Chcem vedieť všetko!

Ktorý vták chová mláďatá v zime?

Tento malý vták čeľade finchov je veľmi nezvyčajný. Je o niečo väčší ako vrabec. Ženy majú zelenošedé perie so žltými škvrnami pozdĺž okrajov peria a muži sú skutočné krásy: karmínová bunda a šedá dickey. Ale nie prekríži zaujímavé crossbills - sú jasnejšie vtáky. Od mnohých miestnych pichugov sa odlišujú dvomi faktormi: zobákom papagájov a obdobím hniezdenia. Deti k nim prichádzajú na konci zimy. Tam boli prípady, kedy žena sedela na vajcia v ťažkej studenej pri -35 ° C. Prečo krížené plemená mláďatá v zime? Pozrime sa.

Keď prídu chladné dni, naše lesy sú prázdne. Väčšina vtákov je kŕmená na juh. Niektoré zostávajú: drobky, džbány, džudy. Myslíme si, že vtáky uniknú z chladu. V skutočnosti lietajú po kŕmení. Tie vtáky, ktorých jedlo sa skladá z chrobákov spiacich pod spadnutými listami, rovnako ako tí, ktorí sužujú suché struky acacias a semenné kužele, zostávajú na zimu u nás. Medzi týmito trvalými obyvateľmi Ruska je vták klest. S jeho zobákom, ktorého konce sa pretínajú ako ostrí, vyberá semená z kužeľov. Milovník borovicových orechov a má húževnaté labky. Držia sa na vetve a visia hore dnom. Rovnako ako papagáj, crossbill pomáha s jeho zobák pri lezenie stromy.

Ale prečo kríženci chovajú mláďatá v zime, pretože aj jarní vrany a vrány prinášajú potomstvo na jar, keď je zima? Vo voľnej prírode poskytujú zvieratá potomky, keď sú plne uistené o bohatom krmivu. Koniec koncov, rodičia nielen potrebujú nájsť jedlo pre seba, ale aj mladých. A čo jesť crossbills? Ich najchutnejšou pochúťkou sú semená ihličnanov. Vo februári alebo marci sa šišky otvoria a tieto zrná sú v plnom rozsahu. Neexistujú žiadni iní poľovníci, ktorí by mohli jesť orechy v blízkosti - veveričky spali v dutinách a ďalšie vtáky ešte neprišli. Jedzte - nechcem. Tu je pár krížových kostí a začína sa vytvárať hniezdo.

Pre kladenie ženské hľadá miesto medzi hustými vetvami smreka. Vzduchová korunka, práškovaná snehom, spoľahlivo ju pokryje a mladým prenikajúcim chladným vetrom. Pre stavbu sa používajú iba tie najlepšie tepelnoizolačné materiály: mech, lišaj, perie a dokonca zvieracia kožušina. Preto sú vtáčie hniezda teplé a spoľahlivé. Chicks nie sú mrazu - pretože ich matka zahrieva ich teplo. Mimochodom, ich zobáky sú pri narodení normálne - pre otca je jednoduchšie, aby rozdrvili semená do chamtivých hrdla. Keď sa mladé výhonky stávajú dva mesiace staré, nos sa začne ohýbať. Brood sa učí získať jedlo na vlastnú päsť - dobré, semená kužeľov nie sú všetci vypadli.

Avšak otázka "prečo krížovky chová mláďatá v zime" nie je úplne správna: potomstvo sa môže objaviť v lete, najmä nie ďaleko od oblasti, kde slnečnice dozrievajú. Ale pri pirátskych náletoch na poľnohospodárskej pôde nie sú kríživé kríže samé, súťažia s ostatnými vtákmi. Ale v období od februára do marca je pre nich veľké množstvo. Existuje len jeden "ale": ihličnaté plody každých päť rokov. Preto sa pichugam musí potulovať. Jedna zima je mnohých v moskovskom regióne, zatiaľ čo ďalšia je v Karelii vzdialená stovky kilometrov.

