Vtáctvo

Wild Duck Pochard - Vodné vtáctvo

Loading...

V ornitológii existuje niekoľko názorov na systematiku ponorov rodu (kmeňových). V modernej klasifikácii Anseriformes, ktorú v roku 2004 navrhli ruskí ornitológovia Jevgenij Koblík a Jaroslav Redkin, kmeň Netta (ponory) sú zaradené do kategórie:

  • Kosatec červený (Netta rufina),
  • potápanie s červenými očami (Netta erythrophthalma),
  • potápanie pampas (Netta peposaca).

K kmeňu Aythyini (na čiernu):

  • Červená hlavica (Aythya ferina),
  • Americký čierny pochard (Aythya americana),
  • Biela-eyed pochard (Aythya nyroca),
  • Baer ponor (Aythya baeri).

Červenokrvnatý pochard

Červeno-nos alebo červený ponor je pomerne veľký vták. Hmotnosť jatočného mäsa jačmenného mäsa dosahuje 800 g. Kvôli kvalite mäsa má červený ponor komerčnú hodnotu. Hniezdi v stepi a polopustoch z oblasti Stredozemného mora do východného Turkestanu.

Na území Ruska distribuované:

  • v regióne Volga
  • Urals a Ural,
  • v Mordovii,
  • v pohorí Altai.
  • Počas zimnej migrácie sa vyskytuje v západnej Sibíri, regióne Moskve. Tisíce zimných kŕdľov v Issyk-Kul, na južnom pobreží Kaspického mora a Azov.

Hlavným "trikom" manželského obleku draka je okrová červená hlava a horná časť hrdla, jasné červeno-ružové labky a zobák, základňa krku čierna s trblietkou, hrudník a brucho, hnedo-hnedá chrbát. Na hlave je malý nadýchaný dym. Malé hnedé kačice sa líšia od príbuzných na svetlých tvárach a červenú "kapela" na čiernom zobáku.

Červený potápanie je silný a veľký vták.

Červené ponory lietajú ľahko, dlho hlučné. Sú schopní robiť dlhé vzdialenosti bez odpočinku. Z vodného nárastu ťažko. Pri letoch nad hladinou vody sú k nej bližšie a nad zemou vyššia na oblohu.

Zaujímavé! Sú spojené s riečnymi kačkami pri vysokom pristátí na vode, schopnosti šikovne chodiť a dokonca aj pretekať po zemi. Navyše sa červenohnedé nepotápajú na jedlo, ale obrátia sa obrátene hore nohami a zvyšujú chvost a labky nad vodou.

Trávia viac času ako iné ponory na brehu. Draky sú lakonické, dokonca aj v období párenia, ktoré jednoducho píšťali. Kačice kaw "Kerr, Kerr", skôr ako quack.

Ponorky s červenou hlavou dosahujú pohlavnú dospelosť vo veku dvoch rokov. Počas svadobného rituálu draky v lete chmýří perie na hlave, obkľúčené okolo kačice na brehu. Na vode preukazujú obvyklý kačací rituál - vytiahnu si hrudník, oblúk, píšťalky.

Kačice červeného nosa sú menej elegantné ako draky.

Potápačské hniezda sú usporiadané na vegetatívnych ostrovoch plávajúcich v strede rybníka alebo v pobrežných háboch, na hromadách minuloročnej trstiny, na hummocks. V hniezde je zvyčajne 6-9 šedivých alebo hnedých olivových vajec. Šrafovanie trvá 28 dní. Vtáky s červenými nohami sú plaché a opatrné, pri prvom nebezpečenstve, keď kačica opustí hniezdo, pričom zostane spojkou.

Red-eyed dive

Druhý názov potápania s červenými očami je južný. Odráža zemepis rozdelenia vtákov: Latinskú Ameriku, južnú a strednú Afriku. Red-eyed ponor preferuje hniezdiť na sladkovodných telies. Vedie spôsob života.

Dierka očí červenookého potápania je šarlátová.

Jedná sa o malé vtáky s dĺžkou až 50 cm. Perie rôznych čokoládových odtieňov: chrbát je bohatá tmavá čokoládová farba s červenkastým odtieňom. Brucho a boky svetlejšieho tónu. Závesy majú červenú čiapku na hlave a hrudník sa tieni fialovou. Dúhovka je charakteristická červená farba, z ktorej vznikol konkrétny názov.

