Zver

Červený alebo horský vlk: popis, správanie a zaujímavé fakty

Pin
Send
Share
Send
Send


Červení vlci sa nachádzajú od Hindustanu po Čínu, Indočínu a Jávu. Mimo chránených oblastí sú veľmi zriedkavé. Dávajú prednosť žiť v lesoch, kde sa rozmnožujú veľké kopytníky. Vo svojich biotopoch musia byť bohaté miesta na zalievanie.

Celkovo je popísaných 10 poddruhov červeného vlka, na území Ruska, hlavne na juhu Ďalekého východu, dve z nich sa stretli, ale dnes nie sú k dispozícii presné údaje o biotopoch týchto vzácnych zvierat v našej krajine.

Ako vyzerajú červené vlky? Externé funkcie

Vonkajšie sa červený vlk podobá ako líške, tak obyčajnému šedému vlk. Dĺžka jeho tela je asi 90 cm, výška v kohútiku je 50 cm, šelma váži asi 17 kg. Telo predátora je trochu predĺžené, je skladom viac ako obyčajný vlk. Na severe tejto oblasti sú červené vlky o niečo väčšie.

Dravé vlasy sú dlhé a husté, na chrbte a na stranách majú piesočno-červenohnedú farbu, na hrudi, bruchu a vnútri nohavíc je kabát ľahší. Chvost je dlhý (40-45 cm) a načechraný, ako líška, s čiernym špičkou.

Väčšina psích červených vlkov sa vyznačuje hlavne kostnatým čapom, ako aj absencia jedného molárneho zuba na každej strane dolnej čeľuste.

Dholi životný štýl

Hoci červí vlci sú jedným z najviac zle študovaných členov rodiny psov (Canidae), je spoľahlivo známe, že žijú v skupinách (baleniach), spoločne lovia a spoločne zvyšujú potomstvo.

Balík červených vlkov je rozšírená rodina, zvyčajne sa skladá z 5 - 12 jedincov, zriedkavo v skupine je viac ako 20 zvierat. Sú aktívne hlavne v priebehu dňa, ale lov z mesačného svetla je tiež celkom bežný. Všetci dospelí členovia balíčka sa zúčastňujú lovu veľkých zvierat. Lovecké kŕdle na území asi 40 štvorcových kilometrov. Sledujú korisť vôňou.

Dholi používajú dve lovecké stratégie, ktoré závisia od interakcie zvierat v balení. Po prvé, balenie sa pohybuje cez húštiny s natiahnutou čiarou. Každý dospelý vlk, ktorý môže zabíjať korisť, sa ponáhľa k útoku, hľadá vhodnú obeť. Keď je korisť malý, môže ho získať jeden vlk. Ak je korisť veľký - napr. Mužská os, zvuk prenasledovania a křiklavý jelený láka ostatných členov balíčka. Vlci spěchajú na záchranu. Počas lovu sa zriedka zabije viac ako jedno veľké zviera.

Pri aplikácii druhej stratégie zostávajú niektorí vlci na hranici hustej vegetácie. Zachytávajú obete, ktorá je prichádzajúca z obehu, ktorá je poháňaná inými členmi balíčka. V hustom džungli, prenasledovanie netrvá dlho. Zatiaľ čo hľadajú silné zvieratá vyzbrojené veľkými rohmi, ako sú muži Aksis alebo Sambar, vlci ich chytia do nosa, čo nedovoluje kopytníkom používať ich smrteľné zbrane. Pri hádzaní na krupi alebo na strane jeleňa predátori roztrhajú korisť, ktorý zomrie v dôsledku zranení a straty krvi. 2 alebo 3 vlci môžu počas niekoľkých minút zabiť zver s hmotnosťou 50 kg.

Zatiaľ čo lovia v balíčkoch, zvyčajne jedia svoju korisť spoločne, ale niektorí môžu vytiahnuť kus jatočného tela na stranu, aby jedli bez zasahovania.

Keď je voda blízko, červí vlci často pijú pri jedle, ale ak nie, hľadajú miesto na zavlažovanie ihneď po jedle.