Naši "severné papagáje" sú rozdelené na niekoľko druhov. Sosnovik - najväčší, žije v lesoch. Elovik je o niečo menší a najmenší je biely okrídlový kríž. Už sme odpovedali na otázku, prečo krížové chovné mláďatá v zime, ale viete, prečo sa nazývajú "sväté vtáky"? Pretože ich mŕtvoly sa nerozkladajú, ale zostanú nezmazateľne, ako je to možné, po dobu 20 rokov. Tento jav má jednoduché vysvetlenie. Vták vlastným spôsobom toľko živicových látok bol nahromadený z ihličnatých stromov, ktoré sa už počas svojho života zmenilo na druh múmie.

Ktorý vták chová mláďatá v zime

Vtákktorý sa neponáhľal opustiť svoj biotop zimný časa naopak, dokonca získava potomkov, má meno krivka, Tento vták nebude strach zima. Sú v zimných mesiacoch ľahko násadové vajcia a dojčila mláďatá, Crossbill odkazuje finch rodiny, Považuje sa za príbuzného býčiekov a vrabcov.

hlavná charakteristickú vlastnosť tieto vtáky sú ich zobák, Má neobvyklé krížová štruktúra, Príroda je určená z dôvodu. Je to vďaka tomuto zobáku, ktoré produkujú semená z borovicových šištičiek a jedlí, Pri kŕmení sa preferuje ihličnaté rastliny. Vzhľadom k tomu, semená kužeľov dozrieva v zime, tieto vtáky vyliahnu mláďatá v zime. Práve teraz majú dostatok potravy, aby sa mohli živiť.

Ako kríže prežijú v zime

Poveternostné podmienky v zimných mesiacoch nie sú najlepšie pre bežné biotopy vtákov a pre chov ošípané o toľko viac. Ako to crossbill sa prispôsobil chladu? Nasledujúce faktory mu pomáhajú úspešne zvíťaziť:

  • vták veľa veľa, pretože v chlade potrebuje oveľa viac energie,
  • hniezdi len v miestach, kde nie sú silné vetry,
  • starostlivosť Crossbill o svojich kuriatkach v pároch,
  • dobre prispôsobené na studenú dospelým vtákom a mláďatám.

Takto spoločné úsilie páru týchto vtákov pomáha kuriatkam postaviť sa. Nikdy sa neprestávam diviť, ako funguje náš svet. Dokonca aj malé vtáky sú schopné postarať sa o svoje malé deti, rovnako ako ľudia. krivka starostlivosť o svoje kurčatákým neopustia svoje hniezda. Trvá to asi mesiac. Ale až kým nebudú kurenie úplne nezávislé, prejde ďalší mesiac.

Bird-hrdina s temperovaným charakterom

Bird-hrdina, ktorý produkuje svoje potomstvo v najtvrdších mesiacoch roka, sa nazýva Klest. Má malé krehké telo a patrí k spevníkovi. Klest patrí do čeľade finch a je považovaný za blízkeho príbuzného vrabcov a býkov. Na území Ruska existujú dva typy: rozštiepa-lelový a rozštiepený borovica. Okrem toho v tajigskej Sibíri existuje početné populácie krížencov bieleho krídla v pestovateľských oblastiach smrekovca. Klest je obyvateľom ihličnatých, menej často zmiešaných lesov, ale v cédrových plantážach ho nemôžete spoznať.

Zdá sa, že spievanie mužov prebúdza zimný spací les, začiatkom januára sa začína rozjímanie, ale všetko závisí od klimatických zón. V niektorých rokoch môžu krížené kríčky produkovať dve mláďatá: v zime aj v lete. Hlavnou výživou vtákov sú semená smrekových a borovicových kužeľov, ktorých ťažba majú všetky zariadenia. Ako ďalšie jedlo, najmä v hladových rokoch, môžete využiť semená javora a popola, veľký hmyz, lesné plody, môžete navštíviť polia slnečnice.

