Vtáctvo

Starling: migrujúci vták alebo nie, popis

Pin
Send
Share
Send
Send


Vzhľad a správanie, Dĺžka tela 20-25 cm, rozpätie krídiel 34-42 cm, hmotnosť 60-90 g. Vzhľad vtáčej sediacej a chôdze na zemi je veľmi charakteristický vzhľadom na jeho hustú štruktúru, skrátený chvost, dlhý ostrý rovný zobák, veľké silné nohy. Letecký vták je ľahko rozpoznateľný trojuholníkovým tvarom špicatých krídel. Nesmrteľný, dobre letí, prechádzky a behy, drží kŕdle väčšinu roka.

popis, Sexuálny dimorfizmus vo farbe a veľkosti sa takmer nevyjadruje. V čerstvom jesennom perí sú dospelé vtáky bodkované hustými belavými a oškvornými škvrnami a škvrnami, ktoré skoro zakrývajú tmavú farbu trupu a krídel. Zobák je tmavý, oči sú ružové, nohy sú ružovo-okrové. Na jar sa ľahké okraje na koncoch peria postupne unavujú, perá samé ostrí. Na jar vyzerá hľuzovka takmer čierna so silným kovovým leskom - bronz, zelená, fialová, fialová. Zobák zožltne (v dolnej časti je modré). V období párenia sa v malom počte nachádzajú na zadnej strane krídla, krídla.

Mladé vtáky sú hnedé, s rozmazaným pozdĺžnym pestrínami, tmavou uzdu z zobáka do oka, jasné hrdlo a čierny zobák. Nohy sú matné, šedivé. Na konci leta a na jeseň sa mladí vtáky s čiernym a pestrým perím prelínajú. Letecký vták má relatívne krátke špicaté krídla so svetlou spodnou stranou, dlhý špicatý zobák, skrátený chvost, tieto znaky umožňujú rozlíšiť škorpiky od ostatných vtákov podobného typu - drozdov a voskov.

Hlas, Pieseň je veľmi rôznorodá, nahlas, pozostáva z pískavých a švitrovaných kolená, obsahuje množstvo pôžičiek na vypožičiavanie iných vtákov, ako aj imitácie širokého spektra zvukov. Spievajúca škrípka široko otvára zobák, perie na hrdle, pravidelne otriasa svojimi krídlami. Výkrik a výkrik alarmu je jemný šelest. "chrr», «chrrrr". Slzy vyžarujú kňučanie, chrpanie, chirpingové zvuky. V baleniach sa správa veľmi hlučne.

Distribúcia, stav, Je distribuovaný prakticky po celej Eurázii od taigy po subtropické, v posledných desaťročiach sa usadil na východe až po Transbaikalia, na severe Európy dosiahol lesnú tundru, prenikol do lesných stepí a polopúšť. V západnej a južnej Európe, na Blízkom východe, Kavkaz sa vyskytuje počas celého roka, migranti zo severnej a východnej časti tohto pásma - oblasti s zasneženými zimami sa pripájajú k miestnym vtákom. V menej zimách mimo oblasti hniezdenia - v subtropických a trópoch Afriky a Ázie.

To bolo zavedené v Severnej Amerike, Južnej Afrike, Austrálii, na Novom Zélande, na mnohých ostrovoch Oceánie. V európskom Rusku ako celku je to bežné, ale existujú výrazné výkyvy v počtoch, zrejme v posledných desaťročiach, čísla mierne klesli. Na miestach hniezdenia v strednej zóne sa objavuje od začiatku marca, na začiatku zasnežovania, odchodu z augusta do novembra, niektorí vtáci zostávajú v zime v oblasti zimných zimy, ako aj v mestách v skládkach odpadu.

Spôsob života, Charakteristická forma antropogénnej a mozaikovej krajiny sa usadzuje v osadách, záhradách, parkoch, využívaní vtáčikov a prázdnoty v ľudských budovách. V prírodných podmienkach hniezda v dutinách, staré nory včelieho jedáka a valčekového valca v útese. Kolónie tvoria zriedka. Jednotlivci bezobratlí prevládajú v strave, ktorú vtáky zbierajú hlavne na zemi. Dážďovky, larvy chrobákov vykopávajú z mäkkej pôdy, zhromažďujú ich na jar, po orbe na ornej pôde. Často sa živí trávnikmi priamo pod nohami ľudí. Menej často skúma koruny alebo úlovky hmyzu vo vzduchu (napríklad sprievodné stáda kopytníkov). V druhej polovici leta, jesť bobule, môže spôsobiť vážne poškodenie plodiny.