Potápanie Pampas

Pampas ponor sa týka endemických druhov Latinskej Ameriky a Falklandských ostrovov. Miluje mierne slanú vodu jazier, zálivov, lagún. Pampas teal je veľmi krásny vták. Chrbát a krídla tmavej popolovej modrej farby, krídla sú ohraničené bielou. Brucha je svetlošedá, takmer biela. Hlava, krk, hruď čierna. V hornej časti širokého šedo-šedého zobáka je jasne červená, špička nosa je čierna.

Potápanie Pampas - kačica, ktorá sa nachádza v zoologických záhradách.

Napriek geografickej odľahlosti sa návyky pampasových vtákov veľmi podobajú našim potápačom s červenými nosmi. Kŕmia z povrchu vody, pasú sa na breh. Pampas kačica tvorí až 12 vajec. Samčiaca spojka sama, bez pomoci muža, po dobu 27-29 dní.

Červenohnedý pochard alebo modrá kačica

Červená čiapka patrí do komerčne-ekonomických druhov, nachádza sa v Európe, Alžírsku, Tunisku.

Na území Ruskej federácie hniezdi:

  • v regiónoch Arkhangelsk, Leningrad, Pskov,
  • na Solovki a Commander Islands,
  • Kurilský hrebeň,
  • v Bashkortostane,
  • južné oblasti Udmurtia,
  • pozdĺž brehov Severnej Dviny, Yenisei, Angara, Dolnej Tungusky, Bajkalu.
Červený potápanie je skvelý plavec a potápač.

Stredne veľké potápačské vtáky s červenou hlavou, váha drakov dosahuje 800-1000 g. Kačica je hnedo-červená, s bledším oplodným tónom na bokoch, krkom, na dne zobáku. "Predná" časť hlavy je tmavo hnedá. Krk, hrudník a boky sú hnedo hnedé, špinavé biele brucho.

Hlava a krk draka, "oblečený v svadobnom oblečení" okrovej-červenej, často s purpurovo-červeným zábleskom, ramená, predná časť hrudníka, goiter - čierna. Pečenie chrbta je modrošedé s malými priečnymi "prameňmi", farby sú tmavšie bližšie k chvostu. Nadkhvoste čierna. Zobák je šedo-modrý s tmavším vrcholom.

Zaujímavé je, že nasledujúce plemená kačiek majú tendenciu synchronizovať klapanie krídel v lete:

Načasovanie zrelosti ponorov s červenou hlavou nie je presne stanovené. Manželské hry začínajú počas prechodu a pokračujú pri príchode na hniezdiská. Po ponorení zobák do vody, knôt pláva v kruhoch v spoločnosti niekoľkých mužov, pravidelne chrabré "krikanie".

Kreatky ponorov s červenou hlavou sa starostlivo starajú o dvojicu.

Drakovia nafúknu krk, vrhajú hlavu na chrbát, ohýbajú zobák široko otvorený vertikálne a doprevádzajú svoj tanec s nízkou píšťalkou. Potom je hlava prudko vrhnutá dopredu, krk je vytiahnutý vodorovne, vták vdychuje vzduch s chrumkavým kašľom "Ikk-Ikk-koo". Rituál pokračuje kruhovými pohybmi drakov okolo žien a súťažiacich mužov s maximálnym zdvihnutím alebo s horizontálne predĺženým krkom.

Zaujímavé! Po vytvorení dvojice drakov nenechajte priateľku predtým, ako začne štekať.

Potápačské hniezda sa nachádza na trstinových ostrove-plavákoch alebo v húštinách. Pri znášaní je 7 až 15 vajec. Spočiatku sa zeleno-modravé vajcia po určitom čase stanú hnedou olivou. Samica na hniezde priznáva človeka a často sa preniká priamo do vody a predstiera, že je to vrak.

Po 24-26 dňoch sa mláďatá vyliahnu. Deň sa sucho v hniezde, potom choďte do vody. Dve alebo tri dni nafúknuté potápačky už potápajú a samostatne nájdu jedlo. Po dvoch mesiacoch mláďatá úplne utiekli a stáli na krídle.