Prečo zima je čas hniezdenia

Klest má veľmi úzku potravinársku špecializáciu, preto silne závisí od výnosu ihličnanov a času ich dozrievania. Ihličnany sa líšia frekvenciou "plodenia", t. J. Veľký počet kužeľov sa vytvára každé 3 až 5 rokov. Kužele, ktoré vznikli koncom leta, dozrievajú iba v zime a na začiatku jari sa úplne otvoria a vylievajú semená na vlhkú lesnú podlahu. Klest nemôže plemeniť mláďatá na konci leta, pretože zatiaľ nie je kŕmenie, a skoro na jar už nebude kŕmenie už. Preto vtáky jednoducho nemajú žiaden iný spôsob, ako rozšíriť svoj rod, ako vyliahnuť vajcia a vykŕmiť mláďatá v extrémnych podmienkach.

Nestabilita zásobovania potravinami prinúti kríživé vlasy viesť súčasne sedavý, kočovný a migračný životný štýl. Hniezdi tam, kde je jedlo, a vo svojom vyhľadávaní môže lietať značné vzdialenosti. V dôsledku toho sa počet obyvateľov v jednej oblasti môže v priebehu rokov výrazne meniť.

Žena vajcia ukladá vo februári a v marci až apríli sa kurence stávajú nezávislé.

Environmentálne prispôsobenie

Vytvárať životaschopné potomstvo v podmienkach ťažkého mrazu nie je ľahká úloha. Evolúcia umožnila, aby sa krížové listy nielen prispôsobili určitej strave (modifikovaný zobák je ideálny na extrakciu semien z kužeľov), ale aj na spracovanie charakteristík správania, ktoré vedú k zachovaniu potomstva.

Čo teda pomáha Klestovi prežiť a pokračovať v pretekoch? Je možné identifikovať nasledujúce faktory:

  • vysoká lesklivosť (na udržanie telesnej teploty vyžaduje veľa energie),
  • opatrnosť pri výbere miesta pre hniezdo (veľmi vysoká, pod veľkou vetvou, chránenou pred vetrom),
  • starostlivý prístup k výstavbe hniezd,
  • spárovaná starostlivosť o potomstvo (zatiaľ čo samica inkubuje vajíčka, muž sa stará o jej výživu, rodičia kŕmia mláďatá až do úplnej "dospelosti"),
  • vysoký mrazuvzdornosť dospelých aj mláďat.

Samička buduje hniezdo a samec prináša stavebný materiál z malých smrekových konárov. Hniezdo je pomerne široké a hlboké. Samička ohrieva steny mechom, dno je pokryté dolu a perím. Na prvé vajcia, ktoré bolo položené, sedí klinček, inak by to bolo zmrazené. Celkovo v jednej spojke môže byť až 4 - 5 vajec. Šrafovanie trvá približne 2 týždne. S príchodom mláďat, žena pokračuje v zahrievaní a muž sa obáva. Keď deti vyrastú, samica si môže dovoliť nechať hniezdo na chvíľu. Počas tohto obdobia môžu žlťovce bez ošúpaných pórov zasiahnuť, ale pre nich tento stav nie je smrteľný. Obnovia sa hneď, ako sa samica vráti.

Jemná starostlivosť o rodičov

Ako krmivo pre kurčatá slúžia semená ihličnanov vyfrézované v kaši, navlhčené slinami rodičov. Stravovanie sa uskutočňuje každú hodinu alebo každú hodinu a pol. Špeciálna konštrukcia zobáka neumožňuje muži tradične kŕmiť kurčatá, vkladajúc jeho zobák do zobáku mláďat. Musí "hádzať" kusy kaše do otvorených zobákov. V tomto procese rozštiepa ukazuje anjelskú trpezlivosť: ak padne pauza, zdvihne ju a znova sa pokúsi.