Strava vlkov zahŕňa nielen veľké kopytníky, ale aj malé cicavce, ako aj vtáky, jašterice, hmyz a bobule. Niekedy jedia nestráženú korisť leopardov a tigrov.

Červený vlk má povesť, že je krutý a krvilačný zabijak kvôli tomu, že nie vždy okamžite zabije svoju korisť, ako robia obyčajní (šediví) vlci, hltajú za svoju korisť a útočia zozadu. Keď sa stíhané zviera vyčerpá, vlk začne jesť stále živú obeť. Ale v spravodlivosti treba poznamenať, že červené vlky, na rozdiel od tých šedých, len zriedka zaútočia na dobytok a neznášajú človeka a dávajú prednosť tomu, aby sa od neho zdržal.

Dholi žijúci v Indii sa môžu chovať takmer po celý rok, ale častejšie sa narodia šteniatka od novembra do apríla. Tehotenstvo trvá 60-62 dní. V plodoch je priemerne 8 šteniat. Pred pôrodom pripravuje vlkolak dvere, zvyčajne v daždi, ktorá sa nachádza medzi skalami alebo v rímsy koryta rieky. Začiatkom veku 3-4 týždňov šteňatá začnú jesť mleté ​​mäso. Niekoľko dospelých členov balenia sa zúčastňuje kŕmenia mladých. V tomto období balík loví oveľa bližšie k dverám. Vo veku 70 - 80 rokov šteniatka opúšťajú nory, ale balenie sa im na nejakú dobu stará: kŕmenie, sprevádzanie počas hry a umožnenie im byť prvým, kto získa dostatok potravy. Mladí sa rýchlo učia a rozvíjajú. Vo veku 8 mesiacov sa staršie šteniatka aktívne podieľajú na love. Dosiahli pohlavnú dospelosť o jeden rok.

Červení vlci robia rôzne zvuky: kôra, vrčanie, výkřik a píšťalka. Pištoľ sa najčastejšie používa na znovuzískanie balíčka po úspešnom love.

Latríny, ktoré doli zariaďujú na križovatke ciest a ciest, slúžia ako vôňa komunikácie. Ide o akýsi "hraničný stĺp", ktorý upozorňuje susedov na prítomnosť hraníc. Vôňa signály vo vnútri plotu ukazujú, že došlo k nedávnemu lovu.

V prírode žijú červí vlci 8-12 rokov, v zajatí - až 16 rokov.

Zachovanie v prírode

2 z 10 poddruhov červených vlkov (východnej Ázie a západnej Ázie) sú ohrozené. Z troch indických poddruhov je pomerne obyčajný iba Cuon alpinus dukhunensis z južného brehu rieky Gangy. Cuon alpinus primaevus (Kumaon, Nepál, Bhután) a Cuon alpinus laniger (Kašmír, Lhasa) sú veľmi zriedkavé.

Predtým lovci považovali červených vlkov za svojich konkurentov a snažili sa ich zničiť jedovatými návnadami. Hlavnou hrozbou pre tieto zvieratá je však zničenie biotopov spôsobených odlesňovaním a spásaním hovädzieho dobytka. Pokračujúce ničenie potravy vlkov - kopytníkov - tiež spôsobuje zníženie počtu dholi. Vytvorenie mnohých národných parkov v Indii pomohlo pri ochrane červených vlkov a teraz sa odhaduje, že veľkosť populácie je od 5 do 8 tisíc zvierat.

Červený (horský) vlk: popis

Toto zviera vyzerá ako šedý vlk, líška a šakal súčasne. Predátor má strednú veľkosť: dĺžka jeho tela sa pohybuje od 75 do 90 cm, chvost je dlhý 40 až 45 cm a výška v kohútiku je asi pol metra. Horský vlk sa od ostatných členov svojej rodiny líši skrátenou a špicatou čenicou, absenciou jedného molárneho zuba na oboch stranách dolnej čeľuste.

