Zver

Animal Wolverine: Kde a ako šelma žije bez strachu a výčitky

Wolverine (Gulo gulo) - nie je veľkosť silného, ​​divokého, agilného a opatrného zvieraťa. V XYIII storočí slávny švédsky systematizátor Karl Linnei pochyboval o tom, či tento druh zahrnie ako náklonnosť alebo ako pes. A aj keď dnes vieme isté, že zvlhčovače sú plnými predstaviteľmi rodiny lasičiek, sú v mnohých ohľadoch tajomstvom vedcov. A to nie je vôbec zriedkavé zviera, ale v jeho tajomnom spôsobe života a úžasných intelektuálnych schopností, ktoré sú legendami. Späť v nepamäti v mýtoch domorodého Američana bolo toto zviera zosobnenie mysle, mazanie a opatrnosť.

Ako vyzerajú vlkolaky? Foto a popis

Je to pomerne veľký zástupca rodiny. Telesná hmotnosť samíc je asi 10 a muži sú asi 15 kg, niekedy môže hmotnosť samostatných jedincov dosiahnuť až 20 kg. Dĺžka tela 70-95 cm, chvost - 18-23 cm. Z vonkajšieho hľadiska sa vlkolak podobá miniatúrnemu medveďu.

Telo je zviazané, silné a husté, s dobre vyvinutými svalmi, nohy sú hrubé so širokými nohami s piatimi prstami as veľkými zakrivenými a veľmi ostrémi drápmi, zadné končatiny sú dlhšie ako predné, chvost je krátky a načechraný. Hlava šelmy je široká a okrúhla, oči sú malé, uši sú krátke, zaoblené, široko rozmiestnené.

Wolverine je veľmi pekne maľovaná. Farba kožušiny sa mení od tmavo hnedej až po čierne, niekedy sú svetlohnedé zvieratá. Väčšina jedincov má na svojich tvárach svetlo striebornú masku a svetlo žlté alebo načervenalé pruhy, ktoré sa tiahnu od ramien a zblížia sa na sakru. Na krku a hrudníku môžu byť aj svetlé škvrny.

Vďaka hrubému, hustému a dlhému kožušinu nie sú hrozné mrazy šelmy hrozné. Nebojí a zasneží. Veľké labky a postoj umožňujú rodičom prechádzať cez snehové vločky. Môže preraziť tunely v snehu do cache potravín a ona sa môže niekoľko dní ukryť pod snehom.

Čeľuste a zuby sú veľmi silné, šelma môže ľahko roztrhnúť mrazené mäso a vysekávať kosti jeleňov.

Na fotografii rodičia demonštrujú svoju hrozivú zbraň - zuby.

Kde žije vlkolak?

Šírenie vlkodlaka je spojené so severom. Žije v Severnej Amerike a na severe Eurázie. Zabije severnú tajgu, lesnú tundru, rovnako ako oblasti pokryté lesmi a kríkmi. Ona putuje do pobrežia Arktídy. Pokúša sa udržať miesta, kde je viac voľne žijúcich zvierat.

V Rusku prechádza hranica svojho územia cez regióny Leningrad a Vologda a Permské územie. To je celkom bežné na Ďalekom východe a na Sibíri.

V dôsledku ľudského prenasledovania, odlesňovania a urbanizácie sa lokalita vlkodlaka výrazne znížila a jeho hranica sa posunula na sever. V minulosti sa jeho rozsah rozšíril na juh až do južnej Škandinávie, pobaltských štátov a severovýchodného Poľska a zahŕňal väčšinu Ruska. Tieto zvieratá sa nachádzali v kanadských provinciách Quebec a Ontario. Na veľkej časti tohto územia už nie sú.

