Vtáctvo

Killer Whale: popis a fotografiu

Pin
Send
Share
Send
Send


Rýchla odpoveď: v priemere 4-5 rokov.

Vlaštovky, ktoré sa tak často stretávame, sa nazývajú vlaštovky alebo lastovičky. Je to malý sťahovavý vták, ktorý žije na väčšine kontinentov. Odlišuje sa predovšetkým v jeho dlhom chvoste s rezom vo forme vidlice.

Vlaky sa ľahko prispôsobia prostrediu, v ktorom sa nachádzajú, a umožňujú im prežiť v ťažkých situáciách. Usadia sa blízko vody. Často používajte staré opustené budovy, kde stavajú svoje hniezda.

Vtáky prichádzajú v polovici mája a hneď začnú hľadať miesto na vybudovanie hniezda, kde budú vajcia položené. Lastovička inkubuje vajíčka približne 12-13 dní, po ktorých ďalšie krmivá kŕmia ďalšie tri týždne. Ten opustí svoje hniezdo do konca júna. Fly sa koná v septembri - vtáky lietajú do Afriky alebo Ázie.

Vlaky používajú ako potravu hmyz. Patria medzi ne muchy, rôzne chrobáky, vážky, kobylky atď. Vtáky zachytia svoju korisť za behu.

Čo sa týka dĺžky života, v tomto smere sa lastovičky nemajú čo pýšiť - priemerná dĺžka života je asi 4-5 rokov, aj keď existujú dôkazy, že niektorí vtáci žili 8 alebo dokonca 9 rokov.

Komentáre

  • Sergey zaznamenáte, koľko krokov denne má osoba prechádzať?
  • You = na záznam Ako dlho môžete sedieť na počítači?
  • Michael zaznamenáva koľko je list v Moskve poštou?
  • Galina Lavrinenko v zázname Koľko núl je v bilióne?
  • Sergey zaznamenať Koľko oleja pridávať benzínu do benzokosy?
  • Najnovšie záznamy

    Opätovné vytlačenie materiálov a ich používanie v akejkoľvek forme vrátane elektronických médií je možné len s inverzným aktívnym odkazom na naše stránky, ktorý nie je uzavretý z indexovania vyhľadávacími nástrojmi. Všetky informácie na tejto stránke slúžia iba na informačné účely a nemali by sa používať samostatne (napríklad na liečbu). 18+

    Pôvod názvu

    Pre mnohých nováčikov ornitológov je zaujímavá veľryba. Prečo je tento malý vták nazývaný? Lastovička dostala svoje druhé meno kvôli dlhému a tenému riadeniu peria. Oni sú nazývaní "prúžky". Podľa toho istého princípu ešte jeden vták dostal svoje meno - zabijak veľryby.

    Externé funkcie

    Veľkosť veľryby je oveľa menšia ako vrabec - dĺžka jej tela je len pätnásť centimetrov a hmotnosť nepresahuje dvadsať gramov. Horné telo vtáka je čierne, jeho perie má slabý kovový lesk. Spodné perie sú bielo-ružové alebo svetlo béžové. Krk a čelo sú červeno-hnedé. Špička chvosta je rozvetvená a je doplnená dvoma úzkymi a dlhými extrémnymi perami (pásy).

    V skutočnosti neexistuje žiadny rozdiel medzi pohlaviami mužov a žien, s výnimkou toho, že muži majú o niečo dlhšie mužov. Mladí vtáci majú bledšiu farbu a nemajú pletence.

    Killer Whale, ktorej fotku môžete vidieť v tomto článku, má pomerne hlasný a hlasný hlas. Pred odchodom je počuť spev samcov na zimovanie a počas jesennej migrácie. Muži spievajú svoje piesne, keď sedia na drôtoch alebo vo vzduchu. Ornitológovia identifikovali niekoľko vrcholov zvyšovania intenzity spevu. Spravidla sa zhodujú s kladením vajíčok počas dvoch cyklov rozmnožovania a počas zhromažďovania jesenných kŕdľov. V tejto dobe je piesňou vlaštov, zjavne, hlasový signál, ktorý spája chlapíkov a členov balenia.

