Zver

Najmenšie zvieratá na svete

Pin
Send
Share
Send
Send


Najmenšie zvieratá na svete sú schopné prekvapiť svojou veľkosťou, neobvyklými tvarmi a jedinečnými schopnosťami. Niektoré druhy fauny sú veľmi jedovaté a ich malá veľkosť ich robí obzvlášť nebezpečnými pre ľudí.

Najvyššie hodnotenie 10 najmenších zástupcov zvieracieho sveta:

  1. Žaba Paedophryne.
  2. Hummingbird včely.
  3. Brookesia jašterica mikra.
  4. Barbados had Charles.
  5. Multidentálne trpaslík.
  6. Pygmy gecko.
  7. Kosmáče.
  8. Krtko hvězdonosý.
  9. Fenech.
  10. Lemur myši.

Paedophryne Frog

Žaba je najmenší stavovec, ktorý sa nedávno našiel. Dĺžka je 7-11 mm. Bolo objavené pomerne nedávno v Novej Guinei. Habitat je lesný list a mech. Malé rozmery a nevyvinuté falangy prstov neumožňujú žabkom stúpať vertikálne plochy. Farebné maskovanie, hnedé s červeným odtieňom a škvrnami na bokoch. Brucho je šedej farby, zadné nohy sú dlhé.

Hummingbird včely

Veľkosť vtáka je 4 až 6 cm a hmotnosť je od 2 gr. Samice sú väčšie ako muži, perie majú takmer rovnakú farbu, ale muži vyzerajú oveľa jasnejšie v období párenia. Na konci obdobia sa porovnáva farba peria. Labky sú veľmi malé, pretože vták trávi väčšinu času vo vzduchu a silné pazúry nie sú potrebné. Hniezda je vyrobená z machu, stromovej kôry, pridať pramene tkaniny na pružnosť. Kolibříky sú osamelé a môžu byť len spoločne v čase párenia. Samice chovajú kurčatá bez pomoci muža. Zaujímalo by ma:

  • Kolibríky žijú na Kube a na pobrežných ostrovoch.
  • Jedzajú dvakrát viac, než si vážia.
  • Lietajte až 20 hodín bez odpočinku.
  • Žiť od 7 do 10 rokov.
  • Človek nie je schopný vidieť klapanie krídel vtáka.
  • Kolibříky sú schopné opeľovať 1600 rastlín denne.

Lizard brocezia micra

Miniatúrna jašterica sa našla na Madagaskare. Je umiestnený na stredne veľké tlačidlo. Veľkosť je 20-25 mm. Napája sa malým hmyzom a červami. Strávte noc na nízkych kríkoch a stromoch. Farba je hnedá av agresívnom stave je tmavozelená. Hlava je veľká, chvost je krátky. Samice sú o niečo väčšie ako muži. Zle prispôsobené nezvyčajným životným podmienkam. Genetické štúdie ukázali, že charakteristiky ostrovného systému prispeli k vzniku jašterice tejto veľkosti.

Barbados had Carl

Ostrov Barbados v Karibiku je domovom jedinečného miniatúrneho hada, ktorý je takmer na pokraji vyhynutia. Lesy obývané hádľami Barbadosu sú nemilosrdne znižované a plocha na bývanie klesá s každým rokom. Zvieratá sa živia mravcami a ich larvami. Ženy ležia jedno vajce a potomstvo je veľké, polovica veľkosti matky je 5 cm, veľkosť dospelého dosahuje 10 cm.

Multiplikačný trpaslík

Habitát multi-zoo je India, severná Afrika a Ázia. Hmotnosť zvierat menšia ako 3 gramy. Vedci argumentovali, že zástupca fauny s takou hmotnosťou nemôže existovať. V prírode je všetko odlišné a nedávno objavil tento úžasný druh cicavca. Žralok sa rýchlo pohybuje, veľa veľa, až 6-násobok svojej hmotnosti. Kŕmi hmyzom, niekedy väčšími žabami a červami. Ak nebude jesť každé dve hodiny, zomrie to z vyčerpania. Žije v nory, nejasne sa podobá krtku, chvost je veľmi dlhý. Farba srsti je hnedá a na bruchu je svetlo.

Pygmy gecko

Nezvyčajne krásne jašterice žijú na palmách vo východnej Tanzánii. Mierne sa meniace námorné podnebie prispieva k životu a rozmnožovaniu potomstva. Gecko používa ako krmivo nektár z kvetov a malého hmyzu. Psi sú namaľovaní v jasne modrej farbe a samice tmavšie zelené odtiene. Veľkosť dospelého človeka je 6 až 9 cm. Vedci dosiahli reprodukciu jašteríc v zajatí a problém vymierania bol vyriešený. Ženy nosia 2-4 vajíčka, z ktorých sa objaví potomstvo s veľkosťou 20 mm. Život geckov je 5-6 rokov.

Trpaslík rynka (marmazetka) veľmi pohyblivá a rýchla opica. Hmotnosť zvieraťa nepresahuje 120 gramov. Vonkajšie veľmi podobná veveričke. Žiť a dostať jedlo pre rodiny. Obdobie manželstva nie je viazané na určitý čas. Opice žijú v lesoch Južnej Ameriky, kŕmia sa listami a plodmi stromov. Sú veľmi plachí, stúpajú na vrchol stromov s akýmkoľvek nebezpečenstvom a je takmer nemožné ich chytiť. Komunikujte so sebou. Zaujímalo by ma:

  • Sluch a videnie sa vyvíjajú viac ako iné zmysly.
  • Opice označí svoje územie tak, aby ich príbuzní našli ľahšie.
  • Pri narodení sa potomstvo často zdajú byť dvojčatami.
  • Neexistujú žiadne sekundárne sexuálne charakteristiky, muži a ženy sú na vonkajšej strane nerozoznateľné.
  • Vo vývoji mozgu má veľa súvisiacich znakov s osobou.