Normálne monogamné, aj keď existujú prípady bigamie. Po výbere miesta na hniezdenie muž aktívne priťahuje ženu s piesňami a začiatkom inkubácie sa jej pieseň prudko znižuje. Niekedy muž začne stavať hniezdo bez ženy, ale zvyčajne partneri stavajú hniezdo a nosia hniezdny materiál spolu. V spojke 4-8, zvyčajne 5-6 bledomodrá, rýchlo vyblednuté vajcia. Inkubácia trvá 11-15 dní, obaja členovia párového poklopu, v noci - len žena.

Nestlings poklop pokrytý dlhými hustými šedo-bielym nadol. S príchodom mláďat sa dutiny na obývacích priestoroch stávajú zreteľne viditeľnými, vtáky neustále preletujú s jedlom, odnesú bežné kapsule z hniezda, mláďatá sa hlasne chvejú. 20-22 dní po vyliahnutí (niekedy o 15-17 dní neskôr), potomka opustí hniezdo. Odchod zvyčajne spadá na polovicu alebo na koniec mája. Možno niektoré páry príležitostne majú 2 plodov za sezónu. Počas celého leta vtáky putujú po rodinách, postupne vytvárajú veľké stáda a presúvajú sa do otvorenejších biotopov. Na konci leta predtým, než strávia noci, stáda starých jedincov s tisíckami jedincov vykonávajú vo vzduchu zložité piruety, ktoré sa podobajú na mraky, ktoré sa neustále menia na konfiguráciu, pričom všetky vtáky sa pohybujú prekvapujúco hladko a synchronne.

V tejto dobe sú masívne prenocovania zvyčajne vytvorené v rákosových lôžkach, menej často v korunách stromov. Na jeseň spieva mnoho mužov, ale menej aktívne ako na jar. Odchod začína v auguste, je oneskorený až do neskorej jesene, malé skupiny príležitostne zostávajú prežiť v strednom jazdnom pruhu - na dvore, mestských a prímestských skládkach. V prvých rokoch sa nepestujú, trávia letné putovanie, hnieznu až na konci druhého roka života. Maximálna známa životnosť je 20 rokov.

Starling alebo Common Starling (Sturnus vulgaris)

Opis vzhľadu vtáka

Mnohí pozorní čitatelia majú záujem o informácie o stonku, migrujúceho vtáka alebo nie, opis tohto vtáka. Starling je považovaný za jedno z najväčších a najviac vynaliezavých vtákov patriacich k radu passerine. Tieto vtáky z rodiny Starling obsahujú viac ako 100 druhov. Veľkosť škrečka je považovaná za priemer pre cestujúcich. Hmotnosť dospelého vtáka je približne 75 g, dĺžka tela - 20-22 cm, rozpätie krídiel - 40 cm. Nasledujúce vonkajšie znaky sú charakteristické pre škorice:

  • Čierne perie s kovovým leskom, ktoré môžu byť na jar a hnedé. Niektorí vtáci majú fialovú, bronzovú, zelenkastú, modravú hru na perie.
  • Muži sú o niečo väčší ako ženy a jasnejšie.
  • Majú ostrý a dlhý zobák, mierne zakrivený nadol. Návrh zákona má tiež možnosť zmeniť farbu. Väčšinu času čierne pri škrtení, ale počas párenia sa stáva žltou.
  • Vtáčie labky sú veľké a silné, hnedo-červené farby so zvlnenými pazúrikmi.
  • Má masívne telo, krátky krk a skrátený chvost.

Je obyčajný škorica migrujúci vták alebo nie?

Takmer vo všetkých častiach sveta sa môže nachádzať tento gomonlivuový a chirpický vták, pretože sa ľahko prispôsobuje rôznym podmienkam prírody.

Najobľúbenejšími miestami na usadenie sa škrupín sú Austrália, Eurázia, Nový Zéland a Severná Amerika. Starlings zriedka letí do strednej a južnej Ameriky. Sú dokonale aklimatizované v Rusku, Francúzsku, Juhoslávii, Grécku, Pakistane, Indii, Afganistane a Iraku. Ľudia už vysadili tieto vtáky v Afrike a Austrálii.

Je obyčajný škorica migrujúci vták alebo nie? Odpoveď na túto otázku je dvojciferná. Starlings v západnej a južnej Európe vedú ustálený život, to znamená, že zostanú tu na zimu. Ale v Rusku, na východe a na severe Európy zimujú zimu, takže lietajú do južných krajín. Mnohí na jar mohli pozorovať - ​​či je škorica migračným vtákom alebo nie. Fotografie v článku demonštrujú jarnú kolonizáciu ich drevených domov škriatkami, keď sa vrátia z južných okrajov.

Obľúbeným biotopom týchto vtákov je plochý terén. V horských oblastiach nelejú. Preferované miesta na osídlenie si vyberajú oblasti v blízkosti riek alebo bažin. Niekedy sa nachádzajú v regiónoch stepí a ľahkých lesoch. Často sa domy domestikávajú v blízkosti fariem a ľudských domov. Rádi sa usadia v blízkosti polí, kde sa živia. Väčšina vtákov žije v dutinách alebo pod výklenkami budov. Tiež nie sú odporné žiť v útulných birdhouses postavených ľuďmi.