    Obzvlášť krásne sú obecné lastovičky (killer whales) v tichom a teplom súmraku. V tejto dobe sú obzvlášť živé. Piesne podľa piesní muži spievajú v celej skupine. Len na prvý pohľad sa zdá, že dlhé chvosty týchto vtákov sú vágne a kontinuálne. V skutočnosti, vrah veľryba spieva pieseň zložená z rôznych období. Každá z nich končí krátkou a suchou trhlinou. Potom nasleduje krátky tenký píšťalka - a vták začína novú pieseň.

    Pravidelne balík preteká, ako keby to bol, ale po chvíli sa v malých skupinkách vráti na to isté miesto na odpočinok, vyčisti perie, spieva zvučné piesne a potom znova vzlietne do oblohy. Takéto vzlety sprevádzajú alarmujúce zvuky - "tkáči". Počas hniezdenia môže byť počuť ten istý zvuk, keď sú rodičia v hniezde narušené.

    Killer Whale Hniezdenie

    Tieto vtáky hniezdi vo vidieckych oblastiach severnej Európy a Severnej Ameriky, na Strednom východe a v Ázii, Japonsku a severnej Afrike a tiež v južnej Číne. Killer whale winters v Indonézii, Mikronéziu, Južná Ázia. Zvyčajne stavajú svoje hniezda na miestach s dostatkom krmív. Ďalším predpokladom je dostupnosť zdroja vody.

    Najčastejšie stavajú hniezda v rôznych budovách: v podkroví, v kúpeľoch, v stodolách, pod prístreškom.

    rozmnožovanie

    Killer veľryby sú monogamné, monogamné vtáky. Manželské páry sa formujú na jar po návrate z zimovania. Každý rok sa vytvárajú nové páry, avšak existujú prípady, kedy po úspešnej odchode si zachovali spolužitie už niekoľko rokov.

    Muži priťahujú ženy, rozširujú ich chvosty a robia drobné trilky. Muži, ktorí zostali bez páru, často vstupujú do vytvorenej "rodiny" a zostávajú s nimi počas celej sezóny. Aj keď kŕmia kurčatá, aktívne sa podieľajú na konštrukcii a ochrane hniezda, ktoré má tvar misky. Vtáky ju stavajú z mokrej hliny a mäkkých tráv. Zvyčajne sa montuje pod kameň alebo kabát.

    Párcovská sezóna trvá od mája do konca augusta. Obaja rodičia stavajú hniezdo pre budúce potomstvo. Počas sezóny sú zvyčajne dve mláďatá. Samičkou leží v prvej spojke štyri až sedem vajec, v druhej - z troch na šesť. Vajcia sú biele s hnedastými, fialovými alebo šedými bodkami. Obaja rodičia inkubujú spojku.

    Inkubačná doba trvá približne pätnásť dní. Nestlings pokrývajú úplne nahý a bezmocný. Rodičia kŕmia deti až 400 krát denne a predtým, ako kurča darujú hmyz, prehltnú vlaštovky do tesnej gule. Potomstvo je v hniezde dvadsať dní. Po tomto období sa mladí vtáci musia naučiť lietať.

    Koncom septembra môžete pozorovať hromadný odchod mláďat. Mladí vtáci, ktorí sa stali nezávislými, tvoria veľké kŕdle a letí pri hľadaní potravy pozdĺž brehov jazier a močiarov pozdĺž riečnych lúk. V septembri sa v jednotlivých kŕdľoch zvyšuje počet lastovičiek na tisíc a niekedy viac. V tejto dobe začína let do zimoviska.

    Kŕmenie úlovkov veľryby úlovky vo vzduchu. Lety cez otvorené miesta alebo cez lesy, v blízkosti obývaných oblastí, niekedy okolo pasúcich sa zvierat, tieto vtáky zachytia rôzne druhy hmyzu. Niekedy sa im podarí chytiť hmyz sediaci na stenách budov alebo trávy, zriedka zhromažďujú potraviny zo zeme.

    Keďže lastovička sa živí v doslovnom zmysle slova počas letu, verí sa, že správanie týchto vtákov možno posúdiť, aké druhy počasia sa očakávajú v blízkej budúcnosti. To však nie je úplne pravda. Stodola Vlaštovky chytia hmyz, vždy lietajúci v nízkych nadmorských výškach. Toto rýchlo sa pohybujú a vlaštovky mesta vo vysokej nadmorskej výške a vo večerných hodinách, keď hmyz odletie, zostúpia dole. V každom prípade správanie lastovičiek nemožno posúdiť pri blížiacom sa daždi.

