Vtáctvo

Čo draví žijú v Rusku

Dravé vtáctvo (Falconiformes, Falconiformes), oddelenie vtákov, spája päť rodín (kondorov, sokoly, jastraby, sekretárky, Skopin), 290 druhov. Dĺžka a telesná hmotnosť od 15 cm do 35 g (baby sokol) do 110 cm a 15 kg (kondory).

Distribuované po celom svete, okrem Antarktídy. Zaberajú všetky prírodné oblasti a krajiny. Zobák je silný, zakrivený háčik. Jeho základňa je pokrytá nahým, pestro sfarbeným káblom, do ktorého sa otvárajú vonkajšie otvory nozdier.

Nohy silné s dlhými a ostrými pazúrikmi. Prsty sú pomerne dlhé s podložkami na plantárnej strane, aby držali korisť. Ústava je hustá, pero je tuhé, tesné na telo.

Farba bledá s prevládajúcimi sivými a hnedými tónmi. U niektorých druhov kŕmených hlodavcami nie je hlava a časť krku plnené. Farbenie u mužov a žien je rovnaké, ale samice sú výrazne väčšie ako samce. Americkí vulturi majú väčšie samce než samice.

Skupiny skupín

Strava sa skladá najmä z vtákov a malých cicavcov. Veľké orly chytia opice, lenoch, malé antilopy a dokonca aj psy.

Existujú druhy, ktoré sa živia hlavne rybami alebo plazy (najčastejšie hady). Dodatočné (menej často hlavné) potraviny sú článkonožce.

Suroviny a supy sa kŕmia mrštinou. Zobák sa používa na rezanie korisť, a preto najsilnejšie zobáky sú vybavené rybou jesť orly, ktoré sa zaoberajú veľkými, klzkými a pokrytými silnými šupinami alebo koristi.

Pátrajú z úkrytu, často dávajú pozor na korisť počas letu, niektorí sú vo vzduchu. Viesť deň života, niektoré druhy - súmrak. V severných a miernych zemepisných šírkach niektoré druhy migrujú.

Polyunia je známa v niektorých Luneas, polyandry v Buzzards. Počas obdobia hniezdenia sú v pároch držané v oddelených oblastiach. Niektoré usadzujú kolónie (supy, malé sokolíky). Obaja rodičia stavajú z pobočiek hniezdo-platformy na stromoch alebo útesy.

Sokoli používajú budovy iných dravých vtákov alebo korvidov. Ženy vyliahnu spojku 1 až 6 vajíčok za 25-60 dní, v tomto čase dostávajú potraviny od samcov.

Dravý vták s listom

Kurčatá sú kŕmené oboma rodičmi. V mnohých druhoch sa mláďatá v jednom hniezde rozvíjajú nerovnomerne a starší (a niekedy aj rodičia) často mladších zabíjajú. Vo veľkých predátoroch sú kuriatka dlhodobo závislé od svojich rodičov. Južnej Ameriky jediné kuriatko harpy orol (Harpia harpyja) sedí v hniezde takmer pol roka. A ďalších šesť mesiacov, už vie, ako lietať, strávi neďaleko od hniezda a dostane krmivo od rodičov.

46 druhov plemena v Rusku. Orol zlatý (Aquila chrysaetus) - najväčšia orla v lesnej zóne a horách. Ako jedlo pre neho sú teľatá z srier a jeleňov, zajacov, líšokov, svišťov, gopherov, jarabíc, snežienkov, tetrova, husi, kačíc, koťat.

jastrab (Accipiter gentilis) obýva husté lesné plochy so starými stromovými porastmi. Podáva sa na cicavce a vtáky. islandský sokol (Falco gyrfalco), saker (Falco cherrug), sokolníky (Falco peregrinus) chytať vtáky vo vzduchu, lietať rýchlosťou až 200 km / h. Predátor zasiahne celé telo a nohy.

V strednom Rusku sa stretáva obyčajný lastovička (Buteo buteo) je bežný v severných tundrách myšiak severský (B.

lagopus), v stepi - myšiak (Buteo rufinus). Od dávnych čias sa v mnohých krajinách rozšíril lov s dravými vtákmi. V súčasnosti sa ako hromadné hobby zachováva v krajinách arabského sveta.

Lov vtákov so zlatou orlicou je možné vidieť v Kazachstane a Kirgizsku.