Opis životného štýlu vtákov

Starlings žijú v kolóniách, zhromažďujú sa v stádach. Môžete často vidieť obrázok tisícov vtákov lietajúcich, pripomínajúcich včelí roj v diaľke. Vtáky vykonávajú jeden po druhom komplexné piruety a celé balenie sa javí ako jeden celý organizmus. Pred pristátím sa vznášajú nad zemou a potom sa rozpadajú po širokej ploche.

Na noc sa tiež stretávajú v skupinách. Pre to sú vhodné miesta, kde rastú kravy a trstiny. V mestskom parku alebo záhrade len spia na vetvách stromov a kríkov. V krajinách, kde prežili, môžu kŕdle počet až milióna jedincov.

Počas šľachtenia žijú na ich malom území šteňatá a nedovoľujú iným vtákom, aby tam vstúpili. Nájdu jedlo na brehoch riek, plodín, záhrad, v dedinách. Kŕmenie v hniezde sa nenosí, jedzte ho bokom.

Starlings sú agresívne voči iným vtákom, súťažia o miesta hniezdenia. Vtáky, ako sú horské vtáctvo a zelené dudy, sa stali obeťami ich správania. Životnosť tohto speváka je približne 10-12 rokov. Pri pohľade na škrabance môžete vidieť, že je to malý, ale malý vták.

Starlings diéta

Funny škorice jedia ako rastlinnú potravu, tak živočíšneho pôvodu. Najvhodnejším jarným jedlom pre nich je žížala, ktoré sa objavujú na povrchu prvým slnečným žiarením. Tiež šťastne kŕmia larvy, ktoré zimujú v kôre stromov. V lete sa škorice starajú o housenky, motýle, kobylky, jablká, hrušky, slivky, čerešne a čerešne. V niektorých ohľadoch sa škorice môžu nazývať záchranári proti škodcom.

Metóda chovu

Na jar, ktoré prichádzajú z južných krajín, vtákovia vstupujú do obdobia párenia. V európskych a ázijských krajinách sa podarilo vyradiť mláďatá trikrát od jari do jesene. Preto sú vtáky rozdelené na dvojice. Potom hľadajú miesta na hniezdenie a umiestnia na nich suché časti rastlín. Moss, perie a tráva sú položené na vrchole vtáka. Muž sa môže starať o niekoľko žien naraz.

Pri prvom pokladaní vajec môže byť od 6 do 10 kusov. Žena si vajcia raz denne. Potom ich inkubuje. Vajcia majú svetlo modrú farbu a dosahujú dĺžku 3 cm a šírku 2 cm. Hmotnosť jedného je 6,5 g.

Niekedy žena na inkubácii potomkov nahrádza muža. Kurčatá sa narodili v dňoch 11-13. Sú úplne nahí a slepí. Spočiatku sa správajú úplne ticho. Akonáhle rodičia vyhodili vaječné škrupiny z hniezda, objavili sa dievčatá. Dospelí začínajú hľadať potravu pre potomkov. Prinášajú hmyz kuraciemu mäsu, čo je kompletné bielkovinové jedlo. Počas dňa rodičia môžu lietať na potraviny až 300 krát. Po troch týždňoch života dievčatá robia svoj prvý let. Rodičia rôznych trikov ich lákajú z hniezda.

Majú škorice nepriateľov?

Najhorlivejšími nepriateľmi šteňačanov sú vrany a dravce. Títo vtáci dokážu zničiť svoje hniezda. Tiež malé vtáky sa obávajú orli, zlatí orli, sokola, sovy, sokoly. Títo predátori sa dostanú do hniezd v hľadaní vajíčok a mláďat, ktoré jedia. Mačky, marteny, hady sa tiež môžu dostať do hniezda a jesť malé mláďatá.

Starlings vedľa muža

Vzťah medzi ľuďmi a starčekmi je dvojaký. Predtým boli ľudia viac v prírode a obdivovali raných spievajúcich vtákov. Takže existovali prípady, kedy boli škorice umiestnené do klietok ako kanárikovi alebo slavík. V zajatí sa správajú perfektne: aktívne chrpajú a skákajú. Zničenie kobyliek, slimákov a Maybirdov, škorice prinášajú značné výhody ľuďom. Dôležitým znakom ich jedla je, že jedia hmyz ešte v larválnom štádiu a nachádzajú ich v zemi.

Okrem výhod môžu tieto vtáky priniesť škody vedúcim podnikov. Jedlo ovocie a bobule, ničia plodiny v sadoch a viniciach. Zvlášť milujú jahody a čerešne. Poškodené tovary po ich nájazdech sú nevhodné na spotrebu. Poľnohospodári bojujú s nájazdom týchto vtákov rôznymi spôsobmi. Sú skladané sieťami, pascami, bogeymi a zvukovými zariadeniami.