Životný štýl a zvyky vlkodlaka

Wolverine je prevažne aktívna v noci, ale počas dňa môže ísť po poľovačke. Nemá trvalý deň, usporiada zrenie, kde bude musieť - pod koreňmi stromov, v dutine alebo len na snehu. Lov je zvyčajne sám, len príležitostne sa niekoľko jedincov zhromaždí na výdatné jedlo.

Vedecký názov vlkodlaka Gulo je preložený ako "žart". Nedostatok chuti do jedla, ona naozaj netrpí, a ak má šťastie na pôde, zožera sa do sýtosti. Ale zároveň môže niekoľko dní hladovať.

Vo všeobecnosti, akonáhle sa neozývajú toto zviera: démon severu a lesný démon a zatracený medveď a medveď skunk. Zdá sa, že schopnosť šelmy vyzdvihnúť všetko, čo "spočíva zle", spôsobilo veľa príbehov o výnimočnej bravčine, mazanosti a podvode. V skutočnosti je pre ňu taký hriech: môže zničiť lovecké pasce, jesť návnadu. Takéto triky lovci považujú za "špinavého dravec". Ale neprináša priamu ujmu človeku a nemôže ho napadnúť. Samotný do pascí a pascí nie je často, aj napriek tomu, že ich stále skúma. A ak vás poteší do pasce, nebude to ľutovať jeho labky - bude to uhryznúť.

Aj napriek svojmu dosť nepríjemnému vzhľadu, zvlhne krásne nad snehom a ľadom, dobre pláva, šikovne stúpa stromy a dokonca drží veľkú korisť v zuboch. Široké labky ju nahradia snežnicami, ktoré rozdeľujú hmotu na povrch a umožňujú jej bežať na hlbokom snehu. Jedná sa o veľmi odolné zviera, za jeden deň môže prejsť 30-40 km cez sneh. Zdá sa, že vonku je neohrabaná, ale to je klamný dojem. Jej trup je veľmi flexibilný a reakcia je blesk. Wolverine videnie je nevýznamné, ale sluch a vôňa sú vo výške.

Predatorova diéta

Wolverine loví veľké i malé zvieratá. Najčastejšie malé hlodavce, biely zajac, pižmový jeleň, ovce bighorn spadajú do svojich labiek. V zime zaútočí na sobie alebo sa živí predtým zozbieranou hrou. Ona ju hľadá s pomocou vône. Lúpež, ktorú šelma nemôže jesť naraz, ju rozdeľuje na časti a skrýva sa v úkrytoch, ktoré usporiada v zemi, na snehu, v štrbinách medzi kameňmi alebo v bažinách. V pamäti môžu byť uložené až šesť mesiacov.

Vzhľadom k silnej postave, je zviera schopné zabiť korisť, mnohokrát väčšie ako jeho veľkosť. Existujú prípady, keď vlkolak prenasledoval medveď z usmrtenej koristi a v niekoľkých kilometroch pretiahol mŕtvoly losu do cache.

V lete sa vlkolak živí mŕtvymi telátkami, zbiera zvieratá zabité rysom, medveďmi alebo vlkmi. Od jari intenzívne hľadá hniezda vtákov a ničí ich. Niekedy chytí ryby, jašterice a žaby, a niekedy nie je odporné jesť bobule alebo orechy.

Rodinné vzťahy

Wolverines sú jediné zvieratá. V pároch sú kombinované iba v období manželstva, ktoré klesá v apríli až auguste. Avšak implantácia oplodnených vajíčok nastane len v zime. Takéto oneskorenie prispieva k tomu, že sa mladí ľudia narodia v optimálnom čase na ich rozvoj - zvyčajne koncom februára - začiatkom marca. Deti sa narodia v dňoch, ktoré matka usporiada medzi kameňmi alebo v tuneli, kopaná pod snehom.

V vrhu najčastejšie 2-3 mláďatá. Novorodenci sú pokryté bielou kožušinou, vážia len asi 90 gramov. Matky kŕmia svoje deti mliekom do 9-10 mesiacov. Mladý rast rýchlo rastie a koncom apríla začína sprevádzať svoju matku všade. Dosiahnu veľkosť dospelých zvierat na začiatku zimy a spolu s ich matkou vo veku približne jedného roka.