Káčátko s ponorom je schopné získať jedlo druhý deň po vyliahnutí.

Let ponorov s červenou hlavou je rýchly, hlučný. Z vtáctva sa vták zvyčajne postaví proti vetru, pristátie na vode je hlboké. Ponorí sa hlboko a často. Na severoamerickom kontinente je bežný nezávislý druh - americký červený potok. Na území Ruska sa prakticky nevyskytuje.

Biele oči potápanie

Biele oči, nazývané biele-oči a chernushka, žije hlavne v Španielsku, Francúzsku, Nemecku, Poľsku, Albánsku, Rumunsku, Ukrajine, Turkménsku. Nachádza sa na juhu európskej časti Ruska, na juhu Sibíri, na úpätí Altai.

Biele oči - stredne veľký vták s hrdzavou gaštanovou hlavou. Priemerná váha 400-500 g. Zobák je kratší a užší ako ostatné ponory. Charakteristickým rysom drakov je biela farba dúhovky, tmavé brucho. Kačice s bielymi očami majú najpohodlnejšie mäso medzi ponormi.

Na splnenie bielych očiek je pre lovca skutočné šťastie.

Bary ponorte

Baer ponor (potápanie Baer alebo východné biele-eyed potápať) je pomenovaný podľa prírodovedca a jedného z autorov porovnávacej anatómie akademika Karla Baera.

Má úzku distribučnú oblasť:

  • Povodie rieky Ussuri
  • Ussuro-Khanka rovina,
  • Ústie rieky Zeya,
  • Baikal,
  • Manzhouli.
  • Nachádza sa v Kórei, Japonsku, Číne.

Anatomická štruktúra a vzhľad sú podobné ako pri potápaní s bielym očkom, ale menšie - priemerná hmotnosť je 300-400 g. Od iných ponorov sa líši masívnejšou lebkou.

V draku počas párenia je hlava a krk čierne so zeleným odtieňom. Na lícach červené škvrny. Biela značka na brade. Zadné a nadhvoste čierne, bez lesku. Oči sú biele alebo svetložlté. Kačice sú načervenalohnedé s čiernou korunou a šupkou.

Baer ponor má neobvykle jasné pre kačacie perie.

Baer potápači majú zvláštny párový rituál. Kruhové letové draky okolo jedného miesta spolu s tichými výkrikmi. Prvýkrát bol popísaný v denníkoch expedície Ussuri ruským cestovateľom Nikolajom Mikhailovičom Przhevalskym.

Varovanie! Existuje niekoľko a rozporuplné informácie o spojke, chovateľských funkciách, hniezdach, základni krmív. S istotou je známe, že malé žaby tvoria veľkú časť stravy, čo je dôvod, prečo mäso vtákov v Indii je považované za nepožívateľné.

Potápačské kanály

Strava potápačov závisí od biotopov, sezónnych a druhových preferencií. Z väčšej časti, ponory sledujú zmiešané krmivo. Ich ponuka zahŕňa krmivo rastlinného a živočíšneho pôvodu.

Kačacie ponory sa živia tým, čo sa dá zozbierať zo spodnej časti nádrže.

V žalúdkoch potápania nájdete:

  • lístie, výhonky, semená a korene vodných rastlín,
  • larvy vodného hmyzu, chrobákov, vážok, scuds,
  • mäkkýše
  • malých obojživelníkov, žinčiakov, pijavice,
  • zrná divých obilnín,
  • morská riasa
  • malé kôrovce.

Na malom videu vidíte potápanie v parku:

Vzhľad, vlastnosti potravín

Charakteristickým rysom potápania kačíc je veľká hlava, vysadený na krátky, mierne zahustený krk. Všetky druhy stredne veľkých, drep, sa pohybujú po zemi s ťažkosťami, kvôli krátkym nohám. Kačica sa ponorí perfektne pláva, ponorí sa do hĺbky 60 cm, zostáva bez vzduchu niekoľko minút. Po predbežnej jazde sa štartuje, letu v priamom smere netrvá dlho.