Obyvatelia mesta taktiež nemajú radi škorice, ktorí znečisťujú svojimi výkalmi chodníky, strechy a stromy. V parkoch často pozorujete lavičky a uličky, ktoré sú pokryté výkalmi vtákov s nepríjemným zápachom. Pracovníci parku musia starostlivo sledovať toto. Na určitých miestach sa škorice pokúšajú chytiť ich sieťami, vystrašiť svetlomety a zvukové signály.

Zaujímavé informácie o škrupinách

Ak sa pozeráte na škorice, môžete si všimnúť niektoré z ich vlastností:

  • Počas letu, škorica robí rýchle a hladké pohyby, a v procese chytania hmyzu - zlé.
  • Starlings dokonale napodobňujú zvuky. Opakujú zvuky a hlasy iných vtákov. Môžu ľahko vykresliť telefonát, škrípanie dverí, rozklepanie žabky, rozmazanie mačky alebo nejakú melódiu.
  • Starlings môžu lietať na pobočkách takých veľkých kŕdľov, ktoré ich zlomia.
  • Na konci hniezdiacej sezóny sa starí škriatkovia spájajú so svojimi mladými v hlučných stádach a vyrazia na zimu do teplých krajín.
  • Malé mláďatá škorice sú veľmi neurčité, jedna kura jedá trikrát viac ako dospelý.

Je sviňou sťahovavý vták?

Nie je žiadnym tajomstvom, že slavík vyzerá ako malá škorica. Preto sa mnohí zaujímajú o to, či sú slavík a škorica migrujúce vtáky alebo nie.

Snehové vtáky sú pasúce sa vtáky. Jedná sa o malý vták s nahnevaným perím, červenkastým chvostom, tmavými očami, dlhými nohami. Vďaka svojim speváckym talentom sa stal slávnou symbolikou pre mnohých spisovateľov a básnikov. Mnohí hovoria, že tento malý vták nie len spieva, ale vlieva. Spievanie sa vyznačuje špeciálnou zvučnosťou, veľkým počtom intonácií.

Existuje viac ako 20 druhov svietnikov. Najčastejšie spoločné nočné mesto. Je migrujúcim vtákom a ide do Afriky na zimovanie. Snežnice sú obývané hlavne v hustých krovinách, v blízkosti riek alebo jazier. V apríli sa nocí vrátia na hniezdne miesta. Ihneď sa slávi známy svojou flautou, klikaním a praskajúcim spevom v noci alebo za úsvitu.

Popis, vzhľad

Škrabanie sa neustále porovnáva s kosáčikom a spomína podobnosť ich veľkosti, tmavé lesklé perie a zbarvenie zobákov.

Skutočnosť, že ešte pred tebou je škorica, bude hovoriť jeho krátky chvost, jeho telo v malých jasných škvrnách a schopnosť behať na zemi, na rozdiel od skákacích drmov. Na jar sú svetlé škvrny viditeľné u žien, ale na jeseň, vďaka molt, toto znamenie je vymazané.

Zobák je mierne dlhý a ostrý, sotva viditeľný zakrivený smerom dole: žltý - v období párenia, v ostatných mesiacoch - čierny, Kým kurčatá nevstúpia do puberty, ich zobák je zafarbený iba v hnedej a čiernom. Mladé škrupiny tiež ukazujú bežnú hnedú farbu peria (bez jasného lesku vlastného dospelým), osobitnú kruhovosť krídel a jasný krk.

To je zaujímavé! Bolo zistené, že farba kovového tónu nie je určená pigmentom, ale samotným dizajnom peria. Ak zmeníte uhol a blikanie osvetlenia, perie tiež mení svoje odtiene.

Škrupina nevyrastie viac ako 22 cm s hmotnosťou 75 g a rozpätie rozpätia krídiel takmer 39 cm. Má masívne telo spočívajúce na červeno-hnedých labkách, primeranú zaoblenú hlavu a krátky chvost (6-7 cm).

Ornitológovia rozdeľujú škrupiny na niekoľko geografických poddruhov, ktorých čierne perie sa vyznačujú odtieňmi kovového lesku. Napríklad európske šteňatá vrhajú na slnečno zelené a fialové, v iných poddruzích chrbát, hrudník a chrbát krku leskne modrou a bronzovou.

Stanovište, biotopy

Starling žije všade okrem Strednej a Južnej Ameriky. Vďaka človeku sa vták usadil na Novom Zélande, Austrálii, juhozápadnej Afrike a Severnej Amerike.

Zakorenené škorice v Spojených štátoch sa niekoľkokrát pokúšali: najúčinnejším bol pokus v roku 1891, kedy boli vo voľnej prírode uvoľnené stovky vtákov v Central Parku v New Yorku. Napriek tomu, že väčšina vtákov zomrela, zvyšok postačoval na postupné "zachytenie" kontinentu (z Floridy do južnej Kanady).