Jednotlivé stránky wolverine sú obrovské. Ženy s teľatami zaberajú plochu od 40 do 1000 km2. Mužské miesta sú 2-3 krát viac. Na svojich pozemkoch, cudzinci, netolerujú. V závislosti od sezóny môžu zvieratá zmeniť svoje biotopy. Počas putovania robia veľké kruhy a po mesiaci sa zvyčajne vrátia na svoje bývalé miesto. Avšak s množstvom potravín žiť viac či menej sedavé.

Nepriatelia zvtra

Wolverine nemá žiadnych špeciálnych a zjavných nepriateľov - jej zuby sú silné a ona nemusí mať silu. Do určitej miery môže byť vlk pripísaný svojim nepriateľom, ktorí sa môžu pokúsiť zaútočiť na vlkolak, ale iba raz v živote a potom neskúsenosťou. Medvede, rysy a líšky sú nebezpečné iba pre mladé populácie.

Vo vlkodákovi, rovnako ako všetci členovia rodiny, sú tu hlavné žľazy, ktoré tajomstvo tajomstvo s veľmi silným a nepríjemným zápachom. Toto je hlavná "zbraň" šelmy proti nepriateľom, ktorá ju nielen chráni pred inými predávajúcimi, ale aj dáva hrdinovi toľko arogancie, že často zbavuje korisť z rysa. Ten, ktorý sa líši v čistote a náročnosti, zrejme uprednostňuje, aby sa nestotožnil s nepríjemnými a nepríjemnými zvieratami.

Zachovanie formulára

Wolverines sú zraniteľné druhy vo väčšine z rozsahu, niektoré populácie sú ohrozené. Všeobecným trendom je zníženie plochy a zníženie počtu. Iba na niektorých miestach na území Severnej Ameriky počet týchto zvierat nespôsobuje obavy.

Pri love na vlkodvode sú chytení do pascí. Stali sa obzvlášť zraniteľnými pri používaní vysokorýchlostných snehových motorov počas lovu.

Ako to vyzerá

Hoci vlkodlaň patrí do rodiny Cunha, vyzerá to ako malý medveď. Wolverine nohy sú krátke, zadné sú dlhšie ako predné, pretože ich chrbát je klenutý nahor, nohy sú neúmerne veľké. Chvost je krátky a veľmi plyšový. Kožušina je hrubá, hrubá a chlpatá, farba je heterogénna: od bledohnedej hlavy a krku až po tmavohnedú, takmer čiernu na labkách. Dĺžka tela vlkodlaka je až 90 cm, výška v kohútiku je až 50 cm, dĺžka chvosta je 23 cm, hmotnosť je až 20 kg.

Vďaka luxusnému kožušinovému kabátu ľahko pretrváva drsné severné zimy. Treba poznamenať, že z úplne nepochopiteľných dôvodov nie je záujem o kožušinársky priemysel. Je to však jej šťastie, inak by jej samotná existencia bola ohrozená.

Claws - hlavná zbraň

Wolverine pazúry sú tiež dôležitým prvkom. Potrebujú toto beštie na lov. Predtým, než silné nohy s ostrými zahnutými drápami nebudú stáť ani steny dreveného skladu, v ktorom lovci pripravujú a skladujú zásoby mäsa. Čo povedať o mäkkých tkanivách obete.