Druh patriace určuje farebné perie kačiek, rôzne fotografie odrážajú krásu nádherných vtákov. Jasné oblečenie zdobí, spravidla draky. Ženy sú spokojné s skromnejším "odevom". Existujú nasledujúce druhy potápania kačiek:

  • kačica,
  • Gogol,
  • pompas kačice,
  • mramorové tealy
  • skoky,
  • ružové kačice.

Potápačské kačice sú monogamné, ale manželská únia netrvá dlho. Po položení vajíčkov draky nechajte ženu. Kachná hniezda sa tvorí na hrboch, v dutinách padlých kmeňov, v tŕstia. Žena umiestni vajíčka svetlého nažltlého odtieňa v množstve až 10 kusov. Vďaka prehnanému hniezdnutiu sa muriva často miešajú.

Diéta divých kačíc je pomerne rôznorodá: živia sa malými kôrovcami, rybami, mäkkýšmi, riasami. Vyrábajú potravu, potápajú sa do značnej hĺbky, čo určuje meno rodu.

Varovanie! Potápačské kačice sa považujú za cenné vtáky, ale ich mäso má špecifický zápach. Vyžaduje špeciálnu úpravu: hra sa dvakrát varí, vypúšťa sa voda. Spracované mäso je pripravené na varenie kuchynských jedál.

Vlastnosti rôznych druhov

Kačacie kačice Netta sú stredne veľké, s nízkou konštitúciou. Podľa modernej klasifikácie, ktorú navrhli ruskí ornitológovia, zahŕňajú tri typy:

Kačice s červenými nosmi sú zastúpené skôr veľkými jedincami, ich hmotnosť dosahuje 1, 6 kg. Draky majú veľkolepú farbu peria: s béžovým pozadím na chrbte je kontrast s oranžovou hlavou, čiernym prsníkom a šarlátovým zobákom. Hlava je ozdobená dymovým dymom. Habitat pre kačice s červeným nosom - Portugalsko, Španielsko, pobrežie Stredozemného mora, v Rusku sa nachádzajú v regióne Volha. Majú dobrú polohu, schopnosť dlhodobého vystavenia vzduchu. Trávia väčšinu svojho času na brehu, zle sa potápajú, radšej zhromažďujú potravu z povrchu vodnej plochy, často obrátia hlavu hore nohami, zdvíhajú svoje nožičky a chvost nad jazerom.

Červenookí potápači sa tiež nazývajú južné potápači, čo odráža oblasť ich rozloženia - oblasti strednej Afriky, Latinskej Ameriky. Pre tieto vtáky sa vyznačuje malou hmotnosťou, sú zhromažďované v malých kŕdľoch. Samcom kačiek dominuje jasná farba peria: prsia v fialových tónoch, čierna hlava, zadná časť béžovo-hnedého odtieňa. Dúhovka je bohatá šarlátová farba, ktorá určuje konkrétny názov.

Jedným z najkrajších druhov divých kačíc je potápanie pampas, ktoré žije v Latinskej Amerike, pri pobreží Argentíny. Uprednostňujú mierne slanú vodu morských lagún, jazier a prielivov. Pampasské kačice, podľa popisu ornitológov, sa vyznačujú farebným perím. Sivé krídla sú ohraničené bielou farbou, biely zobák s červenou základňou a čierny hrot vyčnieva na čiernom prsníku a hlave. Vo svojej strave dominujú rastlinné potraviny - riasy, trstiny a rôzne semená.

Rod na čiernu: charakteristika druhov

Kačice čiernej štrbinovej štruktúry, veľká hlava, široký zobák. Vystupujte s bielym pruhom, ktorý beží pozdĺž bokov krídel. Ornitológovia rozlišujú 5 druhov zatemnenia:

  • polárna kačica,
  • chocholatý,
  • Červené hlavy,
  • železitá,
  • Baer kačica

Červená čierna sa rozšírila na veľké plochy. Nachádza sa v Európe, v Alžírsku, v Bashkortostane, na brehoch jazera Baikal, Angara, Yenisei. Samci dosahujú hmotnosť približne 1200 g, hmotnosť samíc je o niečo nižšia. V období párenia získa drak pôvodný vzhľad - jasne červená hlava kontrastuje s perleťovo šedým perom chrbta. Nenápadné perie samice, trvale v hnedo-šedých tónoch, umožňuje jej skryť sa od dravcov.