Vlnitý kryt

Nesporný rozdiel červeného vlka je farba jeho vlny - tieto zvieratá môžu byť zmätené s líškou. V závislosti od sezóny sa kožušina mení: v zime je kožušina hustá a vysoká av lete je oveľa tmavšia, je krátka a hrubá. Chvost je oveľa tmavší ako telo, je pokrytý silnejšími vlasmi. Dospelí majú červenú červenú farbu s ľahšími oblasťami v spodnej časti.

V závislosti od oblasti distribúcie sa vlna mení od svetlošedej až hnedočervenej. Potomstvo horského vlka sa rodí s tmavo hnedou kožušinou. Získajú červený nádych o šesť mesiacov.

nátierka

Mnohé publikácie o zvieratách publikujú informácie o horskom vlku. Podľa týchto údajov rozsah tohto vzácneho druhu sa rozprestiera od Altai po Manchúriu, prechádzajúcej cez strednú a východnú Áziu, sa ponáhľa k južným lesom Barmy, Indie a Malajského súostrovia. Z desiatich poddruhov červeného vlka žije iba v Indii tri.

Tieto zvieratá sa radšej usadia v horách. Vytvárajú svoje pahorky v horských jaskyniach, prázdne výklenky alebo štrbiny. Niekedy hľadanie potravy spôsobuje, že zvieratá klesajú do stepí alebo do lesa, ale nie dlho. Navyše kočovníctvo nie je typické pre tohto predátora - horský vlk nikdy neopustí svoje doupuchy viac ako 200 km.

K dnešnému dňu sú distribučné lokality červeného vlka obmedzené na niekoľko oblastí:

  • na hranici Číny a Mongolska,
  • v Mjanmarsku a Indochine,
  • na ostrove Sumatra av Indii,
  • na hranici Ruska a Číny.

V polovici minulého storočia sa získali informácie o nájdení malých kŕdľov horských vlkov z Červenej knihy na území Republiky Tyva v Altai v juhozápadnom Primorye. Ale súťaž so svojím šedým bratom, ako aj pytliactvo, znížili túto populáciu, ako aj rozsah šelmy na území Ruskej federácie.

Čo sa živí červeným (alebo horským) vlkom?

Najčastejšie tento predátor loví kopytníky, ktoré sú zastúpené v biotopoch svojej koristi. Horské kozy, ryby, diviaky a červené jeleny sú jeho obeťami. Často miestni obyvatelia v lokalitách tohto dravca na otázku, čo kŕmi horským vlkom, odpovedajú: "Domáce ovce". A to nie je preháňanie - vlk nikdy nebude chýbať príležitosť, sviatky na takejto koristi, avšak zriedkavo súťažia so sivým príbuzným. Preto je často potrebné byť spokojný s inými živými tvormi: jašterice, malé hlodavce, rovnako ako jeleň a antilopa.

Pri čítaní popisu horského vlka môžete venovať pozornosť zaujímavému faktu: títo predátori zriedia svoj prírastok s potravinami rastlinného pôvodu. V lete sa jedia vo veľkom množstve a prinášajú novorodené vlčie mláďatá, napríklad rebarbora.

Životný štýl a správanie

Horský vlk je veľký lovec a takmer celý deň sa venuje ťažbe potravín. Denný lov je často roztiahnutý niekoľko hodín, vďaka krvavej túžbe a vytrvalosti týchto zvierat. Vynikajúce videnie a pocit vône nechávajú obete prakticky žiadnu šancu uniknúť zo svojich prenasledovateľov. Treba poznamenať vynikajúcu interakciu a pochopenie zvierat v rámci kŕdľa. Malé skupiny 10 až 15 zvierat obklopujú obeť a nechávajú len jeden spôsob, ako sa ustúpiť.

Keď sa dostali na otvorené miesto, predátori celého balenia zaútočia na korisť, ktorý niekedy prevyšuje lovcu vo veľkosti a hmotnosti viac ako desaťkrát. Červení vlci žijú v malých baleniach (najviac 15 osôb). Pokiaľ ide o správanie, horský vlk sa podobá divokému psovi v Afrike, ktorý tiež uprednostňuje skupinový lov a starostlivosť o mláďatá z celého balenia.