Dravé vtáky

Väčšina denných dravých vtákov je klasifikovaná ako Falconiformes (Falconiformes):

Nočné dravce sú reprezentované zástupcami radu sovy (Strigiformes), ktoré zahŕňajú dve rodiny:

K tomuto poriadku patrí približne 270 druhov. Jedná sa o vtáky strednej a veľkej veľkosti. Jeden z najväčších druhov, americký Condor, má krídlo okolo 115 cm, jeho rozpätie krídiel je až 275 cm.

Najmenší dravci - takzvaní trpasličí sokol - majú dĺžku krídel 9-10 cm.

Dravé vtáky sú charakterizované silným háčikovitým zobákom zakriveným na konci, ktorého základňa je pokrytá holou, jasne zafarbenou pokožkou - rukavica, do ktorej sa otvárajú vonkajšie otvory nozdier. Nohy dravých vtákov strednej dĺžky, s zakrivenými a zvyčajne ostré pazúry (iba sekretári majú dlhé nohy). Zvierky a zobák sa používajú na zabíjanie a na zničenie koristi. Prsty sú pomerne dlhé, na plotárnej strane sú podložky, ktoré držia korisť.

Ústava je hustá, pero je tuhé a tesné na telo. Farba je väčšinou nudná, väčšinou šedá, hnedá, červená alebo čierna, často s prídavkom bielej farby. V niektorých druhoch kŕmených mäsom je hlava a časť krku holá, bez operenia.

Existuje 10 primárnych primárnych perí, počet sekundárnych primárnych perí sa líši, najčastejšie 12, ale u niektorých dobre sa vznášajúcich veľkých druhov (napríklad u supu) 19-20. Chvost je zvyčajne krátky (výnimkou je sekretárka), zaoblená alebo vyrezávaná na vrchu, 12 chvostových perí (u niektorých veľkých druhov 14).

Nočné predátori: mená vtákov a stručný popis

Dravé vtáctvo Ruska, ktoré v noci a za súmraku vedú k aktívnemu životnému štýlu - to je predovšetkým orol. Dokonale sa prispôsobujú všetkým podmienkam života, nachádzajú sa v chladných horách Altai av horúcich oblastiach hraničiacich s Turkménskom.

Rovnako ako mnoho dravých vtákov, sova bola považovaná za škodlivú vôňu. Ale loví predovšetkým na hlodavcoch, to znamená, že sám zničí škodcov.


Sovy, na rozdiel od sov, sú čisto nočné vtáky. Sú považované za najstaršie z predátorských okrídlených stvorení: predpokladá sa, že prvé sovy sa objavili asi pred 250 miliónmi rokov.

Tieto nočné vtáky lietajú absolútne ticho, majú vynikajúci sluch a môžu obetovať obeť, ich jedlo, v úplnej tme.

Názvy dravých vtákov, rozšírené v Rusku

Zimnyak, iným spôsobom, Furfooted Buzzard. Najbežnejšia predátorská pernatá ruská tundra.
Osprey je dravec, ktorý uprednostňuje ryby. Je distribuovaný nielen v Rusku, ale aj na celom svete, s výnimkou antarktickej zóny.
Steple Eagle - obýva rozsiahle oblasti od pobrežia Čierneho mora po Transbaikalia.
Poľný harrier - žije všade na otvorených miestach v blízkosti taigy, v tundry a lesnej tundry.
Pozrite si video o sile dravých vtákov.

Buzzard (buzzard)

Buzzard (sarich) je denný lovec, dravý vták rodiny Hawkovcov. V Rusku žije v Uraloch a Sibíri, uprednostňuje usadenie sa v lesoch a lesnej tundry. Vtáčik má strednú veľkosť, dĺžka tela je asi 55 cm, rozpätie krídiel je až 130 cm, loví ho malé hlodavce a malé vtáky a počas chudobného lovu sa živí mrštinou. Letí do teplých krajín v polovici alebo na konci augusta alebo v polovici septembra sa vracia na miesto hniezdenia v apríli alebo máji. Buzzard žije a loví sám, ale je zbieraný v kŕdľoch pred odchodom. Buzzard stavia hniezda listnatých a ihličnatých stromov, suché vetvy a kroviny a pleteniny trávy stonky. Pri pokladaní 3-4-5 vajec sa pokladanie vyskytuje v apríli alebo máji, mláďatá sa objavujú v 33-36 dňoch, obaja rodičia ich kŕmia až do veku 44-50 dní, keď odletia z hniezda a začnú sa samostatne živiť. Vo všeobecnosti, nohavice nie sú zlými rodičmi a v zajatí sa môžu postarať o ďalšie kurčatá.