Kačice s bielymi očami sa nachádzajú mimo pobrežia Austrálie, na ostrove Jáva. Whitessh iris muži identifikovali názov druhu. Sú charakterizované krásnym perím v čokoládovo hnedých tónoch s moduláciou, úzkym, krátkym zobákom.

Vzácnym druhom je Baerova kačica, ktorá žije v Japonsku, Kórei, v povodí rieky Ussuri v Transbaikalii. Radšej sa usadia v oblastiach zarastených rákosom. Atraktívny vzhľad Baerských kačíc je spôsobený krásnym perím - hlava je čierna so smaragdovým leskom, hnedými krídlami s širokou bielou hranicou.

Obrovská populácia potápacích kačíc je reprezentovaná jasnými, nezvyčajnými, zaujímavými vodnými vtákmi, ktoré prinášajú krásu prírode planéty.

Druhy divokej kačice

Napriek urbanizácii, ktorá zachytáva malé dediny, miestne úrady sa snažia zachovať a spresniť krajinu vytvorenú prírodou. Jazerá a jazerá čistí nečistoty, posilňujú pobrežie, upravujú rekreačné oblasti. Bohužiaľ, také rybníky nie vždy priťahujú vtáky.

Čoraz viac ich púšťajú a usadzujú sa na umelých jazerách, napriek tomu, že oblasť je považovaná za nepriaznivú pre biotopy zvierat, vtákov a rýb. Jazerá sú zvyčajne opustené, ľudia tam nie sú, nikto nie je rušený vodnými vtákmi. Kačice sú zvyknutí na osobitnú flóru a faunu umelo vytvorených vôd.

Mnoho populácií vtákov zmenilo svoj biotop. Ornitológovia pozorujú jedinečný fenomén. Jednotlivci niektorých populácií voľne žijúcich vtákov sa začali usadzovať v zoologických záhradách, zvládajúc mestské jazerá a rieky. Aké sú kačice na jazerách Moskva a Moskve?

Odborníci poznamenať, že najčastejšie v nádržiach sa stal mallard. Hospodárske zvieratá tvoria viac ako 90% všetkých voľne žijúcich druhov kačiek. Počet obyvateľov nezmenil počet rokov. Mallard sa nachádza takmer vo všetkých rybníkoch regiónu Moskva. Zvykne si zvyknúť na ľudí dobre a vezme z nich jedlo.

Vták je komerčný, ale skúsení lovci varujú, že slatina, ktorá žije na umelých jazerách, by sa nemala loviť. Jej mäso má nepríjemnú vôňu. Niektorí obchodníci usmievajú šťastie. Stretnú sa na kačke s dobrým mäsom. Na fórach poľovníci vtipkujú, že ak je divý mäso bez zápachu, je s najväčšou pravdepodobnosťou sťahovavé, ukázalo sa to náhodne na rybníku pri Moskve.

Ornitológovia zaznamenali veľké populácie ogárie. Oni tiež opustili bežné močiare nádrže, ktoré boli mimo mesto. Obzvlášť početné boli lety ogaras v roku 2008. Vtáky zo svojich domovov sa presťahovali do zoologických záhrad. Počet obyvateľov považoval za priaznivé miestne podmienky.

Zvieratá v zoologických záhradách zostali dlho. V roku 2015 sa oslavuje nová vlna migrácie kačice, ale teraz do mestských rybníkov. Prispôsobili sa hluku, vodnej vegetácii malých nádrží. Teraz červené kačice úspešne chovajú a potešujú oko návštevníkov.

Špecialisti vidia ďalší trend, ktorý sa stal od roku 2017 znateľný. Potápačské druhy kačiek začali prechádzať z usadzovacích nádrží, kde priemyselné podniky vykladajú svoj odpad. Medzi nimi boli červenohnedé klenoty a čierne klenuté. Prehliadajú jazerá v rezerváciách a upravených rybníkoch pri Moskve. Vtáci zistili, že v nádržiach nie je žiadne nebezpečenstvo.

Potápanie kačice nie sú komerčné. Ich mäso má silnú vôňu rýb. Nie je vhodný na jedlo. Chernites sa nielen presťahovali do nových jazier, ale taktiež sa začali rýchlo znásobovať a zvyšovali ich počet. Red-headed dive sa prispôsobuje podmienkam neobvyklým. Численность поголовья не увеличивается, но радует то, что она остаётся постоянной. Большие поселения нырка отмечаются в восточных областях Москвы.