Červené vlky sú tiež veľkí milovníci vody. Po jedle okamžite idú do rybníka a ak je blízko, červený vlk preruší jedlo, aby sa opil. Často výskumníci študujúci správanie týchto zvierat si všimli, že sedia v plytkej vode bez ohľadu na teplotu vody a vzduchu. Rovnako ako domácich psov, červí vlci často chvália ich chvosty.

Nebolo prijaté žiadne potvrdenie agresivity týchto predátorov medzi členmi balenia. Boj medzi nimi je skôr ako hra.

rozmnožovanie

V každom balení predátorov je dominantný pár. Zvyšok balíčka sa stará o svojich potomkov. Tehotný červený vlk trvá 62 dní. Spravidla sa narodí osem šteniatok. Dosiahnu sexuálnu dospelosť do roka. Deti sa narodili od konca jesene alebo od začiatku zimy do konca marca.

Pre červeného vlka je šedý rival hlavným konkurentom vo voľnej prírode. Je to spôsobené viacerými faktormi, ale vo väčšej miere vďaka lepšej kondícii a vynikajúcim poľovníckym zručnostiam šedého dravca. Práve táto populácia rastie a vytláča horské vlky, ktoré sú už v nebezpečenstve vyhynutia. Okrem tejto skutočnosti je potrebné zdôrazniť boj o prežitie s klusom a snehovým leopardom.

Obyvateľstvo a bezpečnosť

Okrem všetkých týchto problémov choroby ovplyvňujú počet červených predátorov. Často zvieratá zomrú na mor a besnotu. Nezostávajte stranou a človekom. Vývoj rozsiahlych území ovplyvnil zníženie kŕmnej báze vlkov. Okrem toho sú často červenými vlkmi obeťami pytliakov. Dnes je horský vlk z Červenej knihy Ruskej federácie, kde je uvedený ako mŕtvy, pod štátnou ochranou.

Nielen v našej krajine, ale aj v iných štátoch, existuje zákaz vysadiť tento vzácny druh. Navyše sa v mnohých krajinách vytvárajú zakazniky, v ktorých sa vytváraním priaznivých podmienok, zbavovaním tohto druhu konkurencie a vytváraním najpriaznivejších podmienok lovu, snažia zachovať a zvyšovať populáciu týchto zvierat. Naozaj chcem veriť, že budúce generácie budú môcť sledovať život červeného vlka.

Zaujímavé fakty

Tu sú niektoré zaujímavé fakty o týchto zvieratách:

  • Lynx a šediví vlci sa nebojí červených vlkov, často vyhrávajú v boji za jedlo a územie, aj keď sú v menšine šedí vlci a lynx je fyzicky slabší.
  • Horskí vlci často zdieľajú územie s leopardmi, ale zrážky týchto dvoch druhov sú zriedkavé - len pri veľmi vážnom porušení miestneho poriadku.
  • Horskí vlci majú dva alebo tri páry bradaviek viac ako ostatné špičky - zvyčajne existuje šesť alebo sedem párov. V tomto prípade sú všetky bradavky rovnako naplnené mliekom, čo je v tejto rodine aj zriedkavé. Väčšina zástupcov iných druhov má tri páry bradaviek, z ktorých jedna je aj za najpriaznivejších podmienok naplnená extrémne zriedkavo, bez ohľadu na počet narodených šteniatok.
  • Často sa líšky stávajú obeťami červených vlkov. Ak sa vlci stretnú s červenou hlavou na rovine, okamžite ju obklopia a niekoľko členov hniezdneho chase. Ale keď ju chytili, jednoducho zabíjajú líšku, nechajú ju na svojom mieste, takmer ju nikdy nejí.
  • Na rozdiel od väčšiny psov, horské vlci zabíjajú hru, útočia zozadu a nechytia si hrdlo.
  • Červení vlci sa chovajú v zajatí, ale nie skrotiť.