    Zachovanie formulára

    Killer veľryby sú vtáky, ktoré strávia väčšinu svojho života vo vzduchu. Preto sú vtáky veľmi závislé od klimatických podmienok. Pri dlhšom nepriaznivom počasí zomierajú v obrovských množstvách. Napríklad ornitológovia dobre vedia o incidente, ku ktorému došlo vo Švajčiarsku (1974). Potom stovky tisíc lastovičiek zomrelo dlhodobo kvôli nedostatku letného počasia.

    Nie ľahostajní obyvatelia krajiny sa pokúsili čo najlepšie zachrániť vtáky - zbierali polopatrné vtáky a dopravili ich do teplých stredomorských krajín. Bohužiaľ, lastovičky krajiny umierajú nielen kvôli nepriaznivému počasiu. V Taliansku je povolený lov.

    Nepochybne globálna ľudská ekonomická aktivita negatívne ovplyvňuje počet druhov. Obec prehltáva, ako je vidieť z jej názvu, netoleruje betón a asfalt. Zníženie zelenej pôdy, riek a rybníkov vedie k zníženiu počtu týchto vtákov. A tento proces ide katastroficky rýchly.

    V mnohých európskych krajinách, aby sa pritiahli vlaštovky, aby sa zachovali druhy, hlina, zemina a hnoj sú nalievané do špeciálnych kontajnerov, takže vtáci nemajú chýbajúci materiál na stavbu hniezd.

    Stonožka: popis

    Zaujímavé informácie. Lastovec sa dá nazvať jedným z najkrajších sťahovavých vtákov. Veľkosť tohto jarného oznamovača je pomerne malá, jeho dĺžka je 15-20 cm, jeho dlhé ostré krídla sú 30-35 cm. Malá tvorba váži len 18-20 g. Ľahko rozpoznať lastovičku dlhým chvostom, ktorý má hlboký rez v tvare vidlice.

    Perie vtáka je modro - čierne nad, pod - bledá béžová. Na čele a prednej časti krku má lastovička svetlé škvrny s hnedým odtieňom. Je možné odlíšiť ženu od muža od chvosta, v "dievčine" je o niečo kratšia ako tá "chlapca". Farba muža je viac nasýtená, perie samíc je menej kontrastné.

    habitat

    Priestor malého vtáka je pomerne veľký. Vtáčie lastovičky sa nachádzajú v severnej Afrike, Severnej Amerike, Európe a Ázii. Tieto krásne zvieratá zima v Južnej Amerike, Afrike a Ázii.

    Jeden môže posúdiť už samotným menom vtáka, že lastovička uprednostňuje postaviť svoje dedinské hniezdo na vidieku. Tieto stavby v tvare vlažnej stavby môžete vidieť na stenách obytných a obchodných priestorov v obciach aj v malých mestách. Vtáky sa cítia oveľa pohodlnejšie v tichších miestach. Najčastejšie sú ich hniezda pozorované v obecných stajniach alebo v prístreškoch, zatiaľ čo na veľkých farmách tieto vtáky nežijú.

    Ako už bolo spomenuté, ľudia už dávno verili, že lastúry prinášajú do domu šťastie, a preto za účelom pritiahnutia týchto vtákov do ich domčekov majitelia zabezpečia špeciálne drevené konštrukcie s rohmi vhodnými na hniezdenie. Pomáha udržať populáciu malých a užitočných tvorov.

    Spôsob života

    Stodola je denná. Ide o sťahovavého vtáka, ktorý prišiel z zimovania v polovici mája. Pred začiatkom júna trpia hnusnými hniezdami hnusné vtáctvo, po urovnaní problémov s bývaním vtáky ihneď položia vajíčka a inkubujú. Odchádzajú do teplých krajín v septembri.

    Obec prehltá žiť vo veľkých stádach, rád sedí v skupinách na drôtoch a nahlas cvaká. Ich pieseň končí príjemným trilom. Oveľa viac pravdepodobne sedia na zemi ako iné druhy lastovičiek. Vtáky hniezdo vo veľkých kolóniách, každý pár vtákov žiarlivo chráni a obhajuje územie v blízkosti svojho hniezda.