Krtek získal svoj názov z tvaru nosa vo forme hviezdy, aby pohodlne kopal a získal jedlo. Nos zvieraťa zachytáva vibrácie z pohybu koristi. Veľkosť zvieraťa je malá, 10 - 15 cm, chrbtová kosť je priemerná, 9 cm, slúži na ukladanie tukových zásob a preto sa mierne zvyšuje pri náraze chladného počasia, až o 3 cm, farba srsti je takmer čierna. Hviezdice žijú vo východnej Kanade a Severnej Amerike. Aktívne vykopať tunely, kde žijú, skladovať zásoby potravín a zvyšovať potomstvo. Jesť hmyz, červy, ryby. Vo vode sa cítiť skvele. Pružina jar. Potomci sa narodili bez vlny po 45 dňoch vo výške 5-7 detí. Dĺžka života do 7 rokov.

Preložený z arabčiny, fenek je líška. To váži 1,5 kg s výškou 15-25 cm Vyzerá to ako líška na povrchu, má veľké uši a nohy pokryté vlnou, ktorá chráni pred horúcim pieskom. Najčastejšie žije v púšti severnej Afriky. Žijú v skupinách, ich územie je označené močom. Lov v noci osamote. Kŕmia sa malými zvieratami, vajcami, hmyzom a hlodavcami. Žite a vychovávajte mláďatá v nory. Ľahko sa dostať spolu s mužom v zajatí.

Myš Lemur

Pygmy myši lemur je veľmi malý primát, s hnedým sfarbením chrbta a svetlé brucho. Vhodný pre hru, hmotnosť 300 gr. Dĺžka tela s chvostom 20 cm Žije na západe Madagaskaru, žije hmyz, ovocie, listy a jašterice. Dobre sa množí a žije v zajatí.

Fauna našej planéty nikdy neprestane ohromovať rôznorodosť a bizarné formy predstaviteľov fauny. Aby prežili v krutých podmienkach, sú nútení prispôsobiť sa a chrániť ich životy. A preto, na rozdiel od zákonov prírody, existujú rôzne druhy miniatúrnych zvierat, ktorých existencia je ťažké uveriť.

Najmenší jeleň

Keď už hovoríme o jelene, okamžite sa objaví veľké zviera. Existuje však jeleň, veľkosť malého psa. Jeho názov je severný pód. Výška zvieraťa v kohútiku je iba tridsať až štyridsať centimetrov.

Zuby sú veľmi malé, takže nemajú vplyv na výšku. U mužov sú mierne viditeľné, u žien sú úplne pokryté vlasmi. Môžete stretnúť tento nádherný jeleň na juhu Čile a ostrov Chilos, hoci to nie je ľahké, pretože zvieratá radšej vedú tajomný životný štýl.

Malé zvieratá v Rusku

Medzi kurčatami sú prepelice najmenšími vtákmi. Hmotnosť tohto vtáka nepresiahne sto gramov. V Rusku obývajú polia, stepy, lúky, lúky a hrany.

Malá líška sa nazýva Corsac. Jeho dĺžka je len päťdesiat centimetrov a jeho výška v ramenách je tridsať centimetrov. Korsak je bežný v európskej časti Volgogradu, ako aj v južných oblastiach Tatarstanu.

Najmenšie stvorenie na zemi

Najmenej miniatúrne zviera Zeme je Kitty prasiatko. Toto je rezident Thajska. Jeho dĺžka sa pohybuje od dvoch centimetrov od deväť milimetrov do troch centimetrov troch milimetrov a hmotnosť nepresahuje dva gramy.

Táto myš patrí do poriadku netopierov. Po prvý raz bola myšia prasa objavená v roku 1973 thajským biológom. Vo veľkosti je toto zviera podradené mnohému hmyzu. S týmto malým netopierom súťažia iba trpaslíci.

Myška prasa pripomína penny. Farba je šedá alebo hnedá s červenkastým nádychom. Žijú výhradne na juhozápadnom pobreží Thajska v národnom parku Sai Yok. Zvieratá trávia deň v malých skupinách v jaskyniach vápencových kopcov. Vo večerných hodinách, v skupine až piatich jedincov, lovia, bez toho, aby sa vzdálili od svojich miest dní viac ako kilometer. Ich hlavnou potravou je hmyz, ktorý myši vzlietajú priamo z listov. Počet týchto malých netopierov je veľmi malý. Dnes je populácia asi päťsto ľudí.

Trpasličí žralok Savi patrí aj k najmenším zvieratám na Zemi. Medzi suchozemskými cicavcami je táto žralok najmenšia. To váži od jedného a pol do dvoch a pol gramov. Je to aj tá najodvážnejšia bytosť na svete, ktorá sa denne stravuje asi dvakrát až štvornásobne. Okrem toho má Sawi najhorší impulz medzi zvieratami. Zvieratá žijú v severnej Afrike, južnej Európe, Zakaukazsku, ázijských krajinách. Nachádza sa v moskovskom regióne, v meste Primorsky Krai, v regióne Baikal a v meste Ural.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org