Starling obsadil rozsiahle oblasti Eurazie: od polostrova Island / Kola (na severe) po južné Francúzsko, severné Španielsko, Taliansko, severné Grécko, Juhoslávia, Turecko, severný Irán a Irak, Pakistan, Afganistan a severozápadnú Indiu ,

To je zaujímavé! Na východe sa rozsah rozprestiera na Bajkal (vrátane) a na západe pokrýva Azorské ostrovy. Škrabanie bolo vidieť na Sibíri pri 60 ° severnej šírky.

Časť škorpiky nikdy neopúšťa obývané oblasti (vrátane vtákov južnej a západnej Európy), druhá časť (z východnej a severnej Európy) vždy letí do zimy na juh.

Prirodzený škrečok nie je mimoriadne ohľaduplný k svojmu biotopu, ale vyhýba sa horám, uprednostňuje plávajúce soľné močiare, ľahké lesy, močiare a stepy, ako aj pestované krajiny (záhrady / parky). Radšej sa usadí pri poliach a vo všeobecnosti nie je ďaleko od toho, kto poskytuje škorica s bohatým zásobovaním potravou.

Starling životný štýl

Najťažší život sťahovavých škorcov sa vracia domov začiatkom apríla, Бывает, что в это время вновь выпадает снег, отгоняющий пернатых южнее: те, кто не успел откочевать, попросту гибнут.

Первыми прилетают самцы. Их подруги появляются чуть позже, когда потенциальные избранники уже выбрали места для гнездования (в том числе дупла и скворечники), и теперь оттачивают свои вокальные данные, не забывая подраться с соседями.

Starling sa tiahne, široký otvorený zobák a krútiace sa krídla. Harmonické zvuky nie vždy pochádzajú z jeho krku: často nepríjemne a kvídne. Niekedy sťahovavé nožnice majestátne napodobňujú hlasy subtropických vtákov, ale častejšie sa ruské vtáky stávajú vzormi, ako napríklad:

  • žluva,
  • škovránok
  • jay a drozd,
  • penice,
  • prepelica,
  • modrák,
  • prehltnúť
  • kohút kura
  • kačica a iné.

Starlings sú schopní napodobňovať nielen vtáky: perfektne reprodukujú štekanie psov, mačku "mňau", bielenie oviec, žabiek, vrúbanie wicketov / vozíkov, klikanie na ovčiak biča a dokonca aj klepanie na písacom stroji.

Spevák zopakuje obľúbené zvuky s nápadom, dokončuje výkon s krikľavým kývaním a "dusením" (2-3 krát), po ktorom sa nakoniec zastaví. Čím starší je škorpión, tým rozsiahlejší je jeho repertoár.

Správanie vtákov

Bežný škriatok nie je mimoriadne priateľský sused: rýchlo sa spája v boji proti iným vtákom, ak je v stávke prípustný sprisahanie. Preto v Spojených štátoch štípači vyhnali červenohnedých dúhov, domorodcov severnej Ameriky, z ich domovov. V Európe sa škorpiari bojujú o najlepšie hniezdenie so zelenými ďateľmi a valčekmi.

Starlings sú spoločenské výtvory, preto sa zhromažďujú v kŕdľoch a žijú v kolóniách, ktoré sú od seba vzdialené (niekoľko párov). Počas letu vytvárajú veľkú skupinu niekoľkých tisíc vtákov, ktoré sa synchronne vznášajú, otáčajú a pristávajú. A už na zemi "rozptyľujú" cez obrovskú oblasť.

To je zaujímavé! Šírenie a stráženie potomstva neopúšťajú ich územie (asi o polomere asi 10 m), ktoré neumožňujú zvyškom vtákov. Na jedlo lietať do záhrad, polí, vilov a brehov prírodných nádrží.

Zvyčajne trávia noc aj v skupinách, spravidla na stromoch / kroviach v mestských parkoch a záhradách alebo v pobrežných oblastiach husto zarastených vrbami / trstinami. Počas zimovania môže spoločnosť prežúvavcov obsahovať viac ako milión jedincov.

Na sever a východ (v regiónoch Európy) žijú živočíchy, tým charakteristickejšia sezónna migrácia je pre nich. Preto obyvatelia Anglicka a Írska sú náchylní k takmer úplnému ustálenému životu, a v Belgicku takmer polovica škorice vyletí na juh. Piata časť holandských húštín stráca zimu doma, zvyšok sa pohybuje 500 km na juh - do Belgicka, Anglicka a severného Francúzska.

Prvé dávky migrujú na juh začiatkom septembra, hneď ako sa dokončí jesenný molit. Špička migrácie je v októbri a končí do novembra. Osamelé mladé škorice získajú najrýchlejší zimovanie od začiatku júla.