A červí vlci robia zvuky, ktoré pripomínajú píšťalky, ktoré sa ľahko napodobňujú. Indoví lovci používajú toto na lákavé zvieratá.

vzhľad

Červené vlky sú pomerne veľké zvieratá s dĺžkou tela od 55 do 110 cm, s veľkosťou chvostí 45-50 cm a telesnou hmotnosťou 17-21 kg. Tvar divokej zveri spája rysy líška, vlka a šakal. Hlavným rozdielom od obyčajného vlka je farba, vlnitá vlna a dlhší chvost, ktorý takmer dosahuje povrch zeme. Zástupcovia druhu sú charakterizovaní prítomnosťou skrátenej a špicatého papule., Uši umiestnené vysoko na hlave, veľké, vzpriamené, s výrazne zaoblenými vrcholmi.

Všeobecný tón farby srsti je červený, pomerne vysoko variabilný u mnohých jedincov obývajúcich rôzne časti rozsahu. Špička chvosta má čierne sfarbenie. Do troch mesiacov veku majú mláďatá tmavohnedú farbu. Srsť je v zime veľmi vysoká, pomerne mäkká a hustá. V lete je kožušina výrazne kratšia, hrubšia a tmavšia. Chvost je úplne nafúknutý, ako obyčajná líška. V súlade s rôznorodosťou farby a hustoty kožušín, ako aj s veľkosťou tela je dnes opísaných desať poddruhov, z ktorých dva obývajú územie Ruska.

Životný štýl, správanie

Červený vlk je typickým horským obyvateľom, ktorý stúpol do výšky štyroch tisíc metrov nad morom. Pre značnú časť roka sa dravé zviera uchováva v Alpách a v subalpskom pásme, ako aj v horskej taigy so skalnatými oblasťami a roklinami. Zviera nie je ubytované vo veľmi otvorených a plochých oblastiach, ale je schopné vykonávať sezónne migrácie na dlhé vzdialenosti pri hľadaní potravy. Niekedy sa zástupcovia rodu môžu objaviť v nezvyčajných krajinách vrátane stepných zón, lesných stepí a púští.

Po vysokej snehovej pokrývke sa v horách začínajú červené vlky aktívne sledovať početné divoké artiodaktyly, vrátane argali, horské kozy, srnčie a jeleň. V tomto ročnom období dravci dávajú prednosť tomu, aby boli v podhorí, na zasnežených oblastiach vrátane svahov s dobrým slnkom. Červené vlky žijú a lovia v malých kŕdľoch, ktoré sa spravidla skladajú z tuctu jedincov niekoľkých generácií. Niekedy počet zvierat v stádach presahuje dve alebo tri desiatky.

To je zaujímavé! Zvuky, ktoré vyžarujú červené vlky, sú rozdielnejšie v porovnaní s obyčajným vlkom, nejasne sa podobajú melodickému a skôr dlhšiemu spevu.

Najčastejšie sú vzťahy v rámci takéhoto kŕdľa neagresívne. Stabilizácia hierarchických vzťahov nastane po siedmich mesiacoch. Azyl pre dravca obyčajne slúži dostatok skalných útesov, ako aj výklenky a jaskyne. Zviera má od prírody dobre vyvinuté ucho, môže plávať a môže skákať, ľahko prekonáva vzdialenosť šesť metrov. Červení vlci uprednostňujú vyhnúť sa človeku, takže nie sú ukrátení, ale sú schopní sa dostatočne vynásobiť v podmienkach otroctva.

Koľko žije červený vlk

Je dobre známe, že životnosť červeného vlka v zajatí bola 15-16 rokov, ale taký predátorský cicavec žije oveľa menej vo voľnej prírode. Vo svojom prirodzenom prostredí musia takíto predátori viesť takmer konštantný a veľmi živý boj o existenciu, a preto zvieratá v prírode zvyčajne žijú asi päť rokov.

Stanovište, biotopy

Hlavná časť biotopu a rozsah červeného vlka padá na územie strednej a južnej Ázie, juhovýchodnej Ázie vrátane Indonézie, Indie, Číny a Tibetu, ako aj Mongolska, ostrovov Jáva a Sumatry. В пределах ареала обитания местами такой хищник истреблён полностью или вытеснен людьми, местами отсутствует на больших пространствах без вмешательства людей. В основном хищный зверь отсутствует в пустынных и степных частях ареала.