Zaujímavé budú informácie o tom, čo robí mrkva. Zviera môže bez problémov jesť mŕtve zvieratá, napriek tomu je to vynikajúci lovec. Môže zachytiť malého zajaca a malých zástupcov kopytníkov. Vynikajúca výdrž mu umožňuje niekoľko dní sledovať aj jeleňa, po nejakej dobe získať požadovanú korisť. Najčastejšie sa to deje v zime, keď si mudrcka môže zobrať svoju korisť do snehu, zatiaľ čo kvôli svojim vlastným nohám nezapadne do samotného snehu a tam dokončuje korisť. Často sa vyskytujú situácie, keď sa rosička pokúša vziať potravu z iného zvieraťa a treba poznamenať, že nie je tak zriedka schopná to urobiť, ale všetko vďaka jej zubom a pazúram. Bude tiež zaujímavé, že toto zviera sa považuje za dôstojníka lesného zdravia a získalo zlé slávy medzi poľovnícmi, pretože môže samostatne zachrániť zvieratá z pasce, aby ich mohli sami jesť.

Cenné zviera

Každý lovec vie, ako to vyzerá vlkolak (na to nepotrebuje fotografiu). Vďaka svojej koži je toto zviera veľmi cenené. Z jeho kožušiny sú vynikajúce čiapky, na ktorých sa nikdy nevytvára mráz. Lov na zviera, ktoré uvažujeme v Rusku, je povolené a zhoduje sa s načasovaním zberu iných kožušín: približne od októbra do novembra a do februára až marca. V inom čase je zabíjanie vlkodlaka zakázané zákonom a táto skutočnosť je považovaná za pytliactvo.

Popis, vzhľad vlkodlaka

Rodina i podrodina, kam patrí dravec, sa nazývajú rovnako - "martens". Larger than wolverine (medzi jeho blízkymi príbuznými) len ryan. Veľkosť sa podobá veľkému psovi, vo vzhľade je jazvečík alebo medveď s nadýchaným, mierne dlhým (18-23 cm) chvostom. Dospelé zviera rastie na 70-85 cm s hmotnosťou 10-14 kg (samice) a 13-17 kg (samec). Najväčšie kópie môžu vytiahnuť až 20 kg.

Úzke okrúhle uši sú viditeľné na veľkej hlave, tlama pripomína medvedie, Oči, ako nos, sú čierne. Krivnaté, husté telo je vysadené na krátkych, hrubých končatinách, s prednou stranou kratšou ako zadnou časťou, vizuálne zväčšujúc zadnú časť tela, čo spôsobuje, že sa zdá byť trochu zvrásnená.

Wolverine sa vyznačuje obrovskými päťčlennými, takmer štvorcovými stôpmi (10 cm - dĺžka, 9 cm - šírka): táto "podrážka", spevnená so závesnými pazúrmi, pomáha zviera ľahko prekonať hlboké snehom pokryté oblasti. Keď sa pohybuje, predátor, čo sa týka zastavenia, je jednoznačne klusavý, pretože kladie svoju labku, spočívajúcu na celej nohe.

Letná kožušina je príliš krátka na to, aby prikázala príšeru rudému, ukrývajúcim neúmerne veľké lebky a nohy: v tomto ročnom období vyzerá obzvlášť absurdne. Wolverine je lepšie na mráz, rastúca hustá tmavohnedá / čierna farba, zriedená širokým a ľahším pásom po stranách.

To je zaujímavé! Shaggy vlna ukrýva silné kosti. Existuje ďalšia vlastnosť, ktorá ju nesie na medveďa: podobne ako on, vlkolak sa zdá byť neohrabaný. Jednoducho ovláda svoje silné telo, čo preukazuje bleskovú reakciu jej súperovi.

habitat

Zviera obýva rozsiahle priestory obklopujúcej a mierne zóny Severnej Ameriky a Eurázie, usadzujúce sa v hustom severnom tajgu, arktických ostrovoch, tundre a tundry (kde je veľa divokých zvierat).

Zviera je uznávané ako oficiálny symbol štátu Michigan, ktorý sa často nazýva "štát Wolverine". V Európe si Wolverine vybrala severnú časť Škandinávskeho polostrova, rovnako ako Fínsko, Poľsko, Lotyšsko, Estónsko, Litvu, Bielorusko a Rusko.