V Českej republike, na východe Nemecka a na Slovensku tvoria zimné vtáčie domy asi 8% a ešte menej (2,5%) v južnom Nemecku a vo Švajčiarsku.

Takmer všetky škorice žijúce vo východnom Poľsku, severnej Škandinávii, severnej Ukrajine av Rusku sú migrujúce. Trávia zimu na juhu Európy, v Indii alebo na severozápade Afriky (Alžírsko, Egypt alebo Tunisko), ktoré pokrývajú vzdialenosť 1-2 tisíc kilometrov počas letov.

To je zaujímavé! Starcings cestovatelia, prichádzajúci na juhu tisíckami, extrémne obťažujú miestnu populáciu. Takmer celá zima obyvatelia Ríma nechcú opustiť dom vo večerných hodinách, keď opekané parky a verejné záhrady otriasajú, aby utopili hluk prechádzajúcich áut.

Niektorí škorpiari sa vracajú zo strediska veľmi skoro, vo februári až marci, kedy na zemi ešte zostáva sneh. O mesiac neskôr (začiatkom mája) prichádzajú tí, ktorí žijú v severných oblastiach prírodného pásma.

životnosť

Priemerná životnosť obyčajných škorpiónov je zdokumentovaná., Informácie poskytli ornitológovia Anatoly Shapoval a Vladimir Payevsky, ktorí študovali v Kaliningradskej oblasti vtákov na jednej z biologických staníc. Podľa vedcov obyčajné škorice žijú vo voľnej prírode asi 12 rokov.

Jedlo, škorica

Dobrá dĺžka života tohto malého vtáka je čiastočne spôsobená jeho všežravou povahou: škorica jedí jedlá ako rastlinné, tak bohaté na bielkoviny.

Posledne uvedené zahŕňajú:

  • dážďovky,
  • slimáky,
  • larvy hmyzu,
  • kobylky,
  • húsenice a motýle,
  • Symphyla
  • pavúky.

Kŕmne škrupiny zničia obrovské obilné polia a vinice, čo spôsobuje poškodenie obyvateľov leta pri konzumácii záhradných plodov, ako aj plodov / semien ovocných stromov (jablká, hrušky, čerešne, slivky, marhule a iné).

To je zaujímavé! Obsah plodu, ukrytý pod silnou škrupinou, štetín získa pomocou jednoduchého páka. Vták vkladá zobák do sotva viditeľného otvoru a začne ho rozťahovať a oddeľovať čas od času.

Chovné vtáky

Sedavé škorice sa začínajú spájať skoro na jar, migračné - po príchode. Doba párenia závisí od počasia a dostupnosti krmív.

Páry hniezdi nielen v hniezdnych boxoch a dutinách, ale aj v základoch bývania pre väčšie vtáky (egrety alebo orla bielych). Po výbere miesta škriatkovia volajú ženu na spev a zároveň oznamujú konkurentom, že "byt" je obsadený.

Obaja postavia hniezdo, hľadajú stonky a korene, vetvičky a listy, perie a vlnu na vrh, Starlings sú vidieť v polygyny: oni nielen fascinujú niekoľko žien v rovnakom čase, ale tiež hnojiť (jeden po druhom). Polygamia vysvetľuje tri spojky za sezónu: tretí sa stane 40-50 dní po prvom.

V spojke je zvyčajne 4 až 7 sviečok modrej (6,6 g každej). Inkubačná doba trvá 11 až 13 dní. Počas tejto doby samica príležitostne nahrádza ženu, ktorá sedí na vajciach.

Skutočnosť, že sa mláďatá narodili, signalizuje škrupinu pod hniezdom. Rodičia odpočívajú vo fragmentoch, väčšinou v noci, a ráno a večer sú zaneprázdnení pri hľadaní jedla a nechávajú detské jedlo niekoľkokrát denne.

Spočiatku sa používa len mäkké jedlo, ktoré neskôr nahrádzajú kobylky, húsenice, chrobáky a slimáky. Po troch týždňoch môžu kurčatá odletieť z hniezda, ale občas sa im to bojí. Vdýchnutím "alarmistov" sa dospelí škriatkovia otáčajú v blízkosti hniezda s jedlom stlačeným v zobáku.

Starling a človek

Starling obyčajný spojený s ľudstvom je veľmi nejednoznačný vzťah, Tento predzvesť jari a nadaný spevák sa mu podarilo pokaziť dobrý postoj k sebe s niekoľkými podrobnosťami:

  • zavedené druhy sú vytláčanie miestnych vtákov,
  • veľké kŕdle vtákov na letiskách ohrozujú bezpečnosť letov,
  • (obilniny, vinohrady a bobule),
  • sú nosičmi chorôb, ktoré sú nebezpečné pre ľudí (cysticerkóza, blastomykóza a histoplazmóza).