На севере граница ареала красного волка проходит очень узкой полосой на территории России. Takéto voľne žijúce biotopy predstavujú južné okraje Ďalekého východu, strednej a východnej Sibír, kde sú červené vlky veľmi zriedkavé a zriedkavé. Na všetkých ich obvyklých lokalitách, červení vlci preferujú hory a kopcovitý uvalyam.

Dravé zriedkavé zviera môže žiť na rôznych staniciach, od vysokohorských lúk, vrátane vysokohorských dolín s početnou stepnou vegetáciou až po cedrové listnaté lesné zóny Ďalekého východu vrátane ihličnatých lesov na východnom Sibíri. Napriek tomu, bez ohľadu na vlastnosti biotopu červeného vlčiaka, predpokladom zostáva bezvýznamná snehová pokrývka. Príliš hlboký sneh spôsobí, že zviera migruje na iné, nie príliš zasnežené oblasti.

Strava červeného vlka

Červený vlk je klasifikovaný ako typický predátor. V rôznych ročných obdobiach je takmer každé lesné zviera schopné slúžiť takéto jedlo ako zviera. Avšak základ výživy dospelého vlka je najčastejšie množstvo najmenších divých kopytníkov. Je tiež dobre známe, že v letnom období takéto dravé zviera konzumuje dostatočné množstvo rastlinných potravín, najmä zeleného rebarbu. Za prítomnosti vlčiaka v prítomnosti šteniat sa neustále našiel horský rebarbora, preto sa navrhlo, že dospelí červení vlci kŕmia svoje mladé, kvitnúce poloplodné, ale ešte nie úplne kvitnuté kvetenstvo.

Niekedy dospelé dravé zviera vo voľnej prírode môže ľahko jesť všetky druhy mrkvy. Červené vlky pomerne často riadia korisť do vody, čo značne obmedzuje pohyb koristi a sprístupňuje ich. Pred lovom predátori vykonávajú komplexný povinný rituál, ktorý zahŕňa trenie a čuchanie, rovnako ako heterosexuálne a homosexuálne pózy.

Červení vlci prichádzajú loviť hlavne počas dňa, využívajúc rôzne spôsoby lovu a tradičné formy útočenia na svoju korisť, ktoré priamo závisia od veľkosti stáda, reliéfu územia a druhu charakteristiky koristi. Napríklad vlci uprednostňujú lov na všetkých druhoch lagomorphov a hlodavcov a len kŕdeľ je schopný loviť príliš veľké zvieratá.

To je zaujímavé! Na rozdiel od väčšiny divokých canids, červený vlk zabije svoju korisť tým, že ju nie je chytený do krku, ale prudko útočí zozadu, preto dva alebo tri dospelí predátori dokážu zabiť 50-libier jeleni za menej ako pár minút.

Skupina vlkov, pozostávajúca z 15-20 dospelých jedincov, vždy pôsobí veľmi harmonicky, takže môže docela úspešne loviť aj také veľké zviera ako byvol., Červený vlk hľadá a nájde svoju korisť vôňou, po ktorej začína tradičná honička. Takéto predátorské beštie prebieha pomalšie ako šakaly a líšky, ale vyznačuje sa extrémnou vytrvalosťou, vďaka ktorej sleduje svoju korisť až do okamihu, keď je úplne mimo moci. Keď sa chytia s príliš veľkou korisťou, kúsok červených vlkov ju kousne, takže po nejakej dobe padne korisť a jedie ju predátori. Je to veľmi dobre známe prípady, keď balík vlkov prenasledoval obeť na okraj útesu, kde ju nútil prelomiť.

Opis vzácnych druhov

Červený vlk (Cuon alpinus), alebo ako sa nazývajú aj horský pes, horský vlk, himalájsky vlk, patrí k predátorom psov. Tento druh je uznaný ako veľmi zriedkavý, pretože tieto jasné zvieratá sú poslednými členmi tejto rodiny, ktoré prežili až do dnešných dní. Okrem toho zvieratá neustále vyvažujú na pokraji postupného vyhynutia.