V našej krajine sa dravci nachádzajú na Sibíri, poloostrove Kola, Perm, Karelia, Komi, Ďaleký východ a Kamčatka. Južná hranica osady prechádza regióny Kirov, Tver, Leningrad, Pskov, Vologda a Novgorod.

Akumulácie vlkodlaka vo voľnej prírode sú extrémne zriedkavé., Jeden z prírodovedcov bol prekvapený, keď popísal preplnenosť šelmy v Sikhote-Alinských horách, ktorú si všimli jeho a jeho kamaráti: 100 štvorcových kilometrov na osobu. Takáto rekordná hustota pre dravca bola vysvetlená veľkým počtom losov, ktorí prišli na tieto miesta. Je známe, že na rozšírenom území regiónu Ussuri žijú asi štyri stovky av oblasti Yakutia - nie viac ako dvetisíc vlkov.

Nepriatelia prirodzenej vlkodlaka

Rovnako ako všetci zástupcovia rohovky, má vlkolak prianalové žľazy, ktorých sekréty sa používajú v troch prípadoch:

  • prilákať jednotlivcov z opačného pohlavia,
  • na označenie "ich" územia,
  • za strach nepriateľa.

Vonné tajomstvo nielen chráni vlkodlaka pred útokmi predátorov, ale dáva mu aj odvahu, v žiaru, z ktorého bezstarostne vezme korisť od vlka a rysa. Nedostatok odporu sa vysvetľuje jednoducho: rys, ako zviera úprimne čistý, sa snaží čo najrýchlejšie utiecť z páchnuceho lupiča.

Hovorí sa, že samotná vlkolak môže zaútočiť na vlka a dúfať, že má silu a silné zuby. Ak nepomáhajú, použije sa posledná zbraňová zbraň - nechutný pach. Wolverine nemá hnev, kvôli čomu sa tomu vyhýba aj medveď. Neútočí na osobu, ak to nie je absolútne nevyhnutné: iba ak ju posunie do rohu, Pri nebezpečenstve sa cíti ako liška.

To je zaujímavé! Jurij Porfirevič Yazan, doktor biologických vied, autor zvedavých kníh o komerčných cicavcoch, ocenil neúnavnosť, silu a odvahu. Yazan napísala, že sa nevzdá do medveďa ani do tigra, ale ani nebude krviť.

Medzi lovcami sa vyskytli príbehy o tom, že sa vlkodavník pravidelne zaoberá rabovaním, kradením potravín (vrátane mäsa) zo skladu a zvieratami z pasce. Pre tieto triky, ako aj za to, že rušivá vlkolak zničil postieľky, inštalované na poľovníckych chodníkoch, dostala neveľkú prezývku "špinavý dravec" a začala zabíjať bez akéhokoľvek opatrenia. V niektorých miestach dokonca vypísal prémiu za zničenie vlkodlaka.

Zviera prestala sledovať nie tak dávno, lepšie sa naučila návyky a ocenila svoj príspevok k zdraviu lesnej fauny. Ako sa ukázalo, sklady v Taigie sú častejšie zničené hnedými medveďmi a vlkodlaky, aj keď sa potulujú vedľa labaz a poľovníckych trás, vyhýbajú sa ľuďom a nekrádajú výrobky.

Wolverine Eating

Rozsah jeho gastronomických záujmov je extrémne široký, ale všestranný nie je podporovaný dostatočnými poľovníckymi zručnosťami: roucha nemá vždy dostatočnú obratnosť na zachytenie malého zvieraťa a silu premôcť veľký. Príležitostne sa však stále deje: vlkolak môže riadiť úplne zdravú losu alebo jeleňa, ktorý je pochovaný v hlbokom snehu alebo v kôre, Čo povedať o zranenom alebo chorom zvierati: Wolverine nebude chýbať jeho šancu. Neváha sa zdvihnúť kusy po slávnosti medveďov, rysov alebo vlkov. Na miske je "vedená" výkrikmi vranov a vrán.