    Čo sa prehltne

    Strava tohto malého tvora sa skladá najmä z lietajúceho hmyzu. Toto menu zahŕňa komáre, muchy a motýle. Keď je v pohode alebo prší vonku, hmyz sa schová a prehĺta stodoly mení lietajúci hmyz na plazenie pavúkov a húsenic. Každý vie, že pred dažďom tieto vtáky lietajú veľmi málo nad vodou, ale všetci vieme, že to robia, pretože za nepriaznivého počasia sa hmyz, ktorý žije blízko vodnej hladiny, začal aktívne pohybovať, čo dáva možnosť vtákom príležitosť prácu na získanie jedla.

    Keď hladové kurčatá v hniezde trblietajú, musí sa od rána do noci dať do úvahy pár lastovičiek, aby mohli kŕmiť neplodných mladých. Vtáky - rodičia prinášajú hmyz svojim deťom do pažeráka, počas dňa päť kuriatok potrebuje asi štyri stovky porcií.

    ČO JE

    Stodola Vlaštovkaje lietajúci hmyz. Jedná sa o rôzne druhy muchov: hummers, vnútorné mušky, rovnako ako komáre a motýle. Počas studeného a daždivého počasia nájdu vlaštovky len málo jedla, takže potrebujú viac času, aby sa dostali. Je známe, že pri zlom počasí vlaštovky letia nad vodou - to preto, že vtáky v tomto čase lovia hmyz, ktorý žije blízko vodnej hladiny a je aktívny v zlom počasí. Podľa inej verzie, je vlhký vzduch krídel hmyzu, a sú nútení lietať nižšie.

    V prípade nedostatku potravy, lastovička doplňuje stravu s húsenicami a pavúkmi. Lastovička, ktorá kŕmi mláďatami, prináša do hniezda mnoho hmyzu, ktoré sa nachádzajú v pažeráku. V priebehu dňa by mal jeden rodičovský pár polievok privádzať do hniezda, kde ich čakajú 5 hladní mláďatá, približne 400 takýchto porcií.

    ŽIVOTNÝ ŠTÝL

    Lastovica je sťahovavý vták, takže na jeseň opúšťa hniezdne miesta a letí na juh. V miernom prostredí v zime tento vták nenašiel dosť lietajúceho hmyzu - jeho hlavné jedlo. Po návrate z zimujúcich dôvodov prehltnite prístrešky. To je odlišné od väčšiny ostatných sťahovavých vtákov, v ktorých dochádza k hnilobe bezprostredne po hniezdení. Pred jesennými letmi sa vlaštovky krajiny zjednocujú vo veľkých kŕdľoch, ktoré môžu mať niekoľko stoviek a niekedy aj tisíce vtákov. Stáva sa, že niekedy sú vtáky nútené spať priamo v húštinách trstiny alebo na drôte elektrických vedení.

    REPRODUKCIE

    Sladká lastovička, s výnimkou obdobia hniezdenia, vedie k spoločnému životnému štýlu. Počas obdobia rozmnožovania žijú v pároch. V súčasnej dobe tento pár strážil malú plochu okolo hniezda. Často niekoľko párov hniezdi pod rovnakou strechou stodoly alebo prúdu. Kŕčovacia sezóna pre lastovičky začína v máji. Pri stavbe hniezda oba vtáky zbierajú malé kúsky zeme a navlhčia ich slinami. Z tohto materiálu tvorí žena hniezdo vo forme pohára, ktorý je vybavený obidvoma vtákmi. Nestlings vyliahnuť za 13-18 dní. Jedlo pre nich produkuje samice aj samcov. V príznačnom roku môžu lastovičky hniezdiť dvakrát alebo dokonca trikrát.

    ZOBRAZIŤ POZOROVANIA

    Hľuzovka je ľahko rozpoznateľná svojim jasným, brilantným, modrom oceľovým chvostom s fialovým odtieňom a charakteristickým tvarom chvosta s hlbokou štrbinou a dlhým chvostovým perom na bokoch. V lete, keď sa pozriete pod strechou stodoly, môžete takmer vždy vidieť charakteristické hniezdo podobajúce sa miske tohto vtáka prilepené k stropu. Na jeseň je možné pozorovať lastovičky, ktoré sa zhromažďujú vo veľkých kŕdľoch pred odchodom do zimoviska.

    ZÁUJEMNÉ FAKTY, INFORMÁCIE.