Existuje asi 10 poddruhov zvierat, ktoré sa odlišujú od farby, veľkosti a zvláštností kabáta. Súčasne ich hlavným rozlišovacím znakom je znížený počet psov, kompenzovaný veľkým počtom bradaviek - od 6 do 7 párov.

To je zaujímavé. Červení vlci sa výrazne odlišujú od ich bratov - divokých hrdinov detských rozprávok - sivých vlkov. Chvost červených predátorov je dlhší, uši sú miniatúrne. A samozrejme vyniká pôsobivou ohnivou červenou farbou so žltkastým lesklým kožušinovým kabátom.

Červený vlk je zviera v mnohých ohľadoch úžasné, dokonca aj s jeho vzhľadom. Okrem charakteristických znakov vlka v ňom niečo z líška a dokonca zo šakala. Prinajmenšom nádherný červený dlhý chvost sa veľmi podobá líške. Zvieratá sú dosť veľké - môžu dosahovať dĺžku 110 cm, výška v kohútiku niekedy dosahuje 50 cm. Muži vážia v priemere 15-20 kg, ženy vážia 10-13. Telo predátora končí špicatou hlavičkou.

Všímajúc si z diaľky, je ľahké uveriť, že vlk je červený, ale v skutočnosti je jeho plášť medený červený. Hoci sa z hľadiska farby môžu líšiť - odtiene sa môžu meniť od bohatého hnedého až na žltkastého, v závislosti od toho, kde žijú predátori. Nádherné vlasy dosahujú dĺžku asi 15 cm a pokrývajú trup a hornú časť hlavy. Prsia a brucho vlka sú biele, rovnako ako labky. Chvost, červený pri základni, bližšie k jej dokončeniu, nadobúda tmavý odtieň. V zime sa vlna stáva mnohokrát dlhšie ako v lete, chĺpky sú jasnejšie a bujnejšie. Letná kožušina sa stáva vzácnou a ťažkou.

Vlastnosti a biotop červeného vlka

Najčastejšie diskutované osoby sa nachádzajú v strednej a južnej Ázii, ako aj na ostrovoch Sumatra alebo Java. V Rusku sa lokalita nachádza na Ďalekom východe, kde sa túlajú z oblastí Mongolska a Číny. Pre bývanie si vyberajú horské oblasti s výškou nepresahujúcou 4 km nad morom. Lair zvieratá usporiadajú v trhlinách a jaskyniach. Južní vlci vyberajú lesy ako obydlie.

To je zaujímavé. V minulosti sa vo väčšine Ruska nachádzali červené vlky. Paradoxne, ale v súčasnosti nie je isté, koľko zvierat žije dnes v ruských prírodných oblastiach. Štatistiky o tom jednoducho nie sú k dispozícii. Akonáhle žili na území Khabarovsk, ale teraz sa nezaznamenávajú informácie o stretnutiach so zvieratami. Je známe, že posledná zmienka bola zaznamenaná už v 70. rokoch 20. storočia v Primorsky Krai.

Charakter a spôsob života

Červené psy sú spoločné zvieratá, ktoré dávajú prednosť baleniu. Takéto komunity môžu pozostávať z celých generácií, vrátane rodín až pre 12 jednotlivcov. Vzťahy v bunkách sú zvyčajne veľmi priateľské. Červené vlky sú veľmi aktívne bytosti a môžem viesť prakticky celý životný štýl.

Pri hľadaní koristi v kríkoch vlci intenzívne cítia a zároveň majú schopnosť skákať takmer 3 metre. Lov na ne je tiež kolektívnou záležitosťou - ide v skupinách po 10 až 15 zvieratách. Poddajní a neúnavní lovci trpezlivo prenasledujú obeť. Spočiatku sa dravci zriaďujú v živom reťazci a vytvárajú oblúk. Keď útočia na korisť z rôznych bokov, vlci ju vedú do otvorených miest, kde bezmocné zviera nemá inú možnosť než sa vzdať. Takýto kolektivizmus pomáha predátorom za pár minút, aby sa vyrovnali s korisťou, ktorá mnohonásobne prekračuje ich veľkosť. Na rozdiel od iných predátorov, vlci tohto poddruhu nehádžu do krku, ale zaútočia zozadu. Vlci začnú jesť obeť pred dokončením smrti a rýchlosť jedla je skutočne pôsobivá.