Za dva týždne sa kŕmia mláďatá a po týždni začnú opúšťať hniezdo. Avšak ich zobáky ešte nie sú dostatočne vytvorené na vlastné kŕmenie, takže ich rodičia naďalej kŕmia. Mladí ľudia získajú úplnú nezávislosť do veku dvoch mesiacov.

Živobytie krížencov má veľký záujem. Počas svojej životnosti huba vyživuje svoje telo živicovými látkami zo smrekových semien, a preto po smrti jeho telo zostáva mumifikované už mnoho rokov. Roztrhnutím hrbole a vyťažením len štvrtiny semien sa rozštiepa nedobrovoľne stane spoločníkom veveričiek, ktorí vyzdvihujú takéto hrbole zo zeme. Neotvorené kužele, ktoré padajú na zem, oxidujú a už nie sú otvorené, preto sú vhodné na dlhodobé skladovanie.

Kto je kríž?

V ihličnatých lesoch žije ošípané obyčajný - vtáčik zo strapca. Tento vták je väčší ako vrabec, ale menší ako škorica. Tento vták je jedinečný. Skutočnosť spočíva v tom, že v zimných mesiacoch sa plemená chovajú. Táto skutočnosť je prekvapujúca, ale vysvetlenie k tejto skutočnosti. A vysvetlenie je, že kříženky kŕmia semenami kužeľov, často smrekov, ale aj borovica a jedľa sú pre nich vhodné. Mimochodom, to je dôvod, prečo zobák crossbill má taký nezvyčajný kríž tvar: je veľmi výhodné extrahovať semená z kužeľov pomocou takého zobáka!

Smreková kaša pre deti

Nestlings z ich krížencov sú kŕmené "smrekovou kašičkou" - semená smrekových kužeľov, ktoré dospelí vtákov v ich zobák rozdrviť a navlhčiť so slinami. A dievčatá počas dňa jesť takú "kašu" veľa! V ihličnatých lesoch kužele dozrievajú práve v chlade, čo je dôvod, prečo kŕdle krížené mláďatá v zime. V inom čase roka, keď nie je taký počet zrelých semien, deti jednoducho nemajú čo kŕmiť!

Krížové kosti - neopatrní rodičia

V očakávaní potomkov usporiadajú krížové listy útulné hniezdo v jedlových vetvách a otepľujú ho zvnútra jemnými materiálmi: mech, vlna, perie a dolu. V tomto hniezde samica leží od 3 do 5 vajec a inkubuje spojku počas dvoch týždňov. V tejto dobe to napája Papa-crossbill. Deti poklopia úplne bezmocné, rodičia im pomáhajú prežiť: mama ich zahrieva teplom, otec prináša jedlo.

Rodičia majú dosť času na to, aby mohli kŕmiť svoje deti. Po prvé, pretože sú malé a nevedia, ako lietať. Po druhé, ich zobáky sú stále rovné a nemôžete získať semeno z kužeľa s takým zobákom. V priebehu času deti vyrastajú, stávajú sa na krídle, zobáky sú krížové a stávajú sa úplne nezávislé. Vďaka smrekovým kužeľom, ktoré v zimnom období umožňujú prežiť a získať silu!

Takže sme zistili, kto chová mláďatá v zime a prečo v zime, a nie v lete, ako iní vtáci. Zvyšok vtákov potrebuje hmyz na kŕmenie svojich potomkov, čo samozrejme nie je možné nájsť v zime. But motýle flystrips nie sú potrebné, aby im hrče!

Prečo a aký druh vtákov chová svoje kurčatá v zime?

Zdá sa, že v prírode je všetko podriadené všeobecným zákonom. Napríklad vtáky, berúc do úvahy poveternostné podmienky, začnú stavať hniezda uprostred jari av máji budú mať mláďatá. Ale prirodzená rozmanitosť sa v tejto veci prejavila. Povieme vám to aké vtáky vyrazia mláďatá v zime a prečo v tomto konkrétnom ročnom období.