Spolu s tým štírači aktívne zničia poľnohospodárske škodcov, vrátane kobyliek, húseníc a slimákov, chrobákov a dvojkrídlých hmyzov (gadflies, muchy a gadflies) a ich larvy. Niet divu, že sa ľudia naučili zakopávať vtáčie domy, priťahovať škorice do svojich záhrad a chát.

habitat

Hniezdo vtáčích vtákov je dostatočne široké, možno ho nájsť takmer po celej Eurázii, od taigy po subtropické, v posledných desaťročiach sa začalo vnímať smerom k Zaboikale, v severnej Európe sa dá dosiahnuť tundra lesov, ako aj v západnej a južnej Európe a na Kaukaze Blízky východ. Na niektorých územiach žije po celý rok, ale počty kŕdľov v teplom období sú doplnené migrantmi zo severných oblastí, kde sú zimy silnejšie a zasnežené. Teraz je jasné, škrabanie sťahovavého vtáka alebo nie.

Niekedy škorica môže lietať aj do Ázie a Afriky, kde je pohodlné subtropické podnebie. V teplej Južnej Afrike predstavili chladný Nový Zéland a Austrália, rovnako ako na ostrovných územiach Oceánie. V európskej časti Ruska sú bežné odrody v bežných množstvách bežné, aj keď existujú výrazné rozdiely. Nedávne štúdie ukazujú prudký pokles počtu pacientov.

Starožitný vták je dostatočne široký, možno ho nájsť takmer na celom území Eurazie.

Na svojich miestach gnezovariya, ktoré sa nachádzajú hlavne v strede jazdného pruhu, sa objavujú začiatkom marca, keď sa v auguste a prvých mesiacoch jesene sneh topí a odletuje. Niektorí jednotlivci zostanú doma, ak zima nie je zasnežená a stále žije v meste blízko koša

Spôsob života

Uprednostňuje bývanie v mestách a osadách, presnejšie v parkoch a záhradách, ktoré vypĺňajú prázdne dutiny v ľudských budovách alebo vtáčikoch. V prirodzených podmienkach sa usadzuje v útesoch, opustených duniach, drevených dutinách. Kolónie sa zriedka vytvárajú. Nie všetci vedia, čo hlúpy žije, a preto by sa táto otázka mala podrobnejšie zaoberať. Hmyz prevláda v strave, vtáky nachádzajú jedlo pod stromami. Larvy, dážďovky sa dostanú z mäkkej pôdy, v jarnej sezóne nasledujú pluh, keď sa zavlažuje. Často sú viditeľné na trávniku pri ľuďoch, oveľa menej často skúma korunu pri hľadaní potravy a tiež loví hmyz za letu.

Starling uprednostňuje bývanie v mestách a osadách, v parkoch a záhradách, ktoré vypĺňajú prázdne dutiny v ľudských budovách alebo birdhouse

Júl a august umožňujú zavedenie bobúľ v strave, v minulosti kŕdle škorca spôsobili veľké škody na úrode. Vo väčšine prípadov sú monogamné, hoci sú zaregistrovaní zástupcovia bigamie.

Počas celého leta vtáky putujú s rodinami, postupne sa vytvárajú stáda, snažia sa presunúť do otvorených priestorov. V auguste, pred spánkom, stáda, v ktorých sú tisíce vtákov, produkujú najkomplexnejšie akrobatické manévre a neustále menia svoju konfiguráciu. Je prekvapujúce, že všetci vtáky vykazujú synchrónnu prácu.

Mnohí sa čudujú, kde prežúvajú škorice. Počas tohto obdobia sa vytvárajú prenocovanie, zvyčajne na stonkoch, ale vo väčšine prípadov v trstinách.

Na začiatku jesene začínajú muži spievať veľa, ale nie s takým odhodlaním ako v jarnej sezóne. Odchod sa koná na konci leta, môže sa ťahať až do začiatku jesene, škorica je sťahovavý vták, aj keď niektorí jednotlivci zostanú doma. Až do prvého roku sa jedinci nerozmnožia, trávia celé leto potulujúcim životným štýlom a začnú hniezdiť až keď dosiahnu vek dvoch rokov. priemerná dĺžka života je v priemere 15-20 rokov.

rozmnožovanie

Po výbere hniezdiaceho snu muž zavolá ženu svojim spevom, začiatok inkubácie zastaví spev pečene. Niekedy mužský reprezentant stavia hniezdo aj bez ženy, ale partneri sa zaoberajú výstavbou spoločne a trávia veľa času hľadaním materiálov. Murivo má asi 4 - 8 vajec, majú svetlo modrú farbu, ktorá rýchlo stráca. Doba inkubácie trvá približne 2 týždne, obaja rodičia striedajú vajíčka, v noci iba samica.