Техногенные озёра покидают чомги. Их ещё называют поганками. В природе они образуют собственное семейство, но в народе их называют утками. У них необычное оперение на голове. Ihrové perie sa nachádzajú na korune, na zadnej strane hlavy a na ušiach, ktoré tvoria trsy a chĺpky. Draky sa vyznačujú jasným perím v období párenia. Najpočetnejšie osídlenie mäsiarov sa nachádza v meste Tsaritsyno.

Silne znížil počet hlavolam. Kačice stále zostávajú na umelých nádržiach alebo jazerách, ktoré zostali nedotknuté človekom. Počet takýchto zásobníkov klesá a počet šľachticovitých šľachticov klesá. Ornitológovia zatiaľ nedokážu vysvetliť správanie vtákov, prečo nepreniknú do výhodnejších podmienok. Odborníci spájajú tento fenomén s dedičnou náklonnosťou k miestu hniezdenia.

Urbanizácia negatívne ovplyvnila populáciu tealov. Na jazerách pri Moskve dlho nevidia. Teal je jednou z najmenších kačiek riečnych druhov. Pre svoje biotopy si vyberajú malé lesné jazerá s bohatou pobrežnou vegetáciou. Stavajú hniezda v lese, ukrývajú ich pod mŕtvym drevom alebo v hustých hustých rastlinách. Ornitológovia nedokážu vysvetliť príčiny zmiznutia tealy.

Kde je lepšie sledovať kačice?

V moskovskom regióne rozlišujeme kľúčové ornitologické územia (CATF). Jedná sa o územia, ktoré sa vyznačujú veľkým počtom vtákov. Niektoré z nich sú prírodné rezervácie, návšteva je prísne obmedzené. Ornitológovia rozlišujú KUTR, ktoré sú najzaujímavejšie pre sledovanie vtákov:

  • Okres Mytishchi, platforma "Mark". Toto miesto je známe ako osada černohlavých čajok. Medzi nimi s nimi koexistujú kačice nasledovných druhov: mallard, chomga, sviyaz, coot, kačica tufovaná, kačica s červenou hlavou. Oblasť je nebezpečná, pretože čajok môže zničiť hniezda kačiek a zničiť spojku. Súčasne hlasno kričia a vidia nebezpečenstvo. Toto správanie často šetrí životy kačíc,
  • Elk Island Tu sú druhy kačiek, ktoré sú v moskovskom regióne vzácne. Patrí sem nova, mláďatá, hrdlička s červeným hrdlom. Vo veľkých počtoch na lesných jazerách sa vyskytujú mallard, coot, sviyaz,
  • Jezero Biserovsky. Počas obdobia sezónnej migrácie kačiek na jazeru môžete vidieť morské čierne, pintailové, peganské, bielych očami. Na nádrž usadený vtáčie rodiny sviyazey, grebes, mallards,
  • Crane Homeland, na severe Sergiev Posad. Pre ornitológov a pre priemerného človeka sú to veľmi zaujímavé miesta. Egrety a šedé žeriavy sa nachádzajú v bažinatých jazerách. Odborníci sa pokúšajú nájsť osídlenia, ktoré boli veľa. Existuje veľké množstvo vtákov. Okrem mallards a pintails tu je šampón, šedá kačica a morská kačica. Odporúčame navštíviť Sergiev Posad v lete, keď kačica na jazere prechádza jeho kačica.
  • Jazero Senež. Na jazere usadenej kačacej rieky a potápačských druhoch. Existujú malé stáda potápania s červenou hlavou, chocholatý eben.
  • Rybárska farma Lotoshinsky. Na nádržiach žijú 2 druhy hrotov, čierne a hrdličky. Spoločné divia, bič, tealy, šedá kačica, turpan, potápačské plemeno.

Výlety sú organizované do kľúčových ornitologických oblastí, ale aj tam sa môžete dostať autom. Miesta sú otvorené pre verejnosť. Odborníci varujú, že by ste nemali pristupovať ku kačicovým hniezdam, vystrašiť vtáky, akýmkoľvek spôsobom ich rušiť. Vtáky môžu opustiť pokládku alebo dokonca opustiť nádrž.