Tučniaky sú klasifikované ako vtáky bez lietadiel., Ale sú to veľkí plavci a potápači. Telo týchto vtákov pretiahlo, ale skôr bzučelo. Hlava je malá a nastavená na pružnom krátkom krku. Zobák je ostrý a silný, určený na lov. Na hrubých krátkych nohách umiestnených na 4 prstoch, spojených membránami.

Tučniak vždy udržiava prísne vertikálnu polohu tela a krátky chvost, na ktorom sa vták spolieha na príležitosť, pomáha udržiavať rovnováhu. Pečenie má hustú a hustú štruktúru, ktorá chráni telo vo vode pred hypotermiou.

Tieto vtáky udržiavajú veľké kolónie, v prírodných podmienkach sú nútené existovať väčšinu roka pri veľmi nízkych teplotách. Leto tu netrvá dlho a nevychádza ani v teple. Z tohto dôvodu pre tučniakov nie je nič. chov ich potomkov pri -40 ° C.

Ako tučniaky vyliahnu mláďatá

  • Ich vajíčka ležia priamo uprostred zasneženej ľadovej hrádze. V teplejších oblastiach sa môže spojka skladať z 2 vajec, v studenej - samica položí 1 vajce a potom ju odovzdá mužovi a ona ide hľadajúc jedlo. Zatiaľ čo sa otec podieľa na inkubácii, zožera veľa samého seba a zbiera úplnú chuť jedla pre budúce teľa.
  • Samčie samčie slepí vajce medzi labky a kryty s kožným záhybom na bruchu, čím sa zachová požadovaná teplota. Nemôže odísť, v takom prípade bude vajíčko okamžite zmraziť. Stáva sa, že pod hrozbou hladovania muži hodí vajíčko bez toho, aby čakali na ženu, a pláva pre kŕmenie.
  • Keď sa vráti, žena určuje polohu muža uprostred balenia a spěchá k nemu. Stáva sa, že novorodená mláďa neprežije. V balení sú prípady, keď sa otcovia, ktorí stratili svojich potomkov, pokúšajú odradiť ho od iných tučniakov a majú skutočné zápasy.
  • Kŕmiť potomstvo, rôzne ryby idú: ančovičky, sardinky, silverfish. Žena vracia do potravy polčasy v žalúdku. Túto zásobu, ktorú priniesla s nimi, stačí asi 2 mesiace. Otec sa po celý čas kŕmi na mori, potom sa vráti do rodiny.

Kleest - obyvateľ taigy

Tento vták v lese je uvedený v Červenej knihe Moskvy, pretože v posledných rokoch bol pomerne zriedkavý. Klest žije v ihličnatých lesoch, Vo veľkosti je tento vták o niečo väčší ako vrabec. Pečenie muža a ženy vyzerá inak.

Psy sú jasné, červené, ženy sú skromnejšie, ich perie je šedo-zelené. Zobák kríža sa podobá zobáku papagája. Príroda sa stala tak, aby vtáky mohli ľahko odtrhnúť kôry, vetvy, šupky kužeľov.

Základom výživy klest sú semená smreka a ostatné ihličnany. Ak nie je dostatok potravy, vtáky obsahujú vo svojej strave semená iných rastlín, ktoré sa dajú získať, rovnako ako hmyz.

Toto je ďalší vták, ktorý v zimnom období vychováva svoje potomstvo. To sa vysvetľuje jednoducho. a to Na zimu, semená dozrievajú v smrekovom kužele, čo znamená, že kurčatá nebudú ponechané bez jedla, pretože ich strava pozostáva z drvených semien ihličnatých stromov.