    • Len nedávno vďaka viazaniu vtákov bolo potvrdené, že lastovičky, ktoré strávia leto v strednej Európe lietajú do Južnej Afriky na zimovanie.
    • Počas pobytu na zimných strediskách (v Afrike) krajina prehltá krmivo nielen na lietajúci hmyz, ale aj na mravce.
    • Pieseň prehltania pozostáva z chirpingov a dúhových tónov a končí píšťalkou, ktorá pripomína zvuk hodín, ktoré sa zapínajú. Plemenné lastovičky spievajú počas letu a počas pokoja, sedia na strechách a telefónnych drôtoch.
    • Predpokladá sa, že v starovekom Grécku sa objavil slávny výrok "jedna lastovica nevytvára jar".
    • Výsledky pretekov chariot v starom Ríme boli oznámené vo Volterre, ktoré sa nachádza 200 km od Ríma, takto: lastovičky boli viazané na farby víťaza pri nohách a uvoľnené.

    CHARAKTERISTICKÉ CHARAKTERISTIKY LAKOVEJ NÁDOBY. POPIS

    muži: čelo a hrdlo červeno-červenkastý, dlhý vidlicovitý chvost. Chrbát je z modrej ocele s fialovým odtieňom, na bielych škvrnach na perách. Brucho a hrudník sú biele.

    ženy: perie na vnútornej strane chvosta sú kratšie a perie je menej jasné.

    vajcia: samica ukladá 3-6 vajec. Vajcia sú biele s šedými a hnedo-červené škvrny a škvrny.


    - biotopy lastovičiek

    KDE BYLO VEĽKÝ OBYT

    V lete tento migrujúci vták žije takmer v celej Európe a na mnohých miestach na severnej pologuli. V zimnom období žije v teplých oblastiach Južnej Afriky. Hniezda v Severnej Amerike, severnej Afrike a Ázii.

    OCHRANA A KONZERVÁCIA

    Sladká lastovička zvládla umenie prežitia a drží blízko ľudí. V nebezpečenstve je zdrojom jeho hmyzu.

    Hniezdo lastovičky (Hirundo rustica). Video (00:00:25)

    Hniezdo lastovičiek (Killer Whales, Hirundo rustica). Kŕmenie kuriatok. Okolie obce Novodmitrievskaya, región Krasnodar. Táto lastúra sa rozhodla vybudovať hniezdo neobvyklé miesto: strechu autobusovej zastávky. Bolo ľahké sa sem dostať, ale deti vyrastali bezpečne - nikto ich nepošil.

    Village and town lees: zaujímavé fakty

    Príbuzným druhom lastovičiek je mäkký lastovec, to sú najčastejšie druhy migrujúcich vtákov. Mnohé zaujímavé fakty o ich živote sú známe:

    1. Pieseň prehltania pozostáva z zvonenia "viv - vit", ale keď vtáky spozorujú nebezpečenstvo, alarmujúco upozorňujú na všetkých členov obrovského stáda, varujúc o tom s hlasným "swingom".
    2. Stáva sa, že kurčatá z posledného plodu nemajú čas na to, aby sa dostali silnejšie a nie sú schopní lietať spolu s kŕdľom do teplých krajín s nástupom chladného počasia. V tomto prípade lastovičky - rodičia neopustia svoje slabé deti a zostanú s nimi, až kým nebudú môcť lietať na zimu.
    3. Počas hibernácie v Afrike sa lastovičky živia mravcami, táto odroda je veľmi populárna v zvyčajnom menu lietajúceho hmyzu.
    4. Сравнительно недавно ученым удалось узнать, благодаря кольцеванию ласточек, что после проведенного летнего периода в Центральной Европе эти птицы отправляются зимовать в Южную Африку.
    5. Во время длительных перелетов в теплые края ласточки, к огромному сожалению, часто умирают от изнеможения и голода.
    6. Деревенская ласточка неспособна жить без пения. Spieva, keď hľadá jedlo za letu, spieva pri kývaní, sedí na drôte a spieva, keď práve odpočíva.
    7. Keď bol v starom Ríme, keď boli oznámené preteky vozov, hrdina na prvom mieste, potom vlaštovky boli viazané na nohy víťaza a vták bol prepustený do neba ako symbol víťazstva a voľného letu.

    Pozrite si video: Loro Park Teneriffa - Orca Show 2018 (Jún 2020).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

  • zoo-club-org