Buzzard (buzzard)

Kobchik - denný lovec rodiny Falconov. Vták nie je veľký, dĺžka tela až 33 cm, dĺžka krídla až 35 cm, rozpätie krídiel až 77 cm, hmotnosť približne 200 gramov. Hajtár je dravý vták, ale zriedka zachycuje malé hlodavce, jašterice a žaby, jeho hlavnou korisťou sú veľký hmyz - chrobáky, kobylky, vážky. Niekedy sa na jeho pazúry dostávajú vrabce a dokonca aj holuby. Vajcia sú položené v hniezdach iných ľudí, prežúvajúcich havranov z ich miest, môžu vybrať dutinu v kmeň stromu alebo dieru pre seba. V spojke sú 3 až 4 vajíčka, muž nemá takmer žiadnu úlohu v inkubácii. Kobčik žije v celých kolóniách, v ktorých môže byť až sto párov. Vtáčik migruje v máji, letí do Afriky alebo južnej Ázie v auguste. Šteňa mláďatá predstavuje výskyt veľkého množstva hmyzu, hlavne vážok, ktoré sú hlavným jedlom. V Rusku žije sopka červenohnedá v lesných stepiách, na brehoch Bajkal, v Jakutsku v Primorskom kraji.

sokol kobcovitý

Kite - day lovec z rodiny Hawk. V Rusku môžete vidieť červené a čierne drapáky, v prírode je celkom 8 druhov. Jedná sa o stredne veľký vták s hmotnosťou o niečo viac ako 1 kg, ale s dlhými krídlami, ktorých rozpätie je až jeden a pol metra. V Rusku kite žije takmer všade, od Smolenskskej oblasti po Ďaleký východ a od Arkhangelského po Kaukazské hory.

Červený drak sa vyznačuje vidlicovým chvostom, ale nemá zvláštnu odvahu a rýchlosť ako ostatní príbuzní. Kite loví pomerne zvláštnym spôsobom - vystupuje do veľkej výšky, a odtiaľ sa pozerá na korisť, aby sa náhle ponáhľal, zmätol a nosil ho v húževnatých pazúroch. Ich korisť - hydiny, rovnako ako žaby, jašterice, veľký hmyz, hady, myši, zajace. Hniezda je postavená na vysokých stromoch a je lemovaná našimi alebo ukradnutými handry, papierom a inými odpadmi. Pri kladení 2-3-4 vajec ich samice inkubujú. Čierny drak je o niečo menej červený a jeho perie je tmavšie. Na začiatku jesene draka odletie do teplých krajín Afriky alebo Ázie a vracia sa na jar v Rusku.

papierový drak

Gyrfalcon je denný predátor rodiny Falconu. Gyrfalcon je pravým najväčším sokolom - jeho hmotnosť je asi 2 kg, jeho rozpätie krídiel je až 140 cm, dĺžka tela je až 60 cm. Sibír. Niektoré druhy sťahovavého gyrfalconu, niektoré sedentárne, z tundry lesa na jeseň letia trochu ďalej na juh k lesu. Gyrfalcon loví malé a veľké cicavce a vtáky, môže zajať zajac, jarabica, kačica. Niekoľko gyrfalkonov nevytvára hniezdo, používa havranov alebo menších dravých vtákov na kladenie vajíčok, ak sa ich hniezda nachádzajú v skalách, výklenkoch, rímsach a pokrytých klenbou. Pri kladení 3-4 vajíčok sa kurčatá objavia v priebehu 30-35 dní, od hniezda po šesť týždňov. Krechet je dobrý, cenný lovec, ale on sám sa často stáva korisťom pytlákov, na severe v lete môže byť chytený do pasce nastavenej na arktickú líšku

islandský sokol

Filin alebo Pugach

Oľova alebo pugačka je nočný lovec, vták z čeľade sov. Dĺžka tela orlovej sovy dosahuje 75 cm, rozpätie krídiel je 190 cm, hmotnosť je približne 3 kg u žien a až 2,5 kg u mužov. V Rusku je niekoľko druhov orlov v Rusku - obyčajný orol, sova rýbová, fúzatka slatá, dlhochvostá sova. V Rusku žije orol žijúci všade tam, kde je preň zásobovanie potravinami, a to veľký vták, zajace, gopery, myši a iné dostupné zvieratá. Preto lokalita sovy v našej krajine sa rozprestiera od Sachalinu a Kurilových ostrovov po západné hranice. Sova môže žiť a jesť v rôznych krajinách od taigy po stepi a púšte, ale pre reprodukciu potrebuje zákutia v podobe lesov, skalnatých svahov, roklín a kopcov. Vták je sedavý, nemá strach z človeka a môže sa usadiť v meste v opustených budovách.

zoo-club-org