Potomkovia krížencov

  • V zimných mesiacoch majú kríženci v boji o zdroje prakticky žiadne konkurentov. Väčšina vtákov odchádza do teplých krajín na zimovanie, veverky majú v zime dlhší spánok. Potrava pre chvosty je bohatá, preto je v tejto dobe, keď začínajú stavať hniezda a vyliahnuť hniezda.
  • Pre hniezdo si vyberie miesto v hustom korune zo smreku. Uzávery snehu, ktoré pokrývajú jedle, robia miesto hniezdenia nedostupné pre vetry a mrazy. Materiál pre štruktúru krížových kostí si tiež používa ten, ktorý môže udržať teplo. V kurze sú perie, dole, zvieracie vlasy, kúsky machu.
  • Kríženie sa uskutočňuje vo februári a na začiatku marca. Niekedy sa pár rozhodne začať chovať potomstvo už v januári. Matka zohreje mláďatá teplom svojho tela. A pápežský kríž sa plne zaoberá získavaním jedla. Prináša semená smreka, rozdrvuje ich, umyje ich slinami a kŕmi kuriatkami a nezabúda, že sa živia.
  • Vo veku dvoch mesiacov sa začnú oháňať mláďatá chvostov a prvýkrát sa deti pokúšajú získať jedlo samé a vyberú z hniezda.

Некоторые ошибочно считают, что зимой потомство выводит также зимородок, полагаясь на его название, но нет.

Эти птицы хоть и живут на территории нашей страны, но не зимуют здесь, А вить гнезда они начинают, возвращаясь ранней весной с зимовки. На зиму пары этих птиц, вообще, распадаются, снова соединяясь по весне, чтобы дать жизнь потомству.

Когда птица клест начинает выводить птенцов: описание клеста, питание и образ жизни

На нашей планете обитает множество разных видов птиц. Na jar av lete sú vždy plné problémov s usporiadaním hniezd a chovu potomstva. Existujú aj vtáky, ktoré chovajú mláďatá v prudkom chlade. Kríže patria k tejto kategórii vtákov a plemená ich mláďatá v extrémnych poveternostných podmienkach. Aké sú tieto vtáky a prečo sú tak nezištní rodičia?

Popis kríža

Vták patrí k radu vrabcov takého druhu čeľade koňa. krivka uvedené v červenej knihe Moskvypretože patrí do druhej kategórie rarít.

Vták je o niečo väčší ako vrabec a je veľmi nezvyčajný, jeho priemerná hmotnosť je 50 gramov a jeho dĺžka je 17 cm.

Žije len v ihličnatých lesoch a je jedinečný v tom, že v zime chová svoje mláďatá.

Ženy majú šedozelené perie a žlté škvrny na okrajoch ich krídel. U mužov je tento pohľad ešte atraktívnejší, sú to skutočné krásy. Majú horné telo karmínové farby so sivou dutinou.

Vonkajšie, vták vyniká nie jeho perím, ale jeho zobákom. Má zvláštnu štruktúru, pretože ich zobák je veľmi podobný zobáku papagája. Je veľmi silný a jeho mandibula a čeľusť sú prekrížené a ostré konce vyčnievajú.

Silný zobák ich ľahko zlomí:

Vták stúpa stromy a kŕmi sa semenami smreka a ostatných ihličnanov. Zvláštnosť štruktúry zobáku pomáha získať semená pre ihličnaté plantáže pre správcu. Táto potravina je ich obľúbená a základná, ale konzumujú aj iné jedlo:

  • semená iných rastlín,
  • hmyz.

Spôsob života

Klesta je možné zavolať hlučný a dosť mobilný deň vták, Použitím zvlnenej dráhy letu rýchlo letí z miesta na miesto. Spievajúci vtáky ozývajú sa pri lietaní v balíčkoch. Vytvárajú výrazné zvuky čiapky.

Nie všetky vtáky lietajú na teplé krajiny na zimu. Mnohí zostávajú stráviť zimu na trvalom mieste. Oni zostávajú, pretože existuje príležitosť jesť iné ako huby iného jedla.