Wolverine je jednou z lesných sestier, ktorá uvoľňuje populácie pižma, jeleňa, horských oviec, lososov a srier od slabých príbuzných. Štatistiky sú nasledovné: vyzdvihne sedem z 10 kopytníkov pre veľké predátory a vytiahne z nich tri samy.

To je zaujímavé! Dôvodom zriedkavej asociácie dospelých vlkolakov sa stáva kolektívny lov. To sa zvyčajne vyskytuje v oblastiach východnej Sibírskej a Ďalekého východu, kde je veľa pižmov, odchádzajúcich od prenasledovania v kruhoch. Keď poznáte túto vlastnosť, rodičia rozdeľujú roly: jeden pižmový pištoľ tlačí, iní čakajú, kým sa kruh zatvorí.

Wolverine pokojne pretrváva týždeň dlhý hladomor, ale vždy sa vyhne rezervy a rýchlo získava váhu. Rozdrvuje veľkú obeť na niekoľko veľkých úlomkov a skrýva sa na rôznych miestach a postupne sa stravuje. Jedlá Kabarga za 3-4 dni.

Zvyčajne kopytníky a mrkva tvoria zimnú prídelovú vlnu. V lete a na jar sa potraviny stávajú rôznorodejšie a cestovanie pri hľadaní potravy je zriedkavé.

Letné menu predátora zahŕňa:

  • novorodené šteňatá, teľatá a jahňatá,
  • vtákov (tetrova, tetrova čierna) a vtáčie vajcia,
  • ryby (živé a snooly),
  • myši, jašterice, žaby a hady,
  • bobule, med a orechy,
  • larvy vosy.

Обладая малой скоростью, но повышенной выносливостью, способна уморить свою жертву долгим преследованием.

rozmnožovanie

Самец и самка начинают благосклонно относиться друг к другу в мае – августе, в период спаривания, образуя временный (на несколько недель) союз. Роды у росомахи случаются раз в 2 года, а беременность имеет продолжительную латентную фазу (7– 8 месяцев), после которой начинается нормальное развитие зародыша. Спустя 30 – 40 дней самка наконец рожает.

V očakávaní narodenia je očakávaná matka vybavená denom, do ktorého vedie jeden alebo dva dlhé (až 40 metrov) diery. Wolverine sa nestará o pohodlie a linky denne nedbalo, naznačuje potomkov od prvých dní k kočovnému životu. Hniezdo nie je vždy umiestnené na bezpečnom mieste (v jaskyni, medzi kameňmi, v koreňoch stromu): niekedy to je len diera v hĺbke snehu.

Šteniatka (2-4) sa narodili vo februári / marci. Deti sú slepé a škaredé, hmotnosť každého nepresahuje 70-100 gramov. Do mesiaca sa stali ťažkými až do hmotnosti 0,5 kg a otvorili ich oči a po pár mesiacoch sa stali ako ich matka a podľahli jej váhe.

Materské mlieko je nahradené polovičné stravovanie a šteniatka sa stávajú relatívne nezávislou, keď sa dostanú von z dna, spolu s matkou uprostred leta. Wolverine ich pripravuje na dlhé prechody, ktoré budú povolené s nástupom úplnej splatnosti za 2 roky.

Wolverine a človek

Taigoví poľovníci poznamenávajú, že ich únoscovia sa vyznačujú vysokou tukovou hmotnosťou, ale toto zviera zriedka pridáva k počtu poľovníckych trofejí.

Wolverine kože je nedostatok komodity. Jeho osobitný dopyt medzi severnými domorodcami je spôsobený silnou a dlhou hromadou, nie indyvayuschim v tvrdých mrazoch. Kožušina sa používa na prispôsobenie vonkajšieho oblečenia, ako aj na výrobu spojok, golierov a čiapok.
Pre kožešinu sa pokúšajú viac než za šalvia - od 70 do 100 dolárov.