Snažia sa nájsť jedlo, červené vlky môžu robiť dlhé výlety do úplne nezvyčajných podmienok, ako je step, lesná stepka, púšť.

Kŕmenie červeného vlka

Červené psy sa často živia veľkými zvieratami, ako sú jeleň, srnčatá, diviače, v niektorých prípadoch aj domáce ovce a niekedy môžu jesť tigre a leopardy. Nepopierajme vlkov a drobných zvierat: svišťov, králikov, jašterice.

Pre informáciu. Červené farby sú extrémne láskavé k výživným horským rebarvám. Rodičia ošetrujú túto rastlinu mladým na den.

Dôvody poklesu počtu červených vlkov

Hlavnou príčinou vyhynutia je uznaná súťaž so šedými vlkmi, ktoré tvrdia, že kŕmia základňu. Červené psy sú tiež vystavené prenasledovaniu osoby, ktorá loví, jedí a zbavuje potravu. Besnota a mor už neprispievajú k zvýšeniu populácie. Dnes je vo voľnej prírode viac ako 2 000 týchto zvierat.

Zmienka o nedostatku červených vlkov sa uskutočnila už v 19. storočí. Moderné červené vlky sú chránené tým, že sú uvedené v medzinárodných a ruských Červených knihách.

Veľkolepí ohniví vlci - skutočná dekorácia prírody. Bohužiaľ, vzhľadom na agresivitu ľudí a šedých vlkov je ich súčasné číslo malé. V Rusku sa zmienka o nedávnych ľudských stretnutiach so zvieratami objavuje v polovici minulého storočia.

Prirodzených nepriateľov

Hlavným konkurentom červeného vlka v prírodných podmienkach je po mnoho rokov jeho bežný sivý brat, ktorý je spôsobený mnohými prírodnými faktormi, vrátane vynikajúcich poľovníckych schopností a lepšej kondície. Šedá populácia vlkov naďalej veľmi aktívne rástla a v súčasnosti je silne vytlačená pod hrozbou úplného vyhynutia červených vlkov. Vzácny, ohrozený predátor vedie boj o prežitie s klusom a snehovým leopardom.

To je zaujímavé! Červené vlky sú stále predmetom stíhania zo strany pytliakov, preto bol teraz uložený zákaz a za natáčanie takého miznúceho predátora boli uložené pôsobivé sankcie.

Mnoho chorôb je extrémne negatívnych pre populáciu červeného vlka, medzi ktoré patria mor a besnota obzvlášť nebezpečné pre predátorov. Chovanie ľudí sa zhoršuje pozíciou divokej zveri. Veľmi rozsiahla oblasť je vyvíjaná mužom pravidelne, čo spôsobuje znateľné zníženie počtu rôznych veľkých rohových, medzi ktoré patria jeleni jeleni a srier. V posledných rokoch sa silne otriaslo, výživová základňa prinútila zvieratá zomrieť hladom.

Stav obyvateľstva a druhov

Červený vlk je uvedený v Červenej knihe Ruskej federácie. V červenej knihe IUCN sa predátorovi udeľuje status "Vypadajúce druhy". Udalosti zamerané na záchranu červeného vlka sú dnes v medzinárodnom meradle a v našej krajine je predátorské zviera plne chránené štátom.

Identifikované oblasti, kde je zachovaná populácia červeného vlka. Na týchto územiach sú rezervy aktívne organizované, aby chránili predátorov a voľne žijúce zvieratá, ktoré používajú ako korisť. Prebiehajúca vysvetľujúca práca je zameraná na predchádzanie náhodnému streľbe ohrozených druhov. Presné údaje o súčasnom počte červených vlkov nie sú k dispozícii.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org