Pod spadnutými listami zostávajú chyby, v rastlinách rastlín je vhodné jedlo, rovnako ako zrná v kužele. Takéto jedlo im pomáha prežiť zimu a zostať vo svojich domovoch. Crossbird možno nazvať trvalým pobytom.

Vták nie je len druh zobáku, ale aj húževnaté nohy, Vtáky nájdu kužele, odtiaľ vyberajú zrná.

Často sa stáva, že vtáky opúšťajú územie, v ktorom sa hrče už vyčerpali a odletia do iného lesa pri hľadaní potravy. Veľa ľudí vie, že ihličnaté stromy poskytujú 1 až 4-5 rokov.

Kužele dozrievajú až do konca leta a zimou už sú krehké a suché. Keď teplo prichádza kužele otvorené a semená spadnú na zem, po ktorom dávajú nové výhonky ihličnatých stromov.

Táto doba roka pre krížencov je najpriaznivejšia, pretože majú dostatok jedla.

Krížencov a potomkov

Hlavnou potravou pre krížencov sú kužele ihličnatých plantáží, najmä smrek a borovica. Najpočetnejšie obdobie zberu kužeľov sa považuje za začiatok zimy. To vysvetľuje, prečo kríženec produkuje potomstvo v zime. Vtáky sú uistené o bohatom krmivu a nebojí sa, že kurčatá budú hladné. Rodičia tiež potrebujú silu, aby nielen priniesli svoje potomstvo, ale aj aby sa silne rozvinuli.

V tomto ročnom období nie je takmer žiadny vták a veverky takmer vždy spali vo svojich dutinách Klestov má možnosť jesť toľko, koľko chcete, Počas tohto obdobia vtáky začínajú robiť hniezda, pretože veria, že nastal ten najpriaznivejší čas.

Samica si vyberá hniezdo v najhustejšom smrku. Keď sneh pokrýva husté vetvy jedľových stromov, žena môže bezpečne zakryť hniezdo z prenikajúceho vetra a chladného počasia na takom osamotenom mieste. Starostlivosť rodičov na stavbu hniezda používa najviac izolačný materiál:

Výsledkom je, že hotové hniezdo vyzerá veľmi spoľahlivo, teplé a útulné. Okrem toho je teplé hniezdo aj teplo matky, starostlivo zohrieva svoje potomky so sebou. Keď sa narodia kurčatá, ich zobák je normálny.

To umožňuje rodičom nakŕmiť nakrájané orechy a plniť orechovú múčku v ústach deťom. Keď sú kurčatá staré 2 mesiace od narodenia, začnú sa zobáčky zrolovať. Mladiství sa postupne začínajú naučiť získavať jedlo, vyčnievajúc z kužeľov.

Majú stále veľa potravín a môžu ju získať len z pečiva.

Obdobie od februára do marca pre krížencov sa považuje za najlepší čas kvôli hojnosti jedla. Zvyčajne začínajú vkladať vajíčka, ale v januári sa to stane. Vtáky sa radí najmä v najchladnejších oblastiach. V zime je teplota v takejto oblasti môže klesnúť na -35 ° C, Vtáci sa nebojí spaľovať zima a stavajú svoje hniezda napriek silným mrazom.

Vtáky majú pomerne husté a teplé perie, preto tolerujú silné mrazy. Rodičia robia všetko preto, aby svoje kurčatá zmrazili. Akonáhle žena položí prvé vajce, okamžite sedí na nej a zahrieva.

Žena neustále sedí na vajciach a neopúšťa hniezdo, aby zachránila budúce potomstvo. Muž sa stará o jedlo pre budúcu matku.

Keď sa objavia kurčatá, aj on pokračuje v obstarávaní potravín pre celú rodinu.

Pri hľadaní bohatej úrody ihličnatých kužeľov môžu vtáky cestovať na dlhé vzdialenosti. Keď to nájdu, produktívny les môže slúžiť ako nové miesto hniezdenia.

  • Michail Ivanovič Danilov
  • Vytlačte

zoo-club-org