Napriek tomu, že prirodzené mokrade na predmestí sa stávajú čím ďalej tým menšou, kačice sa snažia prispôsobiť sa novým dobre zavedeným potokom. Tento proces je zložitý, niektoré druhy vtákov zmizli z moskovských nádrží, ale ornitológovia dúfajú, že ide o dočasný fenomén. Kačice sa opäť vrátia na hniezdiská, obohacujúc prítomnosť moskovského regiónu s ich prítomnosťou.

Americký redfin

Počet amerických čiernych hláv je malý. V Severnej Amerike je malý dobytok. Vták žije v kŕdľoch a zaberá zónu tundra. Blacken môže lietať z amerického kontinentu na ostrov Bolshoi Lyakhovsky. Je súčasťou Novorossijského súostrovia. Tu kačica vyberá pre seba územie štátnej rezervy "Ust-Lensky". Vtáky sa nachádzajú v západnej Európe. V zime migrujú do Turecka a severnej Afriky:

  • Drake's peer sa líši od farby peria samice. Jeho telo je tmavé. Krídla majú strieborný odtieň. Zrkadlo je tvorené biele krídlové perie so šedým okrajom,
  • hlava a krk sú červené. Americký skok vyniká šarlátovými očami,
  • zobák biela. Na základni a na špičke sú tmavé škvrny,
  • ženy sú úplne hnedosivé. Muži po jarnom ponechaní sú rovnakí,
  • malý vták Váha mužov 800 g, samice - 500 g,
  • kladenie ženy začne robiť za 2 roky. Má 12 vajec. Inkubačná doba je 26 dní,
  • kačice sa objavujú s olivami nadol a tmavými škvrnami. Okamžite vedia plávať a potápať.

Hlavné jedlo pri potápaní je ryba, žaby, smaženie, kôrovce, mäkkýše. Pred jarným a jesenným molom sa jednotlivci dostanú na breh, kde jedia semená a listy rastlín. Preto doplňujú vaše telo vitamínmi a minerálmi.

Crested blacken

Zalievaný černenov žije v miernom podnebí. Jeho biotop je široký, od Islandu po Japonsko. Ornitológovia zaznamenali množstvo kŕdľov v Rusku, na Ukrajine, v Kazachstane a v Číne. V zime migrujú vtáky z Európy do severnej Afriky, na pobrežie Čierneho a Stredozemného mora. Z ázijských krajín vykonávajú vtáky lety na ostrovy Východočínskeho mora. V Japonsku nie je čierna sťahovacia. Kačica žije a stavia hniezda v pokojných morských lagúnoch s bohatou vegetáciou:

  • stredne veľké vtáky. Váha muža 1 kg, samice 800 g. Perie ženskej čokoládovej farby. Očná dúhovka je jasne žltá alebo oranžová. Len sa pozrite draky na jar po zmene peria. V období párenia sa vyznačujú jasným čiernym farebným perím. Snehovo bieli majú iba krídla
  • hrebeň na hlave muža je dlhý, nasmerovaný na chrbát. U žien je hrebeň takmer neviditeľná,
  • predčasne dospelých jedincov. Tvoria rodiny už budúci rok,
  • kladenie pozostáva z 11 vajec. Každá váha nie je väčšia ako 55 gramov, inkubačná doba trvá 28 dní. Ale prekliatie môže začať za 23 dní,
  • vták je komerčný.

Hniezdo je čierne budovaním na brehu, ale nie je ďaleko od nádrže. Kačacie hniezdo sa ukrýva v hustom poraste, pokrýva podnos chumáčom. Iba samica sa zaoberá inkubáciou kurčiat. Ak potrebuje odísť, potom pokryje vajcia s perím, položí suchú trávu na hniezdo a zakryje ju na pozadí inej vegetácie.

Lov je otvorený kočkovanému čiernemu, ale existujú aj iné druhy kačiek, ktoré sú uvedené v červenej knihe. Medzi nimi sú červenohnedé klenoty, potápanie Baer, ​​morské čierne, potápanie s bielymi očami. Je potrebné preskúmať ich opis a vlastnosti, aby bolo možné rozlíšiť medzi kačicami počas rybolovu.