To je zaujímavé! Živé wolveriny sú tiež vysoko cenené. Pre každého predátora sú zoologické záhrady ochotné zaplatiť 250 dolárov. Wolverine je extrémne zriedkavá v zajatí, pretože jeho populácia je tiež obmedzená vo voľnej prírode.

Mimochodom, mladí vlkodavníci sa dostali k človeku veľmi rýchlo sa pripojili a stali sa skromní. Domáce zviera hodinky sám, je nenáročný, spĺňa majiteľa a je veľmi zábavné.

Lov a výživa

Wolverine je nočné zviera. Popoludní spí v diere medzi kameňmi alebo pod závojom a vo večerných hodinách ide na lov. Je perfektne orientovaná v tme vďaka intenzívnemu sluchu a zraku. Po zachytení koristi sa šelma ticho prepašuje za sebou a napadne veľké zvieratá zhora, zo stromu alebo zo skaly. Jedna snímka - a jeho silné čeľuste s obrovskými zubami pevne priliehajú k karotidovej tepne.

Wolverine úspešne uloví zajace, myši, voles, picas, rovnako ako černohlávky, lístie a ostatné vtáky. Táto obrovská kukurica, zatiaľ čo sa tráva ryby, ľahko zdvihne snoot chum lososa a ružový losos. V lete, vlkolak jedí rôzne druhy hmyzu, bobule a piniové orechy.

Wolverine tiež loví kopytníky - najmä jelene. Jeho obeťami sú spravidla mladé teľatá, ranené alebo choré zvieratá. Wolverines sú neuveriteľne odolné a navyše počas prenasledovania nikdy neopustia cieľ, aj keď vidia ďalšie zviera. Pri hľadaní koristi sú schopní jazdiť až štyridsať kilometrov denne. Keď prenasleduje stádo a označuje obeť, predátor ju vedie, až kým ona, ktorá je oslabená, prestane. Wolverine príležitostne odrádza korisť od slabších zvierat - líšky, šamoty, vydry, niekedy môžu argumentovať za zajačik ulovený, dokonca aj s klusom.

Wolverine je jeden z najodvážnejších predátorov na svete. Ona nevie strach a môže zaútočiť na zviera, ktoré je oveľa väčšie ako ona sama alebo človek.

Mladý žart

Wolverine je všežravá. Neustále objímajúc jeho obrovský individuálny sprisahanie, vlkodlaka si na ňu zachytí. Jedie zvyšky koristi veľkých dravcov - vlka, medveď av Primorye a tigra.

Často tento nevyspytateľný dravec zničil loviace zimy a ukradol svoju korisť z pascí. Zviera udržuje nezriedenú korisť v rezervnej oblasti.

V červenej knihe

Wolverine je uvedená v Medzinárodnej červenej knihe IUCN. Zaznamenáva sa v regionálnych červených knihách Karelia, v regiónoch Leningrad a Murmansk. Počet lovu zveri má nepriaznivý účinok len čiastočne. Obmedzujúcim faktorom sú rôzne epizootiká (masívne choroby zvierat jedného alebo viacerých druhov na určitom území) vrátane besnoty, ktoré doslova ničia šelmu na veľkých územiach. Rozširovanie besnoty medzi vlkolakmi prispieva k tomu, že sú útočníkmi. Ľudské aktivity tiež nepriaznivo ovplyvňujú počet šelmy.

klasifikácia

kráľovstvo: Zvieratá (Animalia).
typ: Chordata (Chordata).
trieda: Cicavce (Mammalia).
poradie: Dravý (Carnivora).
family: Cunha (Mustelidae).
rod: Wolverines (Gulo).
pohľad: Wolverine (Gulo gulo).

zoo-club-org