Kurčatá pri narodení sú pokryté hustou dlhú sivobielu dolu. Po objavení sa mláďat sa miesto pobytu rodiny stane veľmi nápadné, pretože rodičia neustále navštevujú potomstvo s jedlom, biele vrhy z hniezda, zatiaľ čo hlasne kričí. 20 dní po narodení vajíčka vyletí z hniezda. Odchod sa spravidla uskutočňuje v máji. Niektoré páry robia dve mláďatá v jednej sezóne.

Common Starling

Spoločný škrečok (lat. Sturnus vulgaris) je druh spevného vtáka spevného vtáctva, starých rodín, roštenkovitého rodu.

Tento vták získal svoje meno kvôli jeho spevu. V širokom rozmedzí zvukov, ktoré spôsobuje škrípanie, je možné vysledovať praskanie, pichanie a pichanie, ktoré sa podobajú krúteniu vyprážanej potravy v horúcej panvici. Napríklad v Českej republike sa škorica nazýva "shpachek", čo doslova znamená "tuk".

V závislosti od rozsahu, moderná klasifikácia identifikuje niekoľko poddruhov štíhlych obyčajných, mierne sa líšiacich veľkosti a prebytku peria.

Čo vyzerá ako škorica?

Štruktúra a perie šteňačkov sa podobajú kosačkám, ale líšia sa ich menšou veľkosťou a spôsobom pohybu na zemi: chodiť šľachami a skákať sa.

Špaček.

Dĺžka tela dospelého človeka je 18,7-21,2 cm s hmotnosťou približne 75 g. Rozpätie krídiel dosahuje 38,7 cm. Ústava je hustá, krk je skrátený. Krídla široká pri základni výrazne zužujú ku koncu. Krídla mladých škrupín sú charakterizované zaobleným tvarom. Priamy, krátky chvost narastá na dĺžku 6,2-6,8 cm, nohy sú namaľované jasnou červeno-hnedou farbou.

Muži sa môžu rozlíšiť podlhovastým perím na hrudníku a modrým bodom na základni zobáku. U žien sú perá na hrudi malé a elegantné a na zobáku sú červené škvrny. Zobák jedincov oboch pohlaví je dlhý, ostrý, mierne zakrivený smerom nadol a sploštený po stranách. Zaujímavosťou je, že zobák šteňačiek je zvyčajne čierny, ale počas párenia sa stáva žltý. V tejto dobe, škorice sú obzvlášť pripomínajúce drozdov.

Farba plodu dospelých je intenzívne čierna s kovovým leskom, ktorý môže byť v závislosti od poddruhu bronzový, fialový, nazelenalý alebo modrý a trblietavý na slnku.

V zime, pred začiatkom molt, sú perie pokryté bielymi alebo béžovými škvrnami, obzvlášť viditeľnými na krídlach a na hrudi. Ihneď po jarnom mäknutí perie preberá jednotnú, hnedú farbu.

Starling vo veciach. Starling na pobočke. Starling čistí perie. Špaček. Starling má ošetrenie vody. Starling má ošetrenie vody. Špaček. Špaček.

Habitat a biotop

Spoločná škorica žije vo všetkých geografických oblastiach okrem Strednej a Južnej Ameriky. Škrupiny začali byť dovážané do Afriky, Austrálie a Severnej Ameriky v 19. storočí, kde sa druh úspešne prispôsobil podmienkam existencie.

Starlings žijúci na juhu a západnej Európe sú usadení, severné a východné populácie migrujú na juh od Európy, Indie a africké krajiny pred nástupom chladného počasia. Vzdialenosť medzi zimovaním a hniezdením môže dosiahnuť 1-2 tisíc km.

Migrácia škrípkov sa vracia na hniezdiace miesta vo februári až marci, v severných populáciách začiatkom mája, pričom ženy prídu o niekoľko dní neskôr ako muži.

V zimných priestoroch sa škorpiari stretávajú v obrovských stádach s viac ako jedným miliónom jedincov. Počas hniezdenia žiť v malých skupinách niekoľkých párov. Radšej sa usadia na plochých krajinách, ľahkých lesoch, močiaroch a pozdĺž brehov nádrží. Často sa nachádza vo vidieckych oblastiach, kde je viac jedla a ľahšie nájsť miesto na hniezde.

Čo šľapky jedia?

Na začiatku jari, šteňačka diéta je krmivo pre zvieratá. Po zmiznutí snehu vtáky ochotne konzumujú dážďovky a prežúvajúce larvy hmyzu. Pri nástupe tepla lovia škorpiari motýle, kobylky, stonožky a pavúky.

Zeleninová dávka pozostáva zo semien obilnín, bobúľ a rôznych druhov ovocia: jablká, hrušky, čerešne, slivky. S ostrým a zakriveným zobákom môžu škorice ľahko zlomiť orechovú škrupinu alebo preraziť kôru z tvrdého ovocia.

Starling na popole hľadá vyprážané brouky. Starling lovil larvy chrobákov.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org