Kačacia kačica je podobná morskému vzhľadu kačiek. Morský čierny má tiež tmavú farbu perie, ale nemá chumáč. Telo na zadnej strane trpasličí. Zobák je šedý s čiernym bodom na špičke. Na zobáku pri drakoch je čierny výrastok. Samice sú hnedé, s rastom jasne bieleho odtieňa na zobáku. Lov kačiek je zakázaný.

Potápanie

Tento typ kačice bol pomenovaný podľa prírodovedníka K.E. Baer: Nemecký po narodení, viedol ruskú geografickú spoločnosť v 19. storočí. Vyšetroval Primorsky, Khabarovsk Territory, kde našiel kolóniu kačiek s krásnym perím. Je čokoládová farba so strieborným leskom.

Hlava je v čiernom draku. Letové perie tvoriace zrkadlo sú biele. Potápači majú bielu dúhovku. Vyznačuje sa jasným čiernym pozadím peru hlavy. Ženy sú hnedo-hnedé, nerozlišujú sa v jasnosti.

Kačice sa kŕmia hlavne rastlinnou potravou, ale počas párenia jedia smažky a rybie vajcia. Často vystupujú na breh, kde extrahujú rastlinné jedlá. Rodinné vtáky tvoria vo veku 2 rokov. Samice vytvárajú hniezdo v zemi, vykopávajú dieru s priemerom 25 cm, murivo pozostáva z 13 vajec.

Samčie násadové mláďatá. Kuriatka sa zobrazí po 30 dňoch. Potápanie Baer žije v kolóniách. Kačacie kŕdle môžu koexistovať s rackami a skušami. Ponory musia starostlivo skryť svoje hniezda, aby ich zachránili pred zrúcaninou dravých vtákov.

Nový Zéland čierny

Novozélandskí reprezentanti potápačských potápačských skupín sa podobajú potápaniu Baera, ale majú väčšiu veľkosť. Ich perie má čokoládovú farbu, perie je tmavšie na chrbte a na hlave ako na chrbte a na bruchu. Hlava je takmer čierna. Drake perie na hlave odlievajú do zelených odtieňov. Dvorka pred ženou je biela. U žien je žltá.

Stredne veľký vták. Drake váži 1 kg, ženy 800 g. Na začiatku 20. storočia bol vták považovaný za komerčný, ale ornitológovia zaznamenali prudký pokles počtu hospodárskych zvierat. V súčasnosti je počet jednotlivcov 10 000. Lov je zakázaný.

Kačice žijú na Novom Zélande. Nájdu sladkovodné jazerá a močiarne vodné útvary. Niektorí ľudia žijú na horských riekach. Ornitológovia objavili veľké kolónie v nadmorskej výške 1000 m. Kačice sa snažia držať mimo vtákov iných druhov. Vyberte si kľudné miesto, vzdialené od osád.

Kačice stavajú svoje hniezda v zemi blízko rybníka. Kopajú hlboké otvory, pokrývajú ich suchou trávou a perím. Pokladanie môže pozostávať z 8 vajec. Krémová farba škrupiny. Inkubácia trvá 30 dní. Kurenci majú olivový odtieň chumáča s tmavými pruhmi pozdĺž tela. Vedia, ako plávať od narodenia. Keď sa kačica postaví na nohy a roztiahne krídla, kačica ich vedie do nádrže.

Jedlá čierne sa vyrábajú aj v nádrži a na brehu. Väčšina potravín pozostáva zo semien pobrežnej vegetácie a rias. Počas obdobia párenia a počas ponorných ponorov chytať malé zvieratá, ktoré žijú v nádrži. Kačice sú dobrými potápačmi. Skrývajú sa pod vodou, keď zistia nebezpečenstvo alebo sa dostali z dna kôrovcov.

Blackening sa často nazýva potápanie. V skutočnosti patria do potápačskej skupiny, ale tvoria vlastnú skupinu kačiek. Potápanie je väčšie. Ich perie je jasné, pestré, ich zobák je špicatý. Externe čierna a potápanie majú určité rozdiely, ale ornitológovia rozdeľujú jednotlivcov do rôznych klanových skupín.

zoo-club-org