa na juhu oblasti Irkutsk, na území Krasnojarského, ale región Chita s nekonečnými kopcami nemá rád kancov. V dnešnej dobe sa zviera stretáva v lesoch moskovského regiónu a je distribuované aj na severe. V niektorých prípadoch stúpa na vysokohorských lúkach, ale nie viac ako 3300 metrov nad morom. Na Kaukaze uprednostňuje ovocné lesy, v strednej Ázii a Kazachstane žije v smreku a listnatosti.

Vo Veľkej Británii diviačie divadlo zmizlo v 13. storočí V Dánsku v XIX. Začiatkom 20. storočia divá ošípaná zmizla v severnej Afrike, Nemecku, Rakúsku a Taliansku. V Rusku sa kanci takmer úplne zničili do roku 1930. Oživenie populácie začalo až v 50. rokoch dvadsiateho storočia. Dnes sa zviera usadilo aj v nehostinných krajinách Albion. V Anglicku žije diviak v prírodných parkoch a cíti sa tu celkom dobre. Najviac týchto zvierat žije vo Švédsku. V tichom škandinávskom štáte je dnes asi 100 tisíc.

V Severnej Amerike sa vyskytuje divoká prasa. Bola tam venovaná špeciálne pre poľovníctvo. Toto sú východné Spojené štáty. V Austrálii je táto populácia dostupná. Ale to nie je čistá diviaka. V rôznych časoch, ošípané utiekli od majiteľov. Chodia divoké, množia sa a sú teraz plne prispôsobené voľnej prírode. Vo svojich zvykoch a životnom štýle sa tieto zvieratá nelíšia od diviakov.

Chovanie a výživa

Ženy žijú v skupinách. Sú to veľké tímy. Môžu pozostávať z 20 a 50 zvierat. V hlave je vždy dominantná žena. Samci žijú osamote. Pridajú sa k skupinkám počas obdobia párenia. Zvieratá sa kŕmia skoro ráno alebo neskoro večer. Počas dňa a noci odpočívajú. Divé ošípané nevidia dobre, ale ich pocit vône a sluchu sú dobre rozvinuté.

Kŕmia sa tým, že dokážu kopať zem so svojou papuľkou. Preto spadajú do úst hľúz, odrezkov rastlín a cibuliek. To je pravdepodobne ich hlavný zdroj. Oni tiež jedia ovocie, bobule, ako orechy. V lete jedia trávu, jesť vetvy a mladé výhonky. Neodstraňujte potraviny pre zvieratá. Jedia hmyz, červy, ryby a vajcia vtákov. S radosťou jedz hady a žaby. Nikdy sa nevzdávajte na miske. Taktiež jestia mladých jelenov a jahniat, ak sa dostanú do cesty. Kanca je skvelý plavec. Ľahko pláva široké rieky a jazerá. Pohybuje sa rýchlo a vzhľadom na jeho váhu predstavuje vážne nebezpečenstvo pre nepriateľov.

Všetci predátori kráčajú v nepriateľoch kancov. Avšak vzhľadom na hmotnosť a silu dospelých mužov, ktorí sa nazývajú štiepadlá, tí istí vlci, tigre a leopardi uprednostňujú útok mladých divých ošípaných. Cleaver sa vyrovná s veľkou mačkou alebo medveďom. Má silné tesáky a silné nohy. Samice nemajú zuby, ale ich končatiny nie sú slabšie. Úder kopyta môže spôsobiť vážne zranenie útočníkovi av niektorých prípadoch zabiť.

Človek bol vždy uvedený ako hlavný nepriateľ kancov. Lovci boli priťahovaní predovšetkým hlavou kanca s tesákmi, ktoré vyčnievajú z úst. Trofej bola vyrobená z trofeje a zavesená na stene v dome. Zamilovaný lovec hrdo ukázal svojim priateľom, príjemne pobavujúci jeho márnosť. Divoké prasa bolo vždy známe pre chutné a výživné mäso. A zvieracie štetiny boli použité na výrobu zubných kefiek, holiacich štetcov a masážnych kefiek.

V súčasnosti sú štetiny na zubných kefkách plastové. To vyžaduje hygienu - nakoniec, mikróby na takýchto povrchoch nežijú. Ale kefy na holenie a kefy na vlasy sú niekedy vyrobené z kančích štetín. Vlasy šelmy sú určené aj na výrobu štetín na olejomalbu. Kožu šelmy je možné jesť, rovnako ako mäso.

Lov prasačiek je už dávno športový. Často sa používajú psy a v stepných oblastiach poľovníci strážia obeť na koni. Stretnutie s kančom tvárou v tvár, najmä ak je zranený, je smrteľným nebezpečenstvom. Kanca sa rýchlo rozbehne na nepriateľa, a ak sa dostanete, môžete sa rozlúčiť so životom. V takýchto prípadoch skúsený lovec zvyčajne skočí na stranu a silný smrteľný kolos prepadá. Opakovanie útoku spravidla nedochádza. V každodennom živote divoké prasa nevykazuje žiadnu agresiu. Útok môže byť vyvolaný, ak narazíte na ženu s prasiatkami. Jej potomstvo, ktoré chráni pred posledným dychom.

Loading...
